切換到寬版
  • 14106閱讀
  • 104回復

[遊戲手繪圖]英國凌晨3點,我交貨了(雪蝶舞) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-07-04
引用第18樓波仔xd於2011-07-04 22:57發表的  : X$$b:q  
乜DW係13-14歲咩  [表情]  [表情]  [表情]
BTW" 戈對野..唔錯唔錯 [表情]
vM /D7YS:  
= = 我連6000大元也拿到手,怎會是13-14歲- - @I0[B<,:G  
!p e!Z-,  
u mean the pair of'balls'? \kksZ4,  
.:+&2#b  
引用第19樓chakman於2011-07-04 22:58發表的  : 9y&&6r<I  
'uV;)~  
P'CDV3+  
說起來,左右腿的肥瘦粗幼好像不一樣呢 -]vPF|  
右腿可以幼一點點
<<ifd?  
\}}) U#   
這畫的視平線比較低,所以就突顯了弧度和大小
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-07-04
引用第20樓dwchan於2011-07-04 23:01發表的  :
這畫的視平線比較低,所以就突顯了弧度和大小
92K#xM/  
要拿6000大元的話... qx3`5)ef  
-_|U"C$  
我還差3年...(媽的\ FrBJv<  
/\1MG>#K  
引用第19樓chakman於2011-07-04 22:58發表的  : }CXL\, ;  
h\ qM5Qx+Q  
:raYt5n1,y  
說起來,左右腿的肥瘦粗幼好像不一樣呢 /MQI5Djg  
右腿可以幼一點點
LZG ~1tf  
我喜歡巨乳長粗腿呀~~~!!(喂
[ 小銀saki在2011-07-04 23:28重新編輯此帖 ]
離線神手之星
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-07-05
不錯看的!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1條評分
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-07-05
引用第22樓神手之星於2011-07-05 12:41發表的  : |P"p/iY  
不錯看的!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
^"! j m  
你洗春完未
離線as087713
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-07-08
唔...版大話的不錯喔 Zz uEw   
上色應該更好看@@
離線z5124777
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-07-10
璇瓏畫得真好 好誘人..... .D`""up|{  
希望之後還有好圖可以欣賞 加油
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-07-14
我完全被萌殺la   
流鼻血中.....
離線vincentchung
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-07-15
其實你畫D人全部都係差唔多樣~ V6.xp{[  
只係唔同動作~角度~ T~%}(0=m  
=9UR~-`d\  
有冇第D啊悶人 M+<xX)   
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-07-15
將線條重覆繪畫是畫漫畫的大大大忌 s)#8>s-  
是對畫功沒信心的表現(權威事實) GY@-}p~it  
;b=3iT-2"  
頭髮還可以用「將線條重覆繪畫」的功夫 L&wJ-}'l  
臉型線條不能呵~
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-07-15
兩兄弟一起來給意見~ S/}6AX#F4  
不過哥哥你從哪找來這些評語的?可否給我看看原文 wYtL1D(  
`=A*ei5  
此外,你要我給你看看職業畫家的鉛筆稿嘛?一線過畫面:O
[ dwchan在2011-07-16 23:04重新編輯此帖 ]
離線kit123
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-07-16
我真的覺得太白癡,畫不下手,待回補張泳衣照算了- -
1條評分
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-07-16
引用第29樓dwchan於2011-07-15 17:50發表的  : *<k8H5z8]  
兩兄弟一起來給意見~ UW7*,Bq  
不過哥哥你從拿找來這些評語的?可否給我看看原文
此外,你要我給你看看職業畫家的鉛筆稿嘛?一線過畫面:O
5Hvg%g-c  
唔聽意見咪算~ 70NQ9*AAy  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? g z!q  
交流一下而已 \F]X!#&+  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插 ,L#Qy>MOb  
聽下我意見都無壞吖~ [Nb0&:$ay  
OE87&Cl"{t  
y6.}h9~  
P.S. 你又無理由為左要證明一個跑手跑得快而叫佢落街跑你睇架 ~_WsjD0O  
不過無所謂~ %2Q:+6)  
OjxaA[$  
咩都要證明 ~ZeF5  
交流一下嘛~ 85; BS'  
咁做人 ,bT|:T@ny  
辛苦嘛~
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-07-16
引用第27樓vincentchung於2011-07-15 17:19發表的  : !u@XEN>/  
其實你畫D人全部都係差唔多樣~ O$QtZE61  
只係唔同動作~角度~
有冇第D啊悶人 U5X\RXy~  
[表情]
*1F DK{  
這些叫他的畫風 ^%(HZ'$wC  
是好事來的... W;~ f865  
最少我做不到... ~JjL411pG  
你知道作畫的人 人人都希望有自己的畫風和圖美 2'O2n]{  
E`#m0Q(8  
真心說... RLBeti>  
如果你這個態度去其他畫壇這樣說 Z05kn{<a8  
一定會被人插得落花流水.... 4to)ff  
}j=UO*|  
引用第28樓ansonchungch於2011-07-15 17:26發表的  : &)UZ9r`z  
將線條重覆繪畫是畫漫畫的大大大忌 oNW.-gNT  
是對畫功沒信心的表現(權威事實) y %R-Oc  
O@*7O~ eO  
頭髮還可以用「將線條重覆繪畫」的功夫 vW`Dy8`06  
臉型線條不能呵~
"B18|#v  
不要說得那麼長~~~ L eg)q7n  
將"線條重覆繪畫" RmF,x9  
這簡稱"雜線" \ G}02h  
{ +d](+$  
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  : +NIq}fZn9  
ra87~kj<  
唔聽意見咪算~[表情] 8 xfn$  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? Y0nn n  
交流一下而已 pq8XCOllXx  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] ze* =7  
.......
