切換到寬版
  • 4118閱讀
  • 92回復

唔知大家認為奧義咁改好唔好? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2009-09-15
引用第78樓zcbm13579於2009-09-15 19:07發表的 :
i wouldnt like that
because it will be so hard to play then

Can you type chinese?is there any problem with your computer?

if yes,i really feel symathetic to you.

don't you know many members suffer from your oracy of english?don't you feel ashamed of your behaviour?

although you are entitled to discuss,you should't show your tarnish,it let me feel likely to vomit. ILL!

Give us a reason to respect you.
BE A MAN,PLX!

離線calvin2010
發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2009-09-15
上面個個 人地打英文又關你咩事,你自己睇唔明,先會咁講 ,請你唔好離題.
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2009-09-15
引用第81樓calvin2010於2009-09-15 19:41發表的  :
上面個個 人地打英文又關你咩事,你自己睇唔明,先會咁講 ,請你唔好離題.

i can't understand and i type same language?
離線calvin2010
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2009-09-15
e道唔係講語言問題...
離線ryantang911

發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2009-09-15
引用第80樓軒哥仔於2009-09-15 19:28發表的  :
Can you type chinese?is there any problem with your computer?
if yes,i really feel symathetic to you.
.......

Lmao.
Your english is as bad as his, you don't get to criticize him.
"Feel symathetic to you"? Wow, nice english. I sympathize you.
You are the one who should be ashamed of your behaviour.
"You shouldn't show your tarnish" ? Wow, nice english (lol). Tarnish is a verb, not a noun.
"it let me feel likely to vomit" ? Wow, nice english (rofl). You mean " it makes me want to vomit" ?
You are so pathetic......

IMPROVE YOUR ENGLISH, PLX.

你ge英文水平真係笑死人
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2009-09-15
引用第84樓ryantang911於2009-09-15 20:56發表的  :
Lmao.
Your english is as bad as his, you don't get to criticize him.
"Feel symathetic to you"? Wow, nice english. I sympathize you.
You are the one who should be ashamed of your behaviour.
.......

首先要表明,我一向沒用英文習慣,我有舊ac無比人封,你想check我可以pm番俾你
第二,我只為明志才同相同語言講,而且如果你認為我講既野有人身攻擊,我諗再無討論餘地(比起你講既野已經唔算係乜)
第三,我只係發表我意見,我無強制,你亦見到我無權力資本去要脅任何人,純粹帶點骨,我真的不明白你用同樣的話重覆有何意義
第四,要ashamed我諗係你,pathetic呢種「現代」年輕人英文你都用得出,要笑既你應該對住塊鏡笑飽佢

再重申一次,我都明自己英文有錯漏,但現實可見我僅此一次回應對方便沒有再用
你想說我在班門弄斧吧?但你要搞清楚是誰一直這樣做,我以往哪有這樣做

換角度說,是以彼之道,還彼之身,想讓對方明白有何不便,自己就先做同樣的事讓對方明白

別斷章取義,好嗎?

發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2009-09-15
引用第85樓軒哥仔於2009-09-15 21:02發表的  :
首先要表明,我一向沒用英文習慣,我有舊ac無比人封,你想check我可以pm番俾你
第二,我只為明志才同相同語言講,而且如果你認為我講既野有人身攻擊,我諗再無討論餘地(比起你講既野已經唔算係乜)
第三,我只係發表我意見,我無強制,你亦見到我無權力資本去要脅任何人,純粹帶點骨,我真的不明白你用同樣的話重覆有何意義
第四,要ashamed我諗係你,pathetic呢種「現代」年輕人英文你都用得出,要笑既你應該對住塊鏡笑飽佢
.......

「現代」比 「錯誤」 好好多 ~_~
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2009-09-15
引用第86樓ryantang911於2009-09-15 21:07發表的  :
「現代」比 「錯誤」 好好多 ~_~

你認為那真是「現代」,如果你只是抱著誰好一點的話來安慰自己,一輩子都只會是五十步笑百步的小人

別用同樣的話來說我,因為我確實,以往一直沒有這樣做,

樓上我那帖僅是「以彼之道,還彼之身」

重申想讓對方明白有何不便,自己就先做同樣的事讓對方明白

再重申:別斷章取義,好嗎?

如果我一直拿英文來顯擺,你可以笑我,事實亦證明你不能
而且我回帖首句是先問對方是否不能打中文字(可是看見他簽名之類的都有中文)
離線a布
發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2009-09-15
10秒- -
咁你玩晒

發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2009-09-15
引用第87樓軒哥仔於2009-09-15 21:13發表的  :
你認為那真是「現代」,如果你只是抱著誰好一點的話來安慰自己,一輩子都只會是五十步笑百步的小人
別用同樣的話來說我,因為我確實,以往一直沒有這樣做,
.......

講到咁有骨氣咁又呢埋係度,
你自己都知理虧先唔夠膽正面回應係度sms遮,我回左喇,等緊你喎

唔夠膽? 哈, 笑左. 你中意係到post罵戰, 慢慢, 到時比人禁言睇下點~_~
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2009-09-15
引用第89樓ryantang911於2009-09-15 22:04發表的 :
講到咁有骨氣咁又呢埋係度,
你自己都知理虧先唔夠膽正面回應係度sms遮,我回左喇,等緊你喎
唔夠膽? 哈, 笑左. 你中意係到post罵戰, 慢慢, 到時比人禁言睇下點~_~

引到你出來了

原本回帖者聽完我講既野,亦無同我有不和,我好欣賞佢
佢咁回:
i will change to use chinese after this message
i just wanted to ask u r u from usa or canda something
or have u been having study tours to those places
your eng is good ==

到左你回,回左幾次都係果句:
唉, 如果你係死都認為你自己係岩, 我廢事再同你講, 哂氣...

先拋開你那無聊的等差論不說,

我字正詞嚴地再問一句:

我批評劉翔失準,就要好似佢跑得咁快?

講埋呢句,我學你果句,無謂為你呢種以為人地自我中心,自己最自我中心既人哂氣

就這樣,你不值得我再多說,除非你自取其辱。
你再回我就回,你唔回我都唔會同你 哂氣

發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2009-09-15
引用第90樓軒哥仔於2009-09-15 22:11發表的  :
引到你出來了
原本回帖者聽完我講既野,亦無同我有不和,我好欣賞佢
.......

我要講ge野係pm講哂, 你中意死頂, 慢慢.
離線軒哥仔
發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2009-09-15
引用第91樓ryantang911於2009-09-15 22:32發表的  :
我要講ge野係pm講哂, 你中意死頂, 慢慢.

唔好搞錯,係你唔值得我講得太多,死頂既係你,由始至終,所有針對你謬誤既重點,你都避而不見

好笑。
快速回復
限100 字節

上一個 下一個