切換到寬版
  • 127887閱讀
  • 1336回復

[集中討論]新假面騎士系列/仮面ライダーシリーズ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 1020樓  發表於: 2011-01-05
引用第1019樓火仔於2011-01-05 22:49發表的  :
你d卡令我好想抽一次試下,我知e隻卡係日本都好多人玩,更出左game,分nds版同街頭版。
令我有d想爆一盒睇下中唔中kiva(帝皇型態)同kabuto。

請原諒我見識少
d卡令我諗起戈d甲蟲王者卡
成班細路圍住部機對戰
5知尼種街機版又係咪咁?- -

離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 1021樓  發表於: 2011-01-06
引用第1018樓乂百樂乂於2011-01-05 18:59發表的  :
抽左10包 Ganbaride Card PART 1
中既閃...

.......

hong kong有?
Where?
引用第1020樓勇氣誓言於2011-01-05 23:32發表的  :

請原諒我見識少
d卡令我諗起戈d甲蟲王者卡
成班細路圍住部機對戰
5知尼種街機版又係咪咁?- -

Yes,街機版=甲蟲王者卡改版
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1022樓  發表於: 2011-01-06
引用第1021樓異轉小子於2011-01-06 13:18發表的  :
Yes,街機版=甲蟲王者卡改版

最近期先有,好似數碼最龍卡果d咁,2張卡既騎士為一組,打敗電腦卡組就當勝出(同nds版無咩分別),當然,卡入面一樣有黑對對手既卡,藍黑(同音)紅,紅黑綠,綠黑藍,當對手黑制住你,就好多機會比對手既絕招攻擊

有幾種 ,拳+拳,拳+腿,拳+劍,腿+劍,劍+劍 ,數值大過對方,攻擊力會高同有得優先攻擊,如果數值少過對方,就後方,有一定情況會另一個騎士會防

禦泥減低攻擊力,當然如果最後一場對方的數值為100以上同能力值滿,就可使出絕技(個個騎士唔同,須跟節奏,攻擊力才高,不跟會令攻擊力降低),如果對方使出絕招,攻擊主騎士,有機會一擊必殺,e個就要睇卡既攻擊力如何

例如:kiva(闍月破)+電王(桃)劍斬擊,就會2位騎士同時攻擊,最後加入kiva闍月破,如果出現這種情況,一定無得防禦,e個就係我玩nds版假面騎士卡片對戰到知道既野
[ 火仔在2011-01-06 21:55重新編輯此帖 ]
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 1023樓  發表於: 2011-01-07
引用第1021樓異轉小子於2011-01-06 13:18發表的  :
hong kong有?
Where?

部機我就唔知邊度有...

卡 咪卡鋪有得賣吧....
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 1024樓  發表於: 2011-01-07
引用第1022樓火仔於2011-01-06 21:46發表的  :
最近期先有,好似數碼最龍卡果d咁,2張卡既騎士為一組,打敗電腦卡組就當勝出(同nds版無咩分別),當然,卡入面一樣有黑對對手既卡,藍黑(同音)紅,紅黑綠,綠黑藍,當對手黑制住你,就好多機會比對手既絕招攻擊
有幾種 ,拳+拳,拳+腿,拳+劍,腿+劍,劍+劍 ,數值大過對方,攻擊力會高同有得優先攻擊,如果數值少過對方,就後方,有一定情況會另一個騎士會防
.......

有樣野呢就叫做雙人對戰既
仲有呢
唔係叫紅藍綠
係叫攻,速,技ok?
街機方面已經出到超攻,超速同超技
仲有呢
當對手黑制住你,就好多機會比對手既絕招攻擊
必殺要係100%以上先用到
數值大過對方,攻擊力會高同有得優先攻擊,如果數值少過對方,就後方,有一定情況會另一個騎士會防 禦泥減低攻擊力,當然如果最後一場對方的數值為100以上同能力值滿,就可使出絕技
又出數值做乜
兩樣唔同野黎
你最後個句
其實係叫做w必殺
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1025樓  發表於: 2011-01-07
引用第1024樓異轉小子於2011-01-07 19:14發表的  :
有樣野呢就叫做雙人對戰既
仲有呢
唔係叫紅藍綠
係叫攻,速,技ok?
.......

我係部機到睇,你指既w必殺,係11全騎士踼,全體齊集,w為中間,同時間跳起,做出騎士踼動作,向下方攻擊,為nds假面騎士卡片對戰特典版所送既卡片,另一張就就係全騎士踼,一樣都係買特典版送,至於我講既紅藍綠,我最初都唔知,都你你講我先知係攻,速技

