切換到寬版
  • 2443閱讀
  • 26回復

手機新手 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-12-12
我係用iphone4 + 3無限上網
主要用黎上網,fb,打機,聽歌
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-12-12
引用第19樓牙羽於2010-12-12 14:52發表的  :
本人係people 無限上網+htc desire用家 (係因為張卡太多錢我先上網 -.-)
youtube?我用吾到 :)
我用黎check nba 比數, fb同 golden.

我係月廢+$無限上網
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-12-12
引用第12樓ming6339於2010-12-12 01:01發表的  :
i9000....我覺得超越埋iphone4
不過預算始終二千寧

其實影相同拍片都係睇你注唔注重呢兩方面架者,,

即係睇你生活係唔係成日用到呢兩樣野

我返學又好少拍片/影相既,,即使要都唔洗話特別靚

要求話要靚戈d手機又唔可以代替相機,,

咁樣既話相機像素我基本上都無視架啦,,~.~

另外IPHONE 4佢出色既地方係時尚設計同系統同埋第三方既支援

而唔係單單係規格上面既優勝

呢點我認為i9000想超越IPHONE係仲有D距離
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-12-12
引用第16樓ming6339於2010-12-12 11:13發表的  :
o....
但上網除左睇台都要睇部機本身ga姐....
咁 如果e720同p500
唔計果幾百蚊
.......

如果你係用PEOPLE戈個既話

我覺得應該係用返GPRS/EDGE上網

P500係有(4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps - GPRS

而E720[4+1/3+2/2+3/1+4 slots] 32 - 48 kbps GPRS

4+1,,3+2戈D其實上用黎計返你上網既實際使用既最高速率

32-48kbps,,即係手機支援最高速率

4+1,,4係代表你要網速''成''返個4先代表你既下載速率,,1代表你既網速''成''返個1就係你既上載速率

咁樣比係E720比P500快既,,[呢個情況只係岩用係GPRS既上網]

而EDGE方面E720都係比P500更勝一籌,,P500用緊CLASS 10既EDGE,,而E720係用緊CLASS 12既EDGE

即係EDGE同GPRS都係E720比P500優勝既

另外值得一提既係E720係冇呢個JAVA既兼容性而P500有既
離線623
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-12-14
引用第23樓~~福仔~~於2010-12-12 22:07發表的  :
如果你係用PEOPLE戈個既話
我覺得應該係用返GPRS/EDGE上網
.......

pro 丘~
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-12-14
THANK
我買左e720了
離線623
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-12-16
引用第15樓迪於2010-12-12 10:52發表的  :
人仔台
一來本身打電話訊號接收差
上網就更加唔駛講
Load一頁野都load到你煩
睇佢收費好似好抵玩,用落就知味道

講訊號接收最好梗係smartone,第2 Peoples
你冇睇過咩?

引用第11樓~~福仔~~於2010-12-11 23:55發表的 :

其實LG機易唔易壞就應該係睇唔同型號既~~

但如NOKIA咁,,出名都幾耐用,,但係5800一出,,新出,,好多人都反映好易壞,,但係其後又慢慢平伏返咁

所以唔同機會有唔同既易壞程度,,即使LG機都應該唔例外,,

玩到

1. 我部X8同P500都只係相差小小,,

我玩戈陣本身覺小小LAG咁啦,,自從我問朋友借完IPHONE玩之後就覺得係天同地既感覺

所以我覺得既係如果你未玩過IPHONE版既話就會覺得OK LA,,LAG LAG地都接受到

玩過就第二種講法,,
.......

有冇聽過係咪出年1月出iPhone5?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個