切換到寬版
  • 6104閱讀
  • 63回復

黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日殺機 增加吸近能力分析) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2009-03-02
月曆送既招同活動有既招分別就係咁架喇
不過我覺得黑日都唔錯呀
離線搖滾可樂
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2009-03-02
有點問題想請教樓主
為什麼比試這兩招的時候撒卡要在牆角呢?
我看起來撒卡被破招的原因是因為
人在牆角 招式收招的時候順間被卡在牆角的光柱打飛
會這樣想是因為黑日殺機的黑柱有打出來
如果是被破招 那麼黑柱是不會出現的 會直接斷招
所以如果今天變成兩人都在廠中間or迪倫卡牆角
那結果會不會不同?? 請樓主多拍幾個影片分享一下
謝謝^^

p.s. 請問影片中的黃金等級多少? 黑日等級多少? 謝謝
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2009-03-02
引用第41樓搖滾可樂於2009-03-02 16:16發表的  :
有點問題想請教樓主
為什麼比試這兩招的時候撒卡要在牆角呢?
我看起來撒卡被破招的原因是因為
人在牆角 招式收招的時候順間被卡在牆角的光柱打飛
會這樣想是因為黑日殺機的黑柱有打出來
.......

其實黑日這招光柱和人是分開的 和黃金一樣 所以其實說真也不是破招的 只是人物比打下來了 但招是繼續的 沒有破
如果不是牆角的話會測不到 因為黑日有吸近能力 出的時候說不定會移位了 便測不到黑日的能力了
就算黑日沒有吸近 也會移位的 很多招測的時候要找個地方是不會移位的地方 在中間不論什麼近招都好 也是會移位 這樣就測不出黑日能力
撒卡破招的時候他還未到收手以經破了 我測了很多次 你放心 不是撒卡收手時破的 是真正出光柱時防禦力較低而破的
和 請你不要針對格招 我以說了主要不是格招 要分析 我那個影片只是夠顯示黑日的能力 這不是格招的片來

招lv和格招力影響不力 對遠攻影響比較大dd 但對近招是影響不大 1lv和10lv的近招格招力是根本看不出有什麼分別
1lv和10lv的遠招格招力便可明顯少少(10lv迪雲的氣攻波可破撒卡的餓狼噬一個) 但近招根本是接近看不出 沒有分別的
請你不要再針對招lv上說 影響不大 就算我是1lv的黃金和1lv的黑日 也是一樣結果
招lv主要係攻擊力 格招力是其次

PS:你要看格招片請去別的論壇看 他有5張黃金vs黑日的格招片
[ lfoqazwsx在2009-03-02 16:51重新編輯此帖 ]
離線hohopok123
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2009-03-02
同黃金之蒼龍可以打個下bo...不過點都係蒼龍略勝一籌吧
離線疾豹影使
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2009-03-02
始終都係黃金略勝...
疾豹小店

離線calvinkhf
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2009-03-02
比我俞期中廢!!
CK小店 : http://ibbs.hk/read.php?tid=54264
離線koby23215779
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2009-03-02
黑日同黃蒼比 2招相差太遠啦= =
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2009-03-02
吸引能力有幾高?
如果高  根本已經比大部分人禁  vs既話
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2009-03-02
引用第47樓hk3286於2009-03-02 23:09發表的  :
吸引能力有幾高?

香港金融中心咁高掛!?
總之係吸你去中心攻擊
離線無樣知
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2009-03-02
引用第47樓hk3286於2009-03-02 23:09發表的  :
吸引能力有幾高?

佢有吸近能力係因為上下範圍太小
其實就算有吸近能力都好難中
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2009-03-02
引用第49樓無樣知於2009-03-02 23:42發表的  :
佢有吸近能力係因為上下範圍太小
其實就算有吸近能力都好難中[表情]

補充一下 佢依招吸近能力有d難 講得長細小小 其實唔係真係吸近能力
因為黑日依招全招係先係撒卡頭上好多黑色野爆炸 之後d黑色野飛去撒卡腳下 之後就升高 姐係光柱了
所以黑日既吸近能力係因為開頭個下既黑色野爆炸 炸左敵人去自己身邊再攻擊
所以依招有時會炸左敵人好遠 有時敵人冇炸走 一樣係原地
就算係吸都係吸2個身位左右姐 根本冇乜用既吸近能力 因為黑日攻擊範圍得3個身位
離線牙ning
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2009-03-04
Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日殺機 增加吸近能力分 ..
我用黑日好似平時出技咁...但係蒼龍- -"我諗同oe一樣.一唔中=冇哂mp
個人比較鍾意黑日
離線牙ning
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2009-03-09
Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日殺機 增加吸近能力分 ..
蒼龍一定比黑日強..不過黑日可以係咁出,蒼龍唔中=冇魔冇HP=死
1條評分
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2009-03-09
Re:Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日
引用第52樓牙ning於2009-03-09 20:29發表的 Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日殺機 增加吸近能力分 .. :
蒼龍一定比黑日強..不過黑日可以係咁出,蒼龍唔中=冇魔冇HP=死

黑日唔可以係咁出 一出以經冇晒mp了 等回晒之前以經比人ko 其實同黃金一樣一回合只出得一次
離線623
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2009-03-10
Re:Re:Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日
引用第53樓lfoqazwsx於2009-03-09 20:43發表的 Re:Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日 :
黑日唔可以係咁出 一出以經冇晒mp了 等回晒之前以經比人ko 其實同黃金一樣一回合只出得一次

可唔可以講下黑日使用的要求

沒玩 lfo
離線川爻仔
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2009-03-10
黑殺唔係太廢
只係黃蒼太勁
有送卡活動
http://ibbs.hk/read.php?tid=72947
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2009-03-10
Re:Re:Re:Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日
引用第54樓623於2009-03-10 19:43發表的 Re:Re:Re:黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日 :
可唔可以講下黑日使用的要求
沒玩 lfo [表情]

1000血4500mp
離線rayson111
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2009-03-13
好亂.....亂過亂online呀!!
離線中毒傻仔
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2009-03-14
黃金之蒼龍點都勁少少
離線999887766
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2009-03-22
黃蒼高攻範圍又大可秒
快速回復
限100 字節

上一個 下一個