切換到寬版
  • 8247閱讀
  • 49回復

[原創]魔幻空戰まげんくうせんMagic Tempest v3 (招式測試) 23.02.2009 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線chris960629
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2008-12-28
引用第39樓小戰士於2008-12-28 22:27發表的  :
test就可以咩都屈機?
咁不如唔好放出黎啦,如果係test
自己試左先,再修改,有正式版先放出黎
如果你係都要放出黎,咁不如你理解一下咩叫lf2中的「平衡」啦
.......

你只是有少少差誤了
平衡也要有著某些人物的層次分明
julian如果和普通人物一樣 那誰是boss?
回樓主
你在測試一人嗎
問題是幾乎除小卒
所有角色也很屈機
你在測試的人物是deep嗎?
那個deep出鬼哭斬後
留下的劍 再用霸王斬攻擊那劍
那劍會強成怎樣!?
霸王斬召喚的劍
亳不配合其動作
因而無美感
再加上那劍會不停向前飛
到底是怎麼回事!?
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2008-12-29
自己試左先,再修改,有正式版先放出黎
你在測試一人嗎
霸王斬召喚的劍,亳不配合其動作,因而無美感
Ans: 對,是我的錯,我是因為有個fd想我放出來而出的,我本想做晒咁多個人先出版,先叫魔法招式測試! 我也覺我自己錯了這一著吧!
我是想畫過過個人的,所以動作方面......沒有理會
好後悔出版啲個version, 好似做衰咗個名

Ans: 很明白的,由於之前我係好唔鐘意邪鬼,所以改得好cheap hahaha~ 遲下轉埋個樣,佢會勁過啲普通人ga la~

攻擊力方面係會再改的~好多謝你講得咁清晰
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2008-12-29
引用第40樓chris960629於2008-12-28 22:53發表的  :
你只是有少少差誤了
回樓主
.......

我想講呢一點,但係唔記得左
離線希乂撒古
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2008-12-30
樓主
若有需要的話
可跟我合作
xDD
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2008-12-31
引用第43樓希乂撒古於2008-12-30 14:35發表的  :
樓主
若有需要的話
可跟我合作
xDD

好多謝您呀!這是我自己的個人夢想吧,所以就算進度是很慢也想自己一人完成自己的創作。

不過我都需要點援助,如能解決到以下問題,我已感激不盡了。
1) 改exe --- Windows 視窗的title "Little Fighter 2"
2) 改exe --- 改右下角的那段字
離線ken輝
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2009-01-03
wo,,,正呀,,down黎玩下先

收既pm我傾,只限peak/bank
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2009-01-04
引用第45樓ken輝於2009-01-03 20:20發表的 :
wo,,,正呀,,down黎玩下先

希望您會鐘意la~我會努力做埋其他的角色的!!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2009-01-17
冇圖...
DL唔DL好= =
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線leon峰
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2009-01-18
1.  要降低d 傷害 ,  我認為可以降到10點傷害左右
咁樣對戰模式可以打耐d, 唔會20秒以下完埸=  =
唔會一擊秒
2.  你改既lf2名字係魔幻空戰. 我唔覺係空中大戰.. 不過我比d 建議你. 試下變到空戰
整個kind: 15 全範圍旋風. 令到個個人都吹起, 吹起係跳加hit_??就可以出招. 
大家都亂fly , 要看時機出技攻擊

咁應該似空戰多d
更新(L)lf2ver2.25版 ~ 直接飛到文章吧
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2009-01-19
引用第48樓leon峰於2009-01-18 00:25發表的  :
1.  要降低d 傷害 ,  我認為可以降到10點傷害左右
咁樣對戰模式可以打耐d, 唔會20秒以下完埸=  =
唔會一擊秒
2.  你改既lf2名字係魔幻空戰. 我唔覺係空中大戰.. 不過我比d 建議你. 試下變到空戰
整個kind: 15 全範圍旋風. 令到個個人都吹起, 吹起係跳加hit_??就可以出招.
.......

傷害方面:
1)Deep的"檔前攻"那招我會先下降一次(因為我發現他那招還能達到扣250hp,同我原意有差距),在完成所有招式後可能會作全面再下降。

空戰方面:
我開始發覺lf2.exe不能夠完全使用空戰模式,可說只能做到"魔法空戰"(可能是本人的技術不夠吧!):
1)魔法不能自設起始點,在空中施法,特別會令下移上或上移下的招式變得有點奇怪
2)我覺得雖然話hit_??可以出招,但我覺得lf2.exe有一定的預設值數與本原的人物角色有關,所以computer的角色會有不太懂使用新招式的現象,所以如果要NPC在半空出招是難上加難,會對Computer同人控制的角色相差過大。

我j都希望遲啲我可以有時間編寫自己的exe吧!那麼就可以隨心所欲了~

好多謝你的意見!

下一次的"觀看進度版",會有"符"、"雷"、"咒" 的招式,空中可出的招式會更多^^~
[ 此帖被mingtsan在2009-01-19 11:47重新編輯 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個