切換到寬版
  • 9549閱讀
  • 67回復

[教學][人物對戰教學]凱旋琪琪vs教學及影片 (3%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kenneth6tsac

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-10-17
☆oo歡迎來到琪琪對戰教學oo☆
相信大家也知道lfo很多冷門人物吧? 而冷門人當中少人用之一的琪琪
就是冷中之強哇!!!
好了,先來介紹我這個教學帖,大家也看過琪琪的分析帖,也許對琪琪的初步了解吧?
但玩落又好似唔太強,命中好似好難中的說
今日,我就為大家帶來琪琪的對戰教學
目的是為了令大家對琪琪有新的睇法之外,更期望大家看了這個帖之後,會走出一步
開隻琪琪玩啦
也許這個是第1個人物對戰教學帖呢(偷笑)
本開這個教練會以課程教學來大家了解這隻人物
未來有會員開教學帖時歡迎參考有關格式
我程了課程式的教學,目的是可以分層的去講解琪琪的使用方法及技巧
好了,廢話少講 現在就立即上堂!!!

^8Q62  
【第1課:琪琪的點設技巧】
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
∥好了,相信大家都有接觸過琪琪這隻人物,但發現能力點是不是好像好弱似的?         ∥
∥其實,琪琪的能力點是在中等上少少的水平,但正確的設點是怎樣,也許大家也r爆頭了吧?   ∥
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
有很多玩家跟我的琪鉗對戰之後,就問我「你隻琪琪點攻防」
我就回答「800攻防」
然後又追問「800攻防咁就攻防?我1000攻防都好似打你唔入咁」
我就回答「事關你吾了解你隻人物」
琪琪的基本設點如下
優等生獎章  暴風頭盔  優等生獎章
       暴風盔甲  暴風之盾
終極手鐲   黑躍石鞋  終極手鐲
問「凱旋,你的琪琪怎麼高防又高攻?」
答「其實好簡單,琪琪的攻擊力天生不差的,但防就比較弱,所以一般我會用裝去補回琪琪防弱的缺點」
琪琪是一隻攻擊力行先的人物,但我就用裝強制令他的防高起來
就算琪琪的裝攻是2341都不會好低,也可以打得到1000攻防入
但相反我的琪琪防是突破4000,原因因為琪琪本身是低防的人物,所以
我會幫琪琪的防打好基礎,再用自己本身有的技術去補其他的短缺
-------------------------------------------
現時我的琪琪是250等級
本人琪琪的點如下:
血:8000     攻擊力:800
元:1503     防禦力:801
氣:2412    敏捷度:152

