切換到寬版
  • 8978閱讀
  • 93回復

黃帝@@ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2011-09-04
引用第59樓neilng7200於2011-09-04 00:18發表的  :
你真心左了,唔用只不過是一個遊戲,只不過是輸了一次,得未
做個認賭服輸的人吧,下次再打贏佢不就好了?!?何必發火呢_   _ 6-@ X  
.......
EfR3$sp  
講一句「你真心左了」 V.RG= TVS  
咁算咩意思? ;@$B{/Q  
[CU]fU{$  
都係果句 ? D?XaRb  
V+mTo^  
唔該唔好係到扮清高扮有型扮勁扮林峯 tp,e:4\ 8Q  
+([ iCL  
D4x~Vk%H  
wh\J)pA1  
認賭服輸  <中文都未搞掂 xi]qdiA  
/OpVr15  
下次再打嬴? zd+_ BPT  
我開21億殺左你 72gQ<Si  
你下次再打嬴我啦 2U-F}Z  
Qifjv0&;u  
1R1DK$^c  
ふざけんなクズめ FBYA d@="2  
冗談にもなんねーや < xm>_ ~,w  
てめぇ、もしかして自分がとってもカッコイイと思うのか tnbtfG;z#  
~ l'd pg  
笑わせるな ?=%Q$|]-  
現実のお前もそんな事出来へん rH9wRY(  
生意気で、ただの間抜けしか見えねーのよ |d* K'+  
'L w4jq  
何が「次」や? /=zzym~<>  
お前まさか、エム属なのか 3@r_t|j  
一度人にこんなめちゃくちゃにされたらその戦いの気持ち変わらぬか Khbkv  
普通ならばねーやろ ptS1d$  
こんなにめちゃくちゃにされたら普通に腹立つわ(お前は依然人間の限りな) )vFJx[a<n`  
誰でもムカつく 6O^'J~wiI  
誰が認められるんや、こんなのを S?W!bkfn  
G &'e P  
「ただゲームじゃん」ってなんなんのよ、てめぇは Xi]WDH \  
ゲームだから見下ろすかよぉ i>n.r_!E  
s^X(G!V{c  
てめぇみてーなヤツがいる限り、多い人数が社会の虫になんねん btC 0w^5  
それだからてめぇみてーなヤツを消滅しないと、ただの邪魔しかなんねーや f((pRP   
f3>8ZB4  
@iZ"I i&+  
顔文字は何なんのよ? Cz2OGM*mz?  
カッコつけて? ?d*0-mhQ,  
GUJaeFe  
Y!VYD_'P  
そぅさ、今日本語使ってるやん ?qeBgkL(B^  
不満か? Md9b_&'  
わたし、本気出した smpz/1U  
それはどうしたの?問題あるのか? :&#HrD[KT  
お前なんかすっごく腹立つから +UxhSF U  
こうして日本語を使わなければわたし自身の怒りを表せられねーや l:O6`2Z  
もっと日本人のように怒りを表せなきゃ、てめぇみてーな人は消えないわ gHLBtl/  
vV.TK_ y  
>g%^hjJ  
めちゃくちゃにやられて、気がすまない u.wm;e K[  
てめぇに日本語を使わなければ気がすまない GbC-6.~  
それだけのことだ %-y%Q.;k ?  
Yq;|Me{h  
E\V-< ]o  
4 7R4gs#W  
8*nl Wl9qo  
さっさと消えろ!雑魚め } PD]e*z{Z  
邪魔や
[ bk的卓男在2011-09-04 02:58重新編輯此帖 ]
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線qqwess
發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2011-09-04
強烈建議唔好用日文囉 jXEuK:exQ  
FhZ^/= As  
接近十成的人都看不懂
離線
發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2011-09-04
引用第61樓qqwess於2011-09-04 21:35發表的  : Q:I2\E  
強烈建議唔好用日文囉
接近十成的人都看不懂
2IgT B|2  
求翻譯
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2011-09-04
引用第61樓qqwess於2011-09-04 21:35發表的  : O$}p}%%y7  
強烈建議唔好用日文囉
接近十成的人都看不懂
r<]Db&k   
fail
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2011-09-04
引用第61樓qqwess於2011-09-04 21:35發表的  : IUco 8  
強烈建議唔好用日文囉
接近十成的人都看不懂
kTG4h@w  
你地唔係最叻玩google翻譯嫁咩 -TKS`,#  
w9 I7pIIl  
自便 IYm~pXg^0  
%{\|/#>:  
L8K= Q  
5y7rY!]Bf  
仲有都唔係接近十成囉 #3@ Du(_n  
定係你想話我知 2j_YHv$I  
有半成人睇唔明 P(I`^x  
then進位變十成? 5~T`R~Uqb  
v.,|#}0 o  
以我所知 >AsD6]  
呢個壇有唔少人都識日文 `oP<mLxle  
^|^ek  
當然係咪學到好精通 n}9vAvC  
又或者係睇得明一篇文又或者係關西弁 Ju3-ZFUS4  
就唔知啦 J(*q OGBD  
L/1zG/@  
不過就一定有唔少人睇得明囉
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線neilng7200
發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2011-09-04
引用第60樓bk的卓男於2011-09-04 02:31發表的  :
講一句「你真心左了」 GOJ*>GpS  
咁算咩意思?
