切換到寬版
  • 2682閱讀
  • 10回復

iq題x15(各位估中左幾多呢?) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小丁

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-12-05
— 本帖被 chy2003 從 智力考驗 移動到本區(2009-02-25) —
為什麼男女接吻時要閉上眼睛?
有咩男人食左即刻死GA?????
為什麼有人每天早上都會感到很害怕呢?
邊個符號有個咀巴?
糖既阿媽係邊個?
小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死 ?
機械人最鍾意扮咩水果?
黑貓同白貓一齊過馬路 , 白貓俾車撞低, 咁白貓會同黑貓講既第一句說話係咩呢?
如果有一架車,司機是王子,乘客是公主,請問架車係邊個o既?
上課老師抽查背課文,小豬,小狗,小貓都舉手了,老師會叫邊個?
人無尾巴,魚無腳,咁蝦無咩?
睡公主最怕咩?
哥哥﹏弟弟﹏妹妹都唔理?(猜一食物)
檸檬幾多歲 ?
[ 此帖被@@俠俠@@在2008-11-17 17:18重新編輯 ]
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-12-05
1.得返21個,因為ET坐UFO走左
2.怕見到眼屎?
4.0
11.柑(柑橘[拮]檸檬)
12.達文西帳號
13.雀仔(唱有隻雀仔跌落水)
14.喵
16.如果
18.太郎(哈(蝦)姆(冇)太郎)
20.張學
離線kenneth125

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-12-05
檸檬最怕咩生果呢?柑
檸檬幾多歲 ?6歲
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-12-06
引用第2樓kenneth125於2007-12-05 21:25發表的  :
檸檬最怕咩生果呢?柑
檸檬幾多歲 ?6歲

點解6歲?
離線神風~輝
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-12-06
檸檬幾多歲 ? 37
為什麼男女接吻時要閉上眼睛?愛情係盲目的
13579之後係咩??13580
為什麼有人每天早上都會感到很害怕呢? 因為有晨驚病
拉d 乜野可以學到知識?LIBRARY
邊個符號有個咀巴? 箭嘴
達文西密碼上面是什麼? 達文西帳號
機械人最鍾意扮咩水果? 銀牙
魚旦粉有魚旦 , 牛腩粉有牛腩.. 咁咩野粉有雪糕呀 ? seven eleven
張學友個仔叫小明....咁小明o既爸爸姓名係咩? 張學
[ 此貼被神風~輝在2007-12-06 19:54重新編輯 ]
離線溫蒂

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-12-07
26個英文字入面...冇左ET兩個英文字仲有幾多個?? ET 坐 UFO , 21個
為什麼男女接吻時要閉上眼睛? 因為愛情是盲目的
有咩男人食左即刻死GA????? 南瓜
13579之後係咩?? 13580
為什麼有人每天早上都會感到很害怕呢? 佢地都有神 ( 早晨 ) 經 (驚 ) 病 
邊個符號有個咀巴? 箭咀
拉d 乜野可以學到知識? 拉保兒 ( LIBRARY )
糖既阿媽係邊個? 花 (生糖)
柯南病左邊個會去探佢 ? 名偵 ( 探柯南 ) 
小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死 ? 車果D燈是綠色.....
檸檬最怕咩生果呢? 柑 (柑桔檸檬)
達文西密碼上面是什麼?  達文西帳號
機械人最鍾意扮咩水果?  扮蕉?
咩野要掉落水 4 次先會俾水沖走?  雀仔
黑貓同白貓一齊過馬路 , 白貓俾車撞低, 咁白貓會同黑貓講既第一句說話係咩呢?  喵~
魚旦粉有魚旦 , 牛腩粉有牛腩.. 咁咩野粉有雪糕呀 ?  SEVEN ( 7-11 )
如果有一架車,司機是王子,乘客是公主,請問架車係邊個o既? 如果
上課老師抽查背課文,小豬,小狗,小貓都舉手了,老師會叫邊個?  旺旺仙貝 ( 旺旺 [DOG] 先[貝 ])
人無尾巴,魚無腳,咁蝦無咩?  哈姆太郎
睡公主最怕咩?  失眠
張學友個仔叫小明....咁小明o既爸爸姓名係咩?  張學 ( 張學有個仔叫小明)
哥哥﹏弟弟﹏妹妹都唔理?(猜一食物)   jelly ( 姐理)
檸檬幾多歲 ? 37 (  LEMON 倒轉 )
離線潮流
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-12-08
只知道et坐ufo,= =其他唔識
離線望咩望
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-12-14
引用第5樓溫蒂於2007-12-07 18:02發表的  :
26個英文字入面...冇左ET兩個英文字仲有幾多個?? ET 坐 UFO , 21個
為什麼男女接吻時要閉上眼睛? 因為愛情是盲目的
有咩男人食左即刻死GA????? 南瓜
13579之後係咩?? 13580
為什麼有人每天早上都會感到很害怕呢? 佢地都有神 ( 早晨 ) 經 (驚 ) 病 
.......

小明綠燈過馬路,點解最後比車撞死 ?
明明綠燈轉眼變成紅燈(紅綠燈)
離線p89q44
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-11-14
4:11 1 3 5 7 9 11單數
離線墮落惡魔
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-11-14
1.21個
9.名偵
14.雀仔