切換到寬版
  • 81004閱讀
  • 291回復

技術問題POST(大家可以在內問技術問題) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2006-11-05
回52樓同53樓 HBk5 p>&  
~Sd,Tu%:  
其實達爾實用既招係破天同大地 5VfpeA `  
因大地mp低,同埋格招性強 qzo)\,  
加上有一定既壓倒作用 `<Hc,D; p  
起手都唔算慢 #SD2b,f  
非常岩先讀型既人作封殺性攻擊 HDu|KW$o1  
: B 1 "=ly  
破天一樣係有一定程度既壓倒作用 o+R(ux"  
加上係又上以下 I4c %>R  
起手又快 W>P:EI1  
所以無論係壓制定突擊都好好用 3z8zZ1uzU  
l|9'l[}&  
同埋可以講既係 +,D82V7S  
大地係某種打位既情況係可以壓住狂龍
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線danielchanhk
發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2006-11-05
屈比講解十分好呢 @;d7#!:cE  
迅間就有60post了 Lismo#  
h^b =  
其實我認為,多數屈機的人都係源自於贏到別人的興奮感覺和快感, P`M1sON~  
但係這類人是沒有可能理解使用技術對決的樂趣 /p@0Q [E  
MK4CggoC  
有人問我,怎樣提升技術呢 ;WL0  
我的答案係,每一個人的使用方法唔同 k${F7I(Tb  
使用的戰術往往會受到配點影響 *km - pp  
但都有一個比較可以提升技術的方法 :#W>lq@H  
就係逐招練習,以woody為例 83"C~xe?p4  
有人說為甚麼真狂能那麼準確 u+8?'ZT,  
而答案就是我練習時只會使用狂虎斬的 g |4v>5Y  
對於弱招的運用,配合強招就有意想不到的效果 H Sk}09GV  
大家可以這樣練習看
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2006-11-05
引用第61樓danielchanhk2006-11-05 17:57發表的: ~# |p=Y  
屈比講解十分好呢 3836Di:{  
迅間就有60post了
其實我認為,多數屈機的人都係源自於贏到別人的興奮感覺和快感, bjq2XP?LL  
但係這類人是沒有可能理解使用技術對決的樂趣 \(ZOt.3!J  
.......
FKB)o7  
你句話既解釋係唔係話:多用比較弱的招式,可用強勁的招式保救?

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2006-11-05
引用第62樓皇道使者2006-11-05 18:29發表的:
你句話既解釋係唔係話:多用比較弱的招式,可用強勁的招式保救?
1 {V*(=Tp  
"$BWP  
我意思係,弱招好多時好有用的 I2'UC) 0  
鬼車有時比真狂仲好用呢
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2006-11-05
引用第63樓danielchanhk2006-11-05 18:37發表的:
我意思係,弱招好多時好有用的 #|34(ML  
鬼車有時比真狂仲好用呢
<w.W[ak  
幾有道理@@ <ok/2v  
b$+.}&M  
所以有陣時以為(這招廢,唔好用呀)果D人一定唔係好清楚某一招,但係有陣時你用某果廢招也可以救你一命....

