切換到寬版
  • 2458閱讀
  • 13回復

[轉載][轉載但係改過]蓋亞分析!!!有官網冇嘅招 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線地獄の龍

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-26
蓋亞-Gaia Qf>dfJ^q  
Q(V c/  
外號地尊者的蓋亞,也是元武會七大尊者之一,為人沉默寡言,喜愛單獨行事。 1mI)xDi9  
蓋亞係一個鍾意獨來獨往嘅人所以佢啲招會”以一敵多”,係一個全面嘅角色! w4(DR?[nC  
w`>xK sKW>  
角色取得方法: d<7xSRC   
產品包 對戰咭 Yahoo!game "-ZuH   
no       no     no 1__p1  
A "_;.e`  
要抽中「七聖尊大抽獎」先用到此人物!!!! ;M"hX  
2R2Z6}  
角色起初能力 PcUi+[s;x  
^Y #?@  
能力 能力值 每加1點的效果 /wCP(1Mw  
HP 1050 5 <ezvz..g  
MP 900 6 2!]':(8mR  
SP 1100 7 "p2PZ)|  
STR 15 1.5 N^mY/`2  
DEF 16 1.6 &~$^a1D6  
AGI 14 1.4 zUwz[^d<C  
z%*ZmF^K  
hp:一開始都好多...所以每一點得5= = + ` Em&  
mp:都算多...加點嘅話仲多--|| c?<FMb3]  
sp:多到冇人有..加點都多過人 rf)\: 75  
str:15...最好加多啲啦...... N<N!it  
def:算係多架啦...呢個唔洗加咁多 r<&d1fM;X  
agi:影響速度就梗係要升多啲 dBobVT'  
<]CO}r   
tQ?? nI2  
招分析! oB_{xu$6|  
Q6.},o  
地藏殺 ^BNg^V.  
消耗能力 100mp!! .f(x9|K^  
學習點數 100(一開始再有嘅招) ] MUuz'<  
P_&2HA,I  
分析:使用呢招嘅時候蓋亞會先撞敵人,再利用條鍊把對手扯回在地上! ?"qU.}kGL  
   呢招雖然威力一般,但勁就勁在功擊移動快!! Vs{|:L+  
   但係遇到卓男等攻擊力高嘅人物,就唔好亂用呢招! 5Z`f)qE  
5G\vV]RR&  
G9Xrwk<g4  
牢不破 x]y~KbdeB  
消耗能力 300mp!! `n5 )o U2q  
學習點數 150(一開始再有嘅招) !y4o^Su[  
-fG;`N5U  
分析:以轉動中嘅鍊嚟保護自己,攻擊力比地藏殺高,留意後面嘅防守會較弱 U&`M G1uHe  
lg1?g)lv  
xQaN\):^8  
絕地破 93o}vy->  
消耗能力 300mp!! [[[p@d/Y  
學習點數 180(一開始再有嘅招) n!3_%K0!r&  
-f Zm_FE  
分析:蓋亞先向前跳再利用條鍊打出半月形攻擊!令畫面出現岩石嚟攻擊地上面嘅敵人 s)ZL`S?</  
   係蓋亞最實用嘅招 }ZvL% 4jT  
0%'&s)#  
滿月斬 ^(UL$cQ>  
消耗能力 600mp!! nW{7L  
學習點數 350(要抽中七聖尊終極大抽獎先有嘅招) -] J V  
3( AgUq  
分析:呢招嘅攻擊圍好大,約有三分之二個畫面咁大!! Mg^GN -l  
NbG3^(  
@絕密招式@(官網未公開) --  _,;  
ZHw)N&Qn  
剋一絕擊 _Y}(v( (;  
消耗能力 400mp!! ir%/9=^d  
學習點數 300 x\x>_1oP  
Zr oj-3-X~  
分析:蓋亞先向前打幾下,再轉身跳利用條鍊攻擊地上嘅敵人,呢招命中率極高 q jUQ2d  
   一但擊中就絕對無得走佬!! u4#BD!W  
WI}P(!h\J  
F S1<f:  
牢動破 \7gLk:  
消耗能力 250mp!! 9Z rWG  
學習點數 350 ;t"#7\  
in#g  
分析:同牢不破差唔多,不過可一路行一路出呢招,不過會消耗較多mp =3/||b4c  
*PZNZ{|m  
^ U:pv0Qz  
配點建議! _~5{l_v|I  
1(rH5z'F  
一開始請盡快把攻擊升到400...之後再加mp同sp oh#6>|  
之後就.....你鍾意啦... gZ/M0px  
`4w0 *;k;  
學招次序.. #/5jWH7U  
絕地破→牢動破→剋一絕擊→滿月斬→地藏殺→牢不破 I^\YD9~=x  
其實自己鍾意學邊招先就邊招就得架啦
[ 此貼被tony_1572003在2006-07-30 16:50重新編� ]
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-26
其實...我諗緊你有冇玩過地尊....你只係copy官網加幾句垃圾上去就算......不過都比官網詳細既...[汗]
