切換到寬版
  • 13884閱讀
  • 110回復

[原創]第1次整分析..霍雷+異分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線劍‧心

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-05-02
一開始當然是講講配點.... ^Pl(V@  
zaWy7@?  
會轉..1秒一次 !z">aIj\6  
雷尊不用太多防...因有雷護. aX`"V/  
攻...多D當然好... TI4#A E  
HP就愈多愈好. gY\X?  
MP 3千幾夠...你唔屈既話. zQ3m@x  
SP都係3千幾夠. ]&6# {I-  
我用的裝備: JPQWRK^  
ta"uxL\gge  
<=.0 P/N  
G8=2=/ !  
跳攻防個D唔會講. d: D`rpcC  
太普通. 6. N?=R  
元力招式: )_bc:6Q  
招式1.閃電砲: ZrY #B8  
  n@5Sp2p  
4 =/5  
rEz-\jLD~  
簡介招式:霍雷首先用一隻手指指向前,然後儲電,再射出 iV9wqU kMv  
優點:前方自身無敵,容易格招... &"H xAK)f  
缺點:後方冇防...少少低攻. h OYm =r  
_)|_KQQu  
猛虎拳EX格到仲可以反擊... : 5)Dn87  
TdGda'C  
只要見到佢起手就可以用了...某某說會連人性打...是可格的... 'Cv,:Q  
Tl jN!nv]  
龍光砲類似的招可以連出格... N>h/!# ZC  
近的只要見到起手就可出來格..(記住連...),遠?見到d光就可以出了.這個..因迪雲沒有什麼遠攻招,真龍波也可再出格...然而比提也是-_-,ex的氣攻砲...今天會試.. k3[rO}>s  
穿心格到(不怕人屈穿心a_a) |-Rg].  
fP 1V1ao  
這個....可以的盡起手開始用...唔夠快就見到個時..你第1下應該會打中...你在他起手出時攻會較易打中... y?=W  
援速可格,格後陣內的石化效果沒了..(gd=]) yx5F]Z<M2  
-CV_yySc  
只要見到佢射出箭就可開始用..這招有窗大時間比你出...記得出了陣後還要再用幾下...不然不能破內窆石化效果 a=ye!CN^  
格到oe... Y~I$goT  
_#[~?g`  
格oe d sp都冇扣過... pe^hOzVv  
這樣廷好用的....通常用到oe都係得返好少hp...當然..你可以話可以滾後攻...但是被屈埋場就能用好了... 5L ]TV\\  
又可反擊.. 2MT_5j5[N  
好易比人破..滾後攻擊就ok... H~Z$pk%  
  -NzO,?  
正面破的真旋可以... (<M^C>pldf  
nP]tc  
還有大範圍的攻擊... s*'L^>iZ  
'8%pEl^   
招式總結:閃電砲是相當好用,尢其格招...最好係邊用,唔洗比人滾後攻擊. MmIVTf4  
招式2.爆旋電轉: 7RXTQ9BS  
jM <=>P  
簡介招式:儲電,然後成電轉形衝出 ZtzS G@f  
優點:可閃招後反擊... By3y.}'Ub9  
缺點:難控制...少攻.. 耗SP量大.. [^N8v;O  
w$5~'Cbi  
閃招後反擊.... [cJQ"G '  
$O\I9CGr$  
這比較難控制...用不到的最好不要用...不會用的好易比人反擊 |\HYq`!g%7  
可以格到鬼哭之類的氣功波招武 g>k"R4  
_:R Q9x'  
這比較容易...人地連出你照連出好了...但小心...D人用完呢D招之後可能向後打你... P<. TiF?@  
如果你剛出的說你就中了...就出完的話用雷鳥即該向後打... i oIOyj  
要破!?so easy-___- $x5,Oen  
i|`b2msvd  
這也能破...基本上打到佢後面就可破了-__- 2 X ];zY  
招式總結:爆旋電轉這招要考自己的控制力-_-你控制得好自然就會強..控制得差...好易比人反攻-.- }kNbqwVP  
招式3:十萬伏特: @M]uUL-ze  
  y#Cp Vm#!>  
簡介招式:四周放出電以防護... os :/ -A_m  
優點:功高...大範圍 . 高格擋力... q5Bj0r[/o  
缺點:收手會比人用衝擊招打.. Lg;b17  
當然...跳起個D招一定會秒到佢收手打.. UU7E+4O&  
=)h<" 2  
-特續- >"OwdAvX  
招式4:雷神之鎚 EnM }H9A  
  |igr3p5Fw  
簡介招式:用鎚子放出電來攻擊 YsX&]4vzm  
優點:可陰人地....電待續得較長 Lc&L F*  
缺點:格招力低
WFGcR9mN?  
-特續- /mi9 q  
招式5:雷鳥 '}nH\?(  
  a {4Wg:  
簡介招式:乘電流衝出攻擊 fbl8:c)I  
優點:格招力高,攻高 uG5RE  
缺點:後冇咩防
# NoY}*  
格招力高得可格人性... tQrF A2F  
佢一出手就可攻擊- - k$ ya.b<X/  
就可格到... f 1Z  
aEO``W  
招式6: 雷神護體  n+sV $*wvS  
UQ7E7yY#  
  =XRTeIZ  
tom1u>1n  
簡介招式:放出某東西今自己增加防禦-.- "k;j@  
優點:加防大範圍可連招...
m L#%H(  
缺點:
低攻(?)
;0Vyim)S]  
招式7:雷鳥電殛震   ~BUzyc%  
  `4xnM`:L"  
簡介招式:放出鳥來攻擊人-,- a>05Yxw  
優點:高攻,本體有攻加格招架高 : \{>+!`w  
缺點:超手慢-.- +i\ +bR  
收手仍有大量格招力... q7z;bA  
.wdWs tQ  
!nm[ZrS P  
I^u$H&  
%',bCd{QW  
-特續-
[ 此帖被劍‧心在2008-07-19 18:39重新編輯 ]
離線天氣很好
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2009-07-04
d點都係咁..差唔多..冇咩remark= =
離線ginochow
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2009-07-01
雷神之鎚格招力低???e樣野真係第1次聽...   雷神之鎚ex腿都可破到..
[ ginochow在2009-07-04 10:22重新編輯此帖 ]
離線zerix
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2009-04-03
嗯- -推返成年前dpost- -

