切換到寬版
  • 3421閱讀
  • 18回復

[轉載]馬龍分析100% [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇太子

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-09
; y.E!  
3Rv7Qx  
人物起始能力: _YHu96H;  
項目 最初能力 加點數的效果 @,H9zrjVFZ  
HP       560         7 u5E]t9~Pq  
MP       470       4.5 Rm>^tu -  
SP       500         5 E;(Rm>lB  
STR     16         1.6 &Ral+J  
DEF       10         1 ;?L\Fz(<   
AGI       9         0.9 cPF<D$B  
 1yqoA *  
起始能力分析: ;3ft1  
速度較慢,但有力量補足,是一個不錯的配點效果 /CX VLl8~  
IMLsQit*  
簡介: DPDe>3Mi[  
寶瑪莉中學的搏擊社的隊長,也是「青狗社」的頭目,為人霸道,好勝心強,但十分重情重義,幫助兄弟時更會義不容辭。 <G3&z#]#4  
uOi&G:=  
攻擊: L2z2}U=<  
一#普通攻擊 -V<t-}h.  
i6PM<X,{;  
二#跳躍攻擊 7^e +  
^y_fRP~  
三#衝刺攻擊 d]v+mVAyE  
E+xuWdp.*  
四#連續攻擊 pw020}`  
6j9)/H P  
vA%^`5  
招式: \F6LZZ2Lv  
大力神拳 ^CT&0  
130mp 40點學習點數 @e2}BhB2  
出招方法:擋上拳 x^=M6;:  
學習方法:開創角色時 j2n,f7hl.  
O}ejWP8>  
優點:附有特殊效果,會飛到半空一後時間,能用其他招式配合 Q=cQLf;/'  
缺點:攻擊力很弱,不能造成甚麼傷害 L\aBc}  
v:_B kHN'  
無影腳 y&J@?Hc>  
150mp 70點學習點數 $ 0Yh!L?\  
出招方法:擋拳拳 5F $V`kYT  
學習方法:進入體育館 =P77"Dd  
]o/|na*  
優點:能同時攻擊幾個敵人(能否攻擊多個敵人由lv而定) j6}R7 $JR  
缺點:起和收手也慢,易被人有機可乘,攻擊力不高 ZU&"73   
%:C ]7gQ  
r64u31.)  
招式名稱:隔空波 %"$@%"8;3  
消耗元力:250元力 b'@we0V@S  
學習點數:90 ~%y@Xsot>  
出招方法:擋前拳 OyG"1F  
學習方法:打贏大嶼山 \l#>dq"Y  
優點:能同時攻擊幾個敵人,攻擊力挺高,敵人擋不了,能停止大部分敵人的攻擊 hsLzj\)6  
缺點:要儲氣 Vy)hDa[&  
;e8V +h  
獨龍鑽 ik,lSTBD  
300mp 130點學習點數 b3 qc_  
出招方法:擋前跳 VV_l$E$  
學習方法:抽LFO對戰卡 $ItF])Bj5N  
HL{$ ^l#v  
優點:能同時攻擊幾個敵人,攻擊力距離長(能否攻擊多個敵人由lv而定) q 2? X"!  
缺點:要先跳起,有時間被敵人阻止出招 +SXIZ`  
72db[  
旋風神拳 % g"eV4 j  
200mp 100點學習點數 ]rBM5~  
出招方法:擋後前拳 VDEv>u4  
學習方法:抽LFO對戰卡 T)CzK<LbR  
K`:=]Z8  
優點:能同時攻擊幾個敵人及令敵人飛到半空,起手超快 e_3CSx8Cc  
缺點:攻擊力並不高,攻擊距離不遠 P* #8 ZMA<  
+FFG#6e  
超獨龍鑽 ww d'0P`/  
600mp 220的學習點數 2h^WYpCm  
出招方法:擋後前跳 t` ^ Vb-  
學習方法:抽LFO對戰卡 ,Fqz e/  
d}I (`%%)  
優點:起手快,收手慢,收手前仍不斷攻擊,能拖著在後而距離近的人攻擊力,最高攻擊力的一招(能否攻擊多個敵人由lv而定) KU&G;ni2  
缺點:攻擊力比新人物及主角真系列,奧義的攻擊力低,不能與他們一較高下 %i{;r35M;9  
*e"a0  
各招式的攻擊力(以裝下任何裝備及400 Str計算): &%aXR A#+  
大力神拳:610 vlWw3>4  
無影腳:550 $6f\uuTU2"  
隔空波:1500 &x:JD1T}  
獨龍鑽:2000(特別例子:敵人被打到牆時攻擊,3000) ztM<J+  
旋風神拳:1000 l0]d  
超獨龍鑽:4000(特別例子:敵人被打到牆時攻擊,5000) ;."<m   
f>Td)s1 M  
整體: uYO|5a<f~  
馬龍的優點: eo]#sf@\0  
攻擊力高及超獨龍鑽的攻擊模式很好 0Ce]V,i6C>  
馬龍的兩大弱點: %Q|eiXD  
1.速度比很多角色慢,以相近Agi來說,很多動作不靈活 ^+70<#Xc  
2.招式只有旋風神拳及超獨龍鑽這兩招較能應付3.0-4.5的關卡(這也是U1的錯,只偏重主角和新人物,不加入新招式給舊人物,希望U1能盡快解決這問題) " BTE  
yYJY;".H  
一些連續攻擊的例子: Al"3 kRJJ  
0&Gl@4oZ"  
隔空波配獨龍鑽 !3&kQpF  
l3i,K^YL  
隔空波配超獨龍鑽 ]n1dp2aH  
5rxA<G s  
連續攻擊配大力神拳及旋風神拳 m 40m<@  
JHV)ZOO  
V-O(U*]  
實戰例子: CX/(o]  
P1kB>" bR  
避過敵人攻擊後使用超獨龍鑽
[ 此貼被七聖尊在2006-08-10 18:00重新編輯 ]
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-10
Re:馬龍分析100%
請問樓主是否夢星的Dor本人?
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-10
點解唔做埋轟地雷嗰招架= =
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-11
佢.. cnNOZ$)  
佢轉貼架 i?}>.$j   
唔係佢自己做= =
離線tg19931998
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-18
1條評分
離線呀~傑
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-18
我睇到好多死圖bo... TVkcDS  
仲有新生馬龍呢??
離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-18
引用第4樓tg19931998於2008-08-18 22:51發表的  : pGkef0p@  
[表情]
qZsnd7o{l.  
你兩死兩樣 q$>_WF#||  
又推千年post又呃
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓tg19931998於2008-08-18 22:51發表的  : }200g_^  
[表情]
O3xz|&xY&  
呃post都算.. BvJ\x)  
仲要推兩年之前既post..
離線奧龍-owen
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-19
好多幅圖都係死圖!
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-19
如果你唔死圖,我會加分。

