切換到寬版
  • 19185閱讀
  • 375回復

axel,R.I.P..... [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 120樓  發表於: 2010-10-03
引用第117樓a1994109於2010-10-03 00:28發表的  :
我問緊既係賣左個公仔仲好過番工關aXeL咩事

唔關佢事架,不過買公仔果條友比人掉上網外,連axel都比人掉賣上網(得拳皇照無其他)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 121樓  發表於: 2010-10-03
引用第118樓jj俠於2010-10-03 00:29發表的  :
地十速度已經係屈機-__-
神行百步,忍法大風車,忍殺.土流葬同旋影斬已屈哂-.-

個陣冇記錯基敏600:(
冰の血繼限界!

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 122樓  發表於: 2010-10-03
引用第118樓jj俠於2010-10-03 00:29發表的  :
地十速度已經係屈機-__-
神行百步,忍法大風車,忍殺.土流葬同旋影斬已屈哂-.-

地十係速攻型,雖然我無用過,但佢用左神行,真係玩vs都玩哂,雖然e招比u1改左,由用跑加變企係到加
離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 123樓  發表於: 2010-10-03
引用第119樓淆底3499於2010-10-03 00:29發表的  :
永埋樂土...
佢AC有咩好[表情]?BUG都BUG到啦

好就好在佢個AC唔係BUG MA
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 124樓  發表於: 2010-10-03
引用第119樓淆底3499於2010-10-03 00:29發表的  :
永埋樂土...
佢AC有咩好[表情]?BUG都BUG到啦

好就好在唔洗BUG都有
引用第120樓火仔於2010-10-03 00:29發表的  :

唔關佢事架,不過買公仔果條友比人掉上網外,連axel都比人掉賣上網(得拳皇照無其他)

唔關事姐係廢話啦
冰の血繼限界!

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 125樓  發表於: 2010-10-03
引用第123樓omegah4400於2010-10-03 00:32發表的  :
好就好在佢個AC唔係BUG MA

完全人手拿終魔異+聖神,仲有痴油異同崩天,可以話咩人都想要,因為果事未量產.有d人想同佢收ac,佢都唔放,幾錢都唔放,到之後量左產異信,但招未量(雖然加下量左變抽網上卡),不過佢都算係第一個有齊e2樣野,所以可以話係第一手

p.s雖然係廢話,但佢真係比人掉左上網,e個係鐵一般事實,明嗎?? a1994109
離線核爆狗
發帖
icash
只看該作者 126樓  發表於: 2010-10-03
引用第125樓火仔於2010-10-03 00:35發表的  :
完全人手拿終魔異+聖神,仲有痴油異同崩天,可以話咩人都想要,因為果事未量產.有d人想同佢收ac,佢都唔放,幾錢都唔放,到之後量左產異信,但招未量(雖然加下量左變抽網上卡),不過佢都算係第一個有齊e2樣野,所以可以話係第一手

六屆拳王佢拎左即場入,我地不知幾想要...但衣+就
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 127樓  發表於: 2010-10-03
引用第125樓火仔於2010-10-03 00:35發表的  :
p.s雖然係廢話,但佢真係比人掉左上網,e個係鐵一般事實,明嗎?? a1994109

簡單D黎講 你間接串緊U1
冰の血繼限界!

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 128樓  發表於: 2010-10-03
引用第126樓核爆狗於2010-10-03 00:37發表的  :
六屆拳王佢拎左即場入,我地不知幾想要...但衣在就[表情]

即場入,即場試,我果事想睇,佢都擋住唔比睇,以為我係想爆ac,可惜我唔係
之後跟手掉上ibbs,佢帶面具果年佢都係即入奧昇,都係掉上去,至於佢係未現場入就唔知
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 129樓  發表於: 2010-10-03
引用第127樓a1994109於2010-10-03 00:38發表的  :
簡單D黎講 你間接串緊U1

個話題係話個四眼mk男,不過連佢張野都係到,咁姐,咁點叫串u1呢?

p.s講真,係有d唔鍾意,但佢張野點解比人掉,我點知
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 130樓  發表於: 2010-10-03
引用第129樓火仔於2010-10-03 00:40發表的  :
個話題係話個四眼mk男,不過連佢張野都係到,咁姐,咁點叫串u1呢?

但重點係aXeL到

張相U1放上網既
冰の血繼限界!

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 131樓  發表於: 2010-10-03
引用第130樓a1994109於2010-10-03 00:42發表的  :
張相U1放上網既

我就係話佢拳皇果張,比人掉去第二到
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 132樓  發表於: 2010-10-03
引用第131樓火仔於2010-10-03 00:43發表的  :
我就係話佢拳皇果張,比人掉去第二到

引用第109樓saradomin於2010-10-03 00:19發表的  :

查到佢資料,佢當年用地藏十兵贏拳皇的,好神[表情]

Hi
冰の血繼限界!

