切換到寬版
  • 16955閱讀
  • 25回復

第三屆終極拳皇實況報道(含最後數場影片) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線chy2003

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-27
第三屆終極拳皇開共分即場比賽及預先報名比賽

顧名思議預先報名比賽即是網上先行報名,然後U1抽籤決定參賽的人

而即場比賽則是即時無限次參賽進行台主制比賽

原本U1公告即場比賽參賽者可由1點起到會場排隊等待報名
但是12時餘時已有很多人排隊了

12時餘時排隊盛況

而台上只有8台參賽用電腦(4台即場比賽,4台預先報名比賽)

當下午2時正,主持邀請越一總裁上台致開幕辭,並正式宣佈第三屆終極拳皇正式開始,大會特別安排了一些小特務上台表演及與總裁合照

預先報名開始宣讀名單,其中有二、三隊沒有出席,由後補隊伍補上,但台下的即場比賽卻因技術上的問題良久還未開始,台上預先報名比賽亦未開始,其間主持便發問問題,派禮物,以消磿時間。

預先報名比賽正式開始,當主持倒數:「1、2、3、開始!」。然兩隊正式比賽,惟預先報名比賽的參賽者實力相距甚大(lv差距大、技術不足),第一輪賽事便很快完結(大多被秒殺)
(編者按:選一些低lv易被秒殺的人比賽來做什麼?他們大多被秒殺,冠軍已經呼之欲出啦!)

正當台下排隊的即場比賽參加者大部份正在觀看預先報名比賽的賽事時,少部份即場比賽參加者便進行插隊等破壞公平的事情,亦有一些人們拉開鐵柵非法進內插隊,更甚的是有些家長怕自己的兒女悶熱,於是拉闊鐵柵,讓內比較通漺,但此舉助長了非法插隊者的氣燄

幸好,其後有越一的工作人員(大家亦知道是誰,不必多說)作出干預,掀出插隊者,勒令重新排隊,但還有少數不法的插隊者,未能找出(也可說是漏網之魚),此舉遺憾

當下午約5時,礙於餘下的比賽時間不足,於是越一方面決定使用抽籤方式決定某隊能否比賽(是先前某個家長提議),人人有份,而放棄先到先得的形式(那麼先前掀出插隊者的工夫白廢,亦對排了很久的人不公),叫領了抽獎券的人仕聽「叫咪」(即利用揚聲器)宣佈

人們領了抽獎券後便不用排隊,有些人聚着一起交換LFO對戰卡,有些人乘着空檔買水,不過大多數人看比賽,不過那時預先報名比賽進入最後階段,精彩絕倫

其後,預先報名比賽正式完結,本應以為迪倫隊(巨無霸+真 武道理)勝出,後來傳出迪倫隊因重複報名而取消資格,結果由卓男隊(Louis EX+機械人卍陷)補上,領取冠軍資格,台下傳來一陣「噓」聲,冠軍就在一片「噓」聲中與冠軍獎杯拍照留念

終極拳皇獎杯(紅圓內)

拍照留念後,KellyJackie登場,先有一眾小妺妺表演,及後KellyJackie向大家獻唱「我約他去迪士尼」,獻唱後,正式挑戰冠軍隊,她選擇了琪琪,並和迪雲一隊,事前她自稱會使用36計中的走為上着進行比賽,結果真的是付誅實行,只靠隊友迪雲獨力支持,最後大敗。據台下消息稱KellyJackie只用了一招,正正就是-「亂拋垃圾」,當KellyJackie挑戰冠軍賽完畢後,她再獻唱多一首歌,一首歌係禁毒主題曲的

正當KellyJackie獻唱禁毒主題曲,台下越一又偷偷抽即場比賽的籤(之前說利用揚聲器宣佈,豈料並無利用揚聲器,只是用口大叫,卻被台上聲音屏蔽,但很少人聽到)

當台下抽籤完畢,現場的人大多沒有留下看其餘的即場賽事,人們大多離去,即場比賽的結果到現在都甚無人知了

本文歡迎轉載,如要轉載本文或影片惟必須注明
原文來自:http://ibbs.hk/read.php?tid=7506

影片:
描述:果然翁隊vs迪倫隊(巨無霸+真 武道理)
附件: mov1.zip (1275 K) 下載次數:315
描述:EX+卓男vsEX+Woody
附件: mov2.zip (836 K) 下載次數:58
描述:應該係Lugia+*亨利.星*vs巨無霸+真 武道理(不肯定)
附件: mov3.zip (359 K) 下載次數:68
描述:最終決賽迪倫隊(巨無霸+真 武道理)vs卓男隊(Louis EX+機械人卍陷)
附件: mov4.zip (726 K) 下載次數:154
論壇事情本人一既不理,請勿PM本人
所有交易區被騙的請聯絡 ~瘋人~ 或 暴走疾風
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-27
orz