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-26
呃人=.=" KuE 2a,E4  
牢動破...我超~...250mp仲叫多過牢不破...西利 e! G I<  
?&"cI5-  
分明呃鬼~
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-26
引用第2樓可樂2006-07-26 22:39發表的“”: yi r#G""7  
呃人=.=" (9fqUbG  
牢動破...我超~...250mp仲叫多過牢不破...西利
分明呃鬼~
.+|G`*1<i  
都話佢冇玩過地尊.....未玩過既人無資格出聲 &6r".\; ^  
H_vOZ0  
超超超有可能係copy player online= =....唔好問我點解=_=...........
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-26
引用第3樓abc1232006-07-26 22:42發表的“”:
都話佢冇玩過地尊.....未玩過既人無資格出聲
超超超有可能係copy player online= =....唔好問我點解=_=...........
!gW$A-XD  
=.="佢係冇資格出聲架啦....鎖ip啦.... E6y/,s^~S_  
都唔知係佢抄錯定player online打錯= =又話牢動破會用高mp d.....250>300....都唔知佢點計
離線chiutszchun
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-27
引用第4樓可樂2006-07-26 22:59發表的“”:
=.="佢係冇資格出聲架啦....鎖ip啦.... DTl M}  
都唔知係佢抄錯定player online打錯= =又話牢動破會用高mp d.....250>300....都唔知佢點計
lk 1c 2  
05=O5 <l  
~pX&>v\T  
你咁清楚,乜你又用過咩 0$":W  
可動佢係一路行 狂按掣連出 咁咪要多dmp喇~~
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-27
真架!!!!!!!!!!!!!!!!!唔信睇兒童x刊.....................
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-27
引用第5樓chiutszchun2006-07-27 10:20發表的“”:
你咁清楚,乜你又用過咩 |n}W^}S5  
-=Q_E^'  
其實都未出洗乜咁介意....但係而家出左既招就一定係抄player online或者兒童周刊嫁喇,最衰瘋人冇上,如果唔係一定扣分or斬
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-27
剋一絕擊and牢動破係5係聖母個地尊D招?
離線托比
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-27
滿月斬!!
1條評分
LAW
*!托比!*
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-28
引用第8樓love_miko2006-07-27 11:40發表的“”: @tEVgyN  
剋一絕擊and牢動破係5係聖母個地尊D招?
R>/M>*C  
係!冇錯!剋一絕擊係地尊在空中狂斬,牢動破係可以行黎行去,一路行一路打,而牢不破係只可以企定定打
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-30
引用第5樓chiutszchun2006-07-27 10:20發表的“”:
你咁清楚,乜你又用過咩 :e+GtN?  
]DmqhK`  
=.=都話招野未出....你又知?你又用過?佢自己都話會用多dmp...咁有冇理由咁寫呀....佢e家都改返啦....87!"
離線風神野郎

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-30
唔係剋一絕擊呀=.= MYN1zYT6j  
剋一絕擊個一係一劃黎嫁=.=
回歸IBBS..
人大了 . 成熟了 .
離線流氓兔

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-30
蓋亞無用嫁-﹏-如果計大家都係岩岩學左頭果幾招金人/6道都好用過佢 ;A- Ef  
只要金人過到去佢身邊就差唔多可以唔洗打 Jc:G7}j6  
先係黃金光波~~上前小小~~迴旋斬(用到幾多就幾多啦)~~就算有個hp多到你唔信既蓋亞唔死都會重傷 y:2o-SJn  
忍流化雨同追魂十字斬應用技好快ok到佢-﹏-分身都可以唔洗用 ]nfS vPb  
"hy#L 0\t  
不過事先聲明可唔可以連用到d招係你技術上既問題~~~我自己得你地連用唔到就要問你地自己唔好問我
快速回復
限100 字節

上一個 下一個