切換到寬版
  • 2525閱讀
  • 21回復

[教學]請問咩叫sm同埋咩叫拉登 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小戰士

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-19
— 本帖被 andickb123 執行鎖定操作(2007-08-21) —
請問咩叫sm同埋咩叫拉登,我成日vs聽到人地咁講,其實意思姐係咩野?
1條評分
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-19
sm=性..... 2 @>#?c7  
唔關lfo事 b@ OF  
拉登 4O '%$6KR(  
走泥走去,得閒打下你
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-19
咁龍王劍真係正宗拉登
離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-19
引用第1樓中毒魔人於2007-08-19 14:34發表的  : VdF<#(X+  
sm=性..... i ?]`9z  
唔關lfo事 }q=uI`  
拉登 !H4C5wDu  
走泥走去,得閒打下你
!f)^z9QX8  
不過打打某d人要咁打
離線奧龍
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-19
咁小白la?
離線牙影

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-19
引用第1樓中毒魔人於2007-08-19 14:34發表的  : 3mH(@ -OA  
sm=性..... zi= gOm  
唔關lfo事 3#~w#Q0%  
拉登 /4Jm]"  
走泥走去,得閒打下你
<S(`e/#[  
原來咁叫拉登, |$sMzPCxOk  
我仲以為係狂用遠打你先叫拉登, &*;E wfgZ  
我都係走泥走去,得閒打下人, Ct0YwIR*  
因為我個地十跑得超快
好耐沒升....
離線飛童
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-19
                     遊戲術語:                                     現實解釋 ]2@g 5H}M  
sm                     屈機                                           -X- 0qhSV B5  
拉登      走黎走去,不停用遠攻sm          你恐怖份子首領 UQ.DKUg  
               又唔肯停係到
[ 飛童在2007-08-20 13:27重新編輯此帖 ]
※昆狗※外掛狗※小白※拉登※
              ※全部刀要死※
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-19
引用第5樓牙影於2007-08-19 16:10發表的  :
原來咁叫拉登, 3v@Y"I3;  
我仲以為係狂用遠打你先叫拉登, jp viX#\S_  
我都係走泥走去,得閒打下人, L6IF0`M<,I  
因為我個地十跑得超快
eO?@K$I  
O [v(kH'  
遠攻都算係的
離線pongpongcat
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-20
呱2樣野講就易但係做左都唔知

覺醒 狂貓
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-20
引用第8樓pongpongcat於2007-08-20 00:17發表的  : 4gRt^T-?  
呱2樣野講就易但係做左都唔知 [表情]
gfW8s+  
唔做得架咩
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-20
引用第0樓小戰士於2007-08-19 14:32發表的 請問咩叫sm同埋咩叫拉登 : X$<s@_#1  
請問咩叫sm同埋咩叫拉登,我成日vs聽到人地咁講,其實意思姐係咩野?
t|ih{0  
snW=9b)m  
拉登:恐怖分子首令,例如:你用迪雲係咁用龍光/屈死一招叫屈+拉登 $&!i3#FF  
SM:性x代,屈機,例如你用比堤用哂血叫sm :XP/`%:  
一齊玩現實ga sm= =+
離線louisexjohn

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-20
但我用地十一定拉登lo l; . _ ?H  
有機會啦,佢速快 `<z"BGQ  
回你先,sm你仲細,唔教你 ("7rjQjRz  
其實我技術的眼中冇拉登呢兩個字 ^D=1%@l?#  
=]
離線吾尊者

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-20
引用第6樓飛童於2007-08-19 20:26發表的  : Cmsg'KqqT  
                     遊戲術語:                   現實解釋 FKX+ z  
sm                     屈機                          -X- IsC`r7  
拉登      用遠攻(穿心失)屈你        恐怖份子首領
Ju"* ;/  
!如果你話遠攻=拉既話 %l#i9$s  
Fbpe`pS+V  
咁迪雲個D點??咁54個D全部都係拉?
估唔到=3=係咁易散架
離線louisexjohn

