切換到寬版
  • 870閱讀
  • 12回復

潮人交流區(唔係潮人都可以入來ga) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙充

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-10
話時話,呢到有冇d係潮人?如果你們唔係潮人,想唔想做下潮人呢?等我比下d意見你們啦.

有人話潮即係專門著潮流最興最多人著既衫,又有人話潮係獨特的香港人先配得起,香港人係注重外表的潮, 新潮的潮,並不包含有內涵的潮流藝術,簡單來說,新就是潮,亦都有人話潮,只不過係大部分人著住同一類,同一種色的衫同埋d明星著過既衫之後就有人跟住去著.其實我覺得潮係自己配合自己的style.姐係你鍾意點就點.不過,d衫千祈唔好著得咁老套,否則就會比人笑.

點先可以夠潮呢?

相信呢個就是大家想知的重點.講真,買潮牌是最好的方法.不過,可能有d人唔夠錢買.現在果d潮人皇者多數都係因為周身潮牌先可以咁潮,和得到很多人的欣賞.佢地多數會著Visvim 鞋,Fenom或Neighborhood或LVC牛仔褲,Bape或Undercover或clot衫.佢地甚至可能連帽,腰帶和腰包都好講究.佢地多數會帶silly thing或Subcrew帽,咩條Y-3腰帶同埋headporter既腰包.嘩!咁多野.睇黎支出都要超過$5000.都係做番個普普通通的潮人算.

其實只要有自己的style就可以.如果你們覺得唔夠錢買,你們可以試下買d平的材料自製首飾,買幾支T恤顏色筆自己畫衫畫袋加工,人冇你有.人地自然睇得起你.不過,千其唔好整得咁核突.又可以睇下雜誌,或者上網塭資料,睇下有咩新,有錢既咪考慮買唔買,就算你唔買,起碼都知現在興咩,唔會比人覺得你out.同埋唔駛買咁多潮牌,買得幾多,轉頭可能又唔興或者轉頭可能又冇左你的style.唔好跟得咁貼,費事轉頭又唔興仲out.揀d款成日都興,幾時都岩著.雖然唔新,但是,都有style係到.都算潮.

咩牌子又平又潮?

頭先我已經講左好多潮牌.不過,可能有d係貴野.咁我建議你們最好買d $50-$600的潮物.如果你們想要平d又潮的潮物的話,鞋就最好買adidas,nike,converse star,衫就最好買levis,clot,牛仔褲就最好買levis,clot,帽,腰帶和腰包其實可以買無牌子或者普通牌子果d,只要有自己的style和自己鍾意的就得.

現在興邊隻色?

金色.有小小金色就可以了,唔洗成身都係金色.就算冇金色,都可以潮.只要配得到自己的style,就可以了.

希望可以幫到d想做潮人的朋友.有疑問可以回覆問我.
離線拾牌鉛筆
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-10
有d野唔係人著你又著既...
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-10
咁髮型係唔係要set到MK咁先夠潮
離線rudolf8162
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-10
回 樓主(牙充) 的帖子
你cz果條友
搵人送迴旋二段擊比我~_~
離線拾牌鉛筆
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-10
樓主會唔會教seven人架=.=
離線rudolf8162
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-10
咁潮做咩?
有得食咩
扮潮只會晒錢
一味跟跟跟
搵人送迴旋二段擊比我~_~
離線拾牌鉛筆
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-10
引用第5樓rudolf8162於2008-08-10 15:22發表的  :
咁潮做咩?
有得食咩
扮潮只會晒錢
一味跟跟跟

認同:)
離線文件夾
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-10
自然就足夠了
離線牙充
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-10
引用第5樓rudolf8162於2008-08-10 15:22發表的  :
咁潮做咩?
有得食咩
扮潮只會晒錢
一味跟跟跟

你誤會啦.只要有自己的style,就已經係潮ga啦.
離線牙充
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-10
引用第4樓拾牌鉛筆於2008-08-10 15:13發表的  :
樓主會唔會教seven人架=.=

只是個人意見,你鍾意可以試下.
離線牙充
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-10
引用第2樓箭神亨利於2008-08-10 15:08發表的  :
咁髮型係唔係要set到MK咁先夠潮

呢d只是睇你鍾唔鍾意.
離線Qoo

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-10
呢個壇相信你教呢啲野冇乜人會需要
因為大家一係唔需要...一係已經識
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-10
我鍾意freestyle多啲
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
快速回復
限100 字節

上一個 下一個