切換到寬版
  • 15304閱讀
  • 77回復

[原創]雪姬小分析@@(完成約87%)(我放棄了) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線autobots
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-08-07
幾正丫 我係大魔導士x女蝸 @@
1條評分
離線
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-08-07
攻擊力測試區 MQ!4"E5"j  
44ty,M3  
雪鞭飛舞 _X4Y1zh  
全食扣約4分3 Z`tmuu  
 :RnUNz  
忍殺.吹霜 {6ZSf[Y6B  
全食的話差少少秒 j9h/`Bn  
Uqel UL}  
冰蝴蝶 wb.yGfJ  
全食的話扣約4分3 ;W?#l$R  
j?N<40z  
冰山雪蓮 7\ _MA!:<  
食中1半的話約扣6分1 f7_( C0d  
S oeoUI]m  
冰山雪蓮 i&:SWH=   
全食的話可扣1半血 0*XsAz1,9  
"'z}oS  
冰山一角 B r#{  
全食的話可以秒殺
[ 健在2011-08-08 01:25重新編輯此帖 ]
離線autobots
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-08-07
引用第21樓健於2011-08-07 18:21發表的  : X}Oe'y  
攻擊力測試區 -P;0<j@6k5  
# sw4)*v  
雪鞭飛舞 v.(dOIrX  
全食扣約4分3 sE[`x^1'8  
n2K1X!E$  
.......
@}4aF|  
冰山一角真係勁..唔駛買招都得
離線
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-08-07
引用第22樓autobots於2011-08-07 18:22發表的  :
冰山一角真係勁..唔駛買招都得
t5+p]7  
嗯,的確好勁,好高攻
[ 健在2011-08-07 18:37重新編輯此帖 ]
離線
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-08-07
引用第20樓autobots於2011-08-07 18:18發表的  : fmixWL7.Zg  
幾正丫 我係大魔導士x女蝸 @@
D&):2F^9.  
thx,感謝妳的支持a_a v.|#^A?Qx  
8%K{lg"  
ps.連回左sor.
[ 健在2011-08-07 18:40重新編輯此帖 ]
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-08-07
引用第23樓健於2011-08-07 18:23發表的  :
嗯,的確好勁,好高攻
4:/V|E\D  
但唔多實用,,,VS難中 67(s\  
可唔可以加現win/lose圖
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-08-07
以下為搞亂檔之發言 `-{l$Hn9|~  
i9L]h69r  
4z(~)#'^  
冰山一角 X\m\yv}}  
400mp V| V 9.  
學習點數:70 rC!O}(4t%$  
打關實用性:★★★★☆ VFf;|PHS  
vs實用性:★★★☆☆ Q2 !GWz$  
優點及缺點:攻擊力是不錯的,400mp也值得,缺點嘛,應該是太硬直了,vs沒有什麼地方能用到此招
f5*qlQJFz\  
如何硬直了? 6-|?ya  
成招野都只係0.7秒左右 S a +Y/  
相比起吹霜咁長時間 }*(_JR4G  
呢招都叫硬直咁招招都硬直了 ,cNe-KJk  
',R%Q0Q  
再講 s;I @En  
呢招vs不知幾實用 iF+:j8 b  
調整之後既冰山會有向前推既效果 ?xqS#^Z  
雪姬跑攻再連呢招可以大大提升到命中率、仲可以斜攻、雖然按鍵方向係擋下拳、出招或者連跑攻都係可以移上或下黎攻擊 !+eU  
簡單講句、除左吹霜之外、呢招係主要技能黎 )8C` EPe  
HTYyX(ya  
冰蝴蝶 h,$CJdDY]  
300mp 5a/A?9?,  
學習點數:80 KdkL_GSLT  
打關實用性:★★★★☆ |yk/iO(  
vs實用性:★★★★☆ ^W$R{`  
優點及缺點:起手和收手都很快,攻擊力不錯,缺點我可是想不到.
x6,o zun  
缺點大大個  :f[ w  
攻擊判定 方向差到爆 r<ww%2HTS  
基本上係一直線攻擊、全招出招過程如果敵人唔係成直線都係唔會打得中 Rj";?.R*e  
命中率比起冰山仲低 /O:4u_  
作為被動技黎用係最好 (因為招式格招力可觀) @ ;!IPiU  
再加上呢招可以用跑攻連、以道場為例、可以由道場頂方跑攻出招打到去道場最底部 \OVFZ D  
簡單黎講姐係呢招野連跑攻既話可以有上下既大範圍攻擊優勢 ;D~#|CB  
u9 &$`N_G  
忍殺.吹霜 t}k:wzZ@  
500mp mI7lv;oN<5  
學習點數:100 <XLaJ;j  
打關實用性:★★★★☆ d0)]^4HT|y  
vs實用性:★★★☆☆ [QxP9EC  
優點及缺點:起手很快,攻擊力不錯,不過出招的時間太久了,如果不中的話,別人到後方就能破妳的招,mp用量太高了
Zp/+F(  
吹霜係雪姬最高攻既一招(以全命中黎計) '! ^7 *@z  
出招時間係長、但係正方有高度既格招力同破防力量 +A?P4}  
再加上如果係識用既話、呢招通常作為捉收手之用 Bug.>ln1  
以高mp換取高格招力高攻 <絕對係抵 當然要你識用招野先講 vSHPN|*  
再說招野根本就0秒起手 JlnmG<WLT  
)IcSdS0@M  
雪鞭飛舞 9>4#I3  
350mp LY0f`RX*&  
學習點數:95 Ibz9j uY  
打關實用性:★★☆☆☆ yo[Sh6r/9b  
vs實用性:★★★☆☆ Q$ew.h  
優點及缺點:起手都是很快的,攻擊力是數一數二高,能閃去敵方後面,不過打關的話,不中全部怪,此招就無用武之地了,必定被sm
O(I^:_eH  
點解vs實用性咁低? !-`L1D_hy  
呢招野閃去敵方後面 %w^* 7Oi  
可以作為陰人技 y^ skE{  
對付以大量前沖技為主既角色、例如龍翼等 絕對係主技黎 Kn->R9Tl  
Bg),Q8\I  
_]*YSeh=  
冰山雪蓮  j;.P  
全食的話約扣6分1
B}TY+@  
你確定係全招? |aLK_]!  
