切換到寬版
  • 5581閱讀
  • 45回復

D老人家係咪真係咁炆塞? [[極火]] 入黎睇睇第三頁,,好正 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-04-08
老人家思想係認為某d野唔好就唔好,唔講好過,我次次同親屋企人嘈就爆哂粗,有時會差d打架,但我唔會同老人家嘈,佢地話ed唔岩,味當佢講岩,當然有d唔鋸架啦,不過老人家唔可以成日嘈,嘈起上來發生唔知咩事
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-04-10
引用第16樓烽兒‧z於2009-04-08 21:10發表的  :
收聲~
黃金之蒼龍
[表情]

繼續出聲!

透身咒
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-04-10
引用第18樓goldcat0807於2009-04-08 21:43發表的  :
獄砂埋葬
鐵波仔
.......

倍大化後肉彈戰車!!

招財貓

永遠被碌成「肉醬」吧!!

引用第20樓火仔於2009-04-08 23:16發表的  :
老人家思想係認為某d野唔好就唔好,唔講好過,我次次同親屋企人嘈就爆哂粗,有時會差d打架,但我唔會同老人家嘈,佢地話ed唔岩,味當佢講岩,當然有d唔鋸架啦,不過老人家唔可以成日嘈,嘈起上來發生唔知咩事

我有諗過吾同佢嘈,,

不過我一吾出聲,,

佢就話,,你比人昆啦傻仔,,

-----------------------------------------

開多左個- -汗  請扣分
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-04-20
引用第22樓波仔xd於2009-04-10 03:45發表的  :
我有諗過吾同佢嘈,,
.......

佢好似認為你咩都唔識 我覺得唔洗同佢嘈 一直唔出聲 人老左成個牛皮燈籠咁...
離線暗影《聰
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-04-20
哈,話說波哥你真係唔記得我
天外情迷"聰頭"喎~
好掛住個段日子.......哈
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-04-21
引用第24樓暗影《聰於2009-04-20 22:48發表的  :
哈,話說波哥你真係唔記得我 [表情]
天外情迷"聰頭"喎~
好掛住個段日子.......哈

哇,,咁都撞到!? ( 大驚 )

我記得之前玩天外係情迷入面我係三兄弟最細戈個XP

但係因為大佬二佬佢地都吾玩,,

而且又散左族,,;所以我都冇玩到-3- ( 加上天外好哂錢- - )
離線@woody@
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-04-22
老老實實
你第日成就有限
睇你個樣

咁Q冇家教

當初你呀老豆真係應該帶套做人LOR

生左你件廢物

老人家要尊重呀

而家D細路 真係冇春用

仲有你D中文呀

係呀唔係牙呀

你口果D先係牙呀 低B仔
P.S.你係天水圍人?
http://img2.gelbooru.com/images/387/1b6e29b46396a6b1216ef9b592c4f7d880d6f395.jpg
離線暗影《聰
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-04-22
引用第25樓波仔xd於2009-04-21 22:53發表的  :
哇,,咁都撞到!? ( 大驚 )
.......

個時都無咩人on....+上我呀婆係個時去世
之後心情勁down...就無玩啦...
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-04-23
Re @woody@ 既廢話
引用第26樓@woody@於2009-04-22 18:59發表的  :
老老實實
你第日成就有限
睇你個樣
咁Q冇家教
.......

我成就有限? 對吾住WO

我真係吾知你可以望見將來

我想講,,我老豆牙媽不嬲知道我牙爺係野蠻

你知咁多? 你話埋我老豆老母?

我老豆都成日話牙爺啦,,佢打橫黎講就係打橫黎講

若果有道理在手,,都比佢將事實變歪理

咁你會吾會話返佢? 佢爆粗,,咁我係咪仲要用心平氣和同佢講野?

我咁講佢會聽得入耳?

道理在我方,,佢冇尊重人,,

我仲要尊重佢? 我吾反駁係咪令尊嚴冇哂?

