切換到寬版
  • 2268閱讀
  • 19回復

龍翼EX分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線abc123

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-04
我:各位,我今日請了龍翼EX泥幫我地手做佢既分析~ *A<vrkHz  
龍翼EX:大家好~我今日會做關於我既分析..... "2l$}G  
我:咁馬上開始啦~ g&E3Wc  
龍翼EX:好!先講下我既能力值先啦~ <b JF&,  
gc<w nm|  
能力 能力值 每加1點的效果 Z;v5L/;  
HP 730 6.5 8Pb~`E/  
MP 530 5 N.~zQVO#R  
SP 500 6 0H9UM*O  
STR 15 1.5 G4&vrM,f  
DEF 15 1.5 MUQj7.rNa  
AGI 9 0.9 ,J*C'#sW  
l & A8P  
我既能力唔輸比悟地,而且我已經練成可以破悟地招既招式~ a:v5(@8  
$O'IbA  
龍翼EX:再講我既拳腳攻擊~ :P'M|U  
)~X.x"}8k  
跳攻 攻擊力600 4D'AAr57  
 a,ff8Qm  
呢腳用泥連招一流,係跳攻中呢腳係數一數二呢~但有d硬直,所以大家唔可以用呢招同人打心理戰,除非有一定把握先好用  {>v5~G  
u~pBMg ,  
PS:沖攻由於冇影到gif, so遲d先post~ =Ch^;Wyt  
\&8 61A;  
招式 5&C:&=Y  
猛虎拳ex 3000攻 1hit C%RYQpY*c  
c1Rn1M,2k  
呢招沖擊力好高,同絕地有30%勝出機會,但係因為絕地沖力同防力同埋攻力都太西,所以如非必要,都唔好同呢d咁西既招撞,但係呢招可以話係全lfo第2招沖力最強既招,只係敗係絕地一擊之下,所以除左絕地之外就可以放心同人沖招,有80%既優勢呀~ SH1S_EQ<  
z=FOymv C  
虎威腿 300x8hits ^RI& `5g  
?zk#}Ex1  
呢招攻擊力低,但係少mp既時,可以出呢招解圍,而且係對住沖力唔係太低既招有機會擋下什至把敵人的招破左,玩技術既人必用:> |KMwK png  
aP ToP.e  
氣攻炮 1800攻 1hit f>CJ1 ;][{  
BjSd\Ul  
呢招攻擊力一般,但係勝在可以反彈飛行道具,但係打唔爆唔會爆既遠攻,好似穿心,龍光咁~呢招起手硬直太大喇~要睇準敵人先好出呀,如果玩既人就可以出呢招打人埋wall,之後狂出虎威ex,咁你就屈哂機喇,你自應白目或小白就狂出呢招,人地一定馬上按出room... $-i(xnU/nl  
ln1!%B;  
虎威腿ex 600攻x13 hits +0l-zd\  
u7/]Go44  
話就話13 hits,但係如果唔係埋wall最多食10 hits,虎威腿升華版!!!加上電擊效果!!!而且攻擊力高,就算計10hits 都係有成6000攻!!!,全食更有7800攻!!,加上呢招走得激快,唔夠sp用呢招走,而且可以用沖攻or滾地向上方或下方使用,使0活大增,但可以被快速招式由背部破解,好似真狂,龍光,穿心矢呢d,咁你就準備中招啦XD! 5:yRFzhqd  
xY d]|y  
餓虎殺 虎頭3500+氣攻炮3000攻=6500攻 2 hits   (夢星的火星人已經批準我使用佢既餓虎殺圖) \{EYkk0]  
`GUGy.b  
呢招好好用嫁,就算對住迪倫既昇龍殺你用虎頭既時如果夠sp同佢格招之後個下氣攻炮攻擊敵人背部,令敵人受重擊 >vPv 4e7&3  
但係餓虎殺在空中出完氣攻炮洛地個下係完全沒有防守的,敵人有9成可以係洛地既時用重招攻你,餓虎殺我多數利用虎頭跳過敵人之後用該下的氣攻炮打倒敵人,所以餓虎殺如果識用既話,可以用到好似deep咁勁...你個ex夠唔夠勁就要睇你用呢招有冇技術@@"
[ 此貼被abc123在2006-07-06 20:44重新編輯 ]
1條評分
dwchan icash -22 版主就是版規 2013-10-10
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-05
引用第3樓king20002006-07-05 19:57發表的“”: Q?2Gw N  
哈哈~~你係做先好呀=.= 8n,/hY>w  
唔係你11號減硬分LA~~
]!X[[w)  
哈~我差ex腿同餓虎就得la a_a~我聽日再開工:)
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-06
已完成,我而家知道做分析有幾難la,係藍藍個freeze post到我而家知到有幾難啦,sorry呀=_=....仲有希望加精.....遲下我會慢慢更新,達至完美才不更新...
