切換到寬版
  • 10034閱讀
  • 79回復

宇宙鐵甲超級無敵歡樂天地暨熱烈歡迎牙宇回歸ibbs吹水區 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2012-05-15
話說灣4小弟在日本試過....畫質不錯...但夾車,撞等...都失速得好緊要
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2012-05-23
http://www.facebook.com/NamcoWonderPark
各位師兄
遲下六月二至三日係cb世貿會有灣岸三試車會
我果日都會去
大家得閒就去喇

迷:好明顯係路過呃post
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2012-05-23
回 waynewong 的帖子
waynewong:ff下好啦邊有咁平 (2012-05-13 19:44) 

講事實,其實邊隻街機車好玩d(頭文字/灣岸)?我之前讀ive果事有段時間間唔中同d fd落去渣下車,不過無玩卡,又想搵d無煙味既玩,因為試過一次去網吧出到泥成身煙味比人誤會,有得組就最好
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2012-05-23
回 火仔 的帖子
火仔:
講事實,其實邊隻街機車好玩d(頭文字/灣岸)?我之前讀ive果事有段時間間唔中同d fd落去渣下車,不過無玩卡,又想搵d無煙味既玩,因為試過一次去網吧出到泥成身煙味比人誤會,有得組就最好

你話邊隻好玩d我真係唔知
不過個人認為灣岸多人玩d
可能因為頭d有出家用機但係灣岸冇掛
另外有可能係羊群心理
我係機鋪多數見到玩灣岸既人多過頭d

無煙味機鋪都有好多
不過唔係貴,就係細
例如世貿namco world灣岸就要開局4續局4
其他機鋪平既都係3開2或2開2
又例如九龍灣銀星
雖然又冇煙味又平(2開2)
但係間鋪細過你屋企
大約三百呎,有6部灣岸,6部雜機,4部16格,1結他機1鼓機,冇太鼓機/槍game
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2012-05-23
回 jj俠 的帖子
jj俠:話說灣4小弟在日本試過....畫質不錯...但夾車,撞等...都失速得好緊要
 (2012-05-15 20:42) 

唔通灣4轉左打速度而唔係打夾車x_x?
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2012-05-24
回 亨利~law 的帖子
亨利~law:唔通灣4轉左打速度而唔係打夾車x_x? (2012-05-23 23:25) 

我唔直接答你
用例子答你
http://www.youtube.com/watch?v=2-C5CvEyuVY&feature=player_embedded
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2012-06-02
話說今日係灣岸4香港區試機日
作為一個三失青年(考完AL未入U->失學,有兼職冇全職->失業,獨撚->失戀)
小弟一大清早就去左cb世貿
緊係要上黎報告下

P.S.我冇帶相機去現場影,想睇相自已上NAMCO FACEBOOK,已經有影到小弟既相POST左出黎

===================我是一條可愛既分界線===================

話說我係2KFUN約左幾個網友一齊行
始終一團人好過一支友
我地早上9:30就係CB MTR集合
跟住9:40左右到左世貿
當時仲係係樓下排緊隊未上得去住
果陣都已經有大約100人到左(我估冇人排通宵)
點都好冇排LFO果D人咁顛

排到9:50開始有人搭LIFT上去
本來意為係是早放人
原來只係排頭位果個意為入得
到最後遊左陣LIFT河落番地面
地面冇茜哂人,可能全部入哂LIFT掛(有4部)
跟住我果團人就變左排第一lol.....

===================我是一條美麗既分界線===================

搞左一大餐終於有機打
8蚊一局,35蚊一張特別版ic卡
我買左一張卡+玩左一局
個mon好大好清
手感唔錯
一人限一局
輸左就要再排
所以小弟打完一局見好多人唔想排就走左
P.S.由於唔小心變左排頭位所以打完都係10:30

臨走果陣NAMCE會一人送一張DEVIL Z既貼紙
走果陣我見到灣岸製作人前田
即刻問周圍既人有冇marker諗住拎簽名
不過冇人有所以算數走人

===================我是一條型棍既分界線===================

跟住走左番去學詠春(其實我本身上十點)
下午做GYM同游水

===================我是一條ON9既分界線===================

本身游完水諗住番屋企
但諗諗下冇搵果個黎自日本既製作人簽名有D可惜
話哂呢D機會可遇不可求
放是特登買左支MARKER番左世貿是佢簽名(支MARKER成12蚊架)

上好去好好彩見到佢仲未走
跟住用我僅有既日文+手勢+流利但唔知佢聽唔聽得明既英文問佢可唔可以幫我簽名
佢笑笑口好nice咁幫我簽左
就係咁咁就完左灣4試手感既一日

