切換到寬版
  • 7073閱讀
  • 61回復

合體戰神(故事)問題討論 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2011-07-18
引用第39樓中毒魔人於2011-07-18 18:09發表的  :
卡倫合迪格斯 = 最強

只係抖氣已經毀滅整個銀河系
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2011-07-18
引用第40樓龍翼87於2011-07-18 18:11發表的  :

其實天魔仲可吾可以合另外一個人- -?
離線adrian98
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2011-07-18
引用第40樓龍翼87於2011-07-18 18:11發表的  :

有得讚好我一定讚好- -

之後會唔會2重,3重,4重... ..咁合呢?我覺得u1有機會會整合戰異轉或者2重合戰囉... ...可以出多幾款模型呀嘛- -
離線牙乂達
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2011-07-18
引用第39樓中毒魔人於2011-07-18 18:09發表的  :
卡倫合迪格斯 = 最強

卡倫合人皇 強過 卡倫合迪格斯啦
比你吹脹=.=

引用第37樓龍翼87於2011-07-18 18:05發表的  :
星奇+迪雲合體一定超屈
五重融合體
(四個超界力量,包括哈邦+索特+終極守神+迪雲)
           +
         智慧
.......

先講,迪雲無超界力量
智慧....迪雲的.....算是可有可無吧(不知為何有這想法)= =
星奇個個都只係超級元力==所以你唔好咁誇張好無=.=
而且你漏左一樣野...星奇係蚩尤之子
元力已經比蚩尤的超級元力更強(雖然不清楚當時那種是一般元力還是超級元力,但比蚩尤的超級元力強都足夠了吧?沒必要深究....)
基本上你呢堆野都好似好多錯處= =

引用第36樓k-man於2011-07-18 18:02發表的  :

吊,,,
故事話哈邦,索特同終極守神比左力量同智慧佢ㄚ麻
自作聰明.

睇黎你呢鑊吊錯人....(最少我唔多覺得佢有錯....當然你都無錯....點解就睇埋落去)
我個人都認為智慧同知識係兩回事
知識,,,,,當作記憶咁睇都ok
但智慧,應該係天生,最多隨住年齡增加,應該都難以再提高
(雖然故事都係講智慧....但我覺得係越一用詞不當....所以這方面兩位都沒錯吧)
再講,哈邦同索特唔算有力量(個種程度,可能人類都能夠打敗他們,你都算做力量,無話可說)
↑好似雞蛋裡挑骨頭=.=
[ 牙乂達在2011-07-18 19:02重新編輯此帖 ]
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2011-07-18
引用第43樓牙乂達於2011-07-18 18:45發表的  :
睇黎你呢鑊吊錯人....(最少我唔多覺得佢有錯....當然你都無錯....點解就睇埋落去)
.......

由於人皇係奸角

所以要卡倫合迪格斯
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2011-07-18
引用第43樓牙乂達於2011-07-18 18:45發表的  :
.......

點解星奇只係超級元力-___-''?
你唔記得左佢同布村哭打個時咪出左超界力量
你都有錯處
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2011-07-18
.......

我鬼唔知迪雲唔識超界
但唔比佢同星仔合既時侯已經學識??
你唔會Get唔到我意思吧
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2011-07-18
引用第8樓stamley213於2011-07-17 11:48發表的  :
唔係合過一次就可以隨時合咩= ="
睇迪格同卡倫合得咁爽。。。

係喎....
睇佢地個款真係好似自己合都得= =
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2011-07-18
.......

星仔點解無超界力量?之前哈邦咪比左佢.
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2011-07-18
引用第44樓中毒魔人於2011-07-18 19:03發表的  :
由於人皇係奸角
所以要卡倫合迪格斯

如果照你個推斷
人皇係屬於奸角
咁佢應該係比惱吸收,同惱合體 vs 卡倫+迪格斯合體
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2011-07-18
.......

索特力量有幾大就唔知
但哈邦有的係超界力量= =
雖然我到e家都唔係好清楚超界力量用黎做咩
淨係知佢可以整暈人..
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2011-07-18
引用第50樓武魂於2011-07-18 19:28發表的  :
索特力量有幾大就唔知
但哈邦有的係超界力量= =
雖然我到e家都唔係好清楚超界力量用黎做咩
淨係知佢可以整暈人..

