切換到寬版
  • 4625閱讀
  • 23回復

[原創]第一次分析-邪鬼(一轉90%,異轉60%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a332508

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-19
關鍵詞: 邪鬼邪怒
Oi& 9FS  
配點分析: R[6R)#o  
r}e(MT:R'  
加點程序:首先+HP→+攻→+防→+MP→+SP→+AGL[可唔跟我] 'YG P42#  
適合裝備:適合著皇衣乜都+除防-100-101,終極裝專+攻防-少量MP,龍戰裝(專+hp), K3h];F! ^  
古龍骨裝(+防) lH`c&LL-=!  
遊戲頭像 l{.PyU5)  
Lg,ObVt!  
基本動作: @HB=h N  
frm[<-~w0  
解說:跳得越多,SP就會一路一路減少,跳向前同跑一樣速度 Yc-5Mr8*,  
8YE4ln  
解說:同樣跑得越多,SP就會一路一路減少 04=RoYMM  
a6ryyt 5  
解說:寸的樣子,大佬黎喇!! k~:(.)Nr  
滾地 e 2N F.  
.t>SbGC  
解說:
滾到成個波甘,可避開敵人的攻擊(↑↑看!可以避開域多的攻擊) S1)g\Lv  
~N| aCi-X  
解說:失敗樣,我..我竟然.. g\/|7:yB]  
勝利 #Dgu V  
解說:威風樣,件斗蓬比風吹吹下 型~ 0Bp0ScE|FA  
普通攻擊 \24'iYtqW  
解說:邪鬼攻用單拳打 Gw-{`<CxE  
h(}#s1Fzq  
解說:邪鬼既連速度快,用係vs攻擊既機會率微弱,用係戰鬥更佳 <_pLmYI  
@XL49D12c  
解說:用臂擋,主要用黎隔招,當然SP越多,擋既能力會越強 Gdx %#@/  
跑跳攻 * L>usLh  
解說:又係用單手打人,一下就可打到敵人跌底,用係戰鬥都幾有用 | B$JX'_  
跳防 K%BFR,)g  
解說:
用臂擋,但防禦力比差少少 ^/Yk*Ny  
跳攻 :N^B54o%6  
解說:
用單腳踢人 s"nntC  
跑攻
psx_gv,  
腳衝前踢人,用係戰鬥好有用 UHi^7jQ  
比人打 Zn. S65J*u  
解說:如果DEF高既,第1或2下應該打唔到你 GmJ \3]{PZ  
飲水 rVsCJuxI  
解說:唔除面具就飲=="(同畑鹿驚一樣) +/n]9l]#h  
拋野 $^ir3f+  
解說:都拋得幾遠 !=;Evf  
拎野 imwn)]LR  
解說:快拎,拎乜都係,用滾地去到物件時按攻擊鍵也可拎到架 o](ORS$~  
拿武器:解說:同企係到沒分別 !IC .0I`  
拿重物,跳
: ^i WGGnGS  
解說:單手拎,大力士 5oYeUy>N  
招式表 Fd80T6[  
解說:邪鬼的全部招,有7招 X=6L-^ o)  
邪殺骷髏波 hHcevSr  
.3Smqwm=Y  
解說:
邪鬼的第一招,用來阻擋敵人的進攻,可向上向下發 ujX\^c  
優點:連出屈機,出招快,格招一流 j+/EG^*/  
缺點:扣人唔係太多血,會比敵人反彈 n]5Pfg|a  
破解方法:擋,用強招爆波,用穿心ge招等等 OEbZs-:  
實用度-打關:★★★☆☆ c <cYX;O  
邪殺昇龍霸 U:MZN[Cc[  
Ue,eEer  
解說:
呢招=真昇龍霸無左條龍,出收手快 X,o ]tgg=  
缺點:攻擊力少,有時可能會出錯方向 o!y<:CG L  
優點:連出屈機,扣少MP,所以狂出用黎格招係一流 #&S<{75A  
破解方法:招隔招,走開等等 T}XJFV  
實用度-打關:★★★★☆ >[T6/#M  
鬼哭神號 z=jzr=lP  
j `3IizN2  
解說:連出3-4次屈機,可向上向下發 o 0b\ <}  
優點:爆炸範圍大,攻撃力比骷髏波較強,較大,能隔一d弱招,只要打容易既邪鬼外傳下就有 @N> rOA  
缺點:擋唔到好耐,一負何唔到就會,敵人擋時會攻撃唔到 2e ~RM2PQ  
破解方法:用穿心ge招,走開,狂向個波出招,用氣功招等等 jl]p e7-  
實用度-打關:★★★★☆ AC fhy[,  
轟裂異度空間 5y0LkuRR:  
#^i+'Z=L  
解說:先撞之後向下破 ,(c'h:@M  
優點:出收手快 l~kxK.Ru  
缺點:有時可能敵人會係你消失再落下既時侯走開左,引致攻擊失敗 7#*O|t/'  
破解方法:走開 aM8z_j!!u  
實用度-打關:★★☆☆☆ !a'{gw  
邪神降臨 \4*i;a.kU  
=<= [E:B  
解說:似有個靈魂走出黎 T z+Y_  
優點-加自己攻防,指定範圍將敵人的SP下降 )5 ;|mV  
缺點:減自己少量HP,出招慢 _J3\e%ys  
破解方法:走開指定範圍 4HXNu,T'  
實用度-打關:★★★☆☆ W"xRf0\V  
唯我獨尊 q>#P|  
<sGioMr  
解說:
9x8Ai  
優點:攻較強,扣多血,格招一流 | 8n,|%e  
缺點:出招慢令敵人趁機會攻擊 f%YD+Dt_V  
破解方法:走開,用強招擋等等 <lPHeO<^]  
實用度-打關:★★★★★ )=,;-&AR  
邪神怒吼 jJ_6_8#  
SS,'mv  
解說:敵人企係你中間既一下4-5hit,狂出屈機 ><6g-+*k  
優點:攻擊範圍大,格招一流,出招快 1b!  5h  
缺點:扣人血較小,扣多MP Y3hudjhLl  
破解方法:走開,用強招擋等等 H{d/%}7[v  
實用度-打關:★★★★★ #M[Cq= 2  
Y:'c<k  
異轉請去3樓
qRZLv7X*j  
有死圖話我知,唔該
ue}lAW{q  
[ 此帖被a332508在2008-08-21 03:20重新編輯 ]
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-08-26
引用第20樓絕板異型於2008-08-23 10:10發表的  :
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] K<Y-/t  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] 9DmQ  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
4dvuw{NZ  
邪昇點會用尼打遠攻- - V6 ,59  
打近攻得小小勁? )'?@raB!  
狂龍斬偷打後面都要輸 .J|" bs9  
咩叫狂怒?
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-08-23
引用第12樓a332508於2008-08-19 14:45發表的  :
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
TXQ Y&7  
梗係有啦,,玩拉丁骷髏波一定勁過邪昇LOR /F 1mYq~  
格招一定係骷髏波勁LOR,,機本上邪昇格到既招.. }mw31=2bD  
骷髏波連出多數格到,,仲有D邪昇格唔到TIM 3AD^B\<gB  
例如鑽風,,邪昇去到就變雪條,,而骷髏波可以令佢冇郁過咁,, tpi63<N  
佢連都會快過你冇氣啦..
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-08-23
引用第16樓乂x神x乂於2008-08-21 08:58發表的  :
我想講呢,你有冇用過邪鬼? dDy9yw%f?  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 <H~  (iQ  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 ZUMzWK5Th  
咁你係咪即係想講你最勁? >g6:{-b^a  
.......
"sRR:wzQu  
玩到17X姐,,但係我想講,,全食邪昇係扣得唔係幾多嫁咋,, {E`f(9r:  
全食都唔知夠唔夠一次鬼靈,,而格招方面,,一定係骷髏波勁,, _A \c 6#  
嘜打關既大佬都禁邪怒,,咁要黎做咩??我冇話VS用丫,, (byFr9z  
講得唔好聽你個腦裝草 :] NPEs0|  
想串我就PM..廢事扣分啦=]]
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-08-23
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
邪昇都話格招唔勁,咁你認為咩招先係格招勁呢= =?
qMz0R\4   
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] 8fJ- XFK$:  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] 0*8[m+j1  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-21
我覺得這不是分析 hn-9l1~!h  
是簡介
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-21
你分析到轟異好似好廢咁..... o6ec\v!l-  
只是你招式lv不夠同唔識用先會比人走尼走去吧
離線polim1522000
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-21
基本上唯我起手格到人性._.
離線乂x神x乂
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-21
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : \IbGNV`q  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] \vXo~_-&  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, {A2(a7vV  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, DZ |0CB~  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, [*Nuw_l  
唔係屈牆你都連唔到唯我=]]
 PW x9CT  
我想講呢,你有冇用過邪鬼? c=K . |g,  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 /\hybx'  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 N2vSJ\u  
咁你係咪即係想講你最勁? iF?4G^  
仲有,邪怒係禁招來的,出咩?
不知不覺已經有16個異左了,開始有點悶了
離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-21
鬼靈你同我講低攻-- h5e(Avk  
食幾隻就死人--

