切換到寬版
  • 5387閱讀
  • 143回復

睇某雜誌講話玩開LFO既小朋友已經大過左,係時候轉玩DNF。 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 120樓  發表於: 2009-08-20
引用第107樓hk132845於2009-08-19 19:48發表的  :
姐係我想講...DNF就算招有幾屈,都有冷卻時間呢樣野既,就唔似LFO咁有MP就狂出(奧義,黃金唔扣喇)
但係樓主記住,我冇話LFO唔好WO,一陣唔好又打成大篇論文話動漫LFO成大條龍排隊,好鬼勁等等既野 (因為你次次都有講呢個POINT[表情])

兩睇啦
因為如果好似dnf咁
要連技的話
第一下一定要中
lfo就算你第一下唔中
都可以即卡補番
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 121樓  發表於: 2009-08-20
引用第120樓牙笨於2009-08-20 09:30發表的  :
兩睇啦
因為如果好似dnf咁
要連技的話
第一下一定要中
.......

SD連技仲正=]艾比安同鐵奧係連技皇者=]
hkgolden cultural club
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 122樓  發表於: 2009-08-20
引用第119樓alplane於2009-08-20 08:49發表的  :
不過DNF只不過係一隻單機屈機GAME
我覺得只係用黎發洩
但係見到佢話正挑LFO
佢挑到GTA先黎同LFO講啦

單機屈機?
依家有online喎
仲有唔屈機 d怪仲屈
佢d hp mp水又貴
仲知dnf就dnf lfo就lfo
兩樣根本拉唔埋
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 123樓  發表於: 2009-08-20
宜家UP LV都唔可以一起UP
如果LFO可以好似DNF甘
一起玩都可以有全EXP甘LFO就唔會甘似單機GAME
離線法伊
發帖
icash
只看該作者 124樓  發表於: 2009-08-20
DNF一齊玩無全經嫁-noeyesee
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 125樓  發表於: 2009-08-20
正常~大個仔就唔應該再玩lfo了
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 126樓  發表於: 2009-08-20
引用第122樓ming6339於2009-08-20 12:39發表的  :
單機屈機?
依家有online喎
仲有唔屈機 d怪仲屈
佢d hp mp水又貴
.......

似單機囉=_+
d怪屈的話點玩=]
企定定比人殺死=[
hkgolden cultural club
離線§恨§
發帖
icash
只看該作者 127樓  發表於: 2009-08-20
引用第125樓亨利~law於2009-08-20 14:20發表的  :
正常~大個仔就唔應該再玩lfo了

咩道理
隻game有分年齡?
離線hk132845
發帖
icash
只看該作者 128樓  發表於: 2009-08-20
引用第119樓alplane於2009-08-20 08:49發表的  :
不過DNF只不過係一隻單機屈機GAME
我覺得只係用黎發洩
但係見到佢話正挑LFO
佢挑到GTA先黎同LFO講啦

我覺得LFO更加似
離線法伊
發帖
icash
只看該作者 129樓  發表於: 2009-08-20
錯了  大個根本唔適合打機-no
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 130樓  發表於: 2009-08-20
玩cs果d得果5,6歲果d咪仲大?
離線kaka7657
發帖
icash
只看該作者 131樓  發表於: 2009-08-21
支持樓主!講法!哈哈哈
離線§恨§
發帖
icash
只看該作者 132樓  發表於: 2009-08-21
引用第130樓ming6339於2009-08-20 17:12發表的  :
玩cs果d得果5,6歲果d咪仲大?

串得好- -
但係cs又係算唔錯
單機變online
離線青豆
發帖
icash
只看該作者 133樓  發表於: 2009-08-21
我唔會玩DNF
離線【霆】xd
發帖
icash
只看該作者 134樓  發表於: 2009-08-21
u1大好搵錢啦-.-
離線全職藥師
發帖
icash
只看該作者 135樓  發表於: 2009-08-22
看到樓主一貼我立即跑去玩一轉DNF~ 發現有多點LFO不能做到的~
遊戲比LFO的同步高~ 不會出現偽BUG~鬼拉腳等..
比LFO更多朋友可玩~因為此GAME是做任至上的~

但同時LFO 的故事比較吸引  招式比較易學到~

要認真比較 太煩...我才不認真..

大家各有好處但有一點可以說~玩DNF比較合適各類人士~因為不同太花錢~
LFO玩是一隻不是天生商業界奇材就是有錢人家才可達到神級的遊戲~

所以我很久就只看LFO的故事 再跑其他遊戲~
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 136樓  發表於: 2009-08-22
引用第135樓全職藥師於2009-08-22 01:21發表的  :
看到樓主一貼我立即跑去玩一轉DNF~ 發現有多點LFO不能做到的~
遊戲比LFO的同步高~ 不會出現偽BUG~鬼拉腳等..
比LFO更多朋友可玩~因為此GAME是做任至上的~
但同時LFO 的故事比較吸引  招式比較易學到~
.......

