切換到寬版
  • 5125閱讀
  • 14回復

[轉載]約翰分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線cc15648

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-01-22
約翰-John +ht| N[ P  
迪雲等人在參加元武會考試時認識的其中一位參加者, <|?K%FP7Z  
為人斯文有禮,熱愛研究,喜歡和人交談。 }KD;0t4  
v=95_l  
能力 能力值 每加1點的效果 C%~a`e|/Y  
HP   510     5.5 wZh:F !  
MP   620       8 Bb{!Yh].:A  
SP   500       5 MV=9!{`  
STR   13     1.3 {_U Kttp  
DEF   9       0.9  9dzdrT  
AGI   15     1.5 wDwH.~3!  
成長都係偏向mp,+上招式mp用量低,令john可以一口氣出大量招數  J1XL<7  
Db"DG(  
U4G}DCU  
Tg3!Rq55  
}qjCTEs}  
`Bn=?9  
,^8MB.  
破邪彈 NU (AEfF  
出招方法: D→A MuBx#M/  
150MP 1LV殺傷力:1500 ouHu8)q'r  
優點:這招殺傷力算高,而且食波力很強,有混亂效果 _73h<|0  
弱點:速度慢,出招時硬正大 _j>;ipTb+  
使用技巧:因為出招時硬正大,要小心使用,要和敵人保持距離 +}Av-47`h  
用這招擾亂敵人的攻勢,看準機會出其他招攻擊 ,i.%nZw\  
迷:這招其實是john最多最多變化的招 *4|Hqa  
1|8<H~&  
vKoP|z=m  
S-#q~X!yJ  
破邪結界 t4K~cK  
出招方法: D↓J ' lZ.j&  
350MP 1LV殺傷力:700 V\K<$?oUb  
優點:範圍大,擋格力高,幾乎所有突進技都能擋下,有混亂效果 T#Z%y!6  
弱點:出招時硬正大,不能擋部分飛行道具(如冰波、飛標...) LEECW_:  
使用技巧:這招好好用呢!!可以擋下敵人的猛烈攻擊,還會令敵人硬正,敵人有機會暈眩和中混亂, /+e~E;3bO  
因為出招後可以自由活動,結界還會有殺傷力, iK{T^vvk  
最好在敵人未開始攻擊時離開結界避免被飛行道具和貫穿性攻擊擊中 %PJhy2  
ftBq^tC  
$<p8TtI=YQ  
h.K(P+h  
治療術 YRlDX:oX~  
出招方法: D↓↑A [Vf}NF  
280MP _7a'r</@  
優點:出招時無敵,除自己之外,可+隊友血,愈高lv愈+得多血(好像):K Q:6VYONN  
弱點:出招後落地時容易被人打 ESb ]}c:  
使用技巧:+大量hp,可以令john有不死身 O3V.^_k;  
不過小心出招後落地時被人連招打死,所以最好出破邪結界 l.nH?kK<  
注意:vs時不要狂用治療術,否則會被人話狗or屈機 F^!mI7Z|(2  
A"Q@W<.  
*^ \FIUd  
` P@- %T  
破邪爆破波 `B8tmW#  
出招方法: D← →A nT#JOmv  
150MP 1LV殺傷力:1800 x|eeRf|  
優點:這招殺傷力算高,有貫穿能力 s~26  
弱點:硬正大,不能控制上下方向 DG;y6#|p  
使用技巧:硬正大,沒有把握不要用,盡量在敵人出招時滾到背後出, Eaad,VBtU  
不要和其他飛行道具硬拼,因為這招擋不到飛行道具的 Ml>( tec  
j[6Raf/(n  
) gR=<oa  
1px\K8  
防護壁 nws"RcP+Z  
出招方法: D↑↓J \.e4.[%[2-  
220MP +30%防御力 #t!}K_  
優點:可增強己方防御力,令敵人不能對你做成重傷害 4 c'4*`I  
弱點:硬正大,冇無敵時間,冇防御力,容易被人破招 zGc(Ef5`M6  
使用技巧:最危險一招,要和對手保持一定距離先好用 Kud'p Z{P  
否則後果自負! p2x [p  
/,|CrNwY*  
(sw-~U%  
;+pOP |P=  
OuIv e>8  
透身咒 ;K:8#XuV  
出招方法: D↓→A 6Gn4asoA  
100%MP > 7 `&0?  
優點:自身進入無敵狀態7秒(有1秒不能動),不會受到任何傷害 ZEbLL4n  
弱點:要100%MP,7秒內不能回復mp,出完冇mp用容易俾人ko U/qE4u1J6M  
使用技巧:有把握先好用,不然好快死,最好冇咩hp時用 ]B9 ^3x[:  
?TEK=mD#u  
連技 -T/W:-M(  
DvJ+>>A+D>A AH{^spD{7,  
DvJ+>>D<A  wz -)1!  
TF+ l5fv  
總結: <M[U#Q~?~e  
AR JOHN 係個好好用既角色,雖然升LV 慢 r{+aeLu  
但打關好勁的說(唔死的..) G@d`F  
其實D人成日話AR勁屈..(比起其他角色根本唔算屈...) . gZZCf&?  
但VS對炮台一定俾屈死 lj&>cScC  
AR JOHN 招對炮台是冇效的 Zzd/K^gg  
回正題 +lO'wa7|3  
AR JOHN D配點唔錯1點有8MP+ $R{8z-,Q  
好快就夠MP用 g8pm2o@S  
雖然DEF好唔搞,但有防護壁作補救 fAj2LAK  
SP用量好低,唔洗點咁多 :h";c"  
總括:ar JOHN 是慢攻角色,小心應付對手,可慢慢磨佢HP <R1X \s.  
所以用JOHN 的玩家要好有耐性
[ 此貼被cc15648在2007-01-22 20:36重新編輯 ]
離線自己

