切換到寬版
  • 80936閱讀
  • 291回復

技術問題POST(大家可以在內問技術問題) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線smallbigsam
發帖
icash
只看該作者 280樓  發表於: 2009-04-23
基本上你都可以放任下自己 uzA"+cV5  
離線mj1314
發帖
icash
只看該作者 281樓  發表於: 2009-07-20
help ,how to play 惡more的力量?????巫神不死= =
http://www.doujin-moe.us/phpgraphy/index.php
離線k011229
發帖
icash
只看該作者 282樓  發表於: 2009-07-28
狗戰之一-------龜戰 iU# "G" &   R>|{N9  
解說 5/HkhT yj   pp?D7S  
當一名選手不停進行按緊防守 j`MK\*qmz   m[osg< CR_  
等待對手進行攻擊先而格檔方式 sAF="uB   @ )F)S 7  
來防範對方攻擊的頭一段 |HwEwL+   1y &\5kB  
之後再以強橫或霸道或令對手一擊重創(如一擊真昇) veS) j?4   @3i\%R)n;  
的招色來攻擊 5B M6Pnle   J6"9v;V  
以上這種龜戰已經成立了一大部份 `SS[[FT$>   -]Bq|qTH[(  
之後再已豪無進攻戰意的方式不停防守著 _gl1Qtv@rf   (M|Dx\_  
在一些不能進攻位置或死角作等待攻擊 'GLpSWL+*   =HK!(C  
這已可說係龜戰 ZRFHs>0   J`Q>3] wL  
所以龜戰不一定係站著才實行 >g{b'Xx   'ycJMYP8  
l}D /1~d   9yu\ Ot  
d$n<^ ~Z   MR7}s4o  
請各位追求技術者尊意一下 ? 5j~"   Y>z>11yEB0  
可能你們會說這是戰術 bb-u'"5^]   W.jGGt\<\  
但我可以說 Lw<.QMN%f   YR k(u7:0  
戰術並不等於必勝守待 R pT7Nr   D>r&}6<  
如果係追求技術 vr_Z0]4`C9   &A/]pi-\  
就不應抱著為勝負以vs的態度 1 r3} V7    0q  
雖然本人只是無名小卒 r5N H*\Q   >~rTqtKd  
但想知自己係咪以技術做打法既 x1}Ono3"T   O^PKn_OJ  
我都可以盡我所能咁解答一下 ?5__oT  
[ 此貼被danielchanhk在2006
k011229
離線k011229
發帖
icash
只看該作者 283樓  發表於: 2009-07-28
my lfo 49 lv
k011229
離線k011229
發帖
icash
只看該作者 284樓  發表於: 2009-07-28
lfo lv
k011229
離線狂虎龍翼
發帖
icash
只看該作者 285樓  發表於: 2009-07-28
唉,lfo好多人屈招,唔屈,就話冇技術.

離線gordonchim
發帖
icash
只看該作者 286樓  發表於: 2009-07-28
引用第275樓不明軟件於2008-07-10 10:58發表的  : I,DS@SK  
其實對住一D屈狗都可以用技術來K~O~佢架!! ]0OR_'?,  
仲有仲有,我好應同佢呢句:但我認為係技術之中得到勝利的快感 8d{0rqwNE  
終比背負狗人之名而得到的勝利爽快得多  A@('pA85  
呢句我好有同感,因為用技術來KO人果種感覺真係好爽呀!! 3&4(ZH=  
所以,我好希望LFO既朋友個個都擁有技術,而呢個亦都係我對LFO既期望!!
Pm?KI<TH~  
同意,用技術打敗屈狗好有滿足感^^ zI uJ-8T"  
引用第276樓龍男於2008-08-26 13:20發表的  : =%O6:YM   
樓主,我極之認同你... fbvL7* (  
我都講一個例子... ~=LE0.3[  
d龍翼ex藏係道場最右手邊個角落頭,當敵人想埋身時就用滅絕人性ko人,人地想同佢遠戰時就用狂虎砲...不過我始終都可以用woody唔用真虎咁贏佢地=]
hE/cd1iJ$  
咁屈既ex好易打姐,唔好同佢企直線,扮埋佢身,咁佢出人性, >6-`}G+|  
到左佢fly起果陣,用d破招強既招k佢 hfB%`x#akQ  
引用第285樓狂虎龍翼於2009-07-28 16:20發表的  : .V<+v-h  
唉,lfo好多人屈招,唔屈,就話冇技術.
3\,4 ]l|  
係有好多人屈招,不過都有唔少有技術既人 7EEl +;wK  
對d屈狗可以唔同佢打,佢話你淆咪唔好理佢lo
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 287樓  發表於: 2009-08-09
gd:)比起果條王者2009講的可以用天地作分別
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 288樓  發表於: 2009-08-09
so funny P+sW[:  
第一,何為霸道既招 : s J;e2&gB  
第二我想問下到底龜戰係長擋定係擋一段先,頭果幾個有人又話係長擋:x B6 ;|f'e!  
第三,龜戰個人認為只係以守為攻 } OR+Io  
         以減低受傷害既程度,唔係乜都要死進攻同人格招(此道理連有問必答都反駁不了)
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 289樓  發表於: 2009-08-20
引用第288樓bk的卓男於2009-08-09 21:23發表的  : VONDc1%ga  
so funny PZ9I`P! C  
第一,何為霸道既招 : s t{96p77)=  
第二我想問下到底龜戰係長擋定係擋一段先,頭果幾個有人又話係長擋:x 3pKQ$\u  
第三,龜戰個人認為只係以守為攻 6_Y,eL]"  
         以減低受傷害既程度,唔係乜都要死進攻同人格招(此道理連有問必答都反駁不了)
uXvtfc  
*] X'( /b_  
1. lo+A%\1  
【令到對手根本無可能可以用技術作出反擊】 :F?C)F  
構成呢個效果已算是霸道 i/4>2y9/F4  
}7Q%6&IR  
2. ga+dt  
龜戰唔係檔既時間長短來定斷 8ib:FF(= u  
應該說是極少的進攻意識 |{ip T SH  
盡量等對手先出招...再打 L8B! u9%  
可以[後手] W6Fo6a"<  
w?[upn:K  
3. Gc|idjW4  
同2
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 290樓  發表於: 2009-09-02
引用第289樓andickb123於2009-08-20 23:31發表的  :
1. N!}f}oF  
【令到對手根本無可能可以用技術作出反擊】 > (<f 0  
構成呢個效果已算是霸道 $& c*'3  
.......
H5|;{q:j  
果然係高手中的高手
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 291樓  發表於: 2009-09-11
引用第289樓andickb123於2009-08-20 23:31發表的  :
1. l[J8!u2Xp  
【令到對手根本無可能可以用技術作出反擊】 "dlV k~  
構成呢個效果已算是霸道 DmcZta8n]  
.......
8P`"M#fI  
認同第二點... ,esmV-  
進攻意識不足的話... 就會不斷逃走不斷擋格 而造成看見破綻也不去追擊... *^`Vz ?g<  
進攻意識足夠的話... 就會以閃避來觀察對方 看到破綻時作出快速的攻擊... 5h*p\cl!Y  
J}t%p(mb  
你可能會問... 那兩個都是逃跑呀 可能反應較快就可以作反擊呢 -?a 26o%e  
要答的話... 我只能抽象地回答... 這是身和心的重心分別... 在逃的重心會向後移... 在閃避的重心會在正中甚至些微向前... j8gdlIx  
dh\P4  
太抽象了... 我都不太明白... 所以不明白的人當廢話算了-v-

快速回復
限100 字節

上一個 下一個