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2006-11-05
引用第55樓andickb1232006-11-05 16:55發表的:
亨利:就【勁用】這詞語而證明條友唔打技術 -8 2Rz   
龍翼ex:我唔認為一個人會連中同一種直線攻擊 %zyO}  
約翰:一個技術既人就唔會咁樣連屈la.. EUU9JnQhBJ  
霍雷:這根本就係龜la,人地埋身就用死用電護連招 c-!rJHL`  
.......
T%Vii*?M  
唔係嫁! T@uY6))>F  
龍翼ex果招虎威ex夠快又破擋(我中過- -) <SUjz}_Oa:  
中左之後就可以連招兩招全中一定死- -
發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2006-11-05
引用第65樓無聊的人2006-11-05 19:09發表的:
唔係嫁! T+zZOI  
龍翼ex果招虎威ex夠快又破擋(我中過- -) @kn0f`  
中左之後就可以連招兩招全中一定死- -
5zX;/n~  
你可以係檔個時追加動作(不過我唔教,自己令略la)
元聚
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2006-11-05
仲有幾個都係好屈 R3<>]/1p|P  
域多:死都玩遠攻你走過來就用快速逃跑你玩遠攻就死用破空閃快速ko你- - UMuqdLaT9  
陸道:死玩分身術你衝過來就用忍流化雨等你石化跟住等d分身屈死你- - 8P0XY S@  
溫蒂:死同你打近戰一埋到身就用十級暴風你走嫁話就用風之精靈屈死你- - ~mx me6"v  
幻音神巫:用魔獸召換等com打你間中就衝過來用愛的詛咒等你冇sp冇得走之後等com屈死你- - Ey=(B'A~  
邪鬼:都係死打近戰用邪神降臨-你sp之後用邪神怒吼快速屈死你- - }9 N, +*  
比堤:死打近攻用蝙蝠練成係咁用com屈你遠攻就滅絕死光冇hp就用吸血- -
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2006-11-05
引用第66樓andickb1232006-11-05 19:16發表的:
你可以係檔個時追加動作(不過我唔教,自己令略la)
-$J\BkI  
虎威ex可以鈄打嫁- - U0q{8 " Pl  
可能有時擋都擋唔到(擋唔到又點會避到- -)
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2006-11-05
其實我唔係幾覺得deep好屈...... `@q[&^  
我知你地會反對- - n]?Yv E  
其實我用過柏高ko左一個同我同lv嫁deep- - Vrz x;V%  
狂龍勁出係好屈- - OF&{mJH"g'  
但係只要向上或者下"look"就可以避到- - xQ9P'ru   
其實招都係差唔多咁避- - X:bv ?o>Y  
不過你避唔到可能係你嫁問題- -(我用柏高都避到差唔多叫做冇可能- -)
發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2006-11-05
引用第67樓無聊的人2006-11-05 19:24發表的:  B,@geJ  
仲有幾個都係好屈 (? j $n?p  
域多:死都玩遠攻你走過來就用快速逃跑你玩遠攻就死用破空閃快速ko你- - ]Ir{9EE v  
陸道:死玩分身術你衝過來就用忍流化雨等你石化跟住等d分身屈死你- - ZDuP|" ^  
溫蒂:死同你打近戰一埋到身就用十級暴風你走嫁話就用風之精靈屈死你- - ~sj'GEhEg  
幻音神巫:用魔獸召換等com打你間中就衝過來用愛的詛咒等你冇sp冇得走之後等com屈死你- - /8(c^  
.......
=lY6v -MBw  
邪鬼是係屈機 \^a(B{   
其他都係拉登狗
元聚
發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2006-11-05
引用第68樓無聊的人2006-11-05 19:26發表的:
虎威ex可以鈄打嫁- - C><]o  
可能有時擋都擋唔到(擋唔到又點會避到- -)
rP$vZ^/c  
所以我先叫你自己令略 ${I$@qq83  
信我吧 @!k\Ivd  
係有方法的[茶]
元聚
發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2006-11-05
引用第69樓無聊的人2006-11-05 19:30發表的: QY14N{]T\p  
其實我唔係幾覺得deep好屈...... >JdA,i}1  
我知你地會反對- - dLA'cQId  
其實我用過柏高ko左一個同我同lv嫁deep- - hv" 'DP  
狂龍勁出係好屈- - 2K >tI9);  
但係只要向上或者下"look"就可以避到- - X( Q*(_  
.......
zx)^!dEMM  
所以我先話技術能超越屈
元聚
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2006-11-05
引用第72樓andickb1232006-11-05 19:41發表的:
所以我先話技術能超越屈
m]g"]U:  
但係有d人物嫁屈係冇得打如邪鬼- -
發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2006-11-05
引用第73樓無聊的人2006-11-05 22:26發表的:
+{%@kX<V_  
無錯,例子係邪怒 Sr7+DCr  
不過可以話比你知 7ko7)"N  
lfo會有大改變 *%0f^~!G<p  
邪怒,核爆呢類型既招一定會改
元聚
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2006-11-05
因為呢d招人地衝過來就死- - +uPN+CgQ@  
第一點:出招太快- - lYd#pNN  
第二點:太大範圍- - V/5hEoDt  
第三點:太高攻- - h]Zc&&+8{  
第四點:差唔多叫冇得避(有就有天尊果招野咩避到lu- -)
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2006-11-05
引用第73樓無聊的人2006-11-05 22:26發表的:
$,k SR}  
=#XsY,r  
都唔係的 nf< <]iHf  
` w S g/  
多數邪怒同核爆都係死在我的OE之下 :)
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2006-11-05
引用第76樓danielchanhk2006-11-05 22:51發表的:
都唔係的
多數邪怒同核爆都係死在我的OE之下 :)
^&uWAQohL  
下..... /3%]Ggwe  
你點用oe殺左人地呀- -
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2006-11-05
引用第77樓無聊的人2006-11-05 23:17發表的:
下..... 6@2p@eYo  
你點用oe殺左人地呀- -
z!Kadqns  
:yT~.AK}>1  
OE係無敵的,佢出邪怒同核爆我碌入去出oe,當然,時間唔好會食晒 |iM*}Ix-  
但我練了好耐的了,我碌入佢招出oe,佢食我oe就死得,我oe 8lv呢 :)
離線無聊的人

發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2006-11-06
....... k9 *0xukJ  
人尊果招踏雲腿可以頂到oe- -
快速回復
限100 字節

上一個 下一個