都係果句 [r'PGx  
.......
;-p1z% u  
s(*L V2fa  
唔該唔好係到扮清高扮有型扮勁扮林峯 :5!>h8p;  
個gag好爛 囧 7Q,9j.  
你咩事,好似好燥敢-.- yM$@*od  
無看第一頁之後的回覆,唔知4樓打嗰個king有用21e就叫下次再打嬴,我係到說sor ~=hM y`Ml  
:.kc1_veYS  
其實呢,我覺得vs係交流下技術,大家無仇無怨, w~J 7|8Y  
不用因為死一次就係到頂咩同爆粗-.-(我係同個d比人打死就係到爆粗,之後我打字/叫等等佢就係敢打死你個d人,唔係同bk的卓男你講的-.-) 9"mOjL  
比人打死咪當練下技術lo,失敗乃成功之母呀媽 係咪先yo(玩野 囧)
[ neilng7200在2011-09-04 23:40重新編輯此帖 ]
目前有玩的遊戲:
LFO , ELSWORD
離線
發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2011-09-05
可以是 也可以不是 _@I8B  
上次有個台灣來的黃帝 >ZMB}pt`  
1千攻防+gm裝狂出那個什麼什麼劍屈死我800攻防的迪雲 A4RA5N/}  
還好意思說我嫩b :@:@:@:@:@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
2E~WcB  
引用第52樓neilng7200於2011-09-03 14:37發表的  : 61|uvTX  
你戰敗後有無試過叫佢唔好狂出那招咩咩劍?
Kx.'^y  
妳系咪挽我ah老細 S9~X#tpKe  
我輸左我直接sb佢媽媽啦 .?7u'%6x?{  
仲同佢客氣咩
離線acz

發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2011-09-05
老斬篇日文好易炸喎... @<]sW*s  
傻都睇得明掛...
神のご加護を貴方に…

離線s10201326
發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2011-09-05
tx原來是小學生
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2011-09-05
引用第60樓bk的卓男於2011-09-04 02:31發表的  :
講一句「你真心左了」 !,D7L6N  
咁算咩意思?
都係果句 r6 k/QZT  
.......
O &DkB*-  
中文啦...真係睇唔明 7Mx F? I  
你估個個都咁得閒學日文咩
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2011-09-05
引用第69樓淆底3499於2011-09-05 21:40發表的  :
中文啦...真係睇唔明 ?= G+L0t  
0tA ~Y26  
咁你咪靠翻譯 b2L9%8h  
一係唔好睇 5 ynBVrYf  
so 簡單
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2011-09-05
引用第69樓淆底3499於2011-09-05 21:40發表的  :
中文啦...真係睇唔明 vR"?XqgZ  
q fc:%ks2  
都冇日本人唔明講日文有咩用
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2011-09-05
引用第71樓tommywu於2011-09-05 21:52發表的  :
都冇日本人唔明講日文有咩用
saRYd{%+  
冇日本人唔代表冇人明 "U"phLX  
x/fhlf}a}=  
講日文唔一定要佢有用途先至講 gg0rkg  
;\]& k  
粗口冇乜用途咁點解港人又咁鐘意加咁多粗口?
離線qqwess
發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2011-09-05
我當呢個論壇有2000人 { 4 n  
vw'xmzgA  
我相信小過30人識日文
離線katsin138168
發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2011-09-06
TX 真強! NI:3hfs  
I&%KOe0  
我終魔除左用來打故事,基本上未試玩VS TX 居然可以逼我用終魔. ;04< 9i  
想我用迪云同你打,您拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉拉.只好用XX罡氣秒你,真的無言 M+VAol}1  
:'4 ",  
本人HIGH 大左近日常用GODHAND終魔玩VS 雖然冇屈招,9戰,但有一點屈高攻(1000攻) ,引來一部份人不滿,引來不便請原諒!!!!!!!/size]
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2011-09-06
引用第53樓bk的卓男於2011-09-03 15:33發表的 :
你呢種咁既人生觀 c5Hyja =  
最終只會令自我滅亡
.......
