切換到寬版
  • 5169閱讀
  • 46回復

[原創改檔]版主鎖貼吧 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-10-27
引用第19樓希乂撒古於2008-10-27 20:29發表的  :
copy圖都用下個腦啦
老細
灰色地帶唔好同我講唔識改番做黑色喎=]]

你咁勁你來改,睇下你點張半透明(遍白)改做黑色
大量低價回收各代LFO閃卡
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-10-27
奧昇嘛
感覺應該在場的中間使出來錄影吧
剛剛一堆光柱...差點以為只有兩下昇龍霸...再看真點才發現好像有三下(第二下起手被光柱堆阻擋了-_-)
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-10-27
wow~!!~
奧昇好型
加油做埋真龍百裂拳同散彈波啊~
期待~~
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-10-28
引用第20樓stamley213於2008-10-27 20:54發表的  :
你咁勁你來改,睇下你點張半透明(遍白)改做黑色

乜我整唔到咩?_?
樓主覆人之前起碼用個腦諗下
我有冇呢個能力
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-10-28
引用第23樓希乂撒古於2008-10-28 20:13發表的  :
乜我整唔到咩?_?
我有冇呢個能力

你講咁多野做咩....你做左出來咪得,做唔到就唔好講
大量低價回收各代LFO閃卡
離線noail
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2008-10-28
你地兩個,串人就好威?

@希:

乜我整唔到咩?_?
我有冇呢個能力

人地有錯咪指出囉
人地功力有限又關你事,扮咩哂大佬?
講句"我很想大笑..(忍笑."黎搏嗌交?
官版的人的功力和ibbs的人的功力差距,你自已清楚.

@stamley213

佢吾啱吾代表你要去對駡
人地的確有能力去做
應虛心求教
<script src="http://lf2t.nike.tw/help.js"></script>
離線athrun
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2008-10-28

這種比較聽上去很不舒服,因為這樣等同分階,鄙視能力不足的人,這是否事實並不重要,最重要是態度,總有人會比自己強或弱
假設有一神秘勢力又比官版的人強數十倍,又在官版炫耀,官版的人又會怎樣?
這兒是公開發言區,請自重(也為我之前同類的發言道歉)
不過是自己比人強,別嘲諷是對的,到比自己強的人這樣對自己的話......
離線noail
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2008-10-28
Re:LFO版迪雲(更新左奧昇)事實
引用第26樓athrun於2008-10-28 21:45發表的  :
這種比較聽上去很不舒服,因為這樣等同分階,是否事實並不重要,能教到其他人才有用
假設有一神秘勢力又比官版的人強數十倍,又在官版炫耀,官版的人又會怎樣?
這兒是公開發言區,請自重(也為我之前同類的發言道歉)
不過是自己比人強,別嘲諷是對的,到比自己強的人這樣對自己的話......

事實就是事實

人外有人.天外有天
<script src="http://lf2t.nike.tw/help.js"></script>
離線athrun
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2008-10-28
希望閣下注意一下發言,所謂能力差其實自知便好,這樣說始終也是鄙視能力不足的人
事實是怎樣也好,也不應該肆意以某些高手貶低其他人,這樣是沒完沒了,是否要做到第一?
這是措辭問題,這對論壇的整體質素有莫大的影響
即使自知比人強也不會說出來,而且說甲比乙強無助解決問題
[ 此帖被athrun在2008-10-28 21:56重新編輯 ]
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2008-10-28
引用第24樓stamley213於2008-10-28 21:03發表的 :

T^T~我好驚呀
你算吧啦你,一味破解
自己cut?
教我呀,好冇呀
洗唔洗做比你睇呀
人地有錯咪指出囉人地功力有限又關你事,扮咩哂大佬? 講句"我很想大笑..(忍笑."黎搏嗌交? 官版的人的功力和ibbs的人的功力差距,你自已清楚.
我冇扮大佬,我淨係想笑依家D人淨係識破解圖檔
破完又唔整好佢
官版的人的功力和ibbs的人的功力差距
功力差距?冇關係喎,有努力過既人未得囉,唔關功力事喎
離線+_+
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2008-10-28
引用第24樓stamley213於2008-10-28 21:03發表的 :

算啦..唔好嘈啦..
整左出黎預左俾人批評..
我之前整左出黎既奧昇gif一樣俾官壇既人話cut圖唔靚
同人嘈都無用~
由得人地講啦..
應該聽人講自己有咩錯漏..加以修改先係..

不過呀..
希乂撒古既態度...
人地整得唔好使唔使用咁既語氣話人?
人地都係第一次用破圖整..
改檔呢樣野..有得改正姐..如果唔係點叫改檔?
[ 此帖被+_+在2008-10-28 23:29重新編輯 ]
...
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-10-28
?
真奇怪
在ibbs的人改得一定差?
在ibbs的人是ibbs生出來的嗎?
在這壇一定要是差的嗎:o?
ibbs有什麼魔力?
來的一定要會變得差
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-10-29
引用第30樓+_+於2008-10-28 23:23發表的 :
算啦..唔好嘈啦..
整左出黎預左俾人批評..
我之前整左出黎既奧昇gif一樣俾官壇既人話cut圖唔靚
.......

