切換到寬版
  • 6196閱讀
  • 12回復

[攻略]機戰攻略(第一手) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-03-17
我自己都有玩gba既機戰不過用金手,今次用人手打機戰
今次機戰比較短,得36集
第一集係講神魂機+神魂主角夫妻出場,一開始會出12000既怪(神魂怪一隻),幫手既係光司,其後光司重傷閃走左,甲兒同佢女友幫手,幫大約3場,男主角渣住4000血既主角機出來,秒左3隻怪,完在前面,仲有後面,比光司打傷果隻怪變左boss,2夫妻既機體合體,用絕秒左個波士(假名:爆裂轟炸擊)
第二集
大量怪出場,有一隻波士(凱獸王波士)20000血,打到一伴,大空魔龍幫手,凱獸王出場,一開始8300,未有爆甲同其他勁招,第三集正常可以使用,d怪會排哂隊,冇其他怪幫手,打完就可以加凱獸王少少血
第三集
劍神出場,有少量怪,要你渣住6300血既劍神同佢d幫手機打怪,有隻12000血既波士,中途亞斯蘭坐住奧布量產機,串雨出場(得3200),同事打劍神波士
打完e關劍神可以正式使用
第四集
基拿出場,你手中得基拿同佢d同伴+凱獸王機數部,全部機都唔可以死,直到大空魔龍來幫手,果事男主角唔會出場,會係女主出場,其後男主都會,男主同女主既機合成一個小組(抄mx)

暫時講咁多,之後會更新
以下是機戰k出現機種既能力
神魂夫婦機:開頭3500同4500,合體之後7500,攻高,速極廢,甲廢,合體之後空a,陸a海b,未合體2部都係空c陸a,海b
凱獸王:出場8800血,會自動出盾扣少攻擊,攻擊力一般,防中等,速廢,海陸空都係a
劍神:出場6500血,三樣都係b
基拿出場3500,能力好廢,有機會爆力量,唔提意大家用,再加上攻擊力一般
大鐵神2:出場3500,攻擊力比前作高,防一般閃一般,空c,其他係a同b

今集既剴獸王有得用天空魔龍同大地魔龍合體(想知,自己睇番新板)
係後d
果集叫三大魔龍(路線3)
seed果d唔洗講,自由高達照之前5500,其他果d未知,講住咁多
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-03-18
引用樓主火仔於2009-03-17 23:44發表的 機戰攻略(第一手) :
第一集係講神魂機+神魂主角夫妻出場,一開始會出12000既怪(神魂怪一隻),幫手既係光司,其後光司重傷閃走左,甲兒同佢女友幫手,幫大約3場,男主角渣住4000血既主角機出來,秒左3隻怪,完在前面,仲有後面,比光司打傷果隻怪變左boss,2夫妻既機體合體,用絕秒左個波士(假名:爆裂轟炸擊)
第二集
大量怪出場,有一隻波士(凱獸王波士)20000血,打到一伴,大空魔龍幫手,凱獸王出場,一開始8300,未有爆甲同其他勁招,第三集正常可以使用,d怪會排哂隊,冇其他怪幫手,打完就可以加凱獸王少少血
.......

爆左機了=.=
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-03-18
有冇無限金錢(雖然我都想人手打),但實左太難玩第七關
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-03-18
引用第2樓火仔於2009-03-18 19:46發表的  :
有冇無限金錢(雖然我都想人手打),但實左太難玩第七關

add我msn比你
[email protected]
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線meetsamoer
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-03-25
引用樓主火仔於2009-03-17 23:44發表的 機戰攻略(第一手) :
第二集
.......

我想問問
大地魔龍和另外個隻魔龍會在那關入手?
我玩左17、18話後佢地都走左
唔知有無影響
我真想要他們

還有神魂的劍都想要

幫幫忙

THX
離線髑髏
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-03-26
引用第4樓meetsamoer於2009-03-25 23:36發表的  :
我想問問
.......

二十幾就有
向第二次爆機進發
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-03-26
機k都要用無限金. . .
笑死人了. . .
想比起機w差太遠...
機k 一部機便清場了
三小強,登場!
離線髑髏
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-03-26
引用第6樓hinpotato999於2009-03-26 19:52發表的  :
機k都要用無限金. . .
笑死人了. . .
想比起機w差太遠...
機k 一部機便清場了

有何不可?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-04-04
引用第4樓meetsamoer於2009-03-25 23:36發表的  :
我想問問
.......

大地魔龍同天空魔龍要係30話介凱獸王關
會有一話叫決戰.三大魔龍
要先ko萬獸王,之後ko大地魔龍,就會有野出來,就話天空魔龍比人攻擊,雷獸王加入我方,同是大地魔龍加入我方,但萬獸王就要係下一關先用得
去到苦之心上集,會打個魔女,三部野到123sp同時ko魔女,就有野出,話佢地合體(合體之後用mp量極大,有可能要加入0件幫手)
個魔女隻野係15m
超霸凱獸王技能
雷射手刀
旋風飛拳(有回轉能力,可一招ko卒仔)
雙重旋風(雷獸王技能)
火炎沖擊
凱面開啟,全力爆發(凱獸王技能)
下集拿賣凱面開啟-真龍究極能量爆殺光(日文番出來)
雖然得4招,但招招都可以扣人成m幾,用mp量勁多

雷獸王加入之後同凱獸王一樣,唔可以比人擊破,血比較少(得果7800),攻擊力一般,最勁果招都係雙重旋風同賣死神高達超絕
同賣大空魔龍變成球型有新技

凱獸王關比較煩,拿完3大魔龍之後打果隻波士,係要打四次
15mko左佢第一次 第二次要合體ko,第三次話主角老豆,第四次正式ko左佢
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-04-04
引用第5樓髑髏於2009-03-26 01:34發表的  :
二十幾就有
向第二次爆機進發

31話打完決戰三大先有得拿,仲可以係下關合體
仲有呢,最尾大佬點打架,變態到爆炸,打完15m都冇哂sp,仲要打20m
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-04-04
引用第9樓火仔於2009-04-04 15:08發表的  :
31話打完決戰三大先有得拿,仲可以係下關合體
仲有呢,最尾大佬點打架,變態到爆炸,打完15m都冇哂sp,仲要打20m

我升爆左鋼鐵同咩咩俱
其實1隻已夠打凸多. . .
所以無限金錢是廢的. . .

還有
打父之心上同下要小心
因為有4隻小兵會不死身
一定要打死魔女才贏
三小強,登場!
離線chunrico
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-04-14
我19話啦,不過係seed
離線chunrico
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-04-18
自由先屈機,屈爆lo,e家我個個自由28lv啦,25lv個時可以win一個3m hp ge 大佬
快速回復
限100 字節

上一個 下一個