切換到寬版
  • 10556閱讀
  • 187回復

徵詢各有係拳皇睇比賽睇到最後既人既睇法 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 140樓  發表於: 2011-07-24
引用第138樓pk9627於2011-07-24 16:28發表的  :
我唔理佢馬唔馬後炮
但冇喇喇話風女弱左我真係打死都反對
.......

唉 一見到風尊個樣就gg左
離線acz

發帖
icash
只看該作者 141樓  發表於: 2011-07-24
引用第139樓d523d323於2011-07-24 16:38發表的  :
唉 一見到風尊個樣就gg左

用既人有問題=]
神のご加護を貴方に…

離線pk9627
發帖
icash
只看該作者 142樓  發表於: 2011-07-24
引用第140樓acz於2011-07-24 16:49發表的  :
用既人有問題=]

我認我有問題
見到人地神百都唔走仲要飛身奧義
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 143樓  發表於: 2011-07-24
引用第136樓pk9627於2011-07-24 16:16發表的  :
對於上面藍字既個行我個人絕不同意
何解? 因為風尊改極都係咁勁囉
風尊佢本身就係一隻斷人技既特色角
.......

樓主開個post,我已經唔想多去研究,因為天魔出得魚蛋波,就代表佢幾有技術,唔明問問d舊人點解。
風女碌過去十級,你新手定講舊版?咁講風女重識在人地頭頂空降車添,
風女出得十級就話比人聽自己係小白唔識玩個種,唔明問問真武點解。

再回樓主都冇意思,重要講個隻冇改版下下起手有防既天魔同一眾已改版角色開場打拳賽,
贏左有意思嗎?奧龍既年代有意思嗎?奧龍贏個屆比賽之後,已經唔見舊人再去比賽,舊個句,用隻迪雲贏拳賽一定連我都叫好!
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 144樓  發表於: 2011-07-24
引用第142樓吉野家於2011-07-24 18:41發表的  :
樓主開個post,我已經唔想多去研究,因為天魔出得魚蛋波,就代表佢幾有技術,唔明問問d舊人點解。
風女碌過去十級,你新手定講舊版?咁講風女重識在人地頭頂空降車添,
風女出得十級就話比人聽自己係小白唔識玩個種,唔明問問真武點解。
.......

都係果句
講到咁輕鬆又唔見你去打?

天魔出冰火波就一定冇技術?
我驚你到時雞手鴨腳招都唔識出添

未改版既天魔同其他改左版既角色打?
唔好引我笑啦你
都係果句
冇去睇現場比賽既人、唔好係到亂咁吹亂咁叫

我諗你梗係唔知頭唔知路
點解u1會停左做角色調整?你到底知唔知咩原因呀?
就係因為u1內容有d人亂咁調整
有部分調整左既角色過於強勁、但係有d就過於廢
調整完仲衰過調整後
根本就冇任何平衡
調整完之後既角有大把都可以同未調整既天魔砌
再加上當日有d人都有用未調整又高格招力既角色
絕對唔係話天魔就玩晒
你自己冇技術冇信心嬴天魔係到淆底就唔好郁不郁就話天魔屈

出冰火波就係冇技術
咁到時俾人見到你狂出五重天咪又係會俾人話你屈五重天

乜都講到咁鬼易

都係果句
你自己做到出黎先講野啦
做到嬴唔到都係冇用
只不過係一個扮有技術既喪家犬

負け犬しかいないんだ、クソヘタレ  <唔好話我用日文串、你鐘意你都可以用日文、我只係認為用日文更加能表達到我自己果種感受
[ bk的卓男在2011-07-24 19:14重新編輯此帖 ]
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線acz

發帖
icash
只看該作者 145樓  發表於: 2011-07-24
引用第142樓吉野家於2011-07-24 18:41發表的  :
.......

引用第283樓dwchan於2011-01-08 14:23發表的  :
飛機上打的,圖晚點補上

《平衡型》,預測型

S-

優點:
反應快速,走位優秀,攻守皆可
對戰時極為冷靜沈著,等待每一個把對手打倒的機會
面對強悍高攻的亂舞,他只是站著靜候,待快要擊中之際,立時使出冰火渾元破之
正確地使用冰火五重天來破掉較弱的招數(如璇瓏拳)
在我追擊之時就以炎冰重砲封位

缺點:
炎冰重砲有時預計的位置太過「危險」
就是假如一擊不中,我就把握你落地的時機
立刻可以近身重擊

意見:
也就是炎冰重砲的預計的位置問題
說實話這真的有點像賭博
不過如果你對自己有信心或覺得風險可以承受
那麼其實也不算是很大的問題

應對方法
面對他,亂衝亂撞不是一個明智之舉,應該冷靜地看清楚他的每一步,
在他使出炎冰重砲的時候,衝前滾地博一把
.......