Dqc2;>  
GAME黎姐..係你人生好重要部分? XM)  
`<6FCn4{X  
你唔比人地打機黎放鬆??一定要好投入咁玩?可能對於其他人黎講打機打到咁辛苦會覺得無意義 VsDY,=Ww  
0$_WIk  
人地打LFO黎放鬆心情....咁點解要因為人地屈招而自己燥底/屈番人? WFTwFm6  
)XDbg>  
唔係個個都好似你咁打機打到你咁認真.... .;)V;!  
l(HxZlHr  
仲有投放時間落去就一定要好認真咁做咩,訓教同打J夠要投放時間啦..唔通又好認真咁做? TU*Y?D L  
_h I81Lzq  
最後..唔該唔好以你套人生觀去睇其他人..可能你認為打機都要認真 H LCI  
但係唔係個個咁諗......我地唔係活係你世界入面..唔會跟你套理念做人... hOYP~OR  
一唔合你意就恥笑人..得罪左你呀?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2011-09-06
引用第75樓淆底3499於2011-09-06 20:20發表的  :
GAME黎姐..係你人生好重要部分?
你唔比人地打機黎放鬆??一定要好投入咁玩?可能對於其他人黎講打機打到咁辛苦會覺得無意義
.......
.vie#,la  
我相信對於每一個人黎講 QZ+G2$  
/I:&P Pff  
遊戲都係佔左人生好重要既部分 o?^Rw*u0/  
k~?5mUyK<  
冇遊戲 = 冇成長 nG-DtG^z  
0]zMb^wo  
你細細個都係靠玩遊戲大 lx7]rkWo|a  
e|q~t {=9S  
B}J0 d  
J06 D_'{  
NieNfurG%  
其次 %LuA:{EVD  
x.sC015Id  
一尾俾人死屈住 uDLj*U6L  
打機黎放鬆 都變左係 打機黎受氣 F\jawoO9  
一尾俾人禁住黎打 0 Bk-)z|V  
根本就冇樂趣 O Q$C#:?  
冇樂趣又如何輕鬆?
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2011-09-06
引用第76樓bk的卓男於2011-09-06 20:26發表的  :
我相信對於每一個人黎講
遊戲都係佔左人生好重要既部分
.......
~[f `oC  
首先...我唔係靠打機大 sY1.z5"Mm  
k9;t3-P  
%j2$ ezud  
3#Iq5vT  
其次..我都知比人屈招,比人用神點/外掛人物屈機係好慘 YABi`;R]'  
..你都識講打黎係受氣....所以唔洗咁認真同呢類人VS/鬥屈..走場最好方法啦
離線mom
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2011-09-06
引用第76樓bk的卓男於2011-09-06 20:26發表的 :
我相信對於每一個人黎講
遊戲都係佔左人生好重要既部分
.......
Rf2mBjJ(z  
既然係咁你就可以唔玩 唔需要留係lfo度 b|;h$otC  
1=C<aRZ b^  
我自己夠成日比人連技 屈招 b`% !\I  
W}%"xy]N  
我大不了咪輸 再諗方法羸佢 k+J63+obd  
V DZOJM)(  
何必需要去下下疾住人地?? TA qX f_  
#?,"/Btq  
就當你唔係去疾住人地都好 你自己既想法 我地可以選擇理/唔理 TtH!5{$s  
#sk~L21A  
你每次都係打一篇好長既野出黎 我之前都話者會睇下 不過每次都係去小人 去話人 2E`mbT,v&  
u:6R|%1fNn  
玩online game 玩任何野都好 都係純粹去娛樂一下 無錯有好多人都會放好多時間同心機係佢既興趣度 bUds E 1f  
!w@i,zqu  
但唔會好似你咁囉 斬
)]4=anJu@|  
u^#e7u  
今時今日你打機打到有工返既人唔多 你更加唔係某路 ZHlHnUo  
~B? Wg!  
