切換到寬版
  • 11016閱讀
  • 172回復

日本東北8.9級大地震 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2011-03-13
引用第74樓塵夢於2011-03-13 22:19發表的  :
你知唔知日本做過d咩?
震死幾千人,抵得上一場南京大屠殺?
你話震死既人無辜
無啦啦係南京比人殺既人咪仲無辜
.......

如果你話有報應
你而家講D咁既野實有報應
到時天劫果陣你自己死埋一二邊
唔好走埋黎地球
到時我地就真係無辜喇
忠實D講句過去左既野你提黎做乜
你講到佢地同你有十怨九仇既
你咪唔好理所有關於日本既事LO,唔好用佢D野啦,咩高達呀超人呀(包括所有日本動漫小說同遊戲電影電視劇科技產品等
連渣滓都不如咁只係識唸番D唔關你事又過左N世既野
真係幫你唔到
你死果陣唔好話冇人關心你冇人可憐你
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線cfalan2001
發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2011-03-13
很同意樓上的講法
^_^徐子珊^_^
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2011-03-14
引用第80樓davis555於2011-03-13 23:20發表的  :
如果你話有報應
你而家講D咁既野實有報應
到時天劫果陣你自己死埋一二邊
唔好走埋黎地球
.......

咩高達呀,超人呀
自重我認識到日本對我地中國做過咩
我可以話,我無再睇
你話生活必須品,電視呢d,我會繼續用
點解?只係因為佢地品質好,唔代表我好認同日本

之後你話到報應啦
佢地國家殺左咁多人,有報應係正常既
我只係簡簡單單既打篇感想
都要有報應?都要比你咒我死左無人理?

你話南京大屠殺呢d過左n世
但係其實離我地有幾遠?
你話唔關我事,係呀,死既的確唔係我親人
但係起碼係我同種
而家地震死咩人?殺我同種既人囉

我從來無話日本今次震得好
只係話佢地自作孽姐
天生我來擋你路
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2011-03-14
引用第82樓塵夢於2011-03-14 00:15發表的  :
咩高達呀,超人呀
我可以話,我無再睇
點解?只係因為佢地品質好,唔代表我好認同日本
之後你話到報應啦
佢地國家殺左咁多人,有報應係正常既
我只係簡簡單單既打篇感想都要有報應?都要比你咒我死左無人理?
你話南京大屠殺呢d過左n世
但係其實離我地有幾遠?
你話唔關我事,係呀,死既的確唔係我親人
但係起碼係我同種而家地震死咩人?殺我同種既人囉
我從來無話日本今次震得好
只係話佢地自作孽姐

打篇感想又要自作孽又點既
咁我都係打篇感想姐

同種?你自己都會分開中國人同香港人啦
引用第53樓小銀saki於2011-03-12 20:29發表的  :

[不管是美國人.中國人.台灣人.日本人.黑人.白人.黃種人,不­都是地球人嗎?.......

我都冇話咒你丫
係你自己唸多左姐
如果你死左真係冇人理冇人可憐既就係自作孽
學你咁講我打篇感想姐
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2011-03-14
引用第74樓塵夢於2011-03-13 22:19發表的  :
你知唔知日本做過d咩?
你話震死既人無辜
.......

引用第82樓塵夢於2011-03-14 00:15發表的  :

咩高達呀,超人呀
我可以話,我無再睇
.......

你不能原諒日本不等於我們不能原諒日本
你憎日本不等於我們憎日本
如果真係一直記仇 你認為有用咩?
你講得岩 日本打中國同黑太陽的確係令到我地憎恨
你認為一直憎恨落去 有咩野用??
其實你鍾意ge
你認為不值得原諒就唔好原諒
但請你唔好把你個觀點放係人地到
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2011-03-14
引用第83樓davis555於2011-03-14 00:23發表的  :
我都冇話咒你丫
係你自己唸多左姐
.......

抱歉了
這不是我諗 我只是跟魔仔 引用人地的句子而已
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2011-03-14
引用第83樓davis555於2011-03-14 00:23發表的  :
我都冇話咒你丫
係你自己唸多左姐
.......

唔好意思,我一直都係強調自己係中國人,但都係香港人
就好似你係中國人,亦可以係福建人咁,兩者可以共存的
之後,就當係我誤會你咒我
但係你夠膽講你整篇感想不是在針對我?
[你而家講D咁既野實有報應]呢個係事實定咩?
算,我唔同你討論呢個問題
我只係想講,我表達自己既感想姐
你用著一些嚴重的字眼,令我很不舒服
引用第84樓小銀saki於2011-03-14 00:25發表的  :

你不能原諒日本不等於我們不能原諒日本
你憎日本不等於我們憎日本
如果真係一直記仇 你認為有用咩?
你講得岩 日本打中國同黑太陽的確係令到我地憎恨
.......

