切換到寬版
  • 4750閱讀
  • 30回復

各級建議裝備 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線秘撈狂

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-20
— 本帖被 chy2003 從 Heat Project 移動到本區(2009-06-29) —
各級建議裝備

冇錢買果把槍就一路升一路等LOR…
升級冇錢可以唔駛買新裝備...繼續沿用低級槍
多數睇你對那種的熟練度啦

狙擊槍係新手LV尼講暫時5適用,因為狙槍係要實習的…

新手基本上用步槍好d
遠近距離也平均
由新手到而家的高手也不斷接觸步槍
所以最基本要學好步槍先學其他...

機關槍(即重機)都是新手需要
唔駛多練已經好容易上手
不過要出神入化也是要長期的實踐吧

狙擊槍係最需要苦練的,唔係買了狙擊槍來就可以快快上手
單是跟敵人的狙擊手打已經很懊惱吧
衝鋒槍不是難不難用的問題,而是不適合的問題...

---------------------------------------------
二等兵:
開頭果D槍LA…
---------------
一等兵
開頭果D槍LA…
------------------
上等兵
藍國 新手槍/m4f1
紅國 新手槍/ek47
ES92FS
衝鋒槍(輕機)高LV SIN用吧
---------------------------
伍長
藍國m4f1/CCG69/HM249
紅國EK47CCG69/HM249
伍長散彈/ES92FS
----------------------------
下士
藍國M4F1RIS/M83/MINIM/CCG69/HM249
紅國EK48/M83/MINIM/CCG69/HM249
GROCK17/AWSC
---------------
中士
藍國/紅國G1A1/FSG1
SFAS-12
沒有錢繼續用下士裝備(太長=.=)
如果你不是有很多錢,建議不要買..留錢升上士買裝
------------------------------
上士
藍/紅國K36C/PAMAS/HM60
GROCK21
沒有錢繼續用下士,中士裝備(太長=.=)
------------------------------
士官長
藍/紅國K36P/PAMAS-C/NP5K/CCG80
SR500
沒有錢繼續用下士,中士,上士裝備(太長=.=)
----------------------------------
少尉
HM60/K36P/PAMAS-C/NP5K/NSG90/ULTI MK2
HG2000/WST1300
沒有用的不要留下,把它賣掉吧,只有這些比較有用
NP5K跟NP5KDH沒啥分別
只是射程多了5
價錢卻差很遠,三倍多
------------------------------------------
中尉
HG70/EUGA1/M550SR/HM60E3
SERPENT/HG2000/SFAS-13
沒有錢繼續用少尉的裝備
----------------------------------------
上尉
中尉裝備係基本武裝,可沿用
有GASH可以買KALICO96同ULTI MK3同SERPENT2
M4TRS沒有用,(個人觀念)
不過你大可試試
------------------------------------
少校
沿用少尉,中尉,上尉既武裝
可買入HG53
-------------------------------------
中校
沿用少尉,中尉,上尉,少校既武裝
有GASH可買入SACR/SL96
-------------------------------------
上校
沿用少尉,中尉,上尉,少校,中校既武裝
有GASH可買入TRSRB,ACR21,NP7
沒有GASH可買入SAIKA 20K,M8A1,P2000
-------------------------------------------
准將以上
沿用少尉,中尉,上尉,少校,中校,上校既武裝
少將可用AMELL
大多數將級裝有M8A1或P2000或ACR21或NP7或SL96或M550SR或KSR-25
+少尉散彈WST1300或上校左輪TRS R.B或上校散彈SAIKA 20K
也有用EUGA1跟HG70
-----------------------------------------------
[ 此貼被~yikman~在2006-06-20 18:36重新編輯 ]
1條評分
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-20
俾我加D意見吧…
離線秘撈狂
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-20
好呀~~唔該^^
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-20
引用第2樓秘撈狂2006-06-20 18:33發表的“”:
好呀~~唔該^^

改左少少…
離線louisex5308
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-20
你呢d.........好似係講緊咩lv有咩槍多d...........講深入d吧
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-20
引用第4樓louisex53082006-06-20 20:40發表的“”:
你呢d.........好似係講緊咩lv有咩槍多d...........講深入d吧

所謂ge深入係咩尼呢?
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-06-21
引用第5樓~yikman~2006-06-20 21:49發表的“”:
所謂ge深入係咩尼呢?

佢冇講原因= =佢似講緊咩lv有咩槍多d..................何況邊會有人有咁多錢-0-?
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-06-21
引用第6樓louisex53082006-06-21 21:32發表的“”:
佢冇講原因= =佢似講緊咩lv有咩槍多d..................何況邊會有人有咁多錢-0-?