而家好多學生開學 做乜唔返去讀返你既書? 咁得閒上討論去話人? 2$`Y 4b3t  
zL3zvOhu}  
你上論壇乜唔係同人分享/傾計? 你咁似係想表現自己咁囉 SoHaGQo x  
71ab&V il  
我比人扣分禁言都係咁講架啦 +@H{H2J4  
M{jq6c  
由我一開始認識你 我對你份人都無乜野 但唔知你把口可以咁衰 `%EcQ}Nr  
*-uzsq.W  
一見到人地出招連多佐 就小人  人地點打你理得人地??? wh2E$b(-  
@,-D P41g  
係唔係一定要佢跟足哂你地班友仔既玩法而係lfo度生存呀? 你當你自己係邊位? O{Mn\M6  
:z *jl'L  
羸佐幾屆拳王第1名就好巴閉??? x9S9%JG :  
?;.= o?e9  
本黎都對你無乜野 我越睇你越唔順眼 @A<~bod  
JfK4|{@  
唔係你個小學雞既樣  而係你係論壇上既言語行為  SU6Aq?`@  
^HtB!Xc  
你打字係無錯可以打到好長  但我一見到咁多字 我腦海第1下出現既 Pl-9FLJ  
"WO0 rh`  
就係你一定係串緊人  F?0Q AA  
y$_]}<b  
之前有人做分析  你走去人地個分析帖度話人 人地放心機係度 你就搵機會入位 ,nGQVb   
TtKKU4yp  
你想出位唔係咁出 就算 你唔係想出位都好 都唔會有人會覺得你好得去邊 rkR~%U6V  
Q#.E-\=^  
打lfo勁有乜用? 你讀書勁? 讀書勁我就無話可說  jA[")RVG  
0&b;!N!vJ  
既然你讀緊書你打字咁有文法 我睇唔出你把口會咁衰咁臭 e&Q w\Ze  
WwWCN N~}  
你總係比我感覺你係學校比人恰開既人  自己發洩唔到上論壇話人?? 我亂估姐 #6l(2d  
O6ugN-d>  
不過相信ibbs好多人有眼見你把口的確真係好衰  c@)?V>oe  
&%8IBT  
我而家係去話你  同埋呢個post我唔會再返黎  你唔需要再打咁長既野去駁我 #};Zgixo$  
& 9 c^9<F  
呢個帖你打乜我都唔會再睇 065=I+Vo  
x5Fo?E  
無謂浪費你打咁多字既「話人論文」
[ mom在2011-09-06 20:57重新編輯此帖 ]
這就是所謂的規矩
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2011-09-06
以下既野、對大家講既都岩用、一樣道理、唔係正係俾你托比睇 64`l?F  
2;3&&yK2b  
W- nS{v(  
首先 $#3[Z;\  
我自己跨SER走足六個SERVER同人打VS Sm?|,C3V  
街場入邊 :}/\hz ,  
所見到既有七成入邊d人都發膠、亂黎、出禁招 &-JIXVd*R  
另外三成都會有時間見到有d正常d既場 ^N 4Y*NtV7  
但係 g)D@4RM  
我係街場都會經常見到有人VS x K\i&A  
就算大家係自己友 : yq2 XE%r  
其中一條友屈招屈技或者拉登等、我所見到既就係接近 "每一次"  <注意係 "每一次" 6E:H   
姐係話基本上我見到有將近100%被屈招屈技拉登既 都會爆粗小人 /C5py&#-I  
佢地更離譜既係多數都係快速地開CE 21億狂係到洗屈果條友 8 Gy*BpmJn  
我所見到既係佢地冇話任何搵其他方法嬴人 ;l `Ufx  
AG左又俾人屈多幾場之後就係CE解決 sG[qlzR=8  
佢地就真係搵到個方法嬴人啦 J$s p6 g>K  
但係我就冇興趣洗時間去scan野囉 s {V&vRr  
(上邊重點係 : 自己友) JO&RuAq  
w'VuC82SZ  
但係 DIWyv-  
當我同自己人打 ,j\uvi(Y  
又或者係跨去STD入某寶既場 s*Z yr%R  
大家相方會嘈既次數係極少 qLc&.O.=  
點解? ko'V8r `V  
因為大家都係有技術 8}4.x3uw  
大家都會用下d平較弱既招式 =MD) F  
唔會一尾用死強勢既招式 GC3d7  
亦唔會好似d人咁屈招屈技拉登 Fm6]mz%~u#  
仲要屈完招屈完技自己都唔知 GK6CnSV8d  
俾人小完仲要唔識改 JP {`^c  
P.S 當然街場我都會見到有幾個有技術既人士 }1+2&Ps50  
aRI.&3-  
99,=dzm  
當然 D!Nc&|X^  
你地可以有自己鐘意既打法 .h4Z\R`  
但係你地所謂自己鐘意既打法其實根本就係屈、無技術可言 v)nv"o[  
你地當然可以同自己友打 {#`wW`U^  
但係我認為你地打完一日、可能嘈既時間夠你打多十幾場VS .*>C[^  
日日打日日嘈 X.,R%>O}`P  
最終大家分分鐘VS都冇得打反晒面 a|3+AWL%  
咁我認為以而家既LFO黎講 >9#) obw  
冇VS打真係冇得係LFO生存 =?wDQ:  
如果你自認自己係果d日日升lv就夠唔洗VS既咁我冇野好講 QR8]d1+GV  
nGc'xQy0  
PU B0H  
點解一定要用d高攻高防高格高破技呢? DRXUQH  
大家平均咁用招 B9cWxe4R#  
多用下d比較弱既招式 TlX:05/V8  
大家互相慢慢磨血 ]VtP7 Y  
大家都有反擊既機會 B4+u/hkbh?  