離線leungho
發帖
icash
只看該作者 133樓  發表於: 2010-10-03
「小鬥士」拳皇逝世下周三舉殯
[02/10 星期六 21:20]

網上遊戲「小鬥士大冒險」資深玩家、前任動漫節輕鬆勝出越一遊戲公司旗下的「LFO拳皇大賽」的拳皇陳先生(下稱其網名aXeL),在國慶當晚於威爾斯親王醫晚逝世,享年十七歲。
aXeL幼年時曾遇車禍,零九年陪伴友人在動漫節通宵排隊後,因戴著面具接受訪問後奪得格鬥遊戲比賽冠軍而一舉成名,遂享譽「面具拳皇」,年前卻據聞因受玩家恐嚇而退隱網絡,逐漸減少公開露面,九月初因肝出血入住深切治療部,之後一直臥病在床,尚能言語但不能走動。aXeL家屬表示,他的喪禮將於下星期三以私人形式在府邸附近舉行,記者更收到消息越一遊戲公司的職員會出席當天的喪禮。

aXeL得獎照片

與病魔奮鬥的面具少年 最終不治

十七歲的aXeL,星期三因為肝感感染入院留醫。他曾在訪問中表示,雖然現實生活並不豐富,但與網友感情深厚,對網絡世界的投入令他與家人時有齟齬。aXeL逝世的消息傳開後,網友聞訊發起悼念帖,表示萬分難過,又指其影響很大,沒有aXeL這類忠實擁寔的支持,線上遊戲未必會有今日的輝色。aXeL本身是一名品學兼優的中學生,老師直言陳同學能在學業與遊戲中取得平衡,為當今學生之楷模,但其母哭訴,正因如此,aXeL為了兼顧兩者而疲於奔命,通宵排隊的豪舉更使其肝毛病雪上加霜,不過aXeL為人寡言但不屈堅毅,一直沒因負面病情而消沉意志,同學們也想不到平日能連續一星期通宵打機溫書的鐵人aXeL會輸給病魔,他是第一位在受訪時以型格壯舉紅起的玩家,他身邊的同學打算在週一制作富動漫色彩的短片悼念aXeL。

希望明天報紙出街後是機迷的讀者會記住他:(
[ leungho在2010-10-03 01:00重新編輯此帖 ]

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 134樓  發表於: 2010-10-03
引用第133樓leungho於2010-10-03 00:46發表的  :
網上遊戲「小鬥士大冒險」資深玩家、前任動漫節輕鬆勝出越一遊戲公司旗下的「LFO拳皇大賽」的拳皇陳先生(下稱其網名aXeL),在國慶當晚於威爾斯親王醫晚逝世,享年十七歲。
aXeL幼年時曾遇車禍,零七年陪伴友人在動漫節通宵排隊後,因戴著面具接受訪問後奪得格鬥遊戲比賽冠軍而一舉成名,遂享譽「面具拳皇」,年前卻據聞因受玩家恐嚇而退隱網絡,逐漸減少公開露面,九月初因肝出血入住深切治療部,之後一直臥病在床,尚能言語但不能走動。aXeL家屬表示,他的喪禮將於下星期三以私人形式在府邸附近舉行,記者更收到消息越一遊戲公司的職員會出席當天的喪禮。
.......

d資料真唔真:(

冰の血繼限界!

離線leungho
發帖
icash
只看該作者 135樓  發表於: 2010-10-03
引用第134樓a1994109於2010-10-03 00:49發表的  :
d資料真唔真:(

唔知佢學校學生報定乜,應該係初稿

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 136樓  發表於: 2010-10-03
引用第135樓leungho於2010-10-03 00:50發表的  :
唔知佢學校學生報定乜,應該係初稿

邊到睇:s
冰の血繼限界!

離線leungho
發帖
icash
只看該作者 137樓  發表於: 2010-10-03
引用第136樓a1994109於2010-10-03 00:50發表的  :
邊到睇:s

>唔知佢學校學生報定乜,應該係初稿

fd搭fd囉,係個群度見到

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 138樓  發表於: 2010-10-03
睇返夢星…話佢失蹤左半年
突然死了…不知真偽…
離線gor
發帖
icash
只看該作者 139樓  發表於: 2010-10-03
引用第133樓leungho於2010-10-03 00:46發表的  :
aXeL幼年時曾遇車禍,零七年陪伴友人在動漫節通宵排隊後,因戴著面具接受訪問後奪得格鬥遊戲比賽冠軍而一舉成名,遂享譽「面具拳皇」,年前卻據聞因受玩家恐嚇而退隱網絡,逐漸減少公開露面,九月初因肝出血入住深切治療部,之後一直臥病在床,尚能言語但不能走動。aXeL家屬表示,他的喪禮將於下星期三以私人形式在府邸附近舉行,記者更收到消息越一遊戲公司的職員會出席當天的喪禮。
.......

佢剩係玩LFO? R.I.P