雪蓮呢一招既特點同虎神彈好相似 ei4LE XQ16  
就係 雪蓮(虎神彈) 出現既位置果到有攻擊效果、而當中既攻擊力都唔算低 U^KWRqt  
敵人同 雪蓮 成0身位係可以做到更加高攻既效果 3*I\#Z4p1  
只不過係命中率方面既問題咁解
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-08-07
引用第25樓k-man於2011-08-07 19:36發表的  :
但唔多實用,,,VS難中 )ItABl[{  
可唔可以加現win/lose圖
R|*0_!O:[  
#1已經有了-v-
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-08-07
引用第26樓健於2011-08-07 19:54發表的  :
#1已經有了-v-
w>*Jgc@A*  
me擺明搞亂檔
[ bk的卓男在2011-08-07 20:08重新編輯此帖 ]
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-08-07
引用第26樓健於2011-08-07 19:54發表的  :
#1已經有了-v-
P<X?  
冰山一角如何硬直了? Ag2~q  
成招野都只係0.7秒左右 *bo| F%NAz  
相比起吹霜咁長時間 +pgHCzwJE  
呢招都叫硬直咁招招都硬直了 #C } +  
B`)sc ~u  
再講 !2Ompcr1  
呢招vs不知幾實用 mC@v,"  
調整之後既冰山會有向前推既效果 H0&wn#);6R  
雪姬跑攻再連呢招可以大大提升到命中率、仲可以斜攻、雖然按鍵方向係擋下拳、出招或者連跑攻都係可以移上或下黎攻擊 &-FG}|*4M  
簡單講句、除左吹霜之外、呢招係主要技能黎
離線stitch11
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-08-07
冰山一角e招好勁,有唔駛買好勁
離線
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-08-07
引用第26樓bk的卓男於2011-08-07 19:53發表的  : NUb$PT  
以下為搞亂檔之發言
你確定係全招? :RIqA/  
.......
d~_5Jx  
妳比我清楚雪姬n倍-,-" p q?# X0  
咁...依個分析 yqK_|7I+  
就交比妳了
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-08-07
引用第17樓a81028332於2011-08-07 17:38發表的  : t3}_mJ  
如果咁樣可以叫做分析 l0yflFGr  
咁我個個人王都可以叫做人王分析la. y#Nrq9r:  
加上我個個仲有格招同攻擊力. S]T71W<i  
樓 主不妨看看精華列表的分析吧.
 p}GTOJT}  
比起巴哈個方好好多了.. JSh'iYJ .  
人地GIF都冇之餘 *S <I!7Q  
連招也未齊...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-08-07
引用第31樓魔法使命於2011-08-07 23:02發表的  :
比起巴哈個方好好多了.. A}pe>ja   
人地GIF都冇之餘 w+%p4VkA<r  
連招也未齊...
Y\1&  Uk  
上次我去批評他們的分析還被砲LOL
離線廢柴鋼吉
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-08-07
引用第19樓健於2011-08-07 18:15發表的  :
已整好,我會再參考其他post @@
#>$w9}gFi  
好期待你完整既分析
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-08-07
依個分析都幾特別... U &W}c^#  
冰山雪蓮你當遠攻就扣得好少..但當佢近攻會痛好多.
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-08-08
um...健仔=3= 搵日幫我錄1隻人物既分析 0l%|2}a  
;,_c1x/F  
等我都去做分析先;x
專心工作
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-08-08
引用第35樓kenneth6tsac於2011-08-08 00:29發表的  : D3%`vq u&  
um...健仔=3= 搵日幫我錄1隻人物既分析
等我都去做分析先;x
U5wO;MA  
難不成要做傳說中的冰角之中的冰角-托比?
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-08-08
引用第36樓dwchan於2011-08-08 00:34發表的  :
難不成要做傳說中的冰角之中的冰角-托比?
6,|)%~VUm  
說起這角色我已沒有看過他在LFO出現了 = = V<!E9/4rS  
(謎之聲:快找人做迪倫~!)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-08-08
引用第37樓ajman於2011-08-08 00:38發表的  :
說起這角色我已沒有看過他在LFO出現了 = = n'JwT! A  
(謎之聲:快找人做迪倫~!)
_6 ~/`_(KP  
之前某天狗好像有意做迪倫分析
快速回復
限100 字節

上一個 下一個