切換到寬版
  • 17832閱讀
  • 66回復

閃電十一人go [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-06-05
新一集閃電十一人(名為閃電十一人go)巳經播左四集,主角天馬雖然係中場(暫時),但好有當年元堂既感覺,至於個神童我只係覺得佢成日都講賣d灰氣說話,咩保護唔到足球部,咩雷門無足球,一d隊長風都無,重要既時侯,如果各位有睇今集(新一集),久遠打電話比x金打算做d野(估下吧,講左就會無哂神秘感),至於今集,新雷門對榮都既煉習賽,勝定輸就要各位自己睇,自己睇先有感覺架嗎另外元堂即將出場,佢講既野我照出

元堂(同3ds既閃電預告一樣著白藍色既風樓,擋住上伴身):這就是雷門。(得一句對白=.=)

元堂既出場係未意味住久遠有d野佢做唔到要交比元堂去完成呢??

2條評分
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-06-06
你既錯字一樣係咁多:x
好了,正題
這次的go不值得我期待
首先
主角的無能和副主角的選定太差
角色外形設定和上季一樣很古怪
算了
上季的主角陸續出現(意料之內
鬥氣!?必殺都沒剩多少了...(這我囧了
要說鬥氣
上季的每個都炎神,魔神甚麼的(玩曬~
技能設定我不想說了
主角的個人力量太低
又是特訓(你還來這招?_?
嗯~特訓~特訓~(你又想拖多少集...
這集最令我覺得好笑的就是敵人來集團的名字
第五甚麼的(拿贊助來開玩笑?
恩~最後了
我最滿意這次GO的就是這次的女角暫時來說比上季來得[順眼]
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線yoyois456
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-06-06
只是期待第一代10年後的人出現就是了.

我相信劇情又是這樣

特訓------------>打全國大賽-------->打好多學園,打黑之騎士團----------->打到一隊由第5部門選出來的超級球隊----->第5部門消失----------->第2輯開始

純意見.
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-06-06
引用第1樓davis555於2011-06-06 07:43發表的  :
你既錯字一樣係咁多:x
好了,正題
這次的go不值得我期待
首先
主角的無能和副主角的選定太差
.......

我都估到有人咁講,所以我都唔理d錯字錯成點,,重點既係新隊長講野講得好灰同賣如你所講好差同好無能,但天馬(指新主角,更可能係第二代元堂),佢個有閃電足球係元堂比豪炎寺(唔記得邊集元堂見到豪炎寺之後比佢既)之後再係佢在沖城果事用e個足球救左天馬,自果事之後天馬當個波係心肝丁(連阿秋都唔知豪炎寺救過佢)。

至於你話女主角,今集係唔錯既d女主角,相反就係前女主角阿秋竟然同一之懶遠拒離戀愛(連天馬都8下掛問佢,美國果邊打左電話比你味?(第三集既一個小小笑點)。
所以主角天馬未至於無能,我只覺得佢可能之後豪炎寺把佢既前鋒技巧教哂比佢,之後做雷門最強前鋒,學元堂以前咁增加土氣

我個人覺得元堂 100%會出場(以雷門新監督身份,戲份一般,用久遠係ffi果事既方法泥訓個無能既神童同班垃圾成員+用佢阿爺d奇怪又難明既方法教新龍門必殺技,神之手可能會再重現)

豪炎寺50%(扮演神秘人,在公園到見到天馬,之後慢慢咁教佢d野,去到後期先公開自己身份)

,鬼道(鬼道集團ceo+十年之後既某學園既監督,後期以自己教出泥既足球隊vs新雷門)

吹雪(十年之後某國家隊監督,佢個仔係某個學院名為,最強後x,後期學一之懶咁係某國家隊成員,之後同天馬一決高下)

引用第2樓yoyois456於2011-06-06 10:59發表的  :
只是期待第一代10年後的人出現就是了.

我相信劇情又是這樣

特訓------------>打全國大賽-------->打好多學園,打黑之騎士團----------->打到一隊由第5部門選出來的超級球隊----->第5部門消失----------->第2輯開始
.......

