切換到寬版
  • 10472閱讀
  • 187回復

徵詢各有係拳皇睇比賽睇到最後既人既睇法 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2011-07-23
引用第69樓pk9627於2011-07-23 20:43發表的  :
你放棄吧 人地屯門蟻多摟死象
又井頭村 又唔知咩三合 又現實noob man 呀個d咁
.......

d人冇料扮四條
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2011-07-23
引用第77樓pk9627於2011-07-23 21:41發表的  :
同你打完落左台就唔知做咩畀你隊左下

幾時有啊*.*係咪老斬果d整你話我ja=.=?
離線cheungka06

發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2011-07-23
有冇人開到post
其實版主係咪off?
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2011-07-23
果日拳王我冇唔方便講什麼睇法~~
就先講點解有人要針對你?又唔見有人針對我?
一個裝站可以解釋到..者個裝站唔方便放出只好放圖

一個網站換來一世惡名~~
可能你不使用意上東西,沒有者個網站我可能會當你係一個好手
好了舊事重提又什麼呢..只好講者個網站對lfo傷害太深太深了~~
你現在等級對我來說只是第2個極限武神
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2011-07-23
弱肉強食!乃是大自然定律!

是否就是在決賽時的回合埋牆三連渾圓?打得漂亮!

而我認為大部分玩家所之謂"屈",本應意思是"無力反擊",

但在比賽時我覺得並非"無力反擊"喔!

不過在人物速度上天魔比邪鬼稍勝一籌!

在3分鐘一局的比賽當中,要怎樣才能夠做到打中對手且保著自己小命?

說好聽一點那叫"戰術"。"戰術"得宜會助你踏上勝利之路!

我是否見到有人提起某年可以用迪倫然後狂用三頭龍波?

對!那就是戰術!刻意開戰倒數之前對準水平線;開局便毫不客氣地以飛行道具狂轟突襲!

跟今年3分鐘對決,關鍵在於是否最初是否能夠重創對手再遊鬥拖時間異曲同工!

今次我要撐樓主了,誰人也有過去,現在這一刻勝利那就是勝利!

要怨就怨你自己用錯人物使錯戰術吧!
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2011-07-23
引用第82樓無神論乂於2011-07-23 22:12發表的  :
果日拳王我冇唔方便講什麼睇法~~
就先講點解有人要針對你?又唔見有人針對我?
一個裝站可以解釋到..者個裝站唔方便放出只好放圖

一個網站換來一世惡名~~
.......

咁而家到底係講我當日有屈波定係講我舊事?

而家我係咪開住外掛黎打拳皇先?
唔係

你同個滅一樣又係係到講我話我用外掛
咁有乜意思?
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2011-07-23
引用第71樓bk的卓男於2011-07-23 20:53發表的  :
發言人
以你智商黎講
應該睇得明標題及我所發既內容
.......

你係唔係用天魔先,係我就冇睇錯或離題啦,最早有齊招天魔冇邊幾個有,中毒派有幾個,藍姐、重有幾個白名單,我就係其中一個,你用得天魔就預左比人話屈,即係未改版既卓男叫核狗一樣道理,但天魔可以打唔屈,冰火渾圓、冰火五重天、炎冰重炮,足夠你玩技術,冇一定靠兩招魚蛋波,唔識叫真武傳說教下你點用風尊埋身殺敵。

無神論乂你屈下老朱今年有冇有獎遊戲玩,叫佢加下碼送邪神戰神或霸王地藏龍或紫炎彈。
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線冰之神話
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2011-07-23
如果我最後出到奧義你就唔使比人串啦~
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2011-07-23
引用第84樓bk的卓男於2011-07-23 22:22發表的  :
咁而家到底係講我當日有屈波定係講我舊事?
而家我係咪開住外掛黎打拳皇先?
.......

那又為何有者樣的言論出現..
上年再上年大上年朥出的的沒人說啊
為何是你有呢?

