切換到寬版
  • 3071閱讀
  • 48回復

[轉載]睇完MJ個追思會...突然覺得... [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線狂虎ex

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-09
唉...睇完MJ個追思會...突然覺得香港樂壇好虛偽...好可悲...
因為MJ一死...就有好多港星彈出黎話自己係MJ fans...
睇MJ大、學MJ舞成長...又學人話MJ幾偉大又點偉大
係差在冇人講「我飲MJ奶水大。」如果唔係..會幾精彩呢

睇返美國追思會上既外國歌手,起碼佢地係真心悼念MJ...為佢既死而傷心...為佢既死而落淚啜泣...為佢既死而覺得婉惜
而唔係好似香港某啲商場上o個啲悼念會咁...出席既歌手大部份都係想借MJ既死 增加曝光率...搏上報...搏表演
試問有幾多個真係為MJ既死而傷心...?!
卒之搞下搞下...將追悼會變左「膠星獻醜會」...咁又有乜為呢...?

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

尊重你係唔需要係把口度日講夜講....而係放係個心度

當初爆出MJ 搞細路既新聞果陣,有幾多個有出黎撐過佢 ? 全部死哂去邊 ?

而家人死左...又走出黎up幾句話自己係MJ Fans...話佢點豐功偉積...

張繼聰仲好笑...話自從家駒之後,MJ係第2個過世既歌手...借問聲...你當陳百強同羅文無到?? 你當張國榮同梅豔芳無到?

當年MJ受盡千夫所指果陣...個個避而不談....更唔好講話撐MJ...
而家MJ一死..個個都話自己係FANS...由細聽佢歌聽到大...由細學佢D舞學到大...不知所謂既藝人包括:

1. 成龍 (話MJ打俾佢佢好後悔無聽)...當年MJ搞細路果陣你無提過你識MJ既?
2. 李玟 (話去過Never Land, 覺得MJ無架子)  當年佢搞細路果陣你無提過你識佢既?
3. 陳偉霆 (你扮夠戰士未呀?)
4. 張繼聰 (靠完老婆出位就靠mj...不知所謂)
5. JUNO (Juno也欣賞 MJ為人:「佢忠於自己目標,佢努力去做,好似漂白皮膚同整容,真係唔簡單嘅事。」)  勁...死左就可以缺點變優點...咁阿嬌既淫照其實係美感黎...岩嗎?

仲有好多...但係呢5個係最反感最膚淺既表表者

還記當初我舅父仔既言論 :「根本班細路既家長想屈錢...佢搞細路同佢唱歌跳舞勁係兩回事」

呢d見解...呢班藝人當年唔識講架? 連我地歌迷仔都識講...點解你班藝人要等MJ死左先識得講? 你地無腦架?

方大同一樣鐘意mj..上年演唱會仲唱埋佢既歌跳埋舞...mj死左..佢反而無出黎好似個陳戰士咁扮哂超級fans...阿sa都只係話句可惜...無大肆講到自己點深受mj影響...呢d味就係真囉....上面1-5都係偽人

有件o靚模仲話自己係mj fans有好多佢cd...記者問佢鐘意mj乜野歌..佢話好多首..但係唔記得左歌名 <---俾個gd你呀o靚模

轉香港討論區

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
覺得岩唔岩先
個個明星仔都借MJ死出位
由其係的士佬lo
完全無心追思MJlo
只係博出位
[ 狂虎ex在2009-07-09 21:44重新編輯此帖 ]
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-07-09
香港樂壇不嬲係咁- -

好似某陳事件爆出黎之後

就有人話自己太傻太天真扮無辜
離線幻影.箭
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-07-09
觀眾的眼睛係雪亮的~膠星遲早會現出原形
不過其實佢地的戲真係唔錯~我都要學下先得
箭豬一隻
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-07-09
引用樓主狂虎ex於2009-07-09 21:19發表的 睇完MJ個追思會...突然覺得... :
唉...睇完MJ個追思會...突然覺得香港樂壇好虛偽...好可悲...
因為MJ一死...就有好多港星彈出黎話自己係MJ fans...
睇MJ大、學MJ舞成長...又學人話MJ幾偉大又點偉大
係差在冇人講「我飲MJ奶水大。」如果唔係..會幾精彩呢
.......