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-20
引用第12樓吾尊者於2007-08-20 08:22發表的  :
!如果你話遠攻=拉既話
咁迪雲個D點??咁54個D全部都係拉?
~6) A/]6  
唔好搞到有罵戰呀 zmw <y2`  
lfo冇人十全十美ga
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-20
龍王劍咪係囉,佢成日屈招的
離線迪迪仔
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-20
我想問如果我用迪雲用人vs用真龍波(不是用死) .Wr%l $~  
咁算唔算屈,我同fd打佢話我屈真龍波(佢用達爾)
離線akw2001
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-20
引用第15樓迪迪仔於2007-08-20 09:10發表的  : gfW_S&&q  
我想問如果我用迪雲用人vs用真龍波(不是用死) UqA<rW  
咁算唔算屈,我同fd打佢話我屈真龍波(佢用達爾) [表情]
)Z=S'm k4_  
咁佢都可以屈絕龍ja=.=你出唔代中嫁麻,中左係佢避唔到唔關你屈唔屈事

離線23174567

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-20
性虐待(亦稱為SM),SM兩字是取自Sadism(性虐待)和Masochism(被虐待),就是在虐待別人或被虐待中,可以得到性興奮或單純的樂趣。在醫學上,這被視為一種「類似上癮」。 it#,5#Y:  
O6[ 4=4L  
由於可以一起獲得樂趣,有施虐癖或是受虐癖的人經常找到可以互補的對象而成為伴侶,這種關係就是常見的SM。 9K6G%  
.,9e~6}  
有時候這兩個詞也用在對情感的描述上而不是感官喜好的描述上。也就是說,有些人會從施/受一些意識型態箝制、對立所引發的苦惱及不預期的傷害中獲得快感。 n | M~C\*  
Sc/\g  
一般認為,受虐者的快感來源並不是那些「疼痛」,而是被襯托得更明顯的那些溫柔的愛撫,就像苦死人的可可或咖啡中加的糖卻會特別香甜那樣。最好的證據就是他們經常在虐待動作中夾雜這些溫和的撫摸。而施虐者則是經由提昇受虐者的快感得到間接的樂趣。另外,他們在性行為時更傾向於進行角色扮演。 D^30R*gV  
Qf .ASC   
另一組中文常見的譯名「虐待狂」與「被虐狂」很容易產生誤導,讓人懷疑這類行為(嗜好)是否一定會和性有關。就像人們在性學的其他分支上採取的隱晦態度一樣,這方面的研究不是過時就是樣本不足,以至於難以做成令公眾信服的結論。有人以性虐癥和性受虐癥這組名詞技巧地規避這類爭論,但是後者聽起來不免有些拗口以至於未被廣泛採用。 og~Uv"&?T  
T!yI+<  
有時候這個詞彙也會具備比較有爭議性的意涵,如:指性交(通常是強姦)時因為要向被姦者發洩征服的慾望而進行的虐待,如捆、打、扭、用硬物插入下陰或肛門, 以及對被強姦者進行人格上的侮辱  n$u@v(I  
z|k0${iu#  
Wp |qv  
仲要唔要詳細d?
離線飛童
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-21
引用第17樓23174567於2007-08-20 21:01發表的  : S11ME  
性虐待(亦稱為SM),SM兩字是取自Sadism(性虐待)和Masochism(被虐待),就是在虐待別人或被虐待中,可以得到性興奮或單純的樂趣。在醫學上,這被視為一種「類似上癮」。
由於可以一起獲得樂趣,有施虐癖或是受虐癖的人經常找到可以互補的對象而成為伴侶,這種關係就是常見的SM。
有時候這兩個詞也用在對情感的描述上而不是感官喜好的描述上。也就是說,有些人會從施/受一些意識型態箝制、對立所引發的苦惱及不預期的傷害中獲得快感。 =A]*r9  
.......
sd,KB+)  
WcOnv'l,  
>>b <)?3Rv  
希望版主立即將呢位人兄禁言
※昆狗※外掛狗※小白※拉登※
              ※全部刀要死※
離線日月0001
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-08-21
用達爾拉登  既後果  會好...................憤怒