離線std的917
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2009-04-03
劍心最後係亂做的=__= "J_#6q*  
近排好多人推千年帖=_=
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2009-04-03
引用第105樓疾豹影使於2009-04-02 23:16發表的  : xk/osbKn  
我睇唔到d圖... Fs}vI~}  
應該我問題...
i*\\j 1mf  
不是你的問題 , 是你上一樓推左呢個千年post上來 'Y;M%  
而D圖已被樓主delete @,i_Gw)  
話說個陣劍心好似都未做曬就完....
離線疾豹影使
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2009-04-02
我睇唔到d圖... ,Qb(uirl]  
應該我問題...
疾豹小店

離線game999king
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2009-04-02
希望樓主快些完成圖片上傳吧
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2008-08-20
你防好少啊,但攻就...
離線alticehing
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2008-08-19
雷護很強格招力的! , #nYHD  
不過成日比人禁

離線mingkenzxc
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2008-07-25
good !` 做埋個95%
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2008-07-20
引用第99樓糯米滋於2008-07-20 15:03發表的  : i1JVvNMQ,  
仲係唔更新
KJYcP72P  
佢忘記左呢個post了--
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2008-07-20
仲係唔更新
離線人仔
發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2008-07-19
閃電砲轉錯左, ^E&WgXlb  
轉左做十萬
http://ibbs.hk/?u=23164
被無視中
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2008-07-19
我想講咩閃電炮要650mp咩
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2008-07-18
可唔可以做埋佢 DCKH^J   
2個月了
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2008-07-10
幾時做埋異轉招?
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2008-07-07
唔記要幫你做沙包=.= e.WKf,e"X  
樓主得閒找我做沙包 !
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2008-07-07
洗唔洗我幫下手做沙包:D?
離線劍‧心

發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2008-07-07
引用第91樓阿里路亞於2008-07-07 19:30發表的  : BS3{TGn  
樓主,你十萬個到缺點點解話格招力高= =格招力高都係缺點@@?
!8&EkXTw,  
THX- - [lGxys)J  
打錯-.- gxmY^" Jy  
P.S.大家可以唔洗理個%- - 06z+xxCo  
我懶改%
快速回復
限100 字節

上一個 下一個