佢冇用冰火波架?
用左又拎S-?
---------------------------------------
另外,我想問下閣下係腦殘,還是文盲?
冇去睇現場比賽既人、唔好係到亂咁吹亂咁叫
↑睇唔明點解?
神のご加護を貴方に…

離線reviver
發帖
icash
只看該作者 146樓  發表於: 2011-07-24
"因為你冇睇到個事實的真相"
諗起團圓大表哥:o)
離線wingleong541
發帖
icash
只看該作者 147樓  發表於: 2011-07-24
冇去睇拳皇+唔打算做任何評論
所以本身都唔打算做任何留言
不過睇到143樓話有D「有未調整又高格招力既角色」
想問下可唔可以介紹一下有邊D呢類角色俾小弟玩下?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 148樓  發表於: 2011-07-24
引用第146樓wingleong541於2011-07-24 19:21發表的  :
冇去睇拳皇+唔打算做任何評論
所以本身都唔打算做任何留言
不過睇到143樓話有D「有未調整又高格招力既角色」
想問下可唔可以介紹一下有邊D呢類角色俾小弟玩下?

當日我見到有人係用蓋亞 <

係我記憶中蓋亞係未有任何調整

但係眾所周知
蓋亞100mp果招絕對有高既格招力
就連其他招都係好高既格招力
再加上有絕地破
命中既話以拳皇既配點黎講
分分鐘可以殺到你半排血

此外
雖然當日好似唔多見到
但係黑羅剎同樣都係有高格招力
再加上有煉獄破呢招殺傷力大既招式

唔好話我馬後炮
我當日係非常淆自己會遇到有人用黑羅剎
因為我深知要屈既話
黑羅剎跳攻煉獄破絕對唔係野少
就算mp高、識運用既話mp根本唔會有大問題
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 149樓  發表於: 2011-07-24
引用第144樓acz於2011-07-24 19:16發表的  :
佢冇用冰火波架?
用左又拎S-?
---------------------------------------
另外,我想問下閣下係腦殘,還是文盲?
.......

佢話有出唔多,你有冇睇清楚?我意思話唔出就公平d,因為天魔未改過!

­我諗佢係LFO有史以來歷屆拳王當中,自己開post讚自己既拳王,增加認可性,沙漠連幾屆拳王都冇開post講啦,又唔見魔仔吹噓自己開post講?如果個post係他人開我都唔會回帖,唔講咁多,版主開聲嘈,開開心心mca去動漫節好過!
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 150樓  發表於: 2011-07-24
引用第148樓吉野家於2011-07-24 19:28發表的  :
佢話有出唔多,你有冇睇清楚?我意思話唔出就公平d,因為天魔未改過!
­我諗佢係LFO有史以來歷屆拳王當中,自己開post讚自己既拳王,增加認可性,沙漠連幾屆拳王都冇開post講啦,又唔見魔仔吹噓自己開post講?如果個post係他人開我都唔會回帖,唔講咁多,版主開聲嘈,開開心心mca去動漫節好過!

咁夠有大把角色未改過
仲有好多角色改完都夠天魔做
果d又點?

post開頭都講明
本來就想睇下有份睇比賽既人係咪都認為我正係屈波

只係你班人講講下話我屈角
搞到我好似自讚咁

我只係想開post話俾其他人知
我唔係屈波大
唔該唔好懶醒
離線acz

發帖
icash
只看該作者 151樓  發表於: 2011-07-24
引用第148樓吉野家於2011-07-24 19:28發表的  :

首先,我貼出這個評分是告訴你這腦殘+文盲,冰火波出是沒問題,是看使用者如何出而已,在者,老斬已提及,未改既角色亦一樣有人用,地尊、黑羅,唔通佢地又禁招?

第二,什麼是自己開post讚自己既拳王?你係唔識中文字定係咩?呀~對不起,忘了你是腦殘+文盲了?
本題係用黎討論到底我當日係咪真係屈波
↑以上轉樓頂,唔識睇嘅話歡迎閣下查字典,但在解明此句含義之前,請不要提發表膠論了。
我沒太多分被人扣就是了。
神のご加護を貴方に…

離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 152樓  發表於: 2011-07-24

老手 你老啦 番去抖下啦
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 153樓  發表於: 2011-07-24
引用第141樓pk9627於2011-07-24 17:45發表的  :
我認我有問題
見到人地神百都唔走仲要飛身奧義 [表情]

9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.

