切換到寬版
  • 2718閱讀
  • 19回復

[轉載]☆非洲草原過關政略+分析★ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線~yikman~

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-01-25
— 本帖被 chy2003 執行鎖定操作(2008-08-19) —
本文係原創的~如想轉載請通知我一聲~ RjW wsC~B  
:33@y%>L  
因有大量玩家想要這關的政略,所以本人就花時間編寫這篇文~ @Xo*TJB  
$k~TVm Yex  
非洲草原敵人分析(原創): zgb$@JC  
',EI[ ]+  
黃色蜜蜂~~係普通的小動物,俾佢咬到都唔會扣好多血,見議利用MP較少使用量的遠攻招式來秒殺佢地 N~)-\T:ap  
紅色蜜蜂~~係比黃色的蜜蜂速度較敏捷的、快的,但俾佢咬到都唔會扣好多血,見議利用MP較少使用量的遠攻招式來秒殺佢地 `zQuhD 8W  
藍色蜜蜂~~如2隻一齊上,它的針也較屈了,出招速度較慢的招式也可能被這些針破了,不要看小這隻藍蜂,它們非常敏捷,紫針也能把你屈死呢! :&BPKqKp  
豬仔~~利用武器攻擊是較危險的殺他方法,因為它跑得快,武器很難與他更快喔,所以我覺得用屈招和出招較快的招式ko佢會好D! @c|=onx5  
lion~~威脅較大的動物,移動速度很快,他的聲波也非常奪命 rpow@@ad<  
放屁豬仔~~比普通豬仔較為強了,他的屁很屈,幫助敵人繩之於法 ^k6_j\5j  
?ko#N?hgI  
非洲草原攻略(轉載): D3o,2E(o  
!5ps,+o  
話要去非洲搵人尊幫手 Os9SfL  
星仔話見唔到老虎(sure la,非洲都無老虎) /QXUD.( 8  
小丹話非洲無(有前途) bmG`:_  
星仔問柏高有無,佢話有(2個都傻傻地既) M$K%e  
\|HtE(uCM1  
頭3格都係2蜂→2蜂1野豬→3蜂1豬(分別係黃,紅,藍) m+c-"arIpA  
uxfh?gsL  
打野豬最好都係唔好打近擊,我渣雷刀打近擊都驚驚 d/d)MoaJ*t  
(彧者可以用招同佢格招,eg烈火狂奔,包頂到) h P6f   
再唔係可以趁佢衝,你就防前前去佢後面打佢 aXe&c^AR  
NUsxMhP  
第4格:頭目戰(見到托比) ;.}L# '0j  
2黃蜂+1野豬+獅子 2-4N)q  
一定一定要打遊擊,唔係你會死得好慘好慘 rq%]CsRY5  
zhn ?;Fi  
獅子:跑得好快(我隻十兵就咁跑都唔夠佢快) -@>{q/  
得近攻,識噴音波(黑狗果d,食左唔死都一身殘) i2<z"v63  
GHv6UIe&  
黃蜂可以唔理 x=*&#; Y|  
同獅子打千其唔好正面打(遠攻都還可以) F- ,gj{s  
有分身/召怪技就盡出(分散佢注意力,有就最好,無都無所謂) khy'Y&\F;  
U)(R4Y6 v  
打完之後,原來係托比隻獅子(叫小白=.=) jq~`rE h9  
佢食錯藥,short左,亂咁打人,要搵天剎草醫佢 Rta}*  
之後行上路(直行會出劇情,要番轉頭) l(>6Yq  
a{8a[z  
上面4格有生番(美國1果d)同野豬 "| '~y}v_  
生番好高攻,近擊型 dseI~}  
第3格既生番識標槍,係咁標=.= tT]@yo|?e/  
第4格出劇情,打生番(得幾隻,無豬真好) w.m8SvS&b  
打完出劇情話woody搵到天剎草 $f:uBhM  
果格有得汁天剎草(無咩用,汁唔汁都一樣) r^ r+h[V  
Zl>SeTjB-  
之後番去分叉路果格 2C S9v  
向前行(去到最後果格先有劇情) x1gS^9MqCB  
第1格:1隻獅子,3隻野豬(獅子同之前一樣) lSX1|,B7:]  
(宜家開始野豬識放屁=.=,中左會暈) \+o\wTW  
(無血可以番前一格飲coke) '?rR>$s  
都係咁打,打死隻獅子向可以去下一格 XM]m%I  
之後幾格都有野豬,不過配既怪唔同(分別係蠍子,紅蠍,黃毒蛇,冰火島果種狼) Clf$EX;~  
;$D,w  
去到最後果格(終於到) >G`p T #  
見到小白,柏高懶醒走去餵佢,點知又俾人打(抵死,關關都俾人打) ^|/mn!7wD  
開戰 ?mH=3 :~  
頭目戰: ifn=De3+  
1獅子,1黃蜂,1野豬,1狼,1黃蛇 Ca |}i+  
獅子新加一招(變金色向前撲,獅翔霸!?)(依招攻唔高,不過會暈) *V&M5  
先殺黃蛇,狼同黃蜂(死左唔會番生,無記錯最多番生幾次) Gk :fw#R  
又要打遊擊戰 DGFSD Py[  
野豬避到就避,死左又會番生 R_EU|a  
集中打獅子 gPMR,TU  
善用防前前 TEV DES  
打下打下就搞掂
[ 此貼被~yikman~在2006-02-01 08:50重新編輯 ]
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-01-25
用迷之劍斬一下.....真昇=_=88......
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-01-25
引用第1樓可樂2006-01-25 21:43發表的「」: KR.;X3S}  
用迷之劍斬一下.....真昇=_=88......
AE~zm tW  
XL*M#Jx  
但真昇扣得多MP bo~
離線霸王邪鬼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-01-26
呢個story真係好難打!?我都唔知點打!?
離線聰仔orz~~