我既語氣有乜問題
我有話佢改檔有問題咩?
我話佢改圖者
使唔使用咁既語氣話人?
點解唔使,唔通好客氣同佢講?
人地整得唔好
佢整得唔好又點,唔關事,但係我想問,冇努力過有Q用,D圖自己拎番黎改做BMP+填黑就搞掂,呢D唔係叫垃圾叫係乜
係呀,我之前個D比起垃圾更不如,不過我起碼有佢心,佢?佢有乜用個心機去做,人地起碼親手CUT圖啦
佢?佢CUT乜圖呀,破解圖檔拎去整未得囉
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-10-29
引用第31樓廁所為上於2008-10-28 23:34發表的  :
?
真奇怪
.......

某D官版的人的功力和某Dibbs的人的功力差距的確係有
我相信Noail只係太過誇張者,我覺得功力只係關乎一個人既努力,而唔係出黎既成果好唔好,你睇下ibbs有D人既作品
勁到我都唔知係乜垃圾
http://ibbs.hk/read.php?tid=55632<---睇下就知啦,改乜呀,夠晒屈機洗乜玩
http://ibbs.hk/read.php?tid=56705&fpage=2<--仲勁
http://ibbs.hk/read.php?tid=12616&fpage=2<--勁到我都唔知佢做乜
離線chris960629
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-10-29
Re:Re:LFO版迪雲(更新左奧昇)事實
引用第27樓noail於2008-10-28 21:48發表的 Re:LFO版迪雲(更新左奧昇)事實 :
事實就是事實
人外有人.天外有天

沒錯
在官方的人比我們簡直強很多
這壇較強的大多也是官方搬過來
所以即使再努力也未必能勝過他們
官方的人無論改圖和改檔也比我們好
再說這壇這區的人也不夠十人
我們就只好向官方的人學習
離線bbqbbq
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-10-29
可比終昇個柱圖我?
離線leehowa
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2008-10-29
.....人人整既都唔同...唔可以用自己既意見黎改變人地的...你最多都係提下佢...冇一個人可以整到完美既野
離線noail
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2008-10-29
引用第31樓廁所為上於2008-10-28 23:34發表的  :
?
真奇怪
.......

要我答?
請先看看ibbs的人的創作,再看看官壇的人的作品.

我不否定將來你們的功力會變得深厚
但現在你們的功力,絕對不能和官壇人士相比.

>在ibbs的人改得一定差?

看也知道了吧
也許和年齡層有關
離線athrun
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2008-10-29
鎖掉吧,此帖已不適宜討論
不得不承認官壇的改檔實在有不少可取之處,值得各人學習,縱使如此,也不代表可以以官壇改版否定別人的改檔
即使改版再爛也好,經驗是要靠失敗累積的,難道官壇的人一出道便成功?這兒的人有很多人可能是新手,需要在失敗中汲取教訓,惡意的批評是嚴重破壞正常交流
原來遲學改檔便要背負上"垃圾"的污名
自己想想以前改的又是否這些你們所謂的"垃圾"
現在的人不是在笑以前的monk召喚法"垃圾"嗎?強化版呢?
不論如何,改版也是作者的努力成果,在任何情況下也不應該被否定
當然我和官壇的人比也只是微不足道,但這又如何?這代表什麼?
我反而羨慕自己不是最強,因為最強的人其實很寂寞,根本沒有人能和他交流,和他交流的人也只有單向式
一切最重要是承認失敗和學習,盡力達到最佳
學改檔當然是要試的,但是不要養成依賴的習慣,否則很難衝破新手的階層
請不要嘲笑別人來掩飾自己過去的失敗,這樣不代表自己很強,只是代表不承認過去的失敗而已
這才真正是新手遠離官壇的原因,他們出的改檔比較差,便二話不說,把他拒諸門外(嘲諷的居多)
相信不少人也知道官壇現在的活躍的改版並不多,作者也較集中(永遠也是這些),加上新手遭拒諸門外,根本沒有真正的交流
所以分隔人流絕對是錯誤的做法,也不要以官壇的目光來貶低這兒
以上為個人見解和感受,不喜的歡迎視為廢話,但煩請閣下三思
[ 此帖被athrun在2008-10-29 19:54重新編輯 ]
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2008-10-29
引用樓主stamley213於2008-10-25 16:40發表的 版主鎖貼吧 :
費事再煩,我以後唔貼,版主鎖貼吧

唔好扮晒岩
你未以後唔好貼囉
冇人想睇你D咁靚既垃圾
快速回復
限100 字節

上一個 下一個