切換到寬版
  • 3358閱讀
  • 16回復

[原創改檔]絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線leon峰

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-23

仲有個問題    點先可以整個gif檔出黎

我既聯盟   (唔識放上黎) 首頁 \ 盟主檔案  \
http://hk.groups.yahoo.com/group/wongleon123/

希望你地講有咩需要改, 這招好定壞, 唔係我好難整到招

攻擊力太低既 , 就改高一些   (我不喜歡玩秒殺) injury 改攻

更新: 爆炸大了2倍 (比未更新的大很多)
          會傷到隊友
          沒有火燒
出招:  DJA

如果不想傷到隊友, 就將 firen_flame  入面 既134 frame  ,  state  18 改為

下面爆炸 全部effect:23  改為  0  如果變火燒 20

[ 此帖被leon峰在2008-08-24 16:54重新編輯 ]
更新(L)lf2ver2.25版 ~ 直接飛到文章吧
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-23
你想重製異轉LFx-LF2啊-_-?
幫樓主貼圖xD

不過爆炸的顏色該用橙色吧-_-
話說我也有朋友製過這招喔
離線leon峰
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-23
引用第1樓陸道於2008-08-23 23:43發表的  :
你想重製異轉LFx-LF2啊-_-?
幫樓主貼圖xD

不過爆炸的顏色該用橙色吧-_-
話說我也有朋友製過這招喔

LFX個音速刀擊中係雷電黎 , 我將佢變藍色  同 有火  (當係雷)
    好彩LFX d 招型  (值得我地整)  , 唔係我唸唔到整咩好.. 就算整到都唔會覺得有價值 
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-23
引用第2樓leon峰於2008-08-23 23:53發表的  :
LFX個音速刀擊中係雷電黎 , 我將佢變藍色  同 有火  (當係雷)

喔喔
不過Woody是不是退太後了?
話說只說LFO是沒問題的啦...不用LFx
我也只是想說LFx-LF2時才用x代替那英文字
離線leon峰
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-23
後D 好似型D
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-24
引用第4樓leon峰於2008-08-23 23:58發表的  :
後D 好似型D

是嗎...這招玩起上來如何@@?
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-24
修改版爆炸好像太大了= =太誇張反而不美觀
而且那些圈圈好像要粗些- -
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-24
爆炸係咪要改做橙色呢
因為好難睇
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-24
引用第7樓csl於2008-08-24 15:03發表的  :
爆炸係咪要改做橙色呢
因為好難睇

其實應該唔洗咩轟炸ga,我都改左做唔洗轟炸
離線csl
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-24
引用第8樓小戰士於2008-08-24 15:05發表的  :
其實應該唔洗咩轟炸ga,我都改左做唔洗轟炸

冇左轟炸樣衰好多
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-24
引用第7樓csl於2008-08-24 15:03發表的  :
爆炸係咪要改做橙色呢
因為好難睇

這問題我問過了啦- -
引用第2樓leon峰於2008-08-23 23:53發表的  :

離線陸道
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-24
話說這招還有得連喔

[ 此帖被陸道在2008-08-24 21:54重新編輯 ]
離線4502
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-25
Re:絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見
樓主可唔可以改改佢= =太低攻= =至小扣差唔多一半啦= =扣得1/5左右
離線leon峰
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-25
自己改啦...  我唔玩秒殺
離線athrun
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-25
Re:Re:絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見
引用第12樓4502於2008-08-25 15:57發表的 Re:絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見 :
樓主可唔可以改改佢= =太低攻= =至小扣差唔多一半啦= =扣得1/5左右

那才好,看看11樓,如果再加的話隨時即死
effect: 20對中了火的人無效!
離線4502
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-25
Re:Re:Re:絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見
引用第14樓athrun於2008-08-25 18:28發表的 Re:Re:絕地音速刀(現在可下載)  唔該比意見 我好需要你地既意見 :
那才好,看看11樓,如果再加的話隨時即死
effect: 20對中了火的人無效!

去邊改= =我唔識
離線athrun
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-25
要看看opoint才知道,多數是firen_flame.dat的東西
樓主說<frame> 134
自己在firen_flame.dat裡找<frame> 134的injury:
請給新招的<frame>或出法(懶下載)
變火燒的話:
1. effect: 2可打中著火的人(firen_ball)
2. effect: 20不可打中著火的人
3. 抄原版的: 再改
<frame> 117 explosion
  pic: 41  state: 18  wait: 1  next: 118  dvx: 0  dvy: 0  centerx: 78  centery: 164  hit_a: 0  hit_d: 0  hit_j: 0
  itr:
      kind: 0  x: 15  y: 6  w: 128  h: 123  dvx: -12  dvy: -18  fall: 70  vrest: 300  bdefend: 16  injury: 125  zwidth: 37 
      effect: 22 
  itr_end:
<frame_end>
[ 此帖被athrun在2008-08-25 19:56重新編輯 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個