我估應該類似元力/念力果一類
但又唔屬於元力既一種
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2011-07-18
引用第49樓龍翼87於2011-07-18 19:21發表的  :
如果照你個推斷
人皇係屬於奸角
.......

咁仲有星仔係到.. 冇事既

仲有邪鬼呢
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2011-07-18
引用第52樓中毒魔人於2011-07-18 20:33發表的  :
咁仲有星仔係到.. 冇事既
仲有邪鬼呢

邪鬼黎緊呢幾集應該會被秒.
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2011-07-18
引用第53樓chung456於2011-07-18 20:58發表的  :
邪鬼黎緊呢幾集應該會被秒.

五招後,,,byebye~`''
離線牙乂達
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2011-07-19
引用第46樓龍翼87於2011-07-18 19:15發表的  :
我鬼唔知迪雲唔識超界
但唔比佢同星仔合既時侯已經學識??
.......

呢個...你等個3個戰鬥型摩摩星人改邪歸正
再教識佢地先講啦....你呢個推測性都係得一半一半
唔好聲大夾惡好無=.=.....(如果你咁講,你唔比迪雲到時一隻手指整死惱咩,你咁講,你大晒啦...)

引用第48樓chung456於2011-07-18 19:19發表的  :

星仔點解無超界力量?之前哈邦咪比左佢.

先生,睇清楚d好無
我幾時有講過星仔無超界力量?

引用第51樓龍翼87於2011-07-18 19:42發表的  :

我估應該類似元力/念力果一類
但又唔屬於元力既一種

先生,你又睇清楚d啦
人地問唔知拎黎做咩
唔係唔知乜野黎=.=

引用第45樓k-man於2011-07-18 19:13發表的  :

點解星奇只係超級元力-___-''?
你唔記得左佢同布村哭打個時咪出左超界力量
你都有錯處

其實我講緊既...係佢個句(星奇超強大超級元力)<<<個人認為極度誇張化
如果誤導左你,就唔好意思
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2011-07-19
引用第55樓牙乂達於2011-07-19 00:14發表的 :
其實我講緊既...係佢個句(星奇超強大超級元力)<<<個人認為極度誇張化
如果誤導左你,就唔好意思

笑左
你好鍾意捉字蝨?
我唔知你係咪有燥狂症定乜野
如果迪雲一隻手可以KO惱...咁U1話星仔會出合戰又有乜用?
迪雲一隻手指KO惱即係迪雲先係真正主角啦!
咁u1又做乜強調戰士回歸個結局之後個故事係由星仔為主﹖

根本99%星仔合體個拍擋係迪雲
況且邊個話要學識超界一定要靠戰鬥型摩摩星人?(雖然有可能故事有講過係我唔記得左)

如果有d野你係唔明或者理解不能
我可以話你知
人地個標題都話問題討論...咁討論出黎既野唔可以推測?
一定要估啱先回得?
而且似乎估估下果個係你多d喎

先生,你又睇清楚d啦
人地問唔知拎黎做咩
唔係唔知乜野黎=.=

呢度我答錯D乜?
就係拎黎當元力/念力用唔得?
駛唔駛我專登打埋個拎字出黎先安落?
離線牙乂達
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2011-07-19
引用第56樓龍翼87於2011-07-19 17:17發表的  :
呢度我答錯D乜?
就係拎黎當元力/念力用唔得?
駛唔駛我專登打埋個拎字出黎先安落?

