切換到寬版
  • 3179閱讀
  • 41回復

[討論]有玩小丹的請入 更新了在更新 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線hohopok123
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-04-14
引用第18樓fcwk9226於2009-04-14 00:33發表的  :
豹影同氣功打vs可打到人燥底= =沖天都唔洗用(!)
5yQ\s[;o3  
但係淨用呢兩招會比人話嫁-.-...同埋佢地d攻唔算太高,又易比人反彈-.-...我唔係幾建議淨用呢兩招
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-04-14
+多招旋風同小小百裂到ok ,有技術的話可以打到人地死死下  
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-05-09
我個小丹錯點,293防,又冇真旋同昇天,用左eq得22xx防,1608攻= =,大家睇下我個小丹係吾係好水皮= =,打vs我e家好左好多xd,多左用旋風
離線cliff20000
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-05-09
引用第22樓csdd8899於2009-05-09 18:39發表的  : +l<l3uBNS  
我個小丹錯點,293防,又冇真旋同昇天,用左eq得22xx防,1608攻= =,大家睇下我個小丹係吾係好水皮= =,打vs我e家好左好多xd,多左用旋風
5&TH\2u  
著左EQ幾好AR 不錯 同用異VS 幾好,招銀河旋楓格高攻
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-05-09
引用第23樓cliff20000於2009-05-09 20:36發表的  :
\/ ipYc  
用銀河睇下打邊d人= =,如果你打天魔,邪鬼,雷個d,要睇你技術啦 H$.K   
(但係我冇真旋,昇天最可惡)
離線kkleong2005
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-05-09
借問聲樓主你隻小丹異左未? 銀旋果d要睇走位同人地招野格力如何....頂5過千奇5好硬出,即時比人消sp...強烈認為用豹疾引開注意力最好...頭兩下扮下野諗住沖埋去,跟住轉頭,轉身音射抽射...可與波仔同時沖埋去用豹疾作沖擊性的攻擊
我就是我自己,不受別人的管制,這就是我.....
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-05-09
引用第25樓kkleong2005於2009-05-09 22:38發表的  : A*~G[KC3(  
借問聲樓主你隻小丹異左未? 銀旋果d要睇走位同人地招野格力如何....頂5過千奇5好硬出,即時比人消sp...強烈認為用豹疾引開注意力最好...頭兩下扮下野諗住沖埋去,跟住轉頭,轉身音射抽射...可與波仔同時沖埋去用豹疾作沖擊性的攻擊
un4fnoc  
異左,我好認同呢 FSm.o?>  
(你講到好似講球禁,好好笑)
離線ringhei3
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-05-09
小丹打vs我會用百裂腿連真豹,基本上,對手只要中左百裂腿,之後個下真豹一定中, ^lt2,x   
我覺得小丹打vs要打遊擊戰,因為小丹d技都可以話系直線推進技,就算打唔中都可以閃! qZ'2M.;  
重有,真旋&百裂腿連擊(連用)可以格到ge招都唔少,所以好有利於打遊擊戰! ox%j_P9@:  
另外,用小丹打vs一定唔可以急, AH:uG#  
因為小丹出技可以話系無防,所以太急好易會比人封到招&比人扣好多血! e4 ,SR(O>  
而小丹最大e問題系最高攻ge真豹一中野就會爆,同其他飛行攻擊互撞一定輸, yQMwt|C4  
沖天唔識用好易會打唔中,所以小丹都可以話較為難用! Zp^O1&\SK?  
but總結小丹都系一個好用ge角色,因為出招快,格招力強&攻擊範圍都幾大下(直線)
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-05-10
引用第27樓ringhei3於2009-05-09 23:39發表的  : &TBFt;  
小丹打vs我會用百裂腿連真豹,基本上,對手只要中左百裂腿,之後個下真豹一定中, o=_7KWOA  
我覺得小丹打vs要打遊擊戰,因為小丹d技都可以話系直線推進技,就算打唔中都可以閃! -yBKA]"<I  
重有,真旋&百裂腿連擊(連用)可以格到ge招都唔少,所以好有利於打遊擊戰! '"E!av>  
另外,用小丹打vs一定唔可以急, OQ hQ!6  
因為小丹出技可以話系無防,所以太急好易會比人封到招&比人扣好多血! #jW-&a  
.......
#i@f%Bq-  
用小丹打vs一定唔可以急,你幫左我好大個手,我成日打vs到打lose係吾係因為我急呢?吾該哂
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-05-10
我就係咁玩既,,樓主可作參考 e' o2PW  
HTT&T9]  
大約打法:我係多數係打人後面 dhob]8b  
NOQ^HEi  
我係人地攻我再攻人後防  x)Bbo9J  
V^ n6~O  
例如昇龍霸百烈拳,,我先避,, 2P^|juc)sU  
}+n|0xK  
再用各種打法,, v,ZYh w  
N'VTdf?  
