切換到寬版
  • 3307閱讀
  • 33回復

沙度(自創人物)終於搞掂lu........ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線monica_fanz

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-27
— 本帖被 牙奇 執行鎖定操作(2007-07-06) —
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 6t`cY  
'di(5  
角色起初能力: H_7EK  
能力 能力值 每加1點的效果 w:[\G%yQ  
HP   900   8 FO xZkU\e=  
MP   700   7 l>jNBxB|/A  
SP   500   5 -f8iq[F5  
STR 17   1.7 V5HK6-T  
DEF 10   1 g,5Tr_  
AGI 13     1.2 ; Z{jol  
第一招: ] 9NA3U7F  
&BJ"T  
瘋狂回力斧 %8g1h)F"S  
MP:100 7F wo t&  
學點:50 #qdfr3  
點學:開創角色時 CR'1,  
出招方法:d>a j q1 |`:  
效果:沒有 >Y"Ru#Ju9  
攻擊力:兩次都中:2000 中一次:1000 Dt*/tVF  
佢會飛一個斧頭出黎,個斧頭直飛,去到最後尾,再飛番番黎,兩次都打到人 pK@8= +  
第二招: i}r|Zo  
jB%aHUF;  
岩石飛擊 - 1tiy.^$F  
MP:150 UrEfFtH'  
學點:100 rl](0"Y0 t  
點學:開創角色時 6Y&`mgMF'  
出招方法:d^a J`d;I#R%c  
效果:石化 ._US8  
攻擊力:一舊石500 <GO 5}>}p8  
佢會用手指召換一d石頭黎打人,一下3舊石,按多一次a多一舊石,用多50MP xg_9#  
第三招: , LVZ  
#>dj!33  
裂地岩 O p,_d^  
MP:400 |t uh/e@dx  
學點:155 |'N)HH>;  
點學:打贏富士湖畔 bGe@yXId5  
出招方法:d>j .V`N^ H:l  
效果:石化 =' <789wT  
攻擊力:斬中:4000 掂到裂痕:1500 QNm8`1  
佢會好似大地斬咁,用個斧頭斬向地下,有大猩猩o個d裂痕,比人斬中同掂到裂痕都石化 Ud'/ 9:P  
第四招: `ehcj G1nY  
\d}>@@U&  
沙龍捲 .h[yw$z6  
MP:450 Vo8gLX]a  
學點:200 )>U7+ Me  
點學:抽LFO對戰咭 Q? ]-/v  
出招方法:d^j E8] kd  
效果:石化 Av_JcH  
中晒6000 7 HM%Cd  
同鑽風一樣,除左效果 9B?-&t  
點ar?畫duck好嗎? .I nD yKt  
我用相機影ga......所以可能唔係大清楚.....一口一
[ 此貼被ktw357901在2006-06-28 14:50重新編輯 ]
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-27
個名抄電視的嗎=.=? yttaZhK^u  
85Red~-M  
(不錯,+分!!!)
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-27
Re:自創人物~^^
引用第1樓~南嵐~2006-06-27 18:27發表的“”: y XT8:2M  
個名抄電視的嗎=.=?
(不錯,+分!!!)
F(KsB5OY?  
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ w?:tce   
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
1條評分
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-27
Re:Re:自創人物~^^
引用第2樓ktw3579012006-06-27 18:33發表的“Re:自創人物~^^”:
緊係唔係la.........saturn係土星咁解,我咪將佢叫做沙度lor.....不過都多謝你讚我~~thx~~ S`8Iu[Ma  
p.s.我用土星係because佢係土尊者,人物招同介紹打緊ga la....
Kv9Z.DY  
似生番獵人多d=0=
剛9歲時,我偶然遇上「童話」,雖然「童話」很美,但老天卻要我遇上「LFO」,在選擇時,我很迷網,突然,「搞鬼」衝出來,幫我解決了這件事-選擇「搞鬼」,但「搞鬼」太邪門了,所以我離開了「搞鬼」,「吞食天地」把我從迷網中找回我自己,但發現我和「吞食天地」合不來,所以只好告別網路世界。
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-27
畫得比我好