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多  W+d=BnOa8  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 =VFi}C/  
缺點:攻擊力少 dE~]%fUFy-  
實用度-打關:★★★☆☆ ~v"4;A 6  
勁抽-.- "`qmeZ$rg  
鬼靈叫低攻-口- gQMcQV]C$  
我戰昇連鬼靈/巨戰 1t wC-rC  
人地小d防/小d hp就比我秒

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-19
嘩大佬-.- Hd]o?q\  
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多 >W Tn4SW@  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 gb+iy$o-  
缺點:攻擊力少 =jXBF.  
實用度-打關:★★★☆☆ #@FMH*?xX6  
鬼靈低攻-.- Z" j #kaXA  
o咀到冇野好講-.-

離線a332508
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-19
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
|i_+b@Lul  
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多MP V-vlTgemwc  3.?G,%S5.$  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 N8+P  uoJ@Jt'j  
缺點:攻擊力少 \p6 }  K0;caqE^  
o哂 de7 \~$  
鬼靈都話低攻 &/dYJv$[9  
咁鬼車叫咩
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : J:Mn 5hdK=  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] ]S0=&x@,  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, DpCe_Vb%M  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, M!i["($_  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, @L SfP  
;t~Y>,  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : &?@gCVNO,  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] 4V<.:.k  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, r\A|fiL  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, (N6=+dNY  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, Sq ]VtQ(  
wY]ejK$0R  
thx你比意見我
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-19
我想知攻擊力 T O&^%d  
等待樓主更新 btOx\y}  
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-19
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] i ,zZJ=a$  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, wwNkJ+  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, Xz?7x0)Z  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, hwQrmVwvP  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : y:  ]  
一轉招式幾乎只係係到post影片 .E 9$j<SP-  
完全冇分析
610u!_-  
甘我改改lo=,=
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : "AlR%:]24~  
一轉招式幾乎只係係到post影片 ]D^zTl3=q  
完全冇分析
mqBX1D`e2  
cpH*!*S  
pf#R]  
/VFQbJ+`  
完全吾似分析- - rcf#8  
H? %I((+  
又冇優點之類 ]vuxeu[cu,  
'X\C/8\  
實用度又冇-V- 5>:p'zI  
J! "m{ 8-