b1rW0}A  
大大 ;bz|)[4/  
我來拜神的....... f uzz3#  
m]C|8b7Y  
你都來幫我指點一下錯處好嗎>< MA}~bfB  
[ 小銀saki在2011-07-16 22:51重新編輯此帖 ]
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-07-16
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  :
唔聽意見咪算~[表情] ;Fo%R$y  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? G =`-w  
交流一下而已 k2bjBAT  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] n $Nw/Vm  
.......
r"E%U:y3P  
即是咁就 b/#SkxW#S  
冇証據就咪9UP UCu0 Xqf  
如果有機會我都想叫個冠軍去跑俾我睇下 .AB n$ml]  
BTW冇機會
離線jamespuilam
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-07-16
引用第31樓ansonchungch於2011-07-16 22:28發表的  :
唔聽意見咪算~[表情] bk(q8xR`  
難道你認為自己畫功經已達到唔需要聽意見既地步? -JKl\E  
交流一下而已 }l>\D~:M  
我都叫做4次ART攞全級第1~<---不喜...唔好插[表情] lpq) vKM}^  
.......
^_4e^D]P"  
咁都第一,你講笑啊? /EIQMZuYp  
http://ibbs.hk/read.php?tid=97566 64LX[8Ax#  
fMpxe(  
雖然我唔識畫畫,不過呢你知唔知人地畫畫到最後點解面會好似一條線過啊? }4uHT.)  
[ Xa,|  
因為人地先起鉛筆稿再放上電腦上線/G筆上線呀麻 5VS};&f  
x/fhlf}a}=  
13歲仔,4次第一係咪好威先?咁唔該你畫張野放出黎啦 1;*4y J2  
%`EyG  
比我地學下野啦大師!
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
超級無敵十分急收破空拳,十字旋風拳
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-07-16
引用第34樓jamespuilam於2011-07-16 22:54發表的  :
咁都第一,你講笑啊? k/Z]zZC  
http://ibbs.hk/read.php?tid=97566
雖然我唔識畫畫,不過呢你知唔知人地畫畫到最後點解面會好似一條線過啊? QO/nUl0E  
.......
Iq0[Kd0.j  
同意 I!?)}d  
就算是一絛線過 q90 ~)n?  
人地絛線係前後尖 有柔順到 一點都唔硬 G$^u2wz.  
<(!~s><.  
要係鉛筆同電腦畫不難 \N%L-%^  
最難是拿起真正的g筆地圖筆去畫先難 :hBLi99 o  
Y| l&mK?  
31樓...  erQQ_  
唔好講用一絛線起犒 q)l1tC72  
比支g筆地圖筆你一絛線係草犒到跟 d[\$a4G+  
就算比你跟到無雜線...很完整 <Fi*wV  
都唔會有人話你勁 tCR#TW+IY-  
MpVZ L29)  
你太睇少一絛線的粗又變化 前後尖 深淺變化和柔順度
[ 小銀saki在2011-07-16 23:16重新編輯此帖 ]
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-07-16
我好少畫畫,不過自問都有唔小CG+草稿收藏, U>i}C_7g  
如果你可以用鉛筆稿上面畫面一條線過,我真係可以拜你為師 -kP$S qR~  
不過一句真心話啦,咩面形D線真係好亂咩? =o )B1(v@.  
可能我近視啦,真係唔覺好亂BO
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-07-16
引用第36樓jamespuilam於2011-07-16 23:19發表的  : aP]h03sS  
我好少畫畫,不過自問都有唔小CG+草稿收藏, I 9<%fv  
如果你可以用鉛筆稿上面畫面一條線過,我真係可以拜你為師 @V Sr'?7-  
不過一句真心話啦,咩面形D線真係好亂咩? /@1pm/>ZaN  
可能我近視啦,真係唔覺好亂BO
Fd#Zu.Np  
AYAbq}'Yt  
引用第28樓ansonchungch於2011-07-15 17:26發表的  : " H]R\x p  
P9x':I$  
臉型線條不能呵~
D,()e^o  
我自問就眼低 6$K@s  
臉型點樣有問題法...?
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-07-16
唔聽意見咪算~[表情] /I:&P Pff  
P.S. 你又無理由為左要證明一個跑手跑得快而叫佢落街跑你睇架 }\]J?I+A   [{: l ?  
不過無所謂[表情] O"#/>hmv-  
.......
kJ?AAPC  
k\r^GB  
9UP原來有咁o既借口,筆記筆記
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-07-17
快速回復
限100 字節

上一個 下一個