切換到寬版
  • 5647閱讀
  • 109回復

2007年度十大勁歌金曲頒獎典禮(11點後唔該搵人話俾我聽) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2008-01-14
大家睇下人地既專業評論
http://www21.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6216865&extra=page%3D2
chanphee係我黎
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2008-01-14
引用第99樓chanping於2008-01-14 18:49發表的  :
從我睇到你評黎講  你可能唔係咁熟依個樂壇
1,江若琳  講真 如果講實力佢只可能攞銅(你去一去hk論壇就知幾多人唔鋸佢)
2,依舒漫實力 攞金絕對正常 (你去一去hk論壇就知幾多人係舒漫fans)
3,最受歡迎廣告歌曲金獎 容祖兒-心花怒放, 正常的=.=
4,裕美 佞佢實力三甲一定入唔到
.......

你對了
我是一名13歲小朋友來的=]
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2008-01-14
引用第101樓~8855~於2008-01-14 18:55發表的  :
你對了
我是一名13歲小朋友來的=]

雖然我就黎係十五歲 但係依幾年我好留意樂壇 
[/quote]
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2008-01-14
引用第102樓chanping於2008-01-14 18:57發表的  :
雖然我就黎係十五歲 但係依幾年我好留意樂壇 

第8首 側田-男人KTV     
但係呢首真係收得檔
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2008-01-14
謝安琪
佢D歌正到爆啦
節外生枝,愁人節,鍾無艷
你可以話其中一首唔好聽嗎?

鄧麗欣
電燈膽年頭係咁攞
佢呢家冇?

農夫
佢成隻碟差唔多首首都得
學海無涯,肉麻無罪,全民皆估,八無禁忌,十年人事
首首身入民心,又有新意,聽出耳油=  =
一個獎都冇?
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2008-01-14
引用第104樓神‧嵐於2008-01-14 19:05發表的  :
謝安琪
佢D歌正到爆啦
節外生枝,愁人節,鍾無艷
你可以話其中一首唔好聽嗎?
.......

答你第一個問題  因為佢今年下料年先出返黎  所以hit極有限
本人也是謝安琪既fans

鄧麗欣係因為佢間公司驚佢現場走音所以先比左男人ktv攞
同埋港台今次都比佢入左十大

農夫
我都唔跳點解冇佢份 佢今年做得咁好  只係講一句 叻哥同TVB既關係令到EO2攞左農夫個獎
[/quote]
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2008-01-14
引用第105樓chanping於2008-01-14 19:09發表的  :
答你第一個問題  因為佢今年下料年先出返黎  所以hit極有限
本人也是謝安琪既fans
鄧麗欣係因為佢間公司驚佢現場走音所以先比左男人ktv攞
.......

其實我想問係咪可能因為謝安琪結婚所以冇獎呢…
鄧麗欣現場走音=  =
試過一次姐洗唔洗咁呀…
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2008-01-14
引用第106樓神‧嵐於2008-01-14 19:14發表的  :
其實我想問係咪可能因為謝安琪結婚所以冇獎呢…
鄧麗欣現場走音=  =
試過一次姐洗唔洗咁呀…

你知唔知 鄧麗欣係走音加埋佢唱唔到高音個位 上次睇佢上勁歌金曲唱電燈膽 上極都上唔到 同埋佢唱得好辛苦 所以金牌咪唔比佢入十大

謝安琪結婚所以冇獎  當然唔係啦=.=  係佢係下料年先出返黎  加上佢首鍾無X係十一月中先出 點HIT都唔會有獎ma
[/quote]
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2008-01-14
又再次比我見到飛屎個三條姣婆
離線loklok5978
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2008-01-14
我又玩下先

第1首 張敬軒-酷愛  (應得)
第2首 吳雨霏-逼得太緊 (應得)
第3首 陳奕迅-富士山下 (嘩 舊年既歌既架喎)
第4首 楊千嬅-化 (聽都未聽過)
第5首 李克勤-花落誰家 (未聽過)
第6首 古巨基-愛回家 (ok好聽既 都正常)
第7首 容祖兒-零時零分 (聽都未聽過..)
第8首 側田-男人KTV (咁既歌都有獎?!)
第9首 詠兒-無心戀唱 (聽都未聽過)
第10首 何韻詩-木紋 (應得啦)
最佳男新人獎金獎 林峰 (佢? 靠tvb)
最佳男新人獎銀獎 陳柏宇 (應得啦)
最佳男新人獎銅獎 洪卓立 (佢..唉)
最佳女新人獎金獎 江若琳 (得個樣)
最佳女新人獎銀獎 裕美 (靠tvb....)
最佳女新人獎銅獎 鍾舒曼 (都應得既)
最受歡迎廣告歌曲金獎 容祖兒-心花怒放(百老匯) (舊年既歌喎)
最受歡迎廣告歌曲銀獎 陳柏宇-永久保存(道地百果園) (ok既=_=)
最受歡迎廣告歌曲銅獎 HotCha-你的味道(味千拉麵) (ok既=_=)
傑出表現獎金獎 張敬軒 (應得啦)
傑出表現獎銀獎 關心妍 (岩岩先番黎 就有獎.....)
傑出表現獎銅獎 鄧健泓 (搞錯呀 造馬都唔好咁過份啦)
最受歡迎創作人金獎 王菀之 (都ok)
最受歡迎創作人銀獎 孫耀威 (.....無言)
最受歡迎創作人銅獎 張繼聰 (都應得既)
四台聯頒音樂大獎 花落誰家-李克勤 (大佬 咁多獎仲唔夠呀==)
華語獎金 容祖兒-小小 (聽都未聽過)
華語獎銀 陳奕迅-淘汰 (你仲想拎幾多獎呀)
華語獎銅 方大同,薛凱琪-四人遊 (未聽過)
幕後大獎 陳奕迅-富士山下 (夠啦!!!!太多獎)
最佳作曲 陳奕迅-富士山下 (同上)
最佳填詞 陳奕迅-富士山下 (同上)
最佳編曲 陳奕迅-富士山下 (夠未..)
最佳歌曲創作 陳奕迅-富士山下 (好啦喎)
新人戰場飆星獎 小肥 (搞錯呀 佢都拎!)
最受歡迎組合金獎 Twins (應該比農夫啦! 我仲記得佢岩岩出道幾慘! 903播佢首歌仲要驚人串佢 唔分平!)
最受歡迎組合銀獎 Eo2 (嘩 佢三甲都應該入唔到啦)
最受歡迎組合銅獎 HotCha (應該銀獎啦!!!)
最受歡迎男歌星 陳奕迅 (大佬 你要拎幾多獎)
最受歡迎女歌星 容祖兒 (我一向都唔鋸佢 唔想評佢)
亞太區最受歡迎男歌星 陳奕迅 (第9個獎啦 仲想點)
亞太區最受歡迎女歌星 twins (搞錯呀 又係佢)
金曲金獎 李克勤-花落誰家 (又係依首歌.....)

任插

快速回復
限100 字節

上一個 下一個