離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-19
有冇問過人比唔比轉呀
離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-19
引用第9樓暴走疾風於2008-08-19 14:25發表的  : ]y$)%J^T  
如果你唔死圖,我會加分。
RlPjki"Mg  
加你個頭?_? ^sJ1 ^LT  
睇日期啦 2k%Bl+I  
有人推千年呀 ^NcTWbs-T  
我地既版主
離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-19
引用第10樓絕望吧於2008-08-19 14:45發表的  : _CHKh*KHML  
有冇問過人比唔比轉呀
wHq('+{=&  
你講咩?
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-19
多謝樓主 Z`e$~n(Bh  
不過唔少死圖
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-19
引用第13樓hk3286於2008-08-19 16:56發表的  : vq@#Be?@  
多謝樓主 BN bb&]  
不過唔少死圖
>EPaZp6  
因為已經是 06 年了. . . .
(:
離線b071193w
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-19
死圖,整整佢
LFO在變.IBBS在變.人也在變
離線人仔
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-20
引用第15樓b071193w於2008-08-19 20:06發表的  : u{dN>}{  
死圖,整整佢 [表情]
MsVI <+JZ  
重整? Yi! >8  
06年.. \Q BpgMi(  
怎會不死圖呢
http://ibbs.hk/?u=23164
被無視中
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-22
不錯~~努力吧~~