相比之下,兩隻Games根本冇得比,冇心吋你,因為我都係過來人,以為爛橙遊戲可以幫我忘記LFO,但事實係冇可能,唔單止我一個係咁,好多人都好似中左毒一樣,不停洗錢去作賤自己,講真LFO成5年前既科技,但竟然重可在Win7度運行自如,確實係奇蹟。DNF做得太簡單啦,特別係角色太行貨,引唔起共鳴,心中感覺亦可有可無,其系統又有D似三國拳霸(簡直係陰影),慢加硬膠,同之前街機三國傳既動作遊戲一樣樣,換湯就不換藥,我同fd最後選擇唔玩DNF既原因就係因為睇到呢點,太似入錢打街機既感覺,成班fd只求發洩。返轉頭玩番隻垃圾LFO都當寶,原因得一個,LFO就係強在大家出招時無法預測到既特變,改平衡後,角色大洗牌,係唔屈機既情況下大家唔出屈招,發覺好多人開始識得咩野叫避同擋,而且D小白開始識得咩叫Cut招,回想街霸同拳皇既遊戲都係冇防,招又難出到死,點解到兒家都咁成功!就係因為D玩家鍾意向難度挑戰,向自己反應挑戰。LFO2如果推出並解決連線唔lag機既問題,我諗我都會繼續玩,原因係打機錢,預左收唔番,下下計住錢轉玩其他Games,只會令你越洗越多錢,盡量享受LFO過中唔同既樂趣,總好過成日兜圈子。
[ tsunate在2009-08-22 03:55重新編輯此帖 ]
離線全職藥師
發帖
icash
只看該作者 137樓  發表於: 2009-08-22
引用第136樓tsunate於2009-08-22 03:29發表的  :
相比之下,兩隻Games根本冇得比,冇心吋你,因為我都係過來人,以為爛橙遊戲可以幫我忘記LFO,但事實係冇可能,唔單止我一個係咁,好多人都好似中左毒一樣,不停洗錢去作賤自己,講真LFO成5年前既科技,但竟然重可在Win7度運行自如,確實係奇蹟。DNF做得太簡單啦,特別係角色太行貨,引唔起共鳴,心中感覺亦可有可無,其系統又有D似三國拳霸(簡直係陰影),慢加硬膠,同之前街機三國傳既動作遊戲一樣樣,換湯就不換藥,我同fd最後選擇唔玩DNF既原因就係因為睇到呢點,太似入錢打街機既感覺,成班fd只求發洩。返轉頭玩番隻垃圾LFO都當寶,原因得一個,LFO就係強在大家出招時無法預測到既特變,改平衡後,角色大洗牌,係唔屈機既情況下大家唔出屈招,發覺好多人開始識得咩野叫避同擋,而且D小白開始識得咩叫Cut招,回想街霸同拳皇既遊戲都係冇防,招又難出到死,點解到兒家都咁成功!就係因為D玩家鍾意向難度挑戰,向自己反應挑戰。LFO2如果推出並解決連線唔lag機既問題,我諗我都會繼續玩,原因係打機錢,預左收唔番,下下計住錢轉玩其他Games,只會令你越洗越多錢,盡量享受LFO過中唔同既樂趣,總好過成日兜圈子。

個人興趣~因為lfo吸引到我的只有故事~ q版人仔我不太like~
其實只有lfo是這種橫向戰鬥的原作~ 你可以話dnf係沾光作品~ 雖然dnf也出了不小時間但也不夠lfo近似~lfo的出招方式~
dnf跟本招式都拉了去快捷鍵...
離線【龍翼】
發帖
icash
只看該作者 138樓  發表於: 2009-08-24
引用第137樓全職藥師於2009-08-22 10:46發表的  :
個人興趣~因為lfo吸引到我的只有故事~ q版人仔我不太like~
其實只有lfo是這種橫向戰鬥的原作~ 你可以話dnf係沾光作品~ 雖然dnf也出了不小時間但也不夠lfo近似~lfo的出招方式~
dnf跟本招式都拉了去快捷鍵...

原作呢兩隻字好似用錯左

回主題,,
DNF好玩在模式
LFO好玩在招式效果

佢地兩隻根本唔同類型
所以根本唔洗討論兩者既分別
離線alexnww
發帖
icash
只看該作者 139樓  發表於: 2009-08-24
同意樓主講法
本雜誌冇權為我地發言