切換到寬版
  • 3152閱讀
  • 10回復

尖沙咀UA iSquare 隕售阿凡達 (IMAX 3D版) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線乂百樂乂

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-11-25

位於尖沙咀國際廣場的UA iSquare開幕在即,相信占士金馬倫執導的《阿凡達》(Avatar)將成為該戲院開幕首部播放的IMAX 3D電影。正當大家仍期望該片的IMAX版本之時,此片於iSquare IMAX戲院的首幾天戲票已於今天開始預售。
今天起開售的,便是位於UA iSquare IMAX影院十二月十七日至二十日的戲票,值得留言的是星期五與星期六均出現包場情況。《阿凡達》IMAX 3D版片長為175分鐘,票價為早場一百二十元、平日一百六十元、周末及假期為一百七百元,比起Megabox IMAX戲院的票價為高。然而,暫時該片於UA Megabox IMAX影院仍未開始預售,故此不知道該票價是地區關係還是跟片長有關。
《阿凡達》今天的預售僅限以PPS繳費靈方式購票,以信用咭購買的話,則要等到明天才能可以開始購買。

在開售的同時,大家也可以看到UA iSquare IMAX影院的座位表,相比起Megabox而言,該影院可算是較為「四正」,一行共設座位33個,左、右兩則各有四個座位,中間一排則有廿五個,共設有十五行,全院共設座位464位,較現時Megabox IMAX影院座位數目多出接近一倍。

然而,該戲院亦像Megabox影院一樣,部份座位於播放3D電影時不會開售,故此實際上開售的每場座位僅為267位。
有興趣於UA iSquare IMAX開畫首幾天觀看《阿凡達》的觀眾,也許可以把握機會開始購票了。

我訂左17號 個場戲飛了 期待
離線visitor5779

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-11-25
看完IMAX後 最好看多次電影(不要IMAX)
因為好似之前變形金剛咁--看完之後 打果d情節 完全看不明白--
連個阿柏文點死都唔知__
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-11-25
引用第1樓visitor5779於2009-11-25 17:35發表的  :
看完IMAX後 最好看多次電影(不要IMAX)
因為好似之前變形金剛咁--看完之後 打果d情節 完全看不明白--
連個阿柏文點死都唔知__

點會唔知呀

佢咪比麥加登 一野插死左囉

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-11-25
引用第2樓乂百樂乂於2009-11-25 18:49發表的  :
點會唔知呀
佢咪比麥加登 一野插死左囉

看IMAX就係唔知比邊個插死 之後看返電影(不是IMAX)先看到返
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-11-25
其實imax係咩黎= =?
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-11-25
引用第4樓牙笨於2009-11-25 18:56發表的  :
其實imax係咩黎= =?

係一個電影院
者係話 個SCREEN係超大大大大--
不過套"氣"一定要用IMAX影
跟住望到個screen就又大(超大,嚇親人的--)又清,d聲又正--
不過2隻眼 望到哂先講
離線leehowa
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-11-25
係咪因為地方先特別expensive
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-11-25
引用第5樓visitor5779於2009-11-25 19:02發表的  :
係一個電影院
者係話 個SCREEN係超大大大大--
不過套"氣"一定要用IMAX影
跟住望到個screen就又大(超大,嚇親人的--)又清,d聲又正--
.......

甘咪因為要買最後個D行數同中間囉

我買左尾2個行 160蚊張飛.....

引用第6樓leehowa於2009-11-25 19:05發表的  :
係咪因為地方先特別expensive

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-11-25
引用第7樓乂百樂乂於2009-11-25 20:36發表的  :

係bo--我果陣係坐前排.....唔怪得知--我反應真遲鈍...
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-11-26
引用第8樓visitor5779於2009-11-25 22:12發表的  :
係bo--我果陣係坐前排.....唔怪得知--我反應真遲鈍...

坐係前排

都唔夠位睇哂吧

so d人係會訂哂後中間既位
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-11-26
IMAX好正:)
不過Avatar 冇興趣.-
敗者無一死 將來富如山
快速回復
限100 字節