切換到寬版
  • 2725閱讀
  • 43回復

[個人分享]三日兩夜的畢業營(正在上傳相片) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線比提bat

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-04-19
過了今年9月,我便不再在這所讀了六年的小學讀書,將會升上一所中學,我也不知我會升上那一間中

學,但我能肯定知道,我將不會和我最好的朋友一起讀書,有講有笑,老師不能再教導我,我要和我

心愛的人分開,這些事情令我想時間可停留在呢一刻多麼好,當我想到我要離開這間學校,我都會很

傷心,不過,我知道這都是上天給我們的考驗.....

廢話不說太多,入正題吧

4月16-18日是我校六年級生的畢業營,地點是:鳥溪沙青年新村
(註:因為我唔識得上傳圖片的關係,所以暫不能提供圖片給你們看)

當天我們太約一點7丶8左右回校集合,兩點即坐車到目的地……

我們到達後,先有工作人員為我們講解營地守則丶有什麼活動等等,之後再分配房間……

太約六點到,老師帶我們到飯堂食飯,雖然飯菜沒有家中那麼美味,但也不錯的說。

食完飯後便有30分鍾自由活動時間,我們只是在房間裏傾傾今晚玩到幾點才瞓--,自由活動之後便是營

火晚會,營火晚會只是有幾個遊戲給我們玩玩,因為我個人就不太喜歡玩遊戲(虛擬遊戲另計),所以不

太感興趣,之後當然是我們的沐浴時間,一間營屋有四間房,一間可住四個人,但得三格沖廁所(即是

沖涼室),有些人十分變態,二個人係埋同一間沖涼室沖涼,當然不是我,個D人真係開放:)我就做不到

了--

雖然本營刊寫10:00熄燈就寢,可是我們沒有一個這樣做,我們8個人去埋一間房傾野,太約傾到四點

幾,名人都回房瞓了,我也不例外,可是有二位同學係我上邊玩撲克,好嘈,搞到我五點幾才瞓到,

六點幾就要起身整下野,洗下臉,擦牙等,7點30分要到田徑場集位做早操,8點就做早餐,大家知道

嗎?個到D早餐『好好』食,因為太好食的關係,我要留給其他同學伉食,所以我只食了一隻雞蛋…

之後有30 分鍾自由活動,和我同房的那三個女仔一齊去打BADMINTON

9:30有個營地分組活動,我同其他個五個女仔首先玩左越野追蹤,我地搵左好耐都搵得個幾個-.-行到成

身散哂 之後當然有30分鍾自由活動,玩完越野追蹤個六個人(當然包括我)都頂唔順,去左小食部買

野飲(當然不小得我 )

飯完飯之後,就係老師話最好玩的羅馬水炮,部份同學去紮火炮,部份同學去答問題,有15題問題,

答岩一題有兩個水彈,岩哂就有30個水彈,而我和個幾位同學玩完個越野追蹤就唔想再去搵野,所以

我地簡去紮水炮,經過我地幾番努力,終於完成了,搵問題個幾位同學也完成,佢地答岩左13題,有26個水彈,有八組,所有野準備好之前,羅馬水炮正式開始,每組都同住個佢地的仇人來攻擊,我因為

唔想比人打中的關係,所以我行到好後,但也都中過,不過好彩閃得快,唔係好濕,其他同學就….

玩到濕哂,之後當然是比我地沐浴先吧,再去食晚膳,食完後,有30分鍾自由活動,突然,有一位同學話見到金石良緣演員班演員係田徑場,那位同學仲影左相,我就囉相機,叫埋其他個兩個同學即該跑去睇,原來真是,我就用我部相機影底=]=](因我唔識上傳,如果各位會員來想睇相的話MSN問我啦),馬浚偉就好熱情,主動話同我地影相,但鍾嘉欣就好似唔太喜歡:(。影完相之後,我間房個三個人同我都一齊去小食部買杯麵,因為D飯菜太好食,所以我地好乖,留反比其他同學仔,如食,杯麵就係等做完天才表演後食=]=]