老人家要尊重,,你吾好講廢話啦,,

我夠知啦,,你估我吾會? 若果佢係長氣既,,都冇問題囉,,

而家D細佬真係冇春用,,你冇資格批評各細佬

我D中文,, " 牙 " 同 " 呀 "  < -- 牙凌 牙宇 牙影 牙奇  牙迪  牙彥 牙翼 牙羽 牙然 牙良 牙銓 牙生 牙極 牙濠 牙笨  牙明 牙歷 牙傻 牙尊 牙琳 牙文 ( 暫時搵到咁多- - 冇你份吾洗HURT)

咁你係咪話緊佢地? 點解人地會用呢隻字?你估人地吾識打定點?定係吾知中文點用?

有可能人地認為"牙"令過"呀"  我就係咁認為囉

" 令 " 同 " 靚 "  <-- 我係吾想禁太多個白鍵

你估我吾識打"唔"? 吾識打"呀"?

你覺得我會係真實入面真係咁寫? 吾該用下你個腦諗下 ( 你最鍾意講廢話,,你話係就係啦 )

網上世界有一定要用規定既字,,一定要用口語? 一定要用書面語?

你中文都吾見得好好囉

你都有講 " 咁Q冇家教 " <-- 何來真實會用Q?

" 做人LOR " <-- 何來會有LOR? 吾係囉咩?

" 真係冇春用 " <-- 何來會用冇? 而吾用無?

五十步笑百步,,吾知衣D係咪有口話人冇口話自己呢?

諗清楚點駁返我再回啦 低B仔,,話人低B仔都吾見得你好高

都吾見得你高過我:D

PS " 我住將軍澳的
------------------------------------------------------------------------------

佢樓上有人生攻擊,,我都有人生攻擊

我只係以牙還牙,,不過版主你想扣既就扣

我大把分比你扣,,

引用第27樓暗影《聰於2009-04-22 19:56發表的  :

個時都無咩人on....+上我呀婆係個時去世
之後心情勁down...就無玩啦...

你牙婆好好人架.___.?

係咁死左真係有D可惜
[ 波仔xd在2009-04-23 06:23重新編輯此帖 ]
離線@woody@
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-04-23
咁睇黎唔係你錯
係你老豆老母做左懷榜樣:O
唔怪得你
http://img2.gelbooru.com/images/387/1b6e29b46396a6b1216ef9b592c4f7d880d6f395.jpg
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-04-23
波仔串人是最勁的!
離線暗影《聰
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-04-23
Re:Re @woody@ 既廢話
引用第28樓波仔xd於2009-04-23 05:54發表的 Re @woody@ 既廢話 :
你牙婆好好人架.___.?
.......

嗯......我好鍾意同我婆婆
佢真係好好人架...佢去世個時同人地升緊羅1
我收到我呀媽既電話......話我婆婆去左...
佢入左醫院一個月,我先探得佢一次....
我真係好後悔......e+諗返起都好傷心...
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-04-24
引用第29樓@woody@於2009-04-23 08:44發表的  :
咁睇黎唔係你錯
係你老豆老母做左懷榜樣:O
唔怪得你

其實我老豆老母都會話牙爺,,

但係點解會話? 無啦啦走去話?

當然有原因啦,,當佢炆塞到冇人有之後

錯既野就話岩,,岩既野就話錯,,

我地先會串佢

引用第30樓霍雷2366於2009-04-23 18:50發表的  :
波仔串人是最勁的! [表情]

邊係最勁- -汗

咪用誇張手法-_____-|||
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-04-24
Re:Re:Re @woody@ 既廢話
引用第31樓暗影《聰於2009-04-23 20:52發表的 Re:Re @woody@ 既廢話 :
嗯......我好鍾意同我婆婆
佢真係好好人架...佢去世個時同人地升緊羅1
我收到我呀媽既電話......話我婆婆去左...
佢入左醫院一個月,我先探得佢一次....
.......

