切換到寬版
  • 1980閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 >Tf}aI+  
"ku[b\W  
小丹:瓏瓏…… H&s`Xr  
MZ3 8=nJ  
旋瓏:丹丹…… Le#srr  
bd /A0i?C  
小李就係呢個時候打斷左佢地 0H_Ai=G  
+s#%\:Y M  
小李:期期 x(c+~4:_M  
nWK8.&{.  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦  ~&~4{  
c|<F8 n  
小李:你地唔係發緊咩? . vHHw@  
rQv5uoD  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 (^yaAy#4  
:>!-[hfQ  
小李:個鼠! APl]EV" l  
QN8+Uj/zx  
旋瓏:姐係邊鼠姐 % Z6Q/+#fn  
7nPg2K&  
小李:老鼠 59nRk}^$se  
]*NYuEgc  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? i&DbZ=n2  
72$S'O%,0  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 1V,@uY)s  
fDr$Wcd~  
小丹:你條gag老一定想死定! '6zZ`Ll9  
hT^&*}G  
小李:我甘後生!死左唔底! C2<TR PT  
.qE  
旋瓏:你玩夠米啊! 7c_2.T@4  
r2:{r`ocM  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 8YZ9  
feX o"J  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 -O &>HA  
]fb@>1 jp  
旋瓏:小丹好man啊 iZTU]+z!  
FKL4`GEm  
小丹《心》:緊係! xR-;,=J  
{)Wf[2zJ  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 QYH#WrIVx  
e\~nqKCb  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 sd4eG  
)i /w:g>  
小李:比d面笑出聲好wo u""26k51  
Sk EI51]  
小丹:哈哈! 9o,Eq x4J  
R.i ]6H!  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 cPcH 8Vd  
<Ve0PhK  
小丹:講得無錯! bEF2- FO  
Fepsa;\sU  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 ksq4t  
'7oR|I  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 9{(q[C5m  
i7)J|(N2.  
小李:世上無膠係整唔到野既 'A{zH{  
+8<$vz B  
小丹:硬膠囉! MO0t  
Wm1dFf.>  
小李:硬膠樽 gy?uk~p  
5H Cw%n9  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 2lfEJw($  
;):;H?WS|A  
小李:等我睇下張單先! &wDZ@{h  
~ AWn 1vFc  
小丹:幾多錢嫁?? `BZ|[ q3  
0;x&\x7K  
小李:十萬九千七 2RZa}  
6,4vs+(|\  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 Lvt3S .l  
ok6t| 7sq  
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 =WUNBav  
b B#QIXY/L  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 ~5Fx[q  
%KF I~Qk  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! b7hICO-w  
Ek V#i  
九九九:乜事?! >Ec;6V e  
yVVyWte,  
小李:有人想殺我啊 Dlz0*eHD  
v,opyTwG|  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 P7>\j*U91{  
(<B%Gy@  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 Qu#[PDhb  
CH `Kpt  
小李: `i|!wD,=\  
O-.G("  
一星期後…… KHP/Y {mH  
` C d!  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 ) YB'W_  
i~E0p ,  
探小李中! Iep_,o.Sk  
t[;-gi,,  
小李:早晨 Wlg1t~1=  
l`#rhuy`  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 E4=D$hfq`  
!pj&h0CR  
小李:等我出番泥睇下你點咩 K:e[#b8 :R  
[.Fm-$M-  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = xrXfZ>$5bM  
A1;'S<a  
小李:係你嫁wo我嫁 Vk`Uz1*  
7*K2zu3  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 , 2U  
W)Mz1v #s  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 =,6X_m  
},X.a@:  
旋瓏:你居然同我講…… ^d# AU7V|  
 R`o Xkj  
小李《心》:唱錯歌添=_= kbvF 9 #  
-+i7T^ @|  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 -p0*R<t  
c0l?+:0M  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 16N |  
7}NvO"u  
《完》
離線阿星
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-21
~233{vh$=>  
唱錯歌- -
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-21
個人認為小李哥,,,,,,,,,, Rxr?T-  
好無聊。 UCj<FN `  
送你兩隻字 OrL4G `O  
封筆。
離線星※小狼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-21
勁無奈
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-21
小丹:瓏瓏…… &#gh :5  
rKT.~ZP\  
旋瓏:丹丹…… J6>tGKa+e  
P &@,Z# \  
8K8jz 9.s  
^ R?tjobk!  
唔知點解好嘔
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 nII#uI /!q  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : i: jB  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
_' X  
你既問題! EA9 .?F  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : "M\rO!f:  
好好睇既GAG故 _O11SiP]  
與敵同行到最好笑
d<HO~+9  
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 V8&' dhuG  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : Qb55q`'z  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, t.VVE:A^%  
好無聊。 FKL@,>!<e  
送你兩隻字 wPu.hVz  
封筆。
mO(Y>|mm  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : 05\0g9  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, ZU `~@.`i  
好無聊。 ` "-P g5  
送你兩隻字 skTa IGRL  
封筆。
f\Hw Y)^>  
作得差唔係罪 / 0Qo(  
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 Q=vo5)t   
唔知醜先係罪
;L#RFdh  
《點解你今日好似串左既》 d)D!np=  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 ePIN<F;I  
如果知都要post呢d叫乜野??
nnE'zk<"  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
Ygkf}n  
甘直接既= = +%Kk zdS'  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = -a~n_Z>_  
但係我覺得我好英俊wo
(e!Yu#-  
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
C|w<mryx  
甘我英唔英俊姐? 0nB[Udk?  
《個公仔無聊先用》
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁?? 33D2^ Sf6"  
小李:十萬九千七   Q 3^h  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 <-n^h~,4  
tCGx]\  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : :b %2qBv  
小丹:幾多錢嫁?? K*b* ]hf{  
小李:十萬九千七  [表情] l:JVt`A4?  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 C#yRop_d]o  
@H4]Gp ]  
好好笑 [表情]
G `!A#As  
多謝!
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死  +PADy8  
"!A tS  
同埋發姣,,吾係發效- - u%yYLpaKf  
"a~r'+'<  
頭戈到咩鼠好無聊,,, G6W|l2P!  
0,0Z!-Y  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既  ,Zb  
4u%AZ<-C}m  
璇瓏話埋小丹膠- -? JA9NTu(  
k+P3z& e  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 Bt,'g* Cs  
js Z"T  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 4:a ~Wl p[  
a)=|{QR>W  
你呢句搞到你好冇自知之明 O< /b]<[  
se2Y:v  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ fiA8W  
_/}$X"4  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我