我都係無要求你地用我個觀點去睇呢件事
只係表達一下...點解你婆婆會有呢d感覺
天生我來擋你路
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2011-03-14
引用第86樓塵夢於2011-03-14 00:35發表的  :
我都係無要求你地用我個觀點去睇呢件事只係表達一下...點解你婆婆會有呢d感覺

我知道而且我婆婆的感覺

我婆婆不喜歡日本 都是沒辨法.....而且他又憎恨日本

現在日本地震了 婆婆又很開心...

我只是當時只是不開心流淚而已.......

我完全明白婆婆的感受

我誤會了你 抱歉
[ 小銀saki在2011-03-14 00:47重新編輯此帖 ]
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2011-03-14
引用第87樓小銀saki於2011-03-14 00:38發表的  :
我知道而且我婆婆的感覺
我婆婆不喜歡日本 都是沒辨法.....而且他又憎恨日本
.......

你明白我沒要求你們用我角度看事就好了
我也為先前無禮,過激的言論說對不起
天生我來擋你路
離線令嵐
發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2011-03-14
波多野結衣已死於海嘯中
請各位毒男為她致以深切的哀悼

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2011-03-14
引用第88樓塵夢於2011-03-14 00:50發表的  :
你明白我沒要求你們用我角度看事就好了
我也為先前無禮,過激的言論說對不起

希望你如果想打你心中的說話,就請你放鬆一些,之後再打,不要好像之前有一個會員黑心到講happy,之後比人罵,我睇過你之前講既野,你講緊果d野係好多年前既事,我諗係年長的人話你知,你可以試下用我們的角度去看一件事,你就會明白,同賣忘記過去,向前看。
同賣希望你可以重新睇番日本動畫,這種樂趣是用錢都買不到
自pokemon dp猫猫怪果句說話[忘記過去,努力向前(同小火猴講)]
[ 火仔在2011-03-14 12:30重新編輯此帖 ]
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2011-03-14
引用第90樓火仔於2011-03-14 12:24發表的  :
希望你如果想打你心中的說話,就請你放鬆一些,之後再打,不要好像之前有一個會員黑心到講happy,之後比人罵,我睇過你之前講既野,你講緊果d野係好多年前既事,我諗係年長的人話你知,你可以試下用我們的角度去看一件事,你就會明白,同賣忘記過去,向前看。
自pokemon dp猫猫怪果句說話[忘記過去,努力向前(同小火猴講)]

同埋希望你可以重新睇番日本動畫

硬係覺得你講呢句好博吊...
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2011-03-14
引用第90樓火仔於2011-03-14 12:24發表的  :

我有小小覺得你係為左動畫先至幫日本.......令我有小小煩燥:x
去去~魔法~走!!!
離線crazyringo
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2011-03-14
你知唔知日本做過d咩?
你話震死既人無辜
.......

咁你知唔知殺死最多中國人個個正正就係某個好多中國人當佢好似神咁拜既中國人
唔打個名出黎,驚6霸洗左
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2011-03-14

重點是令更多人一起看動畫 (?

離線
發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2011-03-14
引用第91樓ming6339於2011-03-14 16:23發表的  :

"呢種樂趣用錢都買唔到"
真係唔知俾咩反應佢好
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2011-03-14
引用第92樓zsdfghjkl於2011-03-14 16:46發表的  :
我有小小覺得你係為左動畫先至幫日本.......令我有小小煩燥:x

你點諗味點諗囉!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2011-03-14
引用第91樓ming6339於2011-03-14 16:23發表的  :

你點諗就點諗,唔岩最多講第二野
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2011-03-14
引用第95樓迪於2011-03-14 18:54發表的  :
"呢種樂趣用錢都買唔到"
真係唔知俾咩反應佢好

佢令我諗起戰鬥哥-__-''    http://www.youtube.com/watch?v=noUalJFeYDw   一路跳一路大叫"呢種樂趣用錢都買唔到" 
去去~魔法~走!!!
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2011-03-14

崇日廚自重。

過去歷史能警剔現代人不要重復犯錯,希望諸君能放下仇恨,為日本的災民提供所需物資...
話說日本的災民好像還比我們淡定?
[ 夏露三千在2011-03-14 19:25重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個