切換到寬版
  • 6118閱讀
  • 30回復

"炎龍見參".鎧甲勇士裝著系列炎龍俠 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-12-08
引用第18樓牙翼於2010-12-08 17:34發表的  :
我只知道那些主要的因素...其他我不會說

我係覺得,你要有產品就要自己創作,曰本都係自己創,但係中國沒有.就連膠羊果個五神合體都係抄keroro果d機械人合體,雖然唔似keroro有三型態
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-12-08
引用第20樓火仔於2010-12-08 23:30發表的  :
我係覺得,你要有產品就要自己創作,曰本都係自己創,但係中國沒有.就連膠羊果個五神合體都係抄keroro果d機械人合體,雖然唔似keroro有三型態

連合體咁小野都叫抄日本,咁無野好講啦下話
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-12-08
引用第21樓迪於2010-12-08 23:33發表的  :
連合體咁小野都叫抄日本,咁無野好講啦下話

你話鎧甲戰士抄假面騎士,我絕對認同,但連膠羊合體都係抄,你話死未,同賣更正,龍劍道係日本出,類似日本既超星神。
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-12-09
「鎧甲戰士」雖說是跟「假面騎士」很相似
但是中國近年才推出特攝,這只是一次嘗試而已
況且,「假面騎士」這老招牌並非一朝一夕就可以打出名堂
請你們不要用「鎧甲戰士」跟「假面騎士」比較,好嗎?
[ 牙翼在2010-12-09 19:34重新編輯此帖 ]
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-12-09
引用第23樓牙翼於2010-12-09 19:06發表的  :
「鎧甲戰士」雖說是跟「假面騎士」很相似
但是中國近年才推出特攝,這只是一次嘗試而已
況且,「假面騎士」這老招牌並非一朝一夕就可以打出名堂
請你們不要用「鎧甲戰士」跟「假面騎士」比較,好嗎?

無~用~架~(黃子華調

這些人已經腦殘得看見國產便話抄日本,毫無理性可言

(P.S.:國產特攝在外國往往給人欣賞,但在本土卻給人....真是杯具)
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-12-09
引用第24樓ken736於2010-12-09 19:39發表的  :
無~用~架~(黃子華調
這些人已經腦殘得看見國產便話抄日本,毫無理性可言
.......

中國在文革期間,日本已經有超人了
現在中國去搞動漫,日本已經成為龍頭了
離線
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-12-09
引用第25樓牙翼於2010-12-09 19:50發表的  :
中國在文革期間,日本已經有超人了
現在中國去搞動漫,日本已經成為龍頭了

我不知道你用意何在,但完全沒價值作比較
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-12-09
聽說無記將會在下年播鎧甲勇士…
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-12-10
我想知Decad e 會唔會做(會做既話我都會睇,睇下香港配音方面點),某大電視台唔係諗住做完kiva就唔做Decade做國產,咁d細路味永遠都唔知道邊一個叫Decade?
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-12-10
引用第28樓火仔於2010-12-10 20:49發表的  :
我想知Decad e 會唔會做(會做既話我都會睇,睇下香港配音方面點),某大電視台唔係諗住做完kiva就唔做Decade做國產,咁d細路味永遠都唔知道邊一個叫Decade?

我只可以說一句不負責的說話
「一切決定權都在無記手上」
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-12-10
引用第29樓牙翼於2010-12-10 22:16發表的  :
我只可以說一句不負責的說話
「一切決定權都在無記手上」

仲諗住有朝一日,聽到d細路講,Decade好勁,竟然可以用甲鬥王既力量(明顯就係因為古加同亞極x比亞視先唔制,有咩所謂ed野)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個