切換到寬版
  • 6451閱讀
  • 81回復

有關本區版主saizen的問題 現公開吸納各會員的意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2011-06-22
引用第38樓boc.4於2011-06-22 16:23發表的  :
一向就唔會有名留青史
只會有遺臭萬年嫁啦

冇人話我名留青史

我想將我列入你心青史我唔介意

sai起碼都叫有陣都睇下人地邊個呃post果d、( 多做多錯+少做少錯)
金金就乜都冇搞、咁就冇做 (唔做就冇錯)
你自己都講岩左啦,SAIZEN點做都係錯

以上
姐係你認為多做多錯少做少錯啦
咁做乜要做板主姐
做乜要有板主姐?
人地唔做野你又話人地唔做野
人地做野你又話人錯
咁你想點?
唔見你做?
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2011-06-22
大家投左票既出句聲講返點解, 唔係即係白投咋...

已投票的會員如果沒有說明原因
將會視為廢票論
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2011-06-22
我要講既野到此為止
一人之力根本無可能對抗咁多打手
我希望既就係同我同一立場既人
多多少少都講下你地意見
誠收元力增幅器,有意請密,價錢不成問題,最緊要有相量
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2011-06-22
引用第42樓boc.4於2011-06-22 16:26發表的  :
我要講既野到此為止
多多少少都講下你地意見

求解msn

ban左人地msn話人地唔用msn同你講
話人地鬼鬼鼠鼠

呢個真係好一個笑點
你去申請做笑話板既板主實得

由頭到尾都只係係到駁我論點
又唔見你實際行動去做板主黎証明你所講既野
根本你自己就冇實際行動支持自己
講乜話人地搵打手
你係有料到就唔會有人同你嘈
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2011-06-22
引用第42樓boc.4於2011-06-22 16:26發表的  :
我要講既野到此為止
多多少少都講下你地意見

何以見得你是「對抗」你口中所指的「打手」?

讀心神探上身了:)?

名不正,則言不順。
按圖,看小說

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2011-06-22
老實大約講好幾年前我有提議疾風..出卡,出招.,出新野..POST第一手要放序號的
疾風你都記得啦..你係十扑的~~
到黎現在奇怪招式同關卡,,只要實卡更新快快手就有帖放出~~好多時新物品係未有放出黎買的!!
我已經向saizen投數過..但對方意不是投數板區&他管理地區理由而不接納~~
我不知道你地板主到低有冇戶相申請板區情況同溝通~~
者樣理由..連意見都完全不接立
.,.我覺得難接受囉

引用第39樓真天魔於2011-06-22 16:24發表的  :
你也知不是你我能夠解決的問題,那你為何要說叫版主去解決呢?
我想說,版主也不能解決。
.......

板主不易做..但不是一句你當就當..者樣推卸就可以
..而我地只是小小會員提出意見就算~~
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2011-06-22
盡責
因為他就算不再玩lfo
也繼續打理lfo版(看誰昆貼)
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2011-06-22
請大家分清楚iBBS同LFO
LFO入面犯錯=/=iBBS入面犯錯
iBBS無禁止亦無權禁止玩家於LFO中使用外掛
LFO中使用外掛亦唔等於iBBS中犯錯
iBBS係官方蕃薯聯網之一,唔支持外掛係應該
但iBBS都無權阻人用,只要唔係o係iBBS宣揚外掛的話
而我就未見過呢位版主提及任何有關外掛內容

大家要討論o既係佢o係iBBS o既表現,唔係LFO內,所以佢用唔用外掛唔係論點
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2011-06-22
我認為佢都算係盡責的
不過有時
太過盡責唔係一件好事
大家上到黎論壇都係想開開心心吹下水姐
用唔用外掛另為一談
只不過有時有d言行真係串左d
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線acz

發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2011-06-22
某位會員果堆發言真係超精彩,支持Sai嘅就係打手。
咁唔支持Sai係咩?正義之士呀?係咪有人扮正義之士扮到上哂癮停唔到落黎?

1. 無改善IBBS對LFO使用不公平遊戲方式會員採用不打壓的風氣
的確佢係冇做過。我又問一句喇,另外又有邊位版主有積極打擊過?
我就暫時見唔到依加有邊位版主做到,問題又黎喇,咁點解又有某個人特登淨係拎Sai出黎話呢?
答案好簡單,就係前幾日出現左個罵戰Post,某幾位會員罵戰進得如火如荼,岩岩就有一位版主入去講左兩句,果位版主係邊個,相信大家好清楚?
咁岩幾日後竟然出現左依個咁「方便」某位會員的Post,難道果位會員仲唔出力插果位版主?