講真 我都覺 不過有幾個真係既
離線namnam1997
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-07-09
d港星做戲都做好D LA
離線~sillyboy~
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-07-09
香港樂壇玩完〞有邊個歌手可以比人咁大感覺〞好少〞
一個mj已經可以咁勁〞加上外國多數唔會死作咩愛情個d歌〞
香港好多歌都係講愛情〞加上唱功方面好少會好好〞學我牙媽話〞依加d香港歌手係唔係就出黎話唱歌〞
我自己都係支持外國歌手算〞

以上個人意見〞唔同意可以提出〞

離線namnam1997
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-07-09
引用第5樓~sillyboy~於2009-07-09 23:17發表的  :
香港好多歌都係講愛情〞加上唱功方面好少會好好〞學我牙媽話〞依加d香港歌手係唔係就出黎話唱歌〞
.......

同意!!!
D歌手行偶像派BUT佢地個樣右唔係好睇....
離線訓教三世
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-07-09
引用第5樓~sillyboy~於2009-07-09 23:17發表的  :
.......

基本上全部都係愛情歌
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-07-09
好似漂白皮膚同整容<低周能
如果真係有漂白皮膚呢個技術,點解咁多鍾意白既人唔係漂白?_?
人地因為有病皮膚先會白
漂白皮膚都癡癡地
整容又係戇周周
人地拍百事廣告塊面二級燒傷
你估人地好想整?_?
迫於無奈咋
以上針對JUNO
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-09
似乎這裡很多人也很喜歡MJ的說

所以我不爽香港的所謂明星…就是如此
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-10
我覺得威廉仔係真心

但其他.....

同其他普通人一樣

普普通通,地球少左個人

p.s.MJ唔死點會無啦啦講關於MJ既野丫.....
離線中毒封龍
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-10
好多人都係咁啦.
老實說.
雖然我唔係MJ FANS
但係我都見過幾次佢D舞步.
真係好型.
死左真係好可惜
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-07-10
我有小小吾同意,,陳偉霆戈到

陳偉霆佢話過,,佢第一次歌唱比賽,,入新秀

都係靠MJ既同一隻歌而入選,拎冠軍

加上佢衣家跳既舞都係係MJ到參考再加入佢既舞步到

由細個睇到大,,學埋佢D野,,佢死左點都會有小小傷心掛?

吾通你想話喊哂口咁講?

PS" 我吾係陳乜鬼D FANS,,毫無偏心=)
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-07-10
有時候…
過分表露感情
會令人覺得很虛偽及很噁心
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-07-10
引用第13樓牙翼於2009-07-10 00:17發表的  :
有時候…
過分表露感情

過份表達自己h也是喔
三小強,登場!
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-07-10
引用第12樓波仔xd於2009-07-10 00:16發表的  :
我有小小吾同意,,陳偉霆戈到
陳偉霆佢話過,,佢第一次歌唱比賽,,入新秀
都係靠MJ既同一隻歌而入選,拎冠軍
.......

=]
引用第13樓牙翼於2009-07-10 00:17發表的  :
有時候…
過分表露感情

我覺得不算過分表露
佢既表達我覺得係.....尊敬
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-07-10
引用第14樓hinpotato999於2009-07-10 00:18發表的  :
過份表達自己h也是喔

我有嗎?
引用第15樓@@俠俠@@於2009-07-10 00:20發表的  :

我覺得不算過分表露
佢既表達我覺得係.....尊敬

某些人是另計的說
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-07-10
引用第16樓牙翼於2009-07-10 00:20發表的  :
某些人是另計的說

你當然有(H)
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-07-10
引用第17樓慘絕人寰於2009-07-10 00:28發表的  :
你當然有(H)

你也差不多
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-07-10
引用第18樓牙翼於2009-07-10 00:29發表的  :
你也差不多

我那有(H)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個