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-01-22
抄某會員的約翰分析!你死得

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線cc15648
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-01-22
sorry!我唔記得add(轉x) 現add 我唔know做分析,現轉x小小分析 sorry
離線自己

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-01-22
引用第2樓cc156482007-01-22 20:40發表的: V@Kn24''  
sorry!我唔記得add(轉x) [表情] 現add [表情] 我唔know做分析,現轉x小小分析 [表情] sorry
2|s<[V3rP-  
分析都要轉=.=?

離線油俠
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-01-23
引用第2樓cc156482007-01-22 20:40發表的: m 6eFXP1U  
sorry!我唔記得add(轉x) [表情] 現add [表情] 我唔know做分析,現轉x小小分析 [表情] sorry
 /+N|X  
>.n;mk  
分折係你自已做嫁=_=
離線自己

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-01-23
引用第4樓油俠2007-01-23 20:09發表的:
分折係你自已做嫁=_=
* *.:)  
佢轉載夢[隱蔽內容]...[/隱蔽內容]的...

離線牙星
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-01-23
回上所有人:你地究竟知唔知分析是可以轉貼的= =?冇話一定自己全做
vs vs
離線自己

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-01-23
引用第6樓炎冰天魔2007-01-23 20:58發表的: Cy<T Vk8  
回上所有人:你地究竟知唔知分析是可以轉貼的= =?冇話一定自己全做
{d^Q7A:`  
只係佢之前冇+轉載姐=.=

離線牙星
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-01-23
引用第7樓p017hyt2007-01-23 21:16發表的:
只係佢之前冇+轉載姐=.=
&aY/eD  
我只是針對油俠中- -
vs vs
離線元武仔
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-01-24
分折要自已做o架ma~下次唔好la
離線呀殺
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-01-25
有picture 7yY1dR<Y  
就好la {Uik|  
+油!
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-01-25
引用第10樓呀殺2007-01-25 17:40發表的: ?TL2'U| M  
有picture ]=$-B  
就好la J,dG4.ht  
+油!
}M"-5K}  
動晝好d~! >i><s>=I`  
整得唔錯~!加油
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線油俠
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-01-25
引用第8樓炎冰天魔2007-01-23 21:17發表的:
我只是針對油俠中- -
kVB}r.NHP  
0ER6cTo-t  
係?.咁咪話佢冇加轉載囉
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-01-25
引用第12樓油俠2007-01-25 19:55發表的:
係?.咁咪話佢冇加轉載囉
6):sO/es  
你看清楚自己之前點講-﹏-
vs vs
離線油俠
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-01-26
引用第13樓炎冰天魔2007-01-25 21:01發表的:
你看清楚自己之前點講-﹏-
ud~VQXZo  
jrMGc=KL  
所以姨家改正翻
快速回復
限100 字節

上一個 下一個