切換到寬版
  • 1047閱讀
  • 25回復

聖誕7日少林武術訓練營(有冇人去,我可能去xP) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙奇

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-12-09
聖誕節7日少林武術訓練營 (全新課程)
- 日期:2007年12月23-29日
- 費用:HK$1,800/人 (包括手冊、練功、住宿、早午晚齋菜膳食、講義及證書)
- 學習少林基本功18式、五步拳或加上連環拳 及弟子規
(內容可能由師傅因應學員之體質而作出修改)
- 必須年滿11歲或以上任何性別人士均可參加 (男女學員必定安排分開房間入住)
- 由以優才計劃引入的劉相彪或汪猛師傅教授
(*報讀此課程,可以優惠價$80/ $100 換購少林禮品包,包括T恤、布袋、瓷杯及香木掛飾)
**凡累積曾報讀8節課或以上者均自動成為會員,可享有9折報班及購物優惠。

『習武以「苦」字為先,以「恆」字為要』提昇學員自我照顧能力,學習承擔責任、勇於面對困難、訓練團隊精神。學員必須輪流參與營地服務,如飯前開飯、飯後清潔、執拾被舖、掃地、倒垃圾、清理落葉、除草及淋花等。

內容:
配合大澳當地的特質環境,加插安排學員參與團體活動、分享及檢討、與師傅交流及電影欣賞時段,讓彼此投入生活,享受生命。

我諗住le個聖誕去學下做少林弟子a__a
有冇人一齊去xP?
另外,如果學得好,仲有可能被d師傅挑選出來去『少林武術免費精英班』

少林武術免費精英班
少林中心為港培訓武術精英     提供免費刻苦訓練
歡迎全港青少年立即報名參加

有報導指時下青少年體質潺弱及體型過於肥胖,少林中心作為一所非牟利的慈善機構,正是回饋社會的好時機。中心銳意提供免費並且嚴格正宗的少林武術訓練給有興趣的少年人,由今年5月份開始已不斷進行選拔,並於6至8月暑假期間讓被取錄的青少年人,接受持續而有系統的高規格訓練,培育一群精神奕奕的健康青少年。

除此之外,少林中心不斷為這群學員提供不同形式的訓練,亦鼓勵學員們放眼世界,離開練習室走進社區及人群中,參與各項大型表演活動,例如1)於6月23日各國總領事探訪本中心的活動中作表演;2)獲得回歸委員會邀請,成為7月1日跑馬地「慶回歸周年大巡遊」其一之表演單位;3)8月18日出席屯門市廣場之「風中少林」商場宣傳活動;4)9月6日於中心開幕典禮中,為所有中港官員、賽馬會高層、各國總領事、大中華區各大傳媒、嘉賓及市民表演;5)「風中少林」在香港公演,亦挑選了少林弟子參與演出,經殷選後作精彩的表演;6)11月24日參與懲教署秋季賣物會表演。通過林林總總的機會,正是鍛鍊心理素質、情緒智商、合作精神、應變及壓力管理能力的大好機會。

各學員經過各國總領事及少林師   「少林弟子」於9月6日中心開幕典禮中表演
傅的考核,成功正式成為「少林弟子」後由總領事們頒發「少林腰帶」並合照

2) 招募及選拔評審準則
- 年滿8至16歲的青少年,1)可自薦致電本中心參加選拔;或 2) 通過參加「少林基本功班」由師傅挑選出來
- 歡迎現正參與其他各項運動項目而有興趣者
- 具武術根底為佳
- 由少林師傅親自進行選拔
- 選拔過程分2部份:
1) 自選一套拳術或器械作表演;
2) 首先由少林師傅作出武術示範,然後由參加者模仿整套動作(目的:考驗參加者於一刻間的心理素質、情緒智商、吸收、模仿、記憶、應變及壓力管理能力等)
- 成功獲得取錄者將接受長期密集式的「免費武術精英班」訓練
- 表現優異者將被挑選為少林中心「少林弟子」,代表中心出賽、表演及參與大型活動
- 請致電 2985 8898與中心職員聯絡查詢詳情
離線jeffreyxchen
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-12-09
1,800==好貴........ 幾百 就可能去
離線francis
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-12-09
奇師傅,入左去唔好出番尼,我會永遠懷念你

放迪倫acc
離線真仔
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-12-09
要食齋菜!?我唔會去ga la
離線吾尊者

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-12-09
低b.....haha﹏呀奇去到要剪光頭
估唔到=3=係咁易散架
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-12-09
引用第4樓吾尊者於2007-12-09 10:57發表的  :
低b.....haha﹏呀奇去到要剪光頭 [表情]

低b...?
你無資格侮辱少林!
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-12-09
你入去成世吧啦-_-
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線吾尊者

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-12-09
引用第5樓牙奇於2007-12-09 10:57發表的  :
低b...?
你無資格侮辱少林!

到時你再番黎既時候﹏會比人叫做光頭奇HAHA
估唔到=3=係咁易散架
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-12-09
引用第7樓吾尊者於2007-12-09 12:49發表的  :
到時你再番黎既時候﹏會比人叫做光頭奇HAHA

你太不了解了...
我又不是出家,根本不用剪光頭
離線望咩望
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-12-09
太貴了
雖然唔洗對住我呀媽日煩夜煩
但係d飯....餸...
離線
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-12-09
應該都唔去
好貴呀~
仲有,冇咩興趣
都唔多知學咩
應該超辛苦的說

放天龍95lv廢逍遙ac一個.仲有其他野..有意pm
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-12-09
一黎貴

二黎遠

三黎冇時間

四黎無興趣

五黎要食素

六黎吾識人

算喇奇奇 -_- 你搵吾到人陪你架喇XD

還有.....少林功夫 = 詠春 - -?
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-12-09
比錢買辛苦?
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-12-09
冇得食肉=.=
我食慣d重味野
so我唔得嫁la=.=
離線bella
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-12-09
我唔係素ga
我食過d素的肉
好想嘔-  -
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-12-09
我寧願去溝女
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-12-09
引用第14樓bella於2007-12-09 16:50發表的  :
我唔係素ga
我食過d素的肉
好想嘔-  -

食素健康:D
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-12-09
我也很想去的呢...

不過沒有錢orz

食素我天天都食.....(無問題-茶-
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-12-09
引用第17樓炎‧龍於2007-12-09 19:36發表的  :
我也很想去的呢...
不過沒有錢orz
食素我天天都食.....(無問題-茶-

你是素食者?
很健康:D
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-12-09
沒有錢-_-....

訓練很好啊,而且吃素既健康又美味~_~
快速回復