我只係覺得無咩可能打到全國,就係加下打果場比第五部門強迫雷門輸人3比0,更可方連遠久佢都無法可以完全勝利,但佢可能心中覺得元堂可以再次把十年前佢既熱血足球(又可以叫足球白痴)e種風氣帶番泥,
所以第五集有元堂既影子,但睇元堂語氣既好睇唔過眼e家既雷門(相信係由久遠講比木金知再同元堂講,我個人覺得係e家既劇情中無講到出泥)。
你要講多樣野,就係對付賣加下果個校長(帝國學院影山走狗之一,十年前用on低身份入雷門做雷門代教練,之後比人識穿,再加下影山覺得佢無利用價值,所以十年之後番泥雷門報復)。
同個垃圾理事長(唔知係邊到死出泥,但死都要趕久遠走)。
另外黑之騎士團果條友(極似不動主意),有可能會後期加入雷門(機會性唔高)。

同賣果個聖帝會唔會學基山咁最初期睇佢地比賽,之後同天馬吹水(叫天馬做松風同學/天馬同學),後期用第五部門最強隊伍既隊長同天馬一決高下,係天馬佢地打十年之後既ffi以某某身份加入日本代表隊)

我既意見,以上

另如見錯別字/x     實熟正常

不過咁多野入面想知就係元堂究竟之後同邊個結婚(冬花定夏木?),
[ 火仔在2011-06-06 21:29重新編輯此帖 ]
離線核爆狗
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-06-08
我覺得第5部門個BOSS就係豪炎寺-__-
離線yoyois456
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-06-08
引用第4樓核爆狗於2011-06-08 08:29發表的  :

何已見得??@@

個樣似就係嫁啦???

有咩動機先???可能想引圓堂出來??

打個電話is ok~~
離線乂百樂乂
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-06-08
引用第3樓火仔於2011-06-06 21:24發表的  :
我只係覺得無咩可能打到全國,就係加下打果場比第五部門強迫雷門輸人3比0,更可方連遠久佢都無法可以完全勝利,但佢可能心中覺得元堂可以再次把十年前佢既熱血足球(又可以叫足球白痴)e種風氣帶番泥,
所以第五集有元堂既影子,但睇元堂語氣既好睇唔過眼e家既雷門(相信係由久遠講比木金知再同元堂講,我個人覺得係e家既劇情中無講到出泥)。
你要講多樣野,就係對付賣加下果個校長(帝國學院影山走狗之一,十年前用on低身份入雷門做雷門代教練,之後比人識穿,再加下影山覺得佢無利用價值,所以十年之後番泥雷門報復)。
同個垃圾理事長(唔知係邊到死出泥,但死都要趕久遠走)。
.......

錯字實屬正常.....唔識打D字有冇嘗試過去搵先....沖城.....沖繩呀.....

跟本就係打假波....首名入球邊個 波膽 套戲好明顯係同賭有關架

呢套GO 最唔鐘意 化身.....抄足JOJO....
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-06-09
引用第4樓核爆狗於2011-06-08 08:29發表的  :

果條友叫聖帝,把聲係配豪炎寺果一個人配音,但個樣一d都唔似豪炎寺,另外如果豪炎寺想搵元堂,打個電話,元堂都飛去搵佢,洗鬼開咩組織,不過我個人覺得,豪炎寺既出現就即係代表天馬係十年之後雷門既最強前鋒同代元堂把e家既足球變番十年前既人材出眾,又熱血的足球。

以下係我個人所諗既意見
元堂可能一出場先罵爆班人(又奇果個神童),罵完之後元堂重番舊足球部,重新諗番d回億,之後住係阿秋果到,無意中發現佢當年比豪炎寺果個足球,咁岩比天馬見到,天馬拿拿聲收賣左佢,扮到無野咁,之後天馬係公園見到一個神秘人係到好高速咁過佢平時果d飛機位,天馬拜見果一個人,果一個人正視十年之後既豪炎寺,一路咁教佢前鋒果d野,之後某一日,第五部門果條友(疑似不動注意)突然襲擊雷門,新雷門的人不敵,元堂沒辦法下出手,用神之手把不動二代既射門擋下,之後不動二代爆出化身,攻爆元堂既神之手,e個時侯天馬泥到,一望,成班前輩訓哂係地,神童仲叫佢唔好過泥,但天馬堅持過去,用好快既速度把不動二代既波搶去,不動二代的同伴泥到,把天馬搶到既波再搶回,直踼去雷門舊足球部,天馬跑唔切去擋,正岩豪炎寺泥到,把佢既帽子拿開,一下把個波足去另一到的龍門,不動二代好驚訝,豪炎寺就講,你們沒資格破壞雷門足球部,你要破壞就打敗我先!,十年前影山隻走狗同個垃圾理事長出泥(廢話閃過),之後元堂就正式代久遠做新雷門既監督,就開始對付第五部門同e2條友!