個daivs比人1野k-_-

全場人都爆唔kur~~~

點解唔係抽中我呢

而且個dilun係最後先話唔得~~~

比佢都贏個d好慘lor~~
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-27
壇主,咁都比你影到d相,辛苦曬~

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-27
引用第2樓☆金柑☆2006-08-27 23:04發表的“”:
壇主,咁都比你影到d相,辛苦曬~

= =

佢帶埋部機去影

影左最後3場LOR~~~

仲影左排隊個陣某人同D公作人員既小火花

不過刪左-_-
離線swordgx

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-27
壇主咁似新閒報導員=.=
sleep
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-27
壇主,你真好.....
我好想cc最後個果3場.......
比啊媽.....唉!
還想參加即場......
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-27
引用第5樓冰火人2006-08-27 23:30發表的“”:
壇主,你真好.....
我好想cc最後個果3場.......
比啊媽.....唉!
還想參加即場......

壇主係我地(我、七聖尊、重生熙同AR邊個)傾緊計個陣就係到影...=0=

我睇過.....

大致睇到出咩招

不過唔係好清

只見個迪倫出3頭波

比人打到得番DD就狂出昇龍殺~~~~

佢1開始大大聲話用迪倫~~

不過就都係無奈地取消資格=_=

好慘....比迪倫打贏個D好慘

其實個EX同CHESTER係唔會有冠軍

不過係迪倫打走哂D高手~

佢就最後1局輸左都贏

好心U1早講佢唔得LA~~

如果唔係D獎品/名次 會好唔同
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-28
引用第6樓~瘋人~2006-08-27 23:36發表的“”:
壇主係我地(我、七聖尊、重生熙同AR邊個)傾緊計個陣就係到影...=0=
我睇過.....
.......

why dilun取消資格 T.T

好想vs ferddy ar ,但我同ferddy 死左,無得vs
好型ar davis D招>.<
離線chy2003

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-28
引用第1樓~瘋人~2006-08-27 21:20發表的“”:
orz
個daivs比人1野k-_-
全場人都爆唔kur~~~
.......

滿意的話咁這篇作為電子報創刊號 :)
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-28
D影片有D曚,但多謝分x
離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-28
點解影埋我入去架=口=

兩大神獸宿命之對決
離線冇用!?
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-28
你D片真係睇唔到邊個打邊個 (好朦) 不過都辛苦晒你啦..
離線monica_fanz
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-28
好矇ar><
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-28
我排第一行/_\....比人姐住左我添
唔係啵!我去左買包and買汽水!
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-08-28
引用第8樓chy20032006-08-28 00:34發表的“”:
滿意的話咁這篇作為電子報創刊號 :)

滿意.....當然滿意LA-_-

雖然D片好唔清= ="

不過都幾好:)
離線chy2003

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-08-28
引用第11樓冇用!?2006-08-28 09:30發表的“”:
你D片真係睇唔到邊個打邊個 (好朦) 不過都辛苦晒你啦.. [表情]

應該看到大約出招情況
好位比人霸了
而家只是用盡近鏡影出來
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-08-28
引用第15樓chy20032006-08-28 12:08發表的“”:
應該看到大約出招情況
好位比人霸了
而家只是用盡近鏡影出來

-_-

而家YAHOO唔會將D比賽片整出黎-_-
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-08-28
引用第16樓~瘋人~2006-08-28 12:21發表的“”:
-_-
而家YAHOO唔會將D比賽片整出黎-_-

第一屆就有,我覺得而家u1好懶....

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線chy2003

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-08-28
引用第17樓☆金柑☆2006-08-28 12:28發表的“”:
第一屆就有,我覺得而家u1好懶....

注:第二、三屆不是YAHOO!參與主辦,所以不關YAHOO!事
第二屆u1原本有拍最後數場影片,結果沒有放出來
今屆連拍都沒有拍影片
離線computer1234
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-08-28
首先多謝樓主先:
另外有兩個問題
1)點解d人好似一次過可以出到咁多招=O=
2) KJ同一組果個davis係邊個?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個