切換到寬版
  • 1833閱讀
  • 7回復

什麼是tracking cookies? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-06-08
本人利用防毒軟件掃到好多呢類病毒
有冇人識點樣完全消滅佢?
有仲del之後一上網又會番生咁
好多呢個既tracking cookies
分佈唔同既位置-0-
有冇咩實際方法可以ko佢?
唔好叫我洗機..唔該各位高手解答下
拜託-0-
放天龍95lv廢逍遙ac一個.仲有其他野..有意pm
離線happyless
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-06-08
IE→選項→網際網路設定→del哂d cookies佢

樓主留言:

沒有[選項]禁...

離線
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-06-08
引用第1樓happyless於2010-06-08 22:25發表的  :
IE→選項→網際網路設定→del哂d cookies佢

係咪工具→網際網絡選項→temporary internet files個個既刪除cookies  
隔離個個刪除檔案又係咩黎
另外佢有D都係叫tracking cookies 但係係唔同既地方同埋個名既尾唔同..禁完係咪照del到?
離線happyless
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-06-08
引用第2樓狼於2010-06-08 22:34發表的  :
係咪工具→網際網絡選項→temporary internet files個個既刪除cookies  
隔離個個刪除檔案又係咩黎
另外佢有D都係叫tracking cookies 但係係唔同既地方同埋個名既尾唔同..禁完係咪照del到?

,如果冇用的話,可以history呀,cookies呀D都del埋
離線
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-06-08
引用第3樓happyless於2010-06-08 22:41發表的  :
,如果冇用的話,可以history呀,cookies呀D都del埋

history指邊D?(我好少理電腦野...)  點先為冇用?   del左會唔會影響部機架?
咁[刪除檔案] 禁左有咩用     仲有我想知既係咪禁左之後就唔同地方既區域(即係file)
所有有tracking cookies 都會ko左   佢地個尾唔同   有D係cookies個file
我好似del過..但係一上網就出番晒黎...←咩原因呢?
離線happyless
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-06-08
引用第4樓狼於2010-06-08 22:44發表的  :
history指邊D?(我好少理電腦野...)  點先為冇用?   del左會唔會影響部機架?
咁[刪除檔案] 禁左有咩用     仲有我想知既係咪禁左之後就唔同地方既區域(即係file)
所有有tracking cookies 都會ko左
   佢地個尾唔同   有D係cookies個file
我好似del過..但係一上網就出番晒黎...←咩原因呢?

history係您上過咩網d紀錄,再試下del多次呢 D野,呢層我唔可以肯定,但係都盡幫您
離線
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-06-09
引用第5樓happyless於2010-06-08 23:04發表的  :
history係您上過咩網d紀錄,再試下del多次呢 D野,呢層我唔可以肯定,但係都盡幫您

按照你方法就真係del左大部份
得番3個del左係cookies個file度會番生..即係del完..我一開IE佢就會出番黎-,-...
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-06-09
我轉唔到首頁=[
快速回復
限100 字節

上一個 下一個