後記:
我影底左d戰利品比大家睇下

devil Z貼紙(不同角度)

ic卡(正面)

ic卡+簽名(背面)

marker(成12蚊架)
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2012-06-02
見過個mk扭甩左馱盤
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2012-06-03
回 牙宇 的帖子
牙宇:話說今日係灣岸4香港區試機日
作為一個三失青年(考完AL未入U->失學,有兼職冇全職->失業,獨撚->失戀)
小弟一大清早就去左cb世貿
緊係要上黎報告下
....... (2012-06-02 17:15)

咁我味衰過你
係四失青年(讀到上ive第二年讀唔到上去=失學,有番工但成日比人當工人咁洗,之後嚴人煩就走去斬炮唔no=失業,唔稱上做毒男,間唔中都有女同我+d中學fd出街但唔識點開口傾計=失敗,成日比fd話我無儲錢習慣=無錢)

講番正題先:你玩過之後感覺點? 雖然我加下雖然都算係上班一族,但都仲有打機,想知灣岸4多唔多路玩?
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2012-06-03
回 火仔 的帖子
火仔:
咁我味衰過你
係四失青年(讀到上ive第二年讀唔到上去=失學,有番工但成日比人當工人咁洗,之後嚴人煩就走去斬炮唔no=失業,唔稱上做毒男,間唔中都有女同我+d中學fd出街但唔識點開口傾計=失敗,成日比fd話我無儲錢習慣=無錢)
.......

姐係毒_囉
1條評分威望-3
dwchan 威望 -3 無意義的文章 2012-06-04
敗者無一死 將來富如山
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2012-06-03
回 火仔 的帖子
火仔:
咁我味衰過你
.......

[廢話]個mon大左,條路寛左[/廢話]

我淨係玩左一場仲要係n車唔係太知
不過感覺唔錯(唔知點講,未上手試過手感係feel唔到)
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2012-06-03
回 saizen 的帖子
saizen:
姐係毒_囉[表情]

你頭像露點
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2012-06-03
saizen:姐係毒_囉[表情] (2012-06-03 14:45)

你收下你把口,你唔出聲無人話你啞架,版主
2條評分icash-1威望-1
dwchan 威望 -1 離題 2012-06-04
dwchan icash -1 離題 2012-06-04
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2012-06-03
回 火仔 的帖子
火仔:你收下你把口,你唔出聲無人話你啞架,版主
 (2012-06-03 22:26) 

你唔會諗住咁樣落去呀嘛?
其實你之前讀咩? 點解讀唔到落去?
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2012-06-03
我今日都出多去一次
諗住拎多次簽名(張卡個名甩甩地)同影相
講多冇謂
去相

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2012-06-03
回 七星會員 的帖子
七星會員:你唔會諗住咁樣落去呀嘛?
其實你之前讀咩? 點解讀唔到落去? (2012-06-03 22:35) 

你指咩先?
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2012-06-04
回 牙宇 的帖子
牙宇:你頭像露點[表情]  (2012-06-03 22:19) 

錯覺黎
火仔:

你收下你把口,你唔出聲無人話你啞架,版主

咁你就用腦諗清楚有冇矛盾先講野
敗者無一死 將來富如山
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2012-06-04
saizen:咁你就用腦諗清楚有冇矛盾先講野[表情] (2012-06-04 07:49)

本身我又唔係同你講,你講ed野我都巳經唔想理你,仲話我矛盾,矛咩q野盾呀
好聽d叫你做版主,難聽講句-廢柴版主,咁鍾意扣人分,扣哂佢呀笨,你自己用下你個死人腦諗清楚啦,邊q個插把咀入泥先,邊q個講毒_先呀,好心你收下你把口,你唔出聲無人話你啞架! 更加唔會有人反對你,你自己諗下啦
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2012-06-04
回 火仔 的帖子
火仔:本身我又唔係同你講,你講ed野我都巳經唔想理你,仲話我矛盾,矛咩q野盾呀
好聽d叫你做版主,難聽講句-廢柴版主,咁鍾意扣人分,扣哂佢呀笨,你自己用下你個死人腦諗清楚啦,邊q個插把咀入泥先,邊q個 .. (2012-06-04 20:42) 

又話反我爭取到底
又要威又要戴頭盔
牙宇:
我今日都出多去一次
諗住拎多次簽名(張卡個名甩甩地)同影相
講多冇謂
去相

.......

你張SD card想點
敗者無一死 將來富如山
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2012-06-04
keep going!!
ibbs又有番種小學雞feel!!!
老老實實
係機鋪見人10000粒星
其實為咩??
打機當興趣,玩下咪算囉
點解要用咁多時間同金錢落去咩?
到頭來望番張卡
再照下塊鏡
你之前D時間去左邊??

自己頂唔順而失業??仲細啊!?
讀唔上而失學??諗下你d時間用左去邊啦!!
唔識點開口傾計係失敗??重新學習溝通啦...
快速回復
限100 字節

上一個 下一個