切換到寬版
  • 1361閱讀
  • 12回復

[悲痛分享]同學的痛苦經歷 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線hogan

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-06-26
今日打打下機,就冇lala聽到佢家姐係度話"咪講咁多la,收線la",之後問番佢,先知佢有幾多可怕野出現係佢身上= ="

===============我是被無視的分隔線=======================
1:朝早11點起身,佢呀爸一定彈1句:廢柴!11點先起身!(放緊假)
2:佢家姐成日叫佢唔好講phone,其實自己都成日講
3:佢屋企人有時差的:有次10點搭4搭5到,佢呀爸就話:十一點仲唔訓!聽朝點起身番學呀!
4:(岩岩出現的)佢坐低望住佢部腦上面張地圖,佢呀媽突然拎枝雞飛掃過去狂打,1路打1路講:衰仔!又起屋!(佢呀媽叫travian做起屋的,仲有,佢過去果陣部機係熄左的)
5:佢家姐話:睇咁耐個mon,就要睇番咁耐遠野!只可惜,打左半個鐘機就要睇遠野個半鐘(佢家姐都係有時差的)
===============我是被無視的分隔線=======================
聽完之後,我開始幻想我係佢我會點
1:我冇1點p.m都唔會起身的
2:最小有8粒鐘我係講緊phone
3:我冇12點都唔會訓的
4:俾我就唔打travian,打住sdg升機好過
5:我最小8粒鐘睇住個mon,係唔係要睇番24個鐘遠野-,-

p.s.我地係小六- -
不要害怕,相信自身存在的可能性
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-06-26
11點先起身就廢柴
我平時放假3點幾4點先起身
咁我係咩柴=]
離線hogan
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-06-26
引用第1樓糯米滋於2009-06-26 02:34發表的  :
11點先起身就廢柴
咁我係咩柴=]

柴9(好似gag過頭
離線銘仔║
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-06-26
對不起!您沒有登錄,請先登錄論壇.
離線hogan
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-06-26
引用第3樓銘仔║於2009-06-26 02:41發表的  :
瀏覽此帖需要威望

travian係一隻web game,sdg=sd 高達ol話說我冇3點都唔會訓- -
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-06-26
我放假9點幾起身:s 已經習慣左

佢家姐話:睇咁耐個mon,就要睇番咁耐遠野!只可惜,打左半個鐘機就要睇遠野個半鐘(佢家姐都係有時差的)

咁可以望一望之後話望左:s
三小強,登場!
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-06-26
1.我平時都係6:45起身(慣左返學個時)
訓教就3點4點- -禁我叫咩?
2.我向來好少講電話,因為我唔多識講野= ="
3.我呀嗎都有呀=D但係無佢禁勁- -,最多2,3個字
4,禁我就無比人打,但係有時睇睇下動畫就無啦啦係我後面
大聲...xxx你睇h野,有個仔啦- -勁黑人憎-.-
5,我1日14個小時都緊實個電腦...

離線sam976
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-06-26
引用第1樓糯米滋於2009-06-26 02:34發表的  :
11點先起身就廢柴
咁我係咩柴=]

死廢柴囉=.=

我遲過你,我5:00PM先起身
[ sam976在2009-06-26 15:25重新編輯此帖 ]
離線好笑
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-06-26
你係九年柴~~   
http://ibbs.hk
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-06-26
好慘,,完全真係同情佢囉- -汗

我放假,,冇12點都吾起,,

訓教,,多數凌晨2點後訓,,更有N日通頂情況

傾電話近排超多- -成日部電話冇電

不嬲24小時打足10幾粒鍾,,吾會望出面
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-06-26
對不起!您沒有登錄,請先登錄論壇.
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線mingtsan
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-06-26
引用樓主hogan於2009-06-26 02:31發表的 同學的痛苦經歷 :
今日打打下機,就冇lala聽到佢家姐係度話"咪講咁多la,收線la",之後問番佢,先知佢有幾多可怕野出現係佢身上= ="
1:朝早11點起身,佢呀爸一定彈1句:廢柴!11點先起身!(放緊假)
2:佢家姐成日叫佢唔好講phone,其實自己都成日講
.......

其實所有野唔見得"佢的家人要佢做的野"唔係對佢冇好處。

1. 早睡早起,個人係會健康啲,早起時間見洗啲!
2. 傾少啲電話,可以多啲時間去溫書
3. 睇電腦的確好傷眼,等過~16歲先開始睇電腦、電視,都未遲,起碼難有近視。

我以前都係中五先開始有睇下電視,開始睇Monitor。我有部gameboy ,但係屋企人只會俾我玩15分鐘
早睡早起,我做唔到,所以身體唔見得好,成日病。
我冇咩朋友,冇人同我傾電話,所以我多咗時間學習,結果讀書唔算差,雖然亦不算好,都叫做可以應付社會的需求。

屋企人有時差,但係"叫佢瞓,叫佢睇遠野"的時間唔啱,但係只係出自真心姐~

佢哋未必係一個好榜樣,講咗10成做得1成都冇,但係冇叫人學佢個人做的野,學佢講的野咪OK囉!

自己覺得慘 = 慘,俾你24小時打機、傾電話,都可以話係"慘",但係計嚴謹程度也不算過份吧。
離線vincentkwan1
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-06-26
係我唔忍,存錢離家出走
快速回復
限100 字節

上一個 下一個