打得時間愈長就愈緊張愈能夠享受到VS過程 q D=b+\F  
何必要不斷開強勢技又或者屈技 M 0RA&   
人地成日就打唔入你 P 6ka'!z  
你就永遠車完人都痛到西飛你 [eTEK W]  
重擊完之後見到排血量已經覺得冇乜反擊既機會 o_kZ  
而反擊既機會亦到極之低 _ D8 zKp  
對該場戰鬥充滿挫敗感 O*,O]Q  
咁有何意思? e7&RZ+s#wZ  
遊戲本來就係希望參與相方都能夠享受同開心 wc"~8Ah  
但係因為你自己個人想霸氣想強勢想屈機 qf<o"B|_9  
你就無視左人地開心既權利 *`/4KMrq  
有你開心冇人開心 V$Oj@vI  
請為自己既行為感到自私同慚愧 U7f o4y1}  
`zl,|}u)  
BePb8 k<y  
h<PS<  
85] 'I%gT  
其次 &G\C[L  
我只係嬴左一次拳皇 Z.unCf3Q  
再者 k+je-%hPj  
邊個話拳皇就一定有技術好巴閉? m] p]J_6A  
我個人睇晒咁多次拳皇 ~HT :BO$  
都完全冇認為過任何嬴左拳皇果d係真係靠打技術唔係話屈技拉登咁嬴 REi"Aj=  
而個人認為自己嬴左有好多成份都係包括負碌同出多左好多冰火波 2\+N<-(F5  
d.B<1"MQ  
p?P.BU\CR  
xUa9>=JU{  
2~r2ErtS  
6Rq +=X  
再者 yOb']  
論壇的確係提供一個分享同討論既地方 U-f8 D  
而我的確都係有插人地既分析帖 EqIs&){  
但係既然佢有做得唔夠好 -qpM 6t  
有位俾我插既 FJ?]|S.?,  
佢俾我插既就已經可以作為參考 8. +f@wv  
作出改善 Fy$ C._C$  
難道一個人整完分析帖大家就只能看? ];g ~)z  
忠言逆耳 {CVZ 7tU7]  
,lFzL3'_0x  
v{*2F  
dWwb}r(ky  
hg'eSU$J  
6!*zgA5M'  
順帶一提 j/E(*Hv  
我中四全級11名 oq1wU@n  
平均分70分 /; 21?o  
雖然唔係乜優異生 )fS6H<*  
亦都仲有10條友勁過我 Yc3\  
但至少我雙親同我自己都對自己成績滿意 gQY`qz  
再說我果班精英班、大家都以讀書為主 3!#FG0Z   
唔會好似 三合會 咁黑暗正係識恰人 55y{9.n*  
如果你係學校俾人恰慣又係你心裏造成創傷既 %.\+j,G7  
我建議你同老師講又或者去做心理輔導 GU Mf}y  
9]tW;?  
9O^~l2`  
至於出名方面 q1r-xsjV=  
我相信 _)3C_G1!  
我點樣做都冇咁既勇氣 7suT26C  
去渣TVB枝咪 q_BMZEM  
講聲「限量版真天魔冰火透明公仔」黎博出名 j0 Os]a  
]lE5^<<  
aSHN*tP%y  
UalwK  
以下為俾托比既話、你睇唔睇都唔關我事、我要講既就係咁 JV/:QV  
動漫節拳皇比賽 d$?+>t/  
有一名 我熟悉佢係出晒惡名既 昆狗 走埋黎我身邊 HFz;"s3lWM  
然後拍一拍我膀頭、扮到好似好fd咁同我搭傘 ozHL'H  
wp4  .~E  
我表示 "tpD ->  
我無意近墨 ;\ j'~AyCn  
但係我對於呢d懶fd既行為感到無奈
[ bk的卓男在2011-09-06 21:54重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個