2. 立場強硬,同會員無相量的餘地,導致經常有磨擦
首先我要說明一件事,有關立場強硬這點,相信本人跟另外某一位會員都冇資格講人。
己所不慾,勿施於人,請容許我全無新意地再次引用這一句,既然某位會員都係立場強硬,又何以說人立場強硬?
再說磨擦這件事本身我相信是雙向的,如果只是單方面的挑釁就算力度再強硬亦沒有太大作用吧?
身為一位版主,本人看得出他的發言是具備應有禮貌,相反某位會員,相信大家都有眼睇到,某位會發言的粗魯程度係有幾咁令人失望?
這種時候仲好意思說出經常有磨擦這種話?究竟是誰磨誰在先?
然後就是所謂嘅冇商榷餘地,本論壇會員之多,相信某位會員非常清楚,加上有幾位非常活躍於罵戰的會員。
如果要一一跟他(我)們商榷,相信版主們會比以前的掃地工人仲慘,每天開工十多小時仲要冇人工?
如果某位會員認為自己有咁嘅時間、精力、金錢同埋義務的話,這個版主不如由你做好了?

3. 處理版務不當 例子: 無盡維持版塊和諧的義務調停罵戰,反而單單鎖POST,阻止會員發言,加深會員同管理團隊間的矛盾
何謂是處理版務不當呢?相信在這之前我已經說過很多次了。
己所不慾,勿施於人,究竟最初發起罵戰的誰那一班人呢?大家應該很清楚,除了我跟我的朋友外,還有某一位會員。
而且還是時常引發罵戰,每次罵戰都歷時數小時以上,對於重犯者來說,不是馬上鎖Post已經很好了,現在竟被人說成懶理罵戰直接鎖Post了事?
道理何在?版主?還是會員?曾經有某一位會員說過,我只係一個會員,不偏不倚既管理方式我唔需要
現在本人所看到的就是某位會員硬是把道理拉向自己那一邊,當然,現實中道理並沒有偏向那一邊,卻就是不在那位會員那一邊,自然地管理方式亦變得不偏不了。

以上為「打手」為你送上的膠論一篇。
P.S.1 下次,明知會變成罵戰你不如唔好入黎喇,次次都唔夠罵。
P.S.2 為了我好、亦為了您好,請扣分,不然一下子又被人說三道四了。
[ acz在2011-06-22 17:30重新編輯此帖 ]
神のご加護を貴方に…

離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2011-06-22
就算俾saizen係呢度投票過到, keep 到做版主...
但係以佢依家個聲望, 仲點服眾?
難保下次又出現投訴saizen既事呀...
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2011-06-22
D人改GAME POST招都唔做野
好耐之前都想講 唔知佢有無改到
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2011-06-22
引用第22樓真天魔於2011-06-22 14:54發表的  :
請先明白,遊戲的最新動態及管理問題,兩者是沒有太大的關係。

那麼,笑話版的版主要關注最新的笑話,還要經常親力就為?

.......

http://ibbs.hk/read.php?tid=1845
申請版主條件 :

1. 論壇發貼數達500或以上,其中有20貼為主題
2. 申請的版面中,必須有10篇有意義的主題

3. 提交簡短的計劃書,說明日後如何推動版面發展
4. 要有良好紀律表現(不良表現的決定,在乎於灌水的多少)
5. 所申請的版面裏,少於3個版主
6. 所有交易版之版主,一律不開放申請
7. 於本論壇註冊三個月且四星會員或以上
8. 威望600或以上
9. 所有被否決的申請,必須一個月後才能再申請
10.會員註冊論壇的電郵必須真實無誤
[ tommywu在2011-06-22 18:46重新編輯此帖 ]
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2011-06-22
引用第52樓tommywu於2011-06-22 18:11發表的  :
http://ibbs.hk/read.php?tid=1845
申請版主條件 :
1. 論壇發貼數達500或以上,其中有20貼為主題
.......