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-01-26
我用deep一下狂亳打死一隻: ) cK|Uwzif d  
好好玩= =...好易打爆: )€€
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-01-26
引用第4樓聰仔orz~~2006-01-26 20:53發表的「」: DWtITO>  
我用deep一下狂亳打死一隻: ) 38sLyo G=i  
好好玩= =...好易打爆: )€€
'7oR|I  
me too la~
離線霸王邪鬼
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-01-28
得我未win!
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-01-29
引用第6樓霸王邪鬼2006-01-28 23:32發表的「」: Vxo?%Dj  
得我未win! [表情]
uEhPO  
對lv.1-80尼講係難打d~ ltrti.&  
因為各方面的HP MP SP還未足夠~
離線hihi
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-01-30
我未win too! =j20A6gND  
can you teach me how to win非洲草原(28Lv winedy)
嘿.....
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-01-30
引用第8樓hihi2006-01-30 20:23發表的「」: )_>'D4l ?  
我未win too! [表情] tnBCO%uG  
can you teach me how to win非洲草原(28Lv winedy) [表情]
Lr d-  
lv.28好難打贏架bo~因為我個fd lv.103卓男都打唔爆喔!
離線超級達爾
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-01-30
3招真昇龍霸我可以ko lion(- -)
我係玩BOC的!!!!!
name 叫:
冰龍王
●魔法師約翰●
真@超虎翔霸

離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-01-31
引用第10樓超級達爾2006-01-30 23:53發表的「」: zMO#CZ t  
3招真昇龍霸我可以ko lion(- -)
~6O~Fth  
....我2招極地都秒殺啦~
離線昇龍
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-02-02
但隻獅子識擋bo
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-02-02
引用第12樓昇龍2006-02-02 09:47發表的「」: Zw'050~-  
但隻獅子識擋bo
ma<uXq  
有個辦法可以好快咁打死隻獅子~ 6R$Yh0%  
F?cw IE\J  
隻獅子既前衝速度和攻擊力同很高,佢招滅絕死光扣血都扣到頗多~ JR&yaOws  
我見議隻獅子跑尼果陣時就跑/跳到佢後面突襲~
離線昇龍王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-02-10
引用第13樓~yikman~2006-02-02 10:31發表的「」:
有個辦法可以好快咁打死隻獅子~
隻獅子既前衝速度和攻擊力同很高,佢招滅絕死光扣血都扣到頗多~ -AolW+Y  
我見議隻獅子跑尼果陣時就跑/跳到佢後面突襲~
GK3T w  
你做到先算啦~~!!
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-02-10
引用第14樓pk1236542006-02-09 21:27發表的「」: nD]Mg T  
tu6rthgh衽灶米1李李李李李李李李李李1 [表情]
`g)  
q4G$I?4  
唉~請勿呃帖~
離線grant
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-02-10
i have win  #n15_cd  
my stinky 46LV
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-02-11
引用第17樓grant2006-02-10 18:25發表的「」: !<VP[%2L~  
i have win J7%rPJ  
my stinky 46LV
6gO(  8  
有無作大啊..
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-02-13
你知唔知道,開頭D豬都識放屁-0-
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-02-14
引用第19樓tony19932006-02-13 23:03發表的「」: MtF0/aT  
你知唔知道,開頭D豬都識放屁-0-
"Ms{c=XPK  
係咩? ?u".*!%  
我第1次打就爆左~頭幾格d豬係無放屁的~ ;;XY&J  
宜家有??