十年之後雷門校長=十年前影山隻走狗,扮雷門代教練,從中破壞雷門足球部,十年前係一隻走狗,十年之後都係一隻走狗,無鬼用!
垃圾理事長=唔知係邊到死出泥,成日想趕久遠走,第五部門的人有50%
不動二代=個樣有d似不動,係第五部門的人,雖然踼波踼得好好,但好憎足球,同神童有仇,總係想破壞雷門足球部同趕久遠走
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-06-14
好~
而家套野已經好行咁久遠被踢走
守番黎做監督
呢D正常睇開片既人都估到啦~
之後
開始番原本既雷門訓練
有睇上季既都應該明
即係:  多  餘
再之後既~
同第五部門作對~
心照啦~
恩~
一個敵人完左
一個新敵人黎
心照啦
之後
又踢世界波
大致係咁啦~
恩~恩~
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-06-15
引用第8樓davis555於2011-06-14 22:28發表的  :
好~
而家套野已經好行咁久遠被踢走
守番黎做監督
呢D正常睇開片既人都估到啦~
之後
.......

久遠一早就比人針對緊(唔知咩事).同賣可能久遠預左比人踼走,打電話比x金(果個坐係旁邊諗技名果個),之後就話計劃(又係唔知)正式開始,之後就元堂回歸,我諗係用久遠果事對佢地既方法教佢地(轟炸神童機會好高)+用佢阿爺果種方法教個龍門,之後第五部門果條友又諗住踼走元堂,咁係e個時侯某d前人物會番泥(例如:豪炎寺,一之懶,鬼道),ed多數用神秘身份教新主角之類,去到後期先會表明身份

另外重點既係,雷門理事長同個校長去邊,為咩事搵影山隻走狗做校長同唔知咩人做理事長(暫稱廢柴校長同白痴理事長),元堂係同冬定係夏木花結左婚?
離線leoleo626
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-06-16
引用第9樓火仔於2011-06-15 20:20發表的  :
久遠一早就比人針對緊(唔知咩事).同賣可能久遠預左比人踼走,打電話比x金(果個坐係旁邊諗技名果個),之後就話計劃(又係唔知)正式開始,之後就元堂回歸,我諗係用久遠果事對佢地既方法教佢地(轟炸神童機會好高)+用佢阿爺果種方法教個龍門,之後第五部門果條友又諗住踼走元堂,咁係e個時侯某d前人物會番泥(例如:豪炎寺,一之懶,鬼道),ed多數用神秘身份教新主角之類,去到後期先會表明身份
另外重點既係,雷門理事長同個校長去邊,為咩事搵影山隻走狗做校長同唔知咩人做理事長(暫稱廢柴校長同白痴理事長),元堂係同冬定係夏木花結左婚?

雷門理事長同個校長死左啦=[

一定係夏未=]
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-06-16

此君回來了(笑
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-06-16
引用第10樓leoleo626於2011-06-16 10:59發表的  :
雷門理事長同個校長死左啦=[
一定係夏未=]

冬花好似鍾意佢,另一個就係一之懶同阿秋既美國同日本既戀愛,至於鬼道阿妹就唔知(唔知係未同個豆丁(成日笑得好奸又成日整估人果個)

p.s元堂佢10年之後個樣有d似佢阿爺,另一個重點就係,會唔會把神之手,異次元之手,神接,魔神之手傳比個龍門同賣點樣訓果個無能既隊長神童

p.s你張圖點得泥?
[ 火仔在2011-06-16 16:43重新編輯此帖 ]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-06-25
引用第11樓ken736於2011-06-16 14:12發表的  :

此君回來了(笑

等左7集先出黎=)
離線xup601084
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-07-04
元堂變黑了-                            -
變好多
離線xup601084
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-07-04
話說 不知啥時會再繼續出  都不知禮拜幾更新
只能說第五部門怪怪的
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-07-14
前閃電日本成員出場
先係鬼道,風丸,壁山,吹雪,不動,冬花
http://www.inazuma.jp/strikers/movie02/popup/02.html
離線核爆狗
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-07-15
聖帝一定係豪炎寺~.~冇倫樣,髮色同眉色加上配音,都正明係豪炎寺...
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-07-16
引用第17樓核爆狗於2011-07-15 22:00發表的  :
聖帝一定係豪炎寺~.~冇倫樣,髮色同眉色加上配音,都正明係豪炎寺...

巳經出左前雷門十一人既十年之後既圖
有冬花,不動,鬼道,風丸,吹雪,木毛,仲有比人話係聖帝既豪炎寺
(豪炎寺同風丸係同一隊足球隊成員)

再提供多一次
http://www.inazuma.jp/strikers/movie02/popup/02.html
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-07-19
引用第16樓火仔於2011-07-14 18:12發表的  :
前閃電日本成員出場
先係鬼道,風丸,壁山,吹雪,不動,冬花

不動你髮型變很大呢......

我今天結婚了喔~(喂
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
快速回復
限100 字節

上一個 下一個