如果到士官長,佢不嬲用開重雞,未建議佢用HM60 lor..有乜問題?
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-06-28
引用第7樓~yikman~2006-06-21 21:54發表的“”:
如果到士官長,佢不嬲用開重雞,未建議佢用HM60 lor..有乜問題?

唔係,佢呢個做法好哂錢,等到少慰(慰XD?)果時即刻買把HM60E3仲好啦,好易升姐(ps,因為我玩唔到hp,所以我永遠都係上士
離線春華

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-06-28
HM60E3是中尉
個尉是:尸+戈!!
正野J圖,包你一睇再睇
http://ibbs.hk/?u=669
我的名言:要有節奏,力量與速度的完美結合
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-02
引用第9樓y22334732006-06-28 20:21發表的“”:
HM60E3是中尉
個尉是:尸+戈!!

-0-我識,只係唔想打出黎姐,唔係唔比呀...
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-02
引用第10樓louisex53082006-07-02 13:49發表的“”:
-0-我識,只係唔想打出黎姐,唔係唔比呀...

馬後炮…證明你係對HP好5熟悉la~E3都唔知係乜LV用,仲馬後炮話我知,不過我5講而已 @@

你答到以下問題就代表你對hp好熟悉,有能力勝任hp版主 :

1.)GASH閃彈同HP$閃彈有乜分別?
2.)hp上有冇180炸彈?
3.)hp有冇煙霧彈呢?

要係2日前問我,5俾問人~
離線春華

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-02
1.)真係唔知=3=
2.)我知
3.)我知
答中哂有咪送??
正野J圖,包你一睇再睇
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-03
(PS.我冇馬後炮,請尊重自己.唔好做事之前唔諗野)
(仲有,講錯野唔代表唔熟悉,人都會做錯野吧??除非你真係未做錯過野,否則唔洗再辨論)

1.)GASH閃彈同HP$閃彈有乜分別?
我永遠唔會用gash野,太浪費,有技術的話不怕用普通野

2.)hp上有冇180炸彈?
其他地方版本可能有,香港最高是100攻吧= =""?

3.)hp有冇煙霧彈呢?
3.)得閃光弾

到番我問你.
1.)版主一定要知呢d野嗎?
2.)承上題如果你話版主要知呢d野,,咁你知唔知道用加速器比人發現會點,唔知就唔好識少少,扮代表+_+
3.)用gash槍既人係咪真係技術高?
[ 此貼被louisex5308在2006-07-03 17:38重新編� ]
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-04
你5係講錯,係唔識喔=0=

1.)難聽d就冇錢la… @@
2.)HP係冇180炸的,只有120同150炸~
3.)有煙霧彈ga=0=

答1.)宜家你只係會員,5好版主,我只係考你睇下你識5識HP d野姐[原來你乜都5g =0=]
答2.)你好熟la,知你成日用加速俾人話慣"加速狗" XD
答3.)HP入面技術ge定義有好多:賺錢技術、用外掛技術[你最熟]、
戰鬥技術…有d GASH槍同HP$槍實力差5多,仲有d勁過gash槍tim[有好多],所以用GASH槍5代表冇技術,只係有米~
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-04
引用第14樓~yikman~2006-07-04 09:49發表的“”:
你5係講錯,係唔識喔=0=
1.)難聽d就冇錢la… @@
2.)HP係冇180炸的,只有120同150炸~
3.)有煙霧彈ga=0=
.......

罵戰內容,不能公開及扣2分!
[ 此貼被~yikman~在2006-07-04 18:34重新編輯 ]
2條評分
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-04
引用第15樓louisex53082006-07-04 17:47發表的“”:
1.)冇錢!??我有好多呀~~信唔信由你
2.)gash都冇啦....得100攻,你可以影低證實,冇真憑實據唔好講
3.)你可能分唔清煙霧彈同閃光彈,你可以影低證實,冇真憑實據唔好講
.......

身為版主5應該同d會員罵戰ge…

最後1次警告,如本人有任何回應均是犯了版規,~yikman~有權
利把本人進行禁言3天!!
離線春華

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-05
120同150炸係??
煙霧彈又係??=3=
正野J圖,包你一睇再睇
離線5308再生
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-05
引用第16樓~yikman~2006-07-04 18:34發表的“”:
身為版主5應該同d會員罵戰ge…
最後1次警告,如本人有任何回應均是犯了版規,~yikman~有權
利把本人進行禁言3天!!

= =好似你挑起先,咁公平起見應該-番你2分呀...仲有你唔答番我既?

[心想]定係你唔夠我串-0-[/心想]
我係5308!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
離線bbapps123
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-30
你d意见好多