最有意義的主題十個,saizen為什麼沒有?若沒有便不能當吧。

既然你這麼不喜人當版主,你去申請吧。
按圖,看小說

離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2011-06-22
引用第53樓真天魔於2011-06-22 18:17發表的  :
最有意義的主題十個,saizen為什麼沒有?若沒有便不能當吧。
既然你這麼不喜人當版主,你去申請吧。

原來對版主有不滿就要自己去申請做版主?
我相信佢只係質疑saizen有無做版主既基本要求
並唔係你所講既"這麼不喜人當版主"
離線visitor5779

發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2011-06-22
引用第49樓acz於2011-06-22 17:17發表的  :
某位會員果堆發言真係超精彩,支持Sai嘅就係打手。
咁唔支持Sai係咩?正義之士呀?係咪有人扮正義之士扮到上哂癮停唔到落黎?
1. 無改善IBBS對LFO使用不公平遊戲方式會員採用不打壓的風氣
的確佢係冇做過。我又問一句喇,另外又有邊位版主有積極打擊過?
.......

無版主打擊就唔應該打擊?
我覺得要做LFO區版主就要對隻遊戲有熱誠
因為作為一個好版主要盡的責任除左一些比較正式少少的責任之外,仲要有一套對遊戲的標準
不可否認saizen都叫係做到一般做版主的責任
但係我地要的唔只係一個版主,我地仲要一個好版主,尤其係一這個遊戲沒有人流,沒有人玩的時候,我地會希望一位能夠帶來改變的版主
至於用外掛果班人無尊重到隻遊戲,要我地去接納佢地係有一定難度,何況佢地仲唔肯認錯,一味係到講我有用外掛,then?
你同一個小偷偷左幾蚊野,走去同一班有錢佬講,我有偷左野,佢地點解要理你?講到無錯咁,點解唔走去警局走去同人講?一味係到避責任,咁樣你自認用外掛先會有意義。
批評版主就等於自己有能力做版主?
就係因為saizen係版主,佢先要接受意見(批評)
也就是因為saizen係版主,我地先會批評
有時版主係要一些比較強硬的言論去使之改變
也就是因為這樣,我投左責任票,因為我相信saizen會就我地的意見去盡責
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2011-06-22
saizen版主無論對舊會員又好新會員都好,都一視同仁,雖然有人話佢做得唔好,但saizen版主盡左佢係lfo版版主既責任。

以上純粹為本人個人意見。
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線acz

發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2011-06-22
引用第55樓visitor5779於2011-06-22 19:27發表的  :
無版主打擊就唔應該打擊?
我覺得要做LFO區版主就要對隻遊戲有熱誠
因為作為一個好版主要盡的責任除左一些比較正式少少的責任之外,仲要有一套對遊戲的標準
不可否認saizen都叫係做到一般做版主的責任
.......

無改善IBBS對LFO使用不公平遊戲方式會員採用不打壓的風氣

我係問緊佢既然冇第二位版主打擊外掛,點解佢淨係要針住Sai講野。
從來冇提到應唔應該打擊。
再說,這位老兄所說的根本就不是批評,只是針對。
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
還有忘了對某位會員說,這次投票我不會投的了
不然再多做一次「打手」就不好了?
神のご加護を貴方に…

離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2011-06-22
引用第27樓boc.4於2011-06-22 15:39發表的  :
1. 我唔係話要一個版主去禁止玩家使用外掛
首先IBBS身為LFO官方承認既蕃薯論壇,
係好應該杜絕個D使用不公平遊戲方式的會員出現
至少要打壓個批光明正大改GAME用外掛既會員,
.......

時間問題只回應你部份回復

只要能夠幫到會員解答問題    (連LFO都無玩,解答咩野?)
管理好該版區的會員    (好明顯唔得,大把人唔鍾意)
接受會員的申訴/意見   (更加唔得,次次都有大把版主同總版維護)
停止會員之間的罵戰     (如果唔化解會員之間矛盾,直接鎖都叫解決問題,我相信佢做到既)
1/其實無玩=/=解答唔到:o)
講波=/=識踢波一樣
2/管理好同有冇人唔鍾意係冇關係:o)
教書教得好=/=全部學生鍾意
3/冇時間搵舊帖,我段估唔會次次都有版主維護掛
4/其實同3 一樣
兩名學生發生誤會/紛爭
都會通知訓導主任(總版)喇??
如果你話要心理輔導埋既話
我諗真係冇乜人可以做到版主呢個位囉

一樣
以上所發出既意見全屬本人立場
如有侵犯 多多包涵
離線阿勁
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2011-06-22
你地老老實實講我知
其實ibbs係唔係中共統治???