引用第85樓吉野家於2011-07-23 22:30發表的  :

[表情]你係唔係用天魔先,係我就冇睇錯或離題啦,最早有齊招天魔冇邊幾個有,中毒派有幾個,藍姐、重有幾個白名單,我就係其中一個,你用得天魔就預左比人話屈,即係未改版既卓男叫核狗一樣道理,但天魔可以打唔屈,冰火渾圓、冰火五重天、炎冰重炮,足夠你玩技術,冇一定靠兩招魚蛋波,唔識叫真武傳說教下你點用風尊埋身殺敵。

無神論乂你屈下老朱今年有冇有獎遊戲玩,叫佢加下碼送邪神戰神或霸王地藏龍或紫炎彈。

送邪神戰神或霸王地藏龍那些我想未必會在有吧..但有獎遊戲如果有可能都係送泥鬼果d~~
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2011-07-23
引用第85樓吉野家於2011-07-23 22:30發表的  :
[表情]你係唔係用天魔先,係我就冇睇錯或離題啦,最早有齊招天魔冇邊幾個有,中毒派有幾個,藍姐、重有幾個白名單,我就係其中一個,你用得天魔就預左比人話屈,即係未改版既卓男叫核狗一樣道理,但天魔可以打唔屈,冰火渾圓、冰火五重天、炎冰重炮,足夠你玩技術,冇一定靠兩招魚蛋波,唔識叫真武傳說教下你點用風尊埋身殺敵。

所以我咪冇屈晒波囉
冰火渾圓、冰火五重天 <我五重天出既次數同冰火波有得揮囉唔該

你有冇睇清楚呢我想話

引用第87樓無神論乂於2011-07-23 22:39發表的  :

那又為何有者樣的言論出現..
上年再上年大上年朥出的的沒人說啊
為何是你有呢?

哦,原來外 掛狗嬴比賽就要鬧既

咁你不如話埋出左獄果d人打工都要俾人卑視啦

點解我會登呢條友個名大大個?
又唔見我之前開post講?
因為呢條友之前同我嘈完黎、而家先至黎搵野講囉

咁其他人又點呀?
其他人我就唔知啦
乜原來外掛狗嬴比賽就一定唔岩?我打比賽而家靠外掛定係點
心裏有數
如果你確定到我開住外掛黎打拳皇既
我唔介意俾你地話「居然俾條外掛狗嬴拳皇」
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2011-07-23
引用第88樓bk的卓男於2011-07-23 22:43發表的  :
所以我咪冇屈晒波囉
冰火渾圓、冰火五重天 <我五重天出既次數同冰火波有得揮囉唔該
你有冇睇清楚呢我想話

個次睇係5比1
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2011-07-23
引用第89樓tommywu於2011-07-23 22:44發表的  :
個次睇係5比1

咁你係咪確定我場場都係咁呀?

就算真係好似你咁講5比1
姐係我頂樓所講既 正係屈波 <唔成立啦

你係咪確定俾你用天魔一定會將冰火五重天同冰渾完全地用多過冰火波呀?
比賽個個都緊張個個都心急
自然就會係各方面都都亂左

俾你去打
我驚我連冰火渾圓都見唔到囉

你地個個話我用天魔屈角
又唔見你地去屈?
講到好似好易咁
你肯定一定冇其他人夠天魔揮?
離線acz

發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2011-07-23
原來打拳皇可以開外掛,小的大開眼界了。
眾位妄想腦內補功力真強?
引用第89樓tommywu於2011-07-23 22:44發表的  :
個次睇係5比1

我開迪雲氣功波同昇龍都係5:1?
引用第90樓bk的卓男於2011-07-23 22:49發表的  :

咁你係咪確定我場場都係咁呀?

就算真係好似你咁講5比1
姐係我頂樓所講既 正係屈波 <唔成立啦
.......

算把喇,D人打唔羸就話屈~.~
U1又冇禁到天魔,咁勁你地咪自己上去開天魔射囉
冇人阻你地喎。
神のご加護を貴方に…

離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2011-07-23
直接說

____(呢四個字用唔著,省掉),打就企定吧?

怎樣呢?我還是會說這幾句:

LFO玩家大多數是被熱血沖昏,

現實沒法做到的埋身打鬥,

唯有在遊戲內完成!

只要見到有人不停遊走以雞蛋攻擊,

便會令情緒指情數跌至新低繼而......
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2011-07-23
引用第92樓真武傳說於2011-07-23 22:56發表的  :
直接說
.......

講真
我個人認為我自己用天魔肯去博用五重天近身打人地已經算係偷笑

俾著大部分人
我驚只係見到d波飛黎飛去囉

仲要有好多人仲自以為好勁
明明自己連五重天同冰渾都唔去運用

五重天既冰柱可以阻敵人既遠攻
冰柱又可以減慢敵人近身攻擊既速度

有d人睇我玩就梗係好似好易囉
俾你實戰我驚d人個個都淆晒唔夠膽用囉
離線acz

發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2011-07-23
引用第92樓真武傳說於2011-07-23 22:56發表的  :
直接說
.......