我地班既天才表演好廢-.-就係表演一首『童話』,牧童笛加唱歌,之後我地只是聽到笛聲,完全聽不

到有人唱歌…………… 其他那三班都是表演話劇,很搞笑,突然,我後面傳出.『大佬,你聽我電話

啦』原來是一位男同學的電話響,全場同學都笑起來,正在表演的同學也不例外。

之後當然番到營舍食杯麵啦=]一樣,同16號一樣玩到四點幾先去瞓,太約七點幾起左身,爭D遲到,

遲到既要做十下掌上壓。18號D早餐就好食D =]

之後我地做左D活動(不想打了,打左好耐,好累) ……………

食完午飯後我地就搭車離開了=[

老師話我地好好彩,17號有一間學校入左黎,但因為一號風球所以要18號就離營,我真係覺得好好

彩,不過個間學校就慘D了

(如果各位版主覺得這POST很無聊或沒有意義,便鎖吧,但希望不要扣我分=[,謝)

最後,這個POST真的好長,多謝各位有耐心睇哂,送上幾張相片,冇放我真人相的說)

先送上金石良緣演員的相:

[ 此帖被比提bat在2008-05-01 17:41重新編輯 ]
1條評分
離線bella
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-04-19
我小學去果度好多蚊=3=
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-04-19
....想當年...

我去粉嶺的時候...

跟你的情況一樣....

很捨不得跟我一起讀那麼多年書的同學

問一問:
你在小學有喜歡的人嗎?
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-04-19
老實說我在畢業營沒洗澡的說

班人好變態

睇人沖涼
離線邦邦_lam
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-04-19
引用第3樓魔法王子於2008-04-19 18:41發表的  :
班人好變態
睇人沖涼

係嫁啦

滿足佢地心中的....:x

(慾望a_a
想像一切都是幻象.真理就是王道
離線tik8822
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-04-19
男女同房?

我畢業營都去過,無野玩的說
離線pangho
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-04-19
我都係星期3-5去
本身係2樓,但有問題唔住得,要住3樓
第一晚去到兩個房的人睡唔到,就係後門個房玩啦
玩到2點幾我地同房4個人就走回房睡
2點幾4個有3個見到房出面有個黑影好快咁經過(我都睇到= =)
都唔知係人定係鬼佢走去到又冇梯= =
搞到隔離房人走來同我地一齊睡
之後星期5走個日3樓都有人話見到有個黑影係房出面經過
離線比提bat
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-04-19
引用第5樓tik8822於2008-04-19 19:17發表的  :
男女同房?[表情]
我畢業營都去過,無野玩的說

這個問題你自已想吧

你個次既畢業營係邊到舉行?

引用第2樓箭神亨利於2008-04-19 18:35發表的  :
....想當年...

我去粉嶺的時候...

跟你的情況一樣....
.......

有:)五年級的時候,是他介紹我玩LFO,自從我玩了LFO之後,我地兩個日日都打電話給對方,有時傾LFO野,有時傾下自已既野,我地仲日日上堂傳紙仔,有假期既時候佢會上黎我屋企打機,當時我真係覺得很開心,到左下學期,我地兩個分別比人選左做男女班長,我地曾經傳出緋聞,別人問我係咪鍾意他,我口說不是,但我心裏卻很想答是,我也很享及同學說我和他的情人,可是,有一次比呀Sir看到我地傳,仲囉左張紙仔,不過佢又冇罵我地,自從個次我地再冇傳了。
六年級,他沒有玩LFO,電話也小了,有一次同學話我聽有一位好叻,成績好好的女同學鍾意左佢,仲話佢都鍾意個個女,我當時我 o 左,我仲問佢係唔係鍾意個個女,佢話係,當時我已知道我不能再愛他,但不時我的心還想起他,在學校我睇到佢地兩個有傾有講,我好想走,世上最痛苦的是我就站在你面前,你卻不知道我愛著你。
五年級的時候我也曾經想過,我中學是一定不能和他同一間中學,因我是Band 1頭的學生,而他是Band 2中的學生升上中學後我還能看見他嗎?我對他的愛會否減弱,但我知道直到現在,我的心已完全給了他,無法自拔,到底我是否要放棄?還是在他後面支持佢,繼續愛著他?我現在也不知道,我只知道如果天天都不能看見他,我會瘋的。

