切換到寬版
  • 13027閱讀
  • 123回復

[個人分享]IPA高度機密帖子--一切事項待公會組織重建後再處理 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2011-09-12
引用第99樓michael1212於2011-09-05 23:09發表的  :
我有玩電結1年9個月 冇考級, 鼓都識打少少既.
我有隊band 組左9個月 , 暑假出左第1次show
http://www.facebook.com/pages/Us/102395016499509?sk=wall#!/photo.php?v=2199903430166&set=t.779699758&type=1
http://www.facebook.com/pages/Us/102395016499509?sk=wall#!/photo.php?v=2199029168310&set=t.779699758&type=1
玩開英文歌多

冒昧幾問......
請問你們隊band除左開concert/band房的$ , 有其他重大開支嗎 ?
請問你們的資金來源從何而來 ? 來自各人的工作= =?
因為我個fd都想組band , 希望了解他們有咩困難.....

其實我借D以宣傳最新報告同埋推前個post+_+
離線michael1212
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2011-09-13
我係青年中心夾 band  
唔駛錢@_@
之前頭3個月未定團長果時就去E&L 音樂中心度夾 每人夾10幾 廿蚊 就玩兩個鐘
之後我去左搵青年 中心, 未唔駛錢@_@
同埋出SHOW 都唔駛錢-.-
係樂器錢 主要., 同埋..車錢掛.
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2011-09-13
[youtube]Zog4h9Mi-jM[/youtube]
好耐之前拍落
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2011-09-13
[youtube]DoWUBiQVldA[/youtube]
離線202202
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2011-09-14
引用第102樓michael1212於2011-09-13 20:04發表的  :

好耐之前拍落

好勁....
我尚未到呢個境界-_-
http://ibbs.hk/?a=202202
咩来的???
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2011-09-14
睇過先知...
何況你bass@..
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2011-09-15
引用第24樓中毒魔人於2011-08-29 22:03發表的  :
http://www.facebook.com/pages/Us/102395016499509
可以睇到我地琴日出SHOW既片

無見地都要講
真係有無窮既進步空間
扮動感戈d位(係咩band房細,真係唔到位,睇唔到有活力)
p.s.冇意慾睇哂成條片,打鼓戈個有hea位都可以打下拍子
       而唔係玩d唔知咩動作..

要講既真係可以有好多,不過算了...
離線
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2011-09-15
[youtube]RZrcKs4LCqU[/youtube]
呢種係我鍾意既Band
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2011-09-16
[youtube]alNbPwI7dVo[/youtube]
岩岩拍
離線adrian98
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2011-09-16
引用第98樓202202於2011-09-05 18:30發表的  :
玩左3年的bass,得閑玩下電吉solo,新手band仔一個-_-
其實唔打算考級,純屬是自high only-_-
我吉他呀sir:_!考級有_用咩!BEYOND都無考啦!

我兩年前學鼓果陣呀sir又係咁講- -
-------------------------------------------------
學左1年幾,而家專住打波...
我入唔入得- -?
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2011-09-16
引用第109樓adrian98於2011-09-16 17:31發表的  :
我兩年前學鼓果陣呀sir又係咁講- -
-------------------------------------------------
學左1年幾,而家專住打波...
我入唔入得- -?

無任歡迎 ~

話說想學最純正+最完整的樂理應該遁甚麼途徑 ?
我需要惡補一下- -"
離線adrian98
發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2011-09-17
引用第110樓光之使者於2011-09-16 22:40發表的  :
無任歡迎 ~
話說想學最純正+最完整的樂理應該遁甚麼途徑 ?
我需要惡補一下- -"

話說當年我第1次考樂理(學校)果時是不合格的- -
18/50= =
--------------------------
之後呀sir講解完之後變左
41/50
--------------------------
不過我發現樂理真的很難
到現在我也只懂基本還有看鼓譜
幸好現在中學不用考樂理
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2011-10-18
我來頂!!!!!!!!!
小建議:去信開設一個音樂交流區,大家可以互相開表自己音樂的愛好,甚至可將自己既唱既歌,奏既曲都貼上;)
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2011-10-19
感謝.......其實IPA公會最初成立的目的是收集不同意見 , 建議成立一個音樂專區
不過由於論壇升級 , 公會的事遲緩了很久
加上我個人最近忙得不可開交= ="

其實我個人認為音樂區 , 不一定是實質的音樂分享
可以涉及一些資訊文流 , 例如分享哪一個地方的樂器價錢較物有所值
或者專業的音樂/樂器知識交流
離線xd仔是我
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2011-10-30
hello呢度仲有冇人?@@
好難得係ibbs見到有關音樂既post,但好似話題突然停左咁......
離線真仔
發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2011-10-31
這裡有冇負責人?
發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2011-11-20
話說琴日出完show0_0
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2011-11-22
岩岩略略睇下, 恕我呢個行外的冒昧, 個場係咪太細?
因為見你地D body mvt較少, 以我所知rock應該有較大自由空間
還是我的誤解....?

話說這個公會可說是名存實亡了, 其實我最初唔應該係秋天播種....
只望最後都有個音樂區~
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2011-11-23
我覺得個場夠大. 只係我要做埋唱 唔行得開, 我鏡頭最右果個)
黎緊我27/11都會出show."

發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2011-12-12
琴日拍的
快速回復
限100 字節

上一個 下一個