老實說,我試過一次上去打,本來諗老屈招算了。
但,平時VS的習慣一時改不掉,結果屈都未屈就再見了。
所以有人跟我說老斬上去屈波,不是沒可能,只是再屈亦會有限度。
他們所說全場都波更是沒可能。
神のご加護を貴方に…

離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2011-07-24
引用第88樓bk的卓男於2011-07-23 22:43發表的  :
哦,原來外 掛狗嬴比賽就要鬧既
.......

首先外掛唔外掛、改機唔改機我唔多理你d野,原因SD重多左LFO,我只睇你打法同角色,天魔lag角一名,一出魚蛋波就lag場,一定比人小硬。

天魔可以打唔屈係堅的,齋用冰火渾圓、冰火五重天、炎冰重炮,唔出魚蛋波,足夠你玩死對手!魚蛋波有幾屈幾高攻心照啦,我用天魔只出腳、冰火渾圓、冰火五重天,炎冰重炮都唔夠膽出多,驚lag場就比人小媽蟹,其實好多人都忘記左天魔對腳好好用,同風尊一樣破招一流。不過你想贏獎品就乜都唔會聽得入耳。
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2011-07-24
引用第95樓吉野家於2011-07-24 00:12發表的  :
首先外掛唔外掛、改機唔改機我唔多理你d野,原因SD重多左LFO,我只睇你打法同角色,天魔lag角一名,一出魚蛋波就lag場,一定比人小硬。
天魔可以打唔屈係堅的,齋用冰火渾圓、冰火五重天、炎冰重炮,唔出魚蛋波,足夠你玩死對手!魚蛋波有幾屈幾高攻心照啦,我用天魔只出腳、冰火渾圓、冰火五重天,炎冰重炮都唔夠膽出多,驚lag場就比人小媽蟹,其實好多人都忘記左天魔對腳好好用,同風尊一樣破招一流。不過你想贏獎品就乜都唔會聽得入耳。

老實講比著我見到的我會走..頂唔信天魔LAG~~
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2011-07-24
引用第96樓無神論乂於2011-07-24 00:18發表的  :

天魔緊係屈啦 小白用既話
樓主係唔係小白?我唔覺喎又^^
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2011-07-24
引用第95樓吉野家於2011-07-24 00:12發表的  :

你確定lag場?

我當日去打比賽
同第三名果個大家都係選用天魔

佢屈波仲多過我

但係我完全唔覺得lag
冰火波突然走位又冇
就算跳都唔會疾機
定係你部機廢得制?
唔好係又話lag唔係又話lag
你冇實際去用過d機你就唔好up得就up
一尾就正係識得講、吹

再加上
我地係打比賽之前都會先試一次
大家load左招先
load完招一定會順唔少

再加上去到果到d網絡係一樣
連線一定比起你唔同網絡既人連線更加好

咁你仲係咪話疾機呢我想問?

第二
你確定我冇用天魔普攻?
咁不如你試下係角位點樣連冰渾
定係要我教你?
冰渾 + 普攻+冰渾+普攻+冰渾+普攻 <以上
仲有
冰火五重天招野
中完有一半機會對方都係會結冰
果陣不嬲就係最好時機用普攻
定係你以為我會下下都係人結冰果陣都出冰火波黎打人? <如果你有呢種想法既、一係就係你本身就係咁打、一係就係你根本冇自己親身去睇過就係到亂吹以為絕對係咁

第三
你就講到好似好容易
唔用冰火波、少用炎冰重炮
但係實際你有冇出去打?
你確定你打果陣唔會好似小白咁?
得個吹字有乜用?咁你同滅果位人兄不斷吹話我係垃圾、成日吹到自己好勁、話我成日輸俾佢、但係佢自己又唔去參加比賽
咁樣有乜野分別?

吹?我夠識啦
但係事實你係咪真係到時做到呀?????
下次拳皇我等見你比賽條片波

最後講多句
唔好話我串
你冇去真正睇過個事實
只係靠估、推論、常理去講埋晒一d你以為好岩既事
我認為
你根本冇資格作任何發言
我題前話都講得好清楚
既然你冇去睇比賽既
唔好自以為是懶係岩咁講一堆野

再者
真武都講
弱肉強食
我已經相比起第三名佢用既天魔冇咁屈
其他人佢地選用咩角色係佢地既事
佢地冇去根據禁招表禁角黎作出最好既選擇唔通我就有錯?
我只係根據各方面既資料同埋自己熟悉既角色黎作出選擇

引用第96樓無神論乂於2011-07-24 00:18發表的  :

同上,自便
[ bk的卓男在2011-07-24 02:04重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個