第2課: (egzH?  
M9@ri^x  
TGe;HZ  
&P K\|\\2  
,@3$X=),E  
[tA;l+Q\&  
^__Dd)(  
;R?I4}O#R8  
專心工作
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-10-17
這...這是傳說中的CODEX嗎
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-10-17
回 1樓(dwchan) 的帖子
dwchan:這...這是傳說中的CODEX嗎 (2011-10-17 17:13)  ] 0m&(9  
Kmv+1T0,  
dw- - 暗串小弟@_@
專心工作
離線freeze3704
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-10-17
我想問下你 FSb Hn{@  
你所講既防低係咩意思? t/PlcV_M"  
本身琪琪格招力低定係防守能力值低?_? fiN3xP]V  
頭先下午我用落陽拳同你隻琪琪有好幾次正面對打 d/e|'MPX  
但你琪琪就好輕易破我落陽 LJTQaItdqJ  
我自問落陽係招算高格既招 d{de6 `  
而你又話琪琪天生攻擊不差,基本上是攻擊型 3#45m+D  
即使只係23xx攻,我用黃帝都比你既琪琪打得好痛, e=QK}gzX  
但係可怕既係 你琪琪有自豪既4000防同時竟然都有萬一血 uH;-z_Wpn!  
那算不算屈能力值?那幾場跟你既vs 我只覺被你既能力值抑制 D'hW|  
打你5痛 你打我就幾痛下bo D\YE^8/  
果時你仲講如果冇4000防你就好快比人清血 !GQ\"Ufs>  
果時你又抗絕向我透露所用既裝備 vuFBET,  
所謂知己知彼 百戰百勝 Z0>DNmH*  
就算係得2xxx防既琪琪 只要有技術 \Ro^*4B  
都不用怕比人快清血 BiZ=${y  
一句事關你吾了解你隻人物 同 另一句 諗其他方法win我 4000防琪琪 z|(+|pV(  
只係D 風谅話 lM[XS4/TRa  
我想講既係戰術唔一定等於技術 b4""|P?L  
假設我用魔奥2300攻 5000防 q;wLa#4)J  
你用柏高3000攻2400防 "A)( "  
大家血量差不多 xN@Pz)yo  
輸左既你都可以話你輸在配點的戰術 R1W}dRE}  
其實黑羅800攻 1000防 同 武官 600攻 1000防 !;!~n `  
一樣可以屈死好多人 b2b75}_A  
如今琪琪本身招式攻髙防低 用得熟手的話 根本用不上4000防的主意 + EM_TTf4  
談到我用菲沙,現今菲沙9招內有6招內完全冇格招力 有些更是起手慢 mp量大 &h,5:u  
比對手破招既chance高 那麼我豈不是要學習你一樣 打上 4000防 or 5000防 1m血既主意?只因菲沙招式攻擊力冇變但防低?這不是對攻低防高vs player造成不公平 J!*/a'Cv  
不平衡既 vs? 'XUKN/.  
如果你是以能力値重於技術既vs來發表對戰教學/策略,我對此post表示萬二分失望…… 7RvUH-S[  
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-10-18
AGI 152怎麼可能用到這個配裝 h !(>7/Gi  
... :` $@}GI  
m2Uc>S  
Z2bcCIq4  
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-10-18
請放上配點圖片. 2PSTGG8JV  
敗者無一死 將來富如山
離線4094@_@
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-10-18
防冇可能突破4000 z*.v_ Mx  
本人都有一套..但係都冇可能突破4000防  ?B4#f!X  
自問我果套能力值也不低吧.. Z%v6xP.  
同埋你自身182agi jFj~]]j  
你著呢套都應該會負緊agi... vg5NY =O  
點解你又會跑咁快 ? ?TuI:dC  
定係你係提議人地咁樣著裝?
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-10-18
你BUG升我都廢事話你 ~R!gJTO9  
你技術差你就打多幾年先開POST 9U10d&M(  
開POST你又廢UP )Z:m)k>r;  
鬼吾諗知要800攻防?
離線
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-10-18
回 7樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:你BUG升我都廢事話你 &?v#| qIh  
你技術差你就打多幾年先開POST *\C}Ok=  
開POST你又廢UP }RH lYN  
鬼吾諗知要800攻防? (2011-10-18 17:43)  h X %s]"  
~"RQ!&U  
留名食花生睇800攻防琪琪上咩裝4千防 qY# m*R  
我都想試下4千防恰人 爽hihi
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-10-18
回 8樓(健) 的帖子
:留名食花生睇800攻防琪琪上咩裝4千防[表情] sn2r >m3  
我都想試下4千防恰人 爽hihi (2011-10-18 17:45)  e1:u1(".  
(}VuiNY<3  
真係岸拾狗既;
離線
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-10-18
1Kp?bwh"u  
$Vd?K@W[h  
跟番托比隻琪琪既能力點再配番佢1樓講既top裝 qb#V)  
事後我有問佢 佢話依套只系佢之前既裝 zS&7[:IRs'  
next =>E44v  
2 rbX8Y  
[YL sEo=  
上埋GM裝都未有4千防-.- w@<<zItSo  
有咩裝仲勁過老西合集
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-10-18
回 10樓(健) 的帖子
:http://i1112.photobucket.com/albums/k500/arkin102267/lfo20111018175712.jpg ))we\I__8  
*jqPKK/  
跟番托比隻琪琪既能力點再配番佢1樓講既top裝 +O%a:d%  
事後我有問佢 佢話依套只系佢之前 .. (2011-10-18 17:59)  p%i .(A  
aO;Q%]VL'  
鎖裝囉369 用過啦你
離線
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-10-18
回 11樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:鎖裝囉369 用過啦你[表情] (2011-10-18 18:02)  $y |6<  
nD{;4$xP`  
妳估我系妳咩sosad )a2m<"  
我1向吾用A_A
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-10-18
回 12樓(健) 的帖子
:妳估我系妳咩sosad IpVwnNj!}  
我1向吾用A_A (2011-10-18 18:03)  Wn</",Gf  
!ES#::;z?  
有冇試過用兇硬?
離線
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-10-18
回 13樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:有冇試過用兇硬? (2011-10-18 18:04)  { J%$.D(/  
5~6y.S  
單用依件都5千防啦 9Qd'=JQl  
佢話佢4千防昨 O&RHCR-\  
用下隻眼啦梓__ A_A ;a77YL TQ  
抵梓貓跟我吾跟妳 yo
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-10-18
回 14樓(健) 的帖子
:單用依件都5千防啦 \Ki#"%S  
佢話佢4千防昨 Q:=/d$*xd  
用下隻眼啦梓__ A_A t)+dW~g  
抵梓貓跟我吾跟妳 yo (2011-10-18 18:04)  &(7Io?  
f>PU# D @B  
咪硬膠;回題啦    得四千防....其他加防裝?
離線
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-10-18
回 15樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:咪硬膠;回題啦    得四千防....其他加防裝? (2011-10-18 18:06)  sq$|Pad[  
WdnP[x9  
不管妳信不信 反正我是信了 @TDcj~oR ?  
托比1樓比個套裝 eU0-_3gN_  
基本上已經差吾多最top [5-5tipvWp  
比GM差少少 yFqC-t-i  
可能我無知 吾知更好既裝配起上黎有4千防 gw^+[}U#  
只可以等托比提供裝配and裝能點
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-10-18
回 16樓(健) 的帖子
:不管妳信不信 反正我是信了 ewY X\  
托比1樓比個套裝 c-F&4V  
基本上已經差吾多最top >8so'7(  
比GM差少少 .xx9tP}Xy  
....... (2011-10-18 18:10)  A yDK-8a  
`4MPXfoBL  
係佢就快啦 而套吾算最TOP 而家我哈幫個套改左小小野,600攻防算係差吾多
離線
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-10-18
回 17樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:係佢就快啦 而套吾算最TOP 而家我哈幫個套改左小小野,600攻防算係差吾多 (2011-10-18 18:11)  d 9|u ~3  
ty ~U~  
提供下呢 ^t"\PpmK<d  
等我個3隻600攻防夠做
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-10-18
回 18樓(健) 的帖子
:提供下呢 TR#5V@e.m  
等我個3隻600攻防夠做 (2011-10-18 18:14)  {w2<;YXj!  
SkY|.w.   
俾元增我/抽卡9次咪話你知囉~0~