-------------------------------------- yy8-t2V  
Kh\ 7%>K#  
百烈腳,,千祈吾好直線出,,因為同人硬打實係自己蝕底 d,Aa8I  
r[i^tIv6As  
所以我用百烈腳通常都係跑跑擋下/上再用百烈腳 ]|tg`*l!>  
O*l , &5  
咁樣百烈腳就會向下或上咁打,,吾會全中,,不過踢到人地兩下到 63Zu5b"O/  
@!fUp b  
旋風腿,,係近攻常用既一招,,因為格招力比百烈腳高,,而且單用連用都得 B#S8j18M  
h'-4nu;*  
我用旋風腿通常係碌去人地後面或者係人地前面用兜過去打佢 NUYKMo1ze  
G-T^1?  
點樣兜過去打佢呢,,即係碌再用,,之後由上再去下咁打佢,, c%/b*nQ(=  
\L(cFjLIl  
氣功波,,小丹呢招好好用,,VS度簡直係滿分,,單用衣招巳經可以取勝 P-Y_$Nv0g  
'JMW.;Lh?X  
衣招吾洗講,,樓主應該識得用 yO1 7C  
 &~P4yI;,  
豹影拳,,我反而小用呢招,,因為呢招容易反彈,, 1OM Xg=Y  
Fn@`Bi?#q  
不過你氣功波,,間中都可以出下豹影,, " _2 k 3  
y<Q"]H.CkQ  
跑攻與昇天腿的運用 w-pgtO|Us  
\t7yH]:>@  
小丹既跑攻有一個好處,,就係你用戈時會突然快左,, !6'N-b1  
6XW NJb  
而且可以連招,,我有一個常用既連招 %m |I=P  
+_7a/3kh  
就係跑跑攻再連昇天腿,,幾好用的說 :,0(aB  
~r.R|f]IQ  
因為淨用昇天腿好難打入,,所以有跑攻向前攻擊命中會提高好多 4tZ*%!I'  
~gd #cL%  
如果你中左跑攻,,多數都會中埋昇天腿,,中埋昇天腿,,用埋沖天腿 :E.a.-  
*I(6hB  
呢招係連招,,人地食左昇天腿既話,,100%會食埋沖天腿 Mqd'XU0L  
nU>P%|loXx  
咁樣就會拉遠人地,,不過吾好冒險向前用跑攻,, pNb2t/8%%  
eZPeyYX  
最好係用係人地收手,,或者有破綻戈時,, XG.[C>  
":udoVS!  
真旋真豹不用的
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-05-10
引用第29樓波仔xd於2009-05-10 01:18發表的  : W Ej{2+  
我就係咁玩既,,樓主可作參考
大約打法:我係多數係打人後面
我係人地攻我再攻人後防 G]ek-[-  
.......
> ubq{'  
我同你一樣都係上下禁用百裂(同志同志),如果跑攻俾人破左禁咪死得 7\ _MA!:<  
(昇天腿得收吾收得過呢)
離線粉腸
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-05-10
小丹vs勁 \}jA1oy  
但係升到異轉就...
離線哈呵嘻

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-05-10
引用第23樓cliff20000於2009-05-09 20:36發表的  :
\ \k=N(n  
異轉一般般 LaQ7A, ]  
主要係近攻 h+W$\T)  
雖然攻擊唔錯 t<UJR*R=L  
不過唔算太高防
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-05-10
引用第31樓粉腸於2009-05-10 13:59發表的  : 6k t,q0  
小丹vs勁 ,>-jZtm  
但係升到異轉就...
P P J^;s  
馬馬啦,有沖天就得=]
離線粉腸
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-05-10
引用第33樓csdd8899於2009-05-10 14:04發表的 :
馬馬啦,有沖天就得=]
(,h2qP-;ud  
你打咩關升
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-05-10
引用第34樓粉腸於2009-05-10 14:04發表的  :
你打咩關升
p-i Fe\+  
要睇你幾lv啦 4gen,^Ij  
(你味異轉?=_=)
離線粉腸
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-05-10
引用第35樓csdd8899於2009-05-10 14:05發表的 :
要睇你幾lv啦 tY;<S}[@7w  
(你味異轉?=_=)
%j\&}>P4$  
我94 66& uK|  
升極都升唔到 gL_1~"3KGC  
真係升死人
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-05-10
你可以用沖天打力奇,up到130左右,打迪下up,up到7788就打炎冰(個人意見 )
離線粉腸
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-05-10
沖天唔夠高攻 =Q<VU/  
3野多d多至ko到d怪 x\Q}fk?{t  
回mp又慢 -[]-
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-05-10
禁你咪用大劍打 ,大劍到好