同我我所指既100攻,有一個金色既拳/腳/劍的圖案,為我方騎士最強攻擊,當我方2位騎士同事抽中,就以200攻擊力向對方展開優先攻擊,e個方法只可係雙方的血量得1的時侯先有
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 1026樓  發表於: 2011-01-07
引用第1025樓火仔於2011-01-07 20:12發表的  :
我係部機到睇,你指既w必殺,係11全騎士踼,全體齊集,w為中間,同時間跳起,做出騎士踼動作,向下方攻擊,為nds假面騎士卡片對戰特典版所送既卡片,另一張就就係全騎士踼,一樣都係買特典版送,至於我講既紅藍綠,我最初都唔知,都你你講我先知係攻,速技
同我我所指既100攻,有一個金色既拳/腳/劍的圖案,為我方騎士最強攻擊,當我方2位騎士同事抽中,就以200攻擊力向對方展開優先攻擊,e個方法只可係雙方的血量得1的時侯先有

w必殺係兩個騎士一齊出必
下面個句呢
有d人係冇100攻架
得90/80/70等
係叫做有色既攻擊
兩個騎士都抽中
就會先攻擊
但係對面都係咁就要衝突
狂禁三粒先嬴
方法呢唔係1血先用到
一開波都用到
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1027樓  發表於: 2011-01-08
引用第1026樓異轉小子於2011-01-07 23:35發表的  :
w必殺係兩個騎士一齊出必
下面個句呢
有d人係冇100攻架
得90/80/70等
.......

我一開波用都未用到必殺,就係可以用特殊卡片幫助戰鬥/唔用卡即接去下一場,我都要滿哂先用到
離線yhmjack1
發帖
icash
只看該作者 1028樓  發表於: 2011-01-08
[youtube]y5i-yfhJLTw[/youtube]
Joker大好~~~~
騎販賣機(車)....
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 1029樓  發表於: 2011-01-08
引用第1027樓火仔於2011-01-08 09:01發表的  :
我一開波用都未用到必殺,就係可以用特殊卡片幫助戰鬥/唔用卡即接去下一場,我都要滿哂先用到

必殺既話如果你成功攻擊到兩個回合多數可以用,儲得多D就勁D........
用卡既只可以等佢回合結束比SP你
你自己儲唔到
你所講既相方一血我唸你指既係第四,五回合果陣要分勝負(指定一定變一血
期實可以聽聲禁兩個相同既特攻
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 1030樓  發表於: 2011-01-08
仮面ライダーエタナール 変身シーン Kamen Rider Eternal VS Fang Joker
http://www.youtube.com/watch?v=IdWvNUVzYhs

仮面ライダージョーカーVSヒート・ドーパン Kamen Rider Joker VS Heat Dopant
http://www.youtube.com/watch?v=y5i-yfhJLTw

仮面ライダーオーズ VS ルナ・ドーパント Kamen Rider OOO VS Luna
http://www.youtube.com/watch?v=NdeVc-F7BS4

仮面ライダーW CJGX Kamen Rider W CJGX Scene Cyclone Joker Gold Xtreme
http://www.youtube.com/watch?v=hEqGbPOIHUM
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1031樓  發表於: 2011-01-08
引用第1029樓davis555於2011-01-08 13:19發表的  :
必殺既話如果你成功攻擊到兩個回合多數可以用,儲得多D就勁D........
用卡既只可以等佢回合結束比SP你
你自己儲唔到
你所講既相方一血我唸你指既係第四,五回合果陣要分勝負(指定一定變一血
.......

我次次都係儲到100%就要出絕招(玩緊既係nds版,第七關,打緊疑似大修卡的波士),因為電腦都係e個回合出招,次次都唔夠佢泥
我用係kiva(主騎士)+kartubo(副騎士),用絕招果事佢一定會支援防禦,之後頂哂成招,都係扣得果400攻,但佢就一野1200打死我
我用卡果事,仲要用kiva用卡組(魔皇力開動,加我方,攻防能力各500)
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 1032樓  發表於: 2011-01-11
再抽5包....
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 1033樓  發表於: 2011-01-12
引用第1032樓乂百樂乂於2011-01-11 13:20發表的  :
再抽5包....

一包有兩張?
幾錢一包?
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 1034樓  發表於: 2011-01-12
引用第1033樓異轉小子於2011-01-12 15:36發表的  :
一包有兩張?
幾錢一包?

1包5張

我買個度就12蚊包
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1035樓  發表於: 2011-01-12
引用第1034樓乂百樂乂於2011-01-12 17:50發表的  :
1包5張
我買個度就12蚊包

kiva同電王易唔易中?
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 1036樓  發表於: 2011-01-13
引用第1035樓火仔於2011-01-12 23:33發表的  :
kiva同電王易唔易中?

你爆1盒實中事旦1張架

每盒都分好哂 2張4星同1張5星

1,22,26

16,24,32
離線rovaroi
發帖
icash
只看該作者 1037樓  發表於: 2011-01-13
TOYC 一包賣10.9$
wow
離線無左隻手
發帖
icash
只看該作者 1038樓  發表於: 2011-01-13
日日放學都去星輝玩.....
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 1039樓  發表於: 2011-01-13
買左一飽中kiva(巴德加型態),電王(龍(閃卡)) IXA,V3,BLACK(類似lfo果d閃卡咁)
之後先再放圖
快速回復
限100 字節

上一個 下一個