切換到寬版
  • 4217閱讀
  • 91回復

其實大家覺得而家既經驗值同故事系統係咪要改?(有綜合意見) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線少年迪倫
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2009-08-22
比我講的話
我會:
故事果d 1個人打係得1倍經
2個人打1.5倍經
3個人打2倍
4個人打2.5倍
5個人打3倍
6個人打3.5倍
7個人打4.0倍
8個人打5.0倍

咁的話人地為左升lv就會咁。
廢品要回收,
物件要放好。
李克勤型仔,
文件很重要。
威風你可以?
離線tytf0203
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2009-08-22
用元力多唔係時時都有.....(每年都係得一次)
好似其他online game咁
某時間有+經
同時打關就一齊爆...
唔洗2個人打就要打2次咁on居....
離線ryantang911

發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2009-08-22
第2點由頭打起都唔係極大問題....較大既係分經...搞到人人鎖房自閉升lv...其實我好想同其他人升.....但因為分經問題減慢升lv速度而冇一齊升

LFO唔計vs, 變左offline的原因..... 囧
離線a布
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2009-08-22
改完之後有會多好多bug!
離線tytf0203
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2009-08-22
既然而家既bug 佢又理唔到咁多...
不如改番佢先一次過改好過啦....

更新完就有新既bug.....u1都幾勁嫁
離線ngan1234
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2009-08-22
如果LFO可以好似SD咁,一個月出幾次雙經就好啦
離線bcheung
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2009-08-22
同意樓主的講法。

而家我真係次次玩都要開鎖,死亡除外。

好憎打學校   又要跑又要少經…
歡迎大家黎我間店! http://ibbs.hk/read.php?tid=79659多謝多謝!
離線tytf0203
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2009-08-22
引用第46樓bcheung於2009-08-22 13:08發表的  :
同意樓主的講法。
而家我真係次次玩都要開鎖,死亡除外。
好憎打學校   又要跑又要少經…

同意既朋友
不防send比u1
比d壓力u1,佢先會重視問題所在
離線lebron
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2009-08-22
打關唔由學校打起極度同意
不過呢個都算
之前話入人room時免除 自己爆左先入得 呢個更重要
幫人爆關不一定要自己爆左先吧(因為我不多爆關 但有時又想幫打一齊玩)

當年開埃及真係開一陣就爆哂人
再早d之前 打體育館都要成班星仔狂打先win到
果陣win到真係勁開心

ps 樓主注意連回會被扣分
收卡同已用閃↓
復刻
異邪
x-card↓
兄弟(特)
戰昇
邪.戰
有意pm我
離線fd78
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2009-08-22
u1答左等於冇答- -
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2009-08-22
自從多人一齊打LV不同會分薄經驗值,小了很多樂趣,呢個問題已經提出多年,但不知為何要咁做……
呢一個分經系統是我玩了咁耐最不滿的一個,簡直是減低遊戲娛樂性。
WhatsApp、WeChat:61301310
離線kuso
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2009-08-22
咁點解你唔建議1隻學校怪有5000exp?
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2009-08-22
引用第51樓kuso於2009-08-22 15:27發表的  :
咁點解你唔建議1隻學校怪有5000exp? [表情]

呢個建議等你同越一講
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2009-08-22
我覺得頭個幾關勁煩囉.
學校行勁遠.第2.3關又係...
冰火島仲煩硬係想仲咁多關卡比人想打死人咩
K49
離線乂雷龍乂
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2009-08-22
打唔打關,我都冇咩所謂,我打關打到麻木哂-.-
至於升lv就模仿彩虹島,我舉個例
如果果關1個人打有300經,咁照道理,三個人打就變成1人100經,
不過間room有三個人,so就變成兩倍經,姐係600經除3=200經
姐係3個人打死一隻怪,就一人有200經,咁樣我諗都ok
不過我都唔記得左係唔係咁,大約係咁la
收真昇呀
離線whywong13
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2009-08-22
同意樓主的見解.....可是U1的回覆我想會始終如一
離線tytf0203
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2009-08-22
回48樓......我已被扣左2分了.....冇所謂

開post既目的就係想知道大家既想法.....

lfo有bug我都冇咩野.....d人bug係佢地既事...只要自己冇bug就得

但係分經呢樣野已經令呢隻game變左單機自閉升lv game...間間房都幾孚lock哂......
離線as102030
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2009-08-22
引用樓主tytf0203於2009-08-21 23:21發表的 其實大家覺得而家既經驗值同故事系統係咪要改? :
1. 經驗值唔應該分經....咁我地先可以入人房一齊升lv.....
2.故事唔好由學校打起.....可以由其他新關卡到開始打
以上兩點問題我send過比u1....但係個回覆竟然又係「已張你的建議交給有關部門」
.......

1. 經驗值唔應該分經....咁我地先可以入人房一齊升lv.....
唔分經比你掛機?????(用星人up?我用1 1v既人同一隻200 1v既人去打魔王?唔洗1日150?)
2.故事唔好由學校打起.....可以由其他新關卡到開始打(故事梗係要慢慢打嫁啦,lfo,由頭睇到尾先系lfo既重點,唔係lf仙1d故事做咩?)
離線as102030
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2009-08-22
引用第50樓大俠陳於2009-08-22 14:55發表的  :
自從多人一齊打LV不同會分薄經驗值,小了很多樂趣,呢個問題已經提出多年,但不知為何要咁做……
呢一個分經系統是我玩了咁耐最不滿的一個,簡直是減低遊戲娛樂性。

錯,,因為出了星人系統,為了防止有人雙開,不可不分經
1條評分
離線chars
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2009-08-22
引用第57樓as102030於2009-08-22 18:14發表的  :
唔分經比你掛機?????(用星人up?我用1 1v既人同一隻200 1v既人去打魔王?唔洗1日150?)
2.故事唔好由學校打起.....可以由其他新關卡到開始打(故事梗係要慢慢打嫁啦,lfo,由頭睇到尾先系lfo既重點,唔係lf仙1d故事做咩?)

1.講真  打魔王好高exp咩?頂多比佢500exp一只
不過打霸王都好高exp,一只300exp,比只20lv到ge角色已經秒到
仲有我想問一個問題。一個只得1lvge人入到魔王唔通唔駛郁ga咩 有怪打你ga bo

2.我同意。但系呢頁樓頂有人講過
‘’之前話入人room時免除 自己爆左先入得 呢個更重要
幫人爆關不一定要自己爆左先吧(因為我不多爆關 但有時又想幫打一齊玩)‘’
呢個建議你又點睇
快速回復
限100 字節

上一個 下一個