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-06
最尾個幅好似係邊到睇過咁既=0="? pkf$%{"e  
H+ 7HD|GE  
回題:唔錯,但比較簡陋,因為唔係分得咁詳細
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-06
補充:你冇打D招的基本資料&請說明你的招式的LV
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-07
好掂= =本來今日諗住入黎做個分析…但係又冇咩人物可以比我做…見到有個+4分既post睇下…好正QQ我記得我好似識你= =龍翼ex~唷…邊個黎…咁熟…
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-07
引用第8樓大門大2006-07-07 08:02發表的“”: O6,2M[a  
好掂= =本來今日諗住入黎做個分析…但係又冇咩人物可以比我做…見到有個+4分既post睇下…好正QQ我記得我好似識你= =龍翼ex~唷…邊個黎…咁熟…
T[I7.8g  
波仔的ac.....我見佢去左山區幫人我又冇野做咪寫份惡攪囉 K_n GZ/`[  
 9I:3  
我都係冇野做先post...加上餓虎殺我搵左好耐都冇人帶我升lv學...咪問火星人借張圖lor...佢話比既...
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-07
引用第7樓七聖尊2006-07-06 21:59發表的“”: %Eugy  
補充:你冇打D招的基本資料&請說明你的招式的LV
/bn$@Cy@  
招式既lv係冇影響佢原攻擊力,好似我既氣攻炮1LV,打洛去係1800攻,你既氣攻炮打洛去都係1800攻,但10LV既氣攻炮打洛去既攻擊力就好膠.﹏.
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-08
我個EX招氣功砲10LV,都唔覺勁.....不過係好用左d,我唔覺虎威EX屈機,好易破....
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-08
引用第11樓魚旦一號2006-07-08 11:11發表的“”: NQ;$V:s)  
我個EX招氣功砲10LV,都唔覺勁.....不過係好用左d,我唔覺虎威EX屈機,好易破.... [表情]
`u7^r^>A  
你sp唔夠姐....同埋你爆左str未?氣攻砲要加爆str先有1800既攻擊
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-08
219人睇,得9回,睇文唔回文好衰ga><....
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-08
好似好亂咁.... ='=4tj=z  
A+frKoi  
唔錯ga... z*q+5 p@~  
-:"KFc8A  
ps.可唔可以幫我整動畫@@
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-09
有d好似係抄人地既圖黎個啵,記得講係轉載架
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-09
頭幾幅係佢的,餓虎先係夢星的(佢講左) mvc ;. +  
p.s我初初睇都以為係轉載是也
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-09
我諗睇完之後我會開龍翼ex黎玩
離線king4king
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-09
1條評分
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-09
引用第11樓~瘋人~2006-07-08 22:53發表的“”: d*04[5`  
好似好亂咁....
唔錯ga...
ps.可唔可以幫我整動畫@@
 "$J5cco  
冇所謂...kaka...你要整咩gif kuku
離線鋒仔
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-09
龍翼好勁.我都開來玩呀
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-10
引用第17樓鋒仔2006-07-09 20:50發表的“”: Wtk|}>Pf  
龍翼好勁.我都開來玩呀
N TDmOS\,  
你話ex??? 龍翼其實都ok,但係冇遠攻-﹏-
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-10
唔錯wo~又有圖又(長細)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個