引用第3樓魔法王子於2008-04-19 18:41發表的  :

班人好變態

睇人沖涼

兩個人同埋一間沖涼在沖涼仲變態,乜都睇到哂,佢地思想真open
講真,我真係做不到了
[ 此帖被比提bat在2008-04-27 13:36重新編輯 ]
離線chris960629
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-04-19
引用第1樓比提bat於2008-04-19 23:29發表的  :
我要和我心愛的人分開。

你六年級就有施拍-0-
真係幸福....
聽人講係小學用哂d桃花運,中學就咩都冇-0-
不過你地既畢業營就好啦,回想起我地個個就....
離線999008
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-04-20
引用第8樓chris960629於2008-04-19 23:36發表的  :
你六年級就有施拍-0-
真係幸福....
聽人講係小學用哂d桃花運,中學就咩都冇-0-
不過你地既畢業營就好啦,回想起我地個個就....

你冇咩
離線chris960629
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-04-20
引用第9樓999008於2008-04-20 00:14發表的  :
你冇咩[表情]

你唔去真係浪費哂呀
話說我同我個3個fd同房
但最後竟....
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-04-20
這帖令我很懷念小學的光輝日子

我上年7月去福音營

都是在鳥溪沙青年新村

話說這裡有蠻多的康樂設施

還有一個遊戲機室

我們在這個五日四夜的福音營

都是「講道」=__="""
離線比提bat
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-04-20
引用第11樓牙翼於2008-04-20 18:25發表的  :
這帖令我很懷念小學的光輝日子
我上年7月去福音營
都是在鳥溪沙青年新村
.......

同學們都說三日二夜太少了,起碼也要五日四夜吧=]

對,是有遊劇機室的,也有乒乓球室,羽毛球場,根本上我們的活動都是

在羽毛球場集合,剛巧我們那間營宿十分近,只需走幾步便到了,快過乘

地鐵的說=__=""有些同學參加了班際乒乓球比賽,第一日得我們那所學

校,兵乓球室也只得我們的學生,但第二天就有一所學校入了營,頓時,

乒乓球室內已沒有的們的學生,只得那所學校的學生,我們想進入也艱難

過跑4x100米接力賽=__="
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-04-20
比提bat...你是女嗎
離線999008
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-04-20
引用第10樓chris960629於2008-04-20 17:02發表的  :
你唔去真係浪費哂呀
話說我同我個3個fd同房
但最後竟....

我講你冇女朋友咩

你又講左"地"2d野
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-04-20
佢地係咪真人靚過上鏡

離線bella
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-04-20
有冇人可以幫樓主upload相!
離線新手ex
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-04-20
我幫你up
你add我msn
[email protected]
離線漢堡神偷
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-04-21
好文采=]
我地小學果到
昆蟲種類應有盡有
沖涼都見到
離線比提bat
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-04-21
引用第18樓漢堡神偷於2008-04-21 02:22發表的  :
好文采=]
我地小學果到
昆蟲種類應有盡有
沖涼都見到 [表情]

對!我在沖涼時,有一隻昆蟲飛左係我身上-.-因為我太友善了,所以昆蟲特別喜歡我=]所以我要決心改變我友善,變成兇惡的人-.-

引用第13樓箭神亨利於2008-04-20 20:43發表的  :
比提bat...你是女嗎

這個問題不方便透露,在這個論壇暫時只得兩人知道我是男或女。

引用第17樓新手ex於2008-04-20 21:49發表的  :
我幫你up
你add我msn
[email protected]

我部電腦之前中左毒,洗完機,MSN未更新,所以add唔到你

引用第15樓汝吾之於2008-04-20 21:08發表的  :
佢地係咪真人靚過上鏡

當然是吧,不過我個人認為鍾嘉欣真人不太靚,同埋好似不太喜歡我地咁!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個