輸得唔抵^.^
離線ilikelf2now
發帖
icash
只看該作者 154樓  發表於: 2011-07-24
Lfo係靠屈嫁喇 毫無技術可言
離線pk9627
發帖
icash
只看該作者 155樓  發表於: 2011-07-24

公平? 我成世人最憎人就係講公平

我唔係未試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺得果一萬幾千,我試過,但出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢地只係拎少少錢出黎,拎少少時間,炒起個樓市就不­停係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要D乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通嘅樓!點解佢地要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因­為D有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!!

係現實生活中連公平都冇而家你想係隻GAME到講公平? 發夢冇咁早

再回樓主都冇意思,重要講個隻冇改版下下起手有防既天魔同一眾已改版角色開場打拳賽,
贏左有意思嗎?奧龍既年代有意思嗎?奧龍贏個屆比賽之後,已經唔見舊人再去比賽,舊個句,用隻迪雲贏拳賽一定連我都叫好!

我用例子答你
你出街冇喇喇撞見行政長官周街派一千蚊紙, 咁岩佢行到埋你身邊派剩最後一張畀你
你會視錢財如糞土一手就氹番畀行政長官?
唔要既人得2類
1.本身自己大把錢 洗幾世都洗唔哂
2.個腦有問題,有食唔食罪大惡極

好老實講你地講乜鬼野技唔技術?
哂氣喇 呢個世界根本就冇得講技術
人地本身整招技出黎係畀你地做咩?
畀你地用架, 喂而家你唔用咋啵 關人地用唔咩事?
你咁做法同 己所不欲推己及人 呢句野有咩分別呀?
一味將自己鐘意既野就留 唔鐘意既野就走
仲要將呢D思想做成羊群心理搞到個個都跟咩禁招

動漫之前睇過某人同GM打過VS
個GM用龐士夠出無極地獄、怒雷,點解冇人插佢呀唔係因為見佢GM唔插得呀
之後我問番某人點解你唔插佢出無極地獄、怒雷
佢答我人地間唔中先出下咋嘛 又唔係主攻技 冇所謂喇

根本禁唔禁招同屈唔屈招呢D都唔係問題
重點係打完之後要令到輸左畀你個條友心服口服之嘛

真係難聽D講句喂你天魔自己傻到用哂D MP 畀人有機可乘食十級咋啵
關人地咩事 怪就只可以怪自己戇居架咋

引用第152樓d523d323於2011-07-24 20:41發表的  :

9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.9.

輸得唔抵^.^

唔抵又唔見你今年報仇 ( rire )
[ pk9627在2011-07-25 07:56重新編輯此帖 ]
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 156樓  發表於: 2011-07-25
引用第117樓bk的卓男於2011-07-24 12:10發表的  :
你以為平衡左既角色一定就好?
仲有
咩叫平衡?點樣為知平衡?你能夠講出定義嗎?

你又要人比意見
又要反駁人
識唔識乜野叫吸納人地意見, 自己反省下

你開個POST原意都係想話俾人聽你拳皇位唔係屈返黎架姐
得架喇, 明架喇, 完左架喇, 拳皇係你喇
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 157樓  發表於: 2011-07-25
引用第155樓中毒魔人於2011-07-25 00:03發表的  :
你又要人比意見
又要反駁人
.......

我認為我只係希望就住自己係比賽既打法
作一個討論

討論大家都可以有唔同意見
咁點解我就唔可以對佢地既意見發表我既意見呢?

佢地又係咪真係發表左能夠令我信服、值得我吸納既意見

定係你係果種係唔係都吸納人地意見既人呢?
就算果d唔係好既意見都會去去吸納?
係咪唔理好壞既意見都用黎反省?
咁既話我認為你既人生真係好悲哀
根本就冇自己既主觀
正如一個傀儡

討論之中大家既意見自然會有衝突
正如一個辯論咁
但係好可惜
你地發表完意見
我針對你地既意見再發表我既意見
然而你地就無視我既意見
咁樣我只係覺得單單係你地理虧唔係我囉
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 158樓  發表於: 2011-07-25
引用第155樓中毒魔人於2011-07-25 00:03發表的  :
你又要人比意見
又要反駁人
.......

你講得岩 拳皇真係佢
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 159樓  發表於: 2011-07-25
無聊一答- -

拳皇唔係只係用拳炸咩-.- 做乜用招XDD  純粹搞笑

UM..比賽都完佐 何必計較  斬係第1名 呢個係事實 無唯再嘈咁多啦 打機唔係為佐鬥氣
而係為佐同玩家同朋友一齊玩得開心既一個平台 唔好再因為少少野就嘈啦=[
專心工作
快速回復
限100 字節

上一個 下一個