講真,,如果我牙麻死左我都好傷:(

我牙麻好好人,,都好疼我,,吾似得我牙爺

牙麻想塞D錢比我洗,,牙爸吾比

成日偷偷雞塞比我叫我買野食( 500蚊 ),,雖然我冇收啦,,

但係我知佢好疼我囉,, ( 當然吾係淨係金錢上 )

----------------------------------------------------------

成日諗住一個POST連哂三個回覆,,

但係又成日慣左禁送出- -

SOR,,扣分吧
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-04-24
Re:Re:Re:Re @woody@ 既廢話
引用第33樓波仔xd於2009-04-24 03:19發表的 Re:Re:Re @woody@ 既廢話 :
講真,,如果我牙麻死左我都好傷:(
.......

我牙麻都係成日比$我,唔通人人ge牙麻都係咁好人?
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-04-24
引用第26樓@woody@於2009-04-22 18:59發表的 :
老老實實
你第日成就有限
睇你個樣
咁Q冇家教
.......

莫非閣下很有家教?

本人住天水圍,可是試問全港哪兒沒有家庭說粗話?

我個人認為你根根本本完完全全歪曲曬囉,,
天水圍=唔好?!
你呢D人云亦云又冇主見既傻仔番鄉下講你既道理啦!

講真,到時而家既香港市區沒落左,睇下天水圍會唔會取代你地既位置?

冇家教既係你,,
出口傷人不特止重要冇主見到死.,,
D記者亂咁寫你就當真既?
人生出黎係需要有判斷能力嫁大佬,,
如果D記者寫得咁中肯就唔會有緋聞出現啦!
請你用下你個腦諗下,,

最後希望閣下好好了解下天水圍,,同埋其他地方,,
第時你住既地方比人話悲情城市睇你開唔開心!

自私自利沒有主見的傢伙!
離線神丁
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-04-24
引用第26樓@woody@於2009-04-22 18:59發表的  :
老老實實
你第日成就有限
睇你個樣
咁Q冇家教
.......

那我叫一名老人家無啦啦打你一巴,你唔好話佢啵,唔係我就話你無家教同你阿爸做帶套做人,話埋你祖宗18代
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-04-24
引用第36樓神丁於2009-04-24 17:22發表的  :
那我叫一名老人家無啦啦打你一巴,你唔好話佢啵,唔係我就話你無家教同你阿爸做帶套做人,話埋你祖宗18代

算啦- -你地各位吾好SM佢啦- -汗

佢都知錯架啦-________-|||
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-04-24
唔係話你唔岩…即係呢…我覺得其實你阿爺咁講既出發點都係唔想你地一家受騙…
我覺得你可以唔駛爆粗咁話番佢轉頭,用咩方法都好LA,唔理佢都好,話晒佢係你既長輩…佢就算幾咁野蠻,個個都係你阿爺,你都要尊重佢(佢都時日無多la,等佢安安樂樂過埋呢段時光la=  =),我唔係話你冇家教,只係有一D更加溫和既方法去處理呢D問題

P.S.如果我係你,我會無視你阿爺講既野
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-04-24
引用第38樓殘影之歌於2009-04-24 21:32發表的  :
唔係話你唔岩…即係呢…我覺得其實你阿爺咁講既出發點都係唔想你地一家受騙…
我覺得你可以唔駛爆粗咁話番佢轉頭,用咩方法都好LA,唔理佢都好,話晒佢係你既長輩…佢就算幾咁野蠻,個個都係你阿爺,你都要尊重佢(佢都時日無多la,等佢安安樂樂過埋呢段時光la=  =),我唔係話你冇家教,只係有一D更加溫和既方法去處理呢D問題
P.S.如果我係你,我會無視你阿爺講既野

未去到左耳入右耳出咁高既境界-____-|||
快速回復
限100 字節

上一個 下一個