多謝你提醒,搞到我自己都離左題
依家講緊合體戰神.....唔係單一生命體
------------------------------------
而且,你鐘意亂話人燥狂症...?
你講完呢句我真係笑左(唔知你憑咩話人燥狂)
而且討論,你都唔該拎返少少根據好唔好
好似我咁講,迪雲一隻手指KO左惱
根本就無根據
同你個句
唔比到時迪雲學識超界力量?
(↑其實,將來,迪雲識用超界力量,未必有合體既必要)
(↑因為佢依家同悟地合體,一半係為左提升力量,一半係為左使用超界力量)
(↑雖然,迪雲,就咁一個生命體,九成都唔會夠惱打)
同樣無根據
我只不過係跟返你既做法
-----------------------------------
「況且邊個話要學識超界一定要靠戰鬥型摩摩星人?」
我就係個陣,岩岩睇返一次故事,我先咁夠薑講返出黎
↑而且,除左靠戰鬥型摩摩星人學到,仲有其他方法,佢地一早就做左啦....
(扶助型超界力量只可以一代傳一代,但戰鬥型超界力量可以傳授)
你唔係好記得,我唔怪你,因為我自己有事都係咁,不過起碼你D語氣好返D好無
(最少人地講既野,你覺得錯,你提出否定,你既語氣溫和d都得掛?你d語氣令到人地以為係我句野錯咁)
雖然自問,我都未必有資格話你,我自己語氣都唔好
----------------------------------
同埋
類似元力 同 可以當元力咁用
呢兩句,分別好大,唔該你分清楚
就好似,攻擊類似防禦(性質相似,用途不一定相同) 同 攻擊可以當防禦咁用(性質不同,用途差不多),
                ↑此話只是假設
你覺得呢兩句野,真係無分別嗎?
--------------------------------
好啦,講單一生命體既野講完,唔該回歸返合體戰神個邊
你仲要嘈,就pm我嘈,唔想呢到比人鎖帖
[ 牙乂達在2011-07-19 19:06重新編輯此帖 ]
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2011-07-19
引用第57樓牙乂達於2011-07-19 18:56發表的  :
多謝你提醒,搞到我自己都離左題
依家講緊合體戰神.....唔係單一生命體
------------------------------------
而且,你鐘意亂話人燥狂症...?
你講完呢句我真係笑左(唔知你憑咩話人燥狂)
而且討論,你都唔該拎返少少根據好唔好
好似我咁講,迪雲一隻手指KO左惱
根本就無根據
同你個句
唔比到時迪雲學識超界力量?

你都識講我講既係無據..
咁有乜必要跟我?'
況且無據唔代表唔可以討論?
咁討論得就當然有猜測!係你自己話我有好多錯處
我話星仔有超強大超級元力有幾誇呢?
佢元力已經強過蚩尤既超級元力!咁佢異轉左既超級元力係超強大請問何錯之有?
我話迪雲同星仔合左體就識超界..你又話迪雲而家無超界...我一直都無講『而家』識超界...請問又何錯之有?
我唔知你係反星仔派定迪雲fans....而且一直我都係講緊合體戰神,係你無啦啦講單體角色而已!

而元力分別果度我都唔同你多講...大家對呢方面理念唔同!
至於你話嘈就pm你就根本無必要
大家只係喺度討論..誰對誰錯怕咩比其他會員睇?

而推斷出黎既野!一定有啱有錯!但唔可以完全否定
離線牙乂達
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2011-07-19
引用第58樓龍翼87於2011-07-19 19:18發表的  :
你都識講我講既係無據..
咁有乜必要跟我?'
況且無據唔代表唔可以討論?
.......

我只係怕我地既對話
係版主中被視為罵戰

我跟你既做法-.-你當係我回應返你個句-.-

再先講星奇既超級元力個邊
只係對你個種誇張說法,覺得無必要誇張
(再強的超級元力,再弱的超級元力,都係超級元力.......不會變成另一層次.....)

而且,推測出黎既野,係有可能性(對與錯)
而如何推測,係根據現時故事發展所推測出有可能會發生既事
乜你覺得現時既故事,有證據顯示三名戰鬥型摩摩星人會改邪歸正?
再講,如果單純係你個人感覺 or 個人推測
加返句,純粹個人感覺/個人推測,咪得,邊會有人話你(到時,就算你比人話你無理據,你都唔係講錯野)

(其實講咁耐,你可以當我唔係好鐘意你用既字眼,其實你係字眼上可以修改一下,會好好多-.-)
(↑雖然我都唔係好有資格話人....)
[ 牙乂達在2011-07-19 20:05重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個