切換到寬版
  • 8104閱讀
  • 96回復

LFO改版計劃 - 玩家建議討論區 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線hei神
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-11-16
配點大改 有沒有 出現統一的情況??? 還是 有小許特別???  
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-11-16
引用第38樓魔法使命於2010-11-16 13:25發表的  :
唔洗問了..
D點全部改哂...
只能話舊角配點V5,
.......

咩叫V5=,=我唔明

咁基點有無點改過?改廢定改勁?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-11-16
引用第41樓淆底3499於2010-11-16 19:22發表的  :
咩叫V5=,=我唔明
咁基點有無點改過?改廢定改勁?

既然攻防上限提升
你基點梗係會改勁...唔係點樣整個所謂既平衡

我就對佢冇乜信心啦
改人物改到咁樣衰而家停埋冇消息

改完版出黎
佢所謂野平衡冇俾人問你呀媽好唔好既話
我 斬斬 個名倒轉黎讀!! (轟..........
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-11-16
引用第42樓bk的卓男於2010-11-16 19:27發表的  :
既然攻防上限提升
你基點梗係會改勁...唔係點樣整個所謂既平衡
我就對佢冇乜信心啦
.......

一個對於U1黎講咁龐大既計劃,必然有利弊..無可能滿足哂全部玩家
離線oreokong
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-11-16
我想知既係~
佢改完點,咁我地洗唔洗再合戰神先上到1200攻防=]?
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-11-16
引用第44樓oreokong於2010-11-16 19:44發表的  :
我想知既係~

上1200攻防?
改點就同我收聲吧
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-11-16
引用第44樓oreokong於2010-11-16 19:44發表的  :
我想知既係~

你5好話改完點,1lv 係咪21e攻防?

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-11-16
引用第45樓tommywu於2010-11-16 19:57發表的  :
上1200攻防?
改點就同我收聲吧

佢不是說BUG點是說合戰上限有冇不同....
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-11-16
做個交通工具

可以穿梭舊同新大街@_@
咁鍾意新舊街O既人都冇問題LA
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-11-16
引用第47樓無神論乂於2010-11-16 20:12發表的  :
佢不是說BUG點是說合戰上限有冇不同....

測試SER冇暗念,得6種念
大量低價回收各代LFO閃卡
離線oreokong
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-11-16
唔係話改完版可以上到1200攻防咩??
岩岩打得唔清楚:o 改完配點:o
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-11-16
引用第50樓oreokong於2010-11-16 21:17發表的  :
唔係話改完版可以上到1200攻防咩??
岩岩打得唔清楚:o 改完配點:o

沒有聽說過。
離線oreokong
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-11-16
姐係改完版 合戰最高都係1000攻防._.?
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-11-16
引用第52樓oreokong於2010-11-16 21:22發表的  :
姐係改完版 合戰最高都係1000攻防._.?

正確。
離線sex911
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-11-17
好長的文字...會睇到Zzzz..Zzz..
1:我覺得 VS 最好分級別限制
  該GAME 角色間 能力有高低的大分別... 放在一起對戰是沒意思
  就好似GT 賽車GAME...你放CIVIC仔同 GTR一齊跑...civic仔全改都唔夠跑嫁啦

2:如果無分級限制的話..就del佐個格招糸統去..
   因為你d勁人同d廢角vs ..d格招力差咁遠放佐一起打是無意思的...  
   del佐個格招sys 的話就好似普通格鬥game咁..你攻我防就防到(扣sp)../避
   你打唔中我 我立即反攻..就係咁  簡單... 唔係的話 我用廢角見到漏動  想攻..
   點知d格招力又把我彈到n遠...

3:過關(爆塔/戰回) d怪 過度sm 你叫小丹點過關?
   去到咁..隻game 老玩家同新玩家有咩分別..
   技術是不需要...$ 同屈角才是王道...
   依種諗法只會令遊戲死亡.. 魔力寶貝(1)
   依隻咁既2d game 點解可以 生存咁耐..?
   因為佢知玩家要咩...玩家要平衡...要有技術...同故事內容吸引,,,
   不是無聊的升lv +殺人遊戲 不是用錢就係屈機的野

3.5: 可唔可以唔好搞到依隻變佐單人game
     我玩lf2 都有8條友打關啦..lfo 得2條友-- ? 人地開關我入去睇故事咁都唔得依隻叫咩online game
     又要大家打個果關先可以...咁只會大大減底玩家間的交流...變曬單機遊戲 誰玩?

4:限量招式
   我覺得你可以出d限量的華麗招色..但都可以做到平衡的效果
   姐係a角的最勁招...同你b角新出的"限量招"比較
   b角的限招..係好華麗..但能力同a角一樣...咁樣鍾意華麗的玩家會追逐
   但舊有的玩家都不會覺得公司只顧 $ 而不顧舊玩家的感受

5:招式方案3
   最簡單...而又不需要大改變的就是..某玩家屈機招式 不能在vs場使用..
   just 研發來為 滿足 玩家sm 電腦 / 闖關 的 慾望

ps:   以上只係小小提意...味必能滿足所有玩家的意願
        只希望帶出一個重點就係..遊戲要平衡 及 故事內容良好
        才可 長久...否則只會因各小童長大..發現 不公平的事太多而離去

ps2: 我覺得出商城買招都無咁  衰囉 你要人地為1角色的招
        而去抽卡..有讀個數學->概率 依課 的都知機率幾低啦...真係太呃錢.
        同時都會謝絕想玩的玩家..(年齡大d果d) 一睇就知係呃錢啦..
        同玩卡game無分別...
        如果商城制..我like依個角色200-300蚊可齊技..慢慢練技術...
        悶先轉角...但窮玩家又可以長玩自己隻角色都唔會無問題
        有錢玩家咪由佢自己想要曬咁多隻角咪買曬佢囉..
        咁樣個顧客群都大d啦...唔係只係看不到騙局的小童..
        而是愛格鬥game的眾玩家

ps3:遊戲點勁都好...外掛封不了就是墜落的開始
[ sex911在2010-11-17 12:01重新編輯此帖 ]
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-11-17
Re:好長的文字...會睇到Zzzz..Zzz..
引用第54樓sex911於2010-11-17 11:41發表的
ps3:遊戲點勁都好...外掛封不了就是墜落的開始

u1唔封係衰..
但係特登整出黎玩, 同埋話自己用得黎唔影響人就得既人就更衰...
佢地只不過美化緊自己用外 掛既理由~
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-11-17
講真有邊隻game係冇外掛??
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-11-17
引用第56樓d523d323於2010-11-17 21:31發表的  :
講真有邊隻game係冇外掛??

依家我搵到一個
不過講真
你唔會因為全世界都是病菌走去唔清潔屋企吧:(
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-11-17
引用第57樓tommywu於2010-11-17 21:35發表的  :
依家我搵到一個
不過講真

就是動漫節的時候嘛。
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-11-17
引用第57樓tommywu於2010-11-17 21:35發表的  :
依家我搵到一個
不過講真

即係咁講
隻隻game都會有出現外掛既開始
就算你封左呢個 d人又會創另一種bug出黎
封極都唔會封得完......
快速回復
限100 字節

上一個 下一個