兩大神獸宿命之對決
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-27
引用第4樓bbqonqq2006-06-27 21:16發表的“”: k%BU&%?1  
畫得比我好
te4=  
理所當然的說=0="你個幅...
離線=小丹=
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-14
個人唔係幾好wo
離線~南嵐~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-14
何時增加的=3="~睇完神俠先加分啦~
離線philipwong29
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-14
真係唔錯呀.....
係咁up deep,55lv啦...
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-15
hehe~我又畫la~ xP!QV~$>  
人物介紹: Zskj?+1  
Lucy-露絲 3 ye  
元武會的一員,因幼時擁有強大元力,被家人認成怪胎,趕走了她,蓋亞收留了她並收她為徒弟,現正在上帝之手跟蓋亞當間諜,她用的武器是鍊子球和血滴子。 x-e6[_F  
角色起初能力 0~z\ WSo  
能力 能力值 每加1點的效果 W"^=RY  
HP   600   5 w7o`B R  
MP   1000 7 c(e>Rmh  
SP   500   6.5 6tndC o;`  
STR 17   1.4 ]jFl?LA%7  
DEF 10   1 (v%24bv  
AGI 8     0.9 r:;.?f@  
V*{rHp{=p  
p.s.招我遲d sin畫~
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-16
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" acR|X@ \3  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.=" 6FQi=}O1  
n+Kv^Y`qxO  
而且= =沙度爆甲之後應該識出: <ZF|2  
沙度金波=.=" <"J]u@|  
回旋斬(沙度版)=.=" dy&UF,l6  
沙度護體=.=" 7l=;I%  
沙度乍現等等既招=.="
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-16
引用第10樓可樂2006-07-16 09:55發表的“”: KLg1(W(  
超勁@@"我鐘意…=.=但係個名真係好似某彈豬人入面既女主角名=.=" TZAd{EZa  
= =仲有如果係金甲佬既爆甲人…咁星仔應該打唔贏果d金甲佬= =因為佢識出e d招=.="
而且= =沙度爆甲之後應該識出: Ki\.w~Qs  
沙度金波=.=" 8Ojqm#/f  
.......
K>@yk9)vi  
唏~如果係咁咪冇曬創意? HU i?\4  
不過多謝你ge意見.....
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-16
引用第11樓ktw3579012006-07-16 10:44發表的“”:
唏~如果係咁咪冇曬創意? +jGHR& A t  
不過多謝你ge意見.....
QF#w $%7  
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" 3@> F-N  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-16
引用第12樓可樂2006-07-16 10:50發表的“”:
唔變金甲人可以變期他人架姐=.="可以變銀甲人,銅甲人…鐵甲人orz…錫甲人=.=" !eLj + 0  
p.s=.="沙度勁既話就唔會比比提仔洗腦= ="
_ E;T"SC  
乜lfo有ga咩?= =" Zv u6/#  
p.s.細個係廢d ga la.....
離線星仔之雨
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-16
唔錯d圖 SeX]|?D  
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-16
引用第13樓ktw3579012006-07-16 10:54發表的“”:
乜lfo有ga咩?= =" ]\ E"oZ  
p.s.細個係廢d ga la.....
j3j?2#vR  
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD ] l,BUf-O  
咁廢點做尊者=.="
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-16
引用第15樓可樂2006-07-16 21:02發表的“”:
= =講姐麻…整個神秘的金甲人好唔好= =話明創作…比d創意XD r\NqY.U&  
咁廢點做尊者=.="
u3T-U_:jSV  
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-17
引用第0樓ktw3579012006-06-27 18:20發表的“沙度(自創人物)終於搞掂lu........”: qe]D4K8`Q3  
土尊者沙度,擁有操控大地ge力量,係地尊者蓋亞ge細佬,響一次戰爭(七聖尊外傳上)入面同gaia失散左,比bat洗腦而變成knight,gaia響上帝之手搵番佢,幫佢爆甲,之後sin變番沙度,同埋恢復記憶,現為元武會尊者之一。 /[R=-s ;  
Gp9 <LB\,  
角色起初能力: HQ-[k$d W4  
能力 能力值 每加1點的效果 wL;OQhI  
HP   900   8 lrrTe E*  
.......
*G"hjc$L  
瘋狂回力斧個招沙度係咪楂住扎掃把?
離線cc15648
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-17
wo............ok!...................
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-17
引用第16樓ktw3579012006-07-16 21:18發表的“”:
話明比d創意la...咁dim可以用"沙度金波"呢d咁抄lfo ge skill呢.............
mnTF40l  
-.-因為要保留金甲佬既特色囉@@"就好似迪雲轉新生點解要叫新生迪雲咁冇創意= =  ^B"LT>.[  
又好似點解迪雲大絕昇龍霸,又要超又要真…點解唔比d創意